Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
septembrie 18, 2020, 8:38 pm
Parţial noros
Parţial noros
17°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 44%
Vânt: 11 km/h ENE
Răsarit: 6:58 am
Apus: 7:20 pm
 
ANUNTURI UMANITARE
Antiglobalizare
Electrica SA Bucuresti va disparea de pe piata furnizarii de electricitate, la cererea FMI
Aciduzzul | 11 decembrie, 2011 | 2 comentarii | 249 vizualizari |
(2 voturi )

Compania de stat Electrica SA, detinuta de Ministerul Economiei, va disparea de pe piata furnizarii de energie, deoarece FMI a cerut ca obiectul principal de activitate sa fie transferat catre Electrica Furnizare, firma care va fi privatizata pana la sfarsitul lunii octombrie 2012. Obiectul principal de activitate al Electrica SA este furnizarea de energie electrica. Potrivit datelor Autoritatii Nationale de Reglementaren domeniul Energiei (ANRE), compania a avut in 2010 o cota de piata de 3%. Scrisoarea de intentie convenita de Guvern cu Fondul Monetar International (FMI) la ultimele negocieri arata ca Electrica SA va ramane doar cu activitatile de citire a contoarelor, reglaj in sistemul energetic si dezvoltarea unor proiecte eoliene, urmand ca obiectul principal de activitate sa fie transferat subsidiarei Electrica Furnizare.

Electrica SA detine trei filiale de distributie a energiei (Electrica Distributie Transilvania Nord, Electrica Distributie Transilvania Sud si Electrica Distributie Muntenia Nord), trei filiale de furnizare si o firma de servicii si mentenanta, denumita Electrica Sev.

Un numar de cinci dintre cele opt filiale de distributie a energiei ale Electrica SA au fost privatizate. Grupul ceh CEZ a preluat Electrica Oltenia, grupul german E.ON a cumparat Electrica Moldova, iar Enel (Italia) a cumparat Electria Banat, Dobrogea si Muntenia Sud.

Cele trei filiale de furnizare (Electrica Furnizare Transilvania Nord, Electrica Furnizare Transilvania Sud si Electrica Furnizare Muntenia Nord) au fost incluse in acest an in firma Electrica Furnizare.

Activitatea de furnizare a energiei electrice presupune comercializarea acesteia, utilizand retelele detinute de distribuitorii de electricitate. Operatiunea de distributie este transportul energiei prin retele.

Scrisoarea de intentie cu FMI, obtinuta de MEDIAFAX, releva ca Electrica Furnizare si Electrica Serv vor fi privatizate pana la finele anului viitor. De asemenea, statul va trebui sa vanda pachete minoritare din cele trei filiale de distributie.

Potrivit FMI, cele trei filiale de distributie nu pot fi integrate intr-o singura societate, dupa modelul Electrica Furnizare, intrucat “o astfel de fuziune ar putea conduce la restrictii de competitie pe piata”.

Pe parte de distributie a energiei, cele trei filiale ale Electrica SA au avut o cota de piata de 38,44%. Comparativ, principalul competitor al companiei de stat, respectiv grupul italian Enel, a avut in 2010 o cota de 33,79% din piata distributiei de Energie din Romania.

Calendarul impus de FMI pentru privatizarea Electrica Furnizare si vanzarea pachetului minoritar de actiuni la cele trei filiale de distributie prevede ca pana la mijlocul lunii februarie a anului viitor.

De asemenea, pana in august 2012 statul va trebui sa publice prospectul de privatizare, urmand ca inchiderea ofertelor sa aiba loc pana la sfarsitul lunii octombrie. In paralel cu derularea acestor operatiuni, companiile mentionate vor disponibiliza angajati.

FMI solicita ca Electrica Serv sa fie privatizata fie cu investitor strategic sau prin oferta de actiuni pe piata de capital pana la mijlocul lunii februarie 2012, iar onsultantul pentru privatizare va fi ales pana in martie.

Electrica Serv are opt filiale, iar pana in iunie 2012 va trebui finalizata privatizarea filialelor Electrica Serv din Transilvania Nord, Transilvania Sud si Muntenia Nord. Celelalte cinci filiale ale Electrica Serv urmeaza sa fi vandute pana in toamna anului viitor.
Daca procesul de privatizare va esua in cazul uneia sau a tuturor filialelor Electrica Serv, acestea vor fi lichidate.

Sursa: Mediafax

2 Comments

 • Lae
  ianuarie 9, 2012

  Pacat ca injuram!Mai pacat ca trebuie.!
  Un prieten fagarasan spunea mereu:” Nicarii n-o fos sa nu hie altcum!

    (Quote)

 • decembrie 16, 2011

  ACESTA CONDUCERE DE NENOROCITI , CARE SUNT LA PUTERE , HOTII LUI BASESCU SUNT NISTE NENOROCITI CARE AU DISTRUS ROMANIA SI NE-AU VANDUT TOTAL STRAINILOR , SUNTEM VANDUI PE VIATA SI COPII NOSTRI SARACII CARE VOR PLATII DATORIA STATULUI LA FMI ACESTA ORGANIZATIE OCULTA MONDIALA DE MASONI SATANSTI , NU MAI STIU CE SA MAI VANDA ACEST GUVERN CRIMINAL AL LUI BASESCU , ACEST BETIV NENOROCIT HUUUUUUUUUUUAAA MOARTE LUI BASESCU

    (Quote)

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website


*

Editoriale din aceeasi categorie

Autor: Aciduzzul | 24 iunie, 2016 | 0 comentarii | 469 vizualizari | 2 voturi

Brexit-ul este, fara doar si poate, un eveniment de proportii epice prin prisma perpectivelor pe care le deschide. Brexit-ul reprezinta prima fisura intr-un sistem monstrous care parea monolit. Practic, intreaga oligarhie americana si europeana, cu monstroasa masinarie media aservita au fost luate prin suprindere, in ciuda manevrelor diperate de a influenta in extremis opinia publica […]

Autor: Aciduzzul | 6 martie, 2016 | 0 comentarii | 9488 vizualizari | 8 voturi

Site-urile americane sustin ca hacker-ul roman supranumit Guccifer, extradat recent in Statele Unite, ar fi fost gasit mort in celula in care ese incarcerat, la scurt timp dupa ce ar fi disparut din celula, ulterior interogarii acestuia de catre FBI. Informatia vine la scurt timp dupa ce FBI a anuntat ca nu recomanda procurorilor americani […]

Autor: Aciduzzul | 14 noiembrie, 2015 | 0 comentarii | 511 vizualizari | 3 voturi

Marius Serban Dupa cum ne-am obisnuit deja in astfel de situatii cam toate goarnele media din Romania si de pe afara se vad obligate sa caute dedesubturile acestei afaceri apeland la tot felul de “analisti” mai mult sau mai putin intersati, cu o agenda care mai de care mai inchegata, scrisa de marii actori globali,sau, […]

Autor: Aciduzzul | 14 septembrie, 2015 | 0 comentarii | 528 vizualizari | 1 vot

Michael Thomas “9/11 was an Anglo-American black operation executed in collusion with Israeli Secret Services and Saudi Arabian financiers.” — 9/11 Investigator. Undoubtedly the 9/11 attacks on New York City and Washington DC are the most misrepresented by officialdom in US history. Whereas the assassination of John F. Kennedy is now understood to have been […]

Autor: Aciduzzul | 14 septembrie, 2015 | 0 comentarii | 162 vizualizari | 3 voturi

Uniunea Europeană trece printr-o profundă criză intelectuală şi morală, generând o criză politică, afirmă preşedintele Parlamentului Ungariei, Laszlo Kover, subliniind că UE reprezintă “problema”, “nu soluţia”. Kover, Europa trebuie să decidă cum interpretează imigraţia, dacă o percepe ca mijloc pentru acoperirea deficitului pe piaţa muncii pe fondul scăderii demografice sau ca risc de securitate. “Recenetele […]

Voturi
Vizualizari
Comentarii
Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
fii aproape de noi
Conferinta_AGROstandard
PUB
web design profesionist
Red Moon Media
CAMPANII bp
Atitudine Contemporana
Televiziunea Copiilor
Le Pre
1984 George Orwell
Televiziunea Copiilor
piata BIO
alimente organice
internet manipulation techniques
Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
bad politics

2009 - 2020 © BadPolitics