Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
octombrie 17, 2021, 2:25 am
Noros
Noros
9°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 87%
Vânt: 4 km/h NNE
Răsarit: 7:33 am
Apus: 6:28 pm
 
ANUNTURI UMANITARE
Editorialele editiei
George Bara: Sa ne cladim imaginea publica prin autovictimizare! Tismaneanu, Herta Muller, Shafir si alţii!
Aciduzzul | 3 decembrie, 2010 | 2 comentarii | 306 vizualizari |
(3 voturi )

Cand ai ajuns la capatul competenţelor, cand esti daramat moral si toate straturile de falsa imagine de dizident si intelectual create cu grija au disparut, autovictimizeaza-te! Ţi-ai atins nivelul de incompetenţa? Victimizeaza-te! Simplu, la obiect si fara drept de apel. Ma refer, desigur la furtuna din paharul cu apa de saptamana trecuta, cand Vladimir Tismaneanu a anunţat ca a fost ameninţat cu moartea, prin intermediul a doua scrisori primite la sediul universitaţii dn Maryland unde preda (cica!). Conţinutul celor doua scrisori nu a fost facut public: “Limbajul extremist, abjectia isteroida a insultelor, ma impiedica sa le reproduc”, afirma Tismaneanu. Totusi nimic nu l-a impiedicat sa menţioneze ca hate-mail sosite in noiembrie au pe plic stampila “Revista Romania Mare”. Departe de mine sa il apar de Vadim Tudor, un individ pe care il detest profund.

Departe de mine si gandul de a-i face puţintica reclama lui Volodea, a carui imagine publica este in acest moment egala cu zero, limbistii de serviciu nepunandu-se la socoteala (Oisteanu, Andrei Codrescu, Michael Shafir, Petru Clej si trupa). DAR, momentul este perfect pentru a deschide cutia Pandorei: uciderea lui Petru Culianu si autovictimizarea unor falsi dizidenţi, pentru a-si creea notorietate si veridicitate.

Michael Shafir, profesor la facultatea de studii europene din Cluj-Napoca (care organizeaza simpozioane despre anticomunism, dar discuta in faţa audienţei reduse despre “pericolul” NapocaNews) se autovictimiza si el, prin intermediul lui Alin Fumurescu, ziarist de santaj format la scoala lui Liviu Man si apoi a lui Sorin Rosca Stanescu. Ameninţarea, evident antisemita, caci Shafir este evreu. Autorii presupusi? Cine altcineva decat bau-bau de serviciu, nazistii de la Noua Dreapta, caci adresa de email de unde provenea mesajul de ameninţare era n_dreapta@yahoo.com.

Am emis atunci trei ipoteze: ca mesajul e fabricat chiar de Shafir, ca dubiosul Fumurescu este autorul (se plictisea lumea citindu-i materialele seci de pe VoxPulica si a creat senzaţie!), sau ca autorul e Constantin Burlacu. Autorul era chiar Constantin Burlacu, personaj dubios emigrat in SUA, adept al unei ideologii melanj intre paganism-nazism si legionarism, suspectat de uciderea omului de cultura Ioan Petru Culianu. Am avut o banuiala de milioane, caci Ctin Burlacu, care de cel puţin 10 ani nu face altceva decat sa agreseze prin email toţi jurnalistii romani, facandu-i troaca de porci in cel mai abject mod cu putinţa, transformandu-i pe toţi in ţigani, evrei si compunandu-le mesaje “prietenoase” de dimensiuni apreciabile (acum 7 ani am primit, alaturi de niste membri ai Noii Drepte, emailuri de cate 10 pagini de la acest Burlacu.

Toţi eram facuţi in fel si chip: unul era turc, altul evreu, eu eram ţigan!), s-a scapat. Mi-a trimis, din greseala probabil, un email in care Burlacu (dacialan@aol.com) purta un dialog chiar cu posesorul adresei n_dreapta@yahoo.com. Un dialog evident fabricat, Burlacu vorbind cu el insusi si ridicandu-se singur in slavi. Deci, dlor. Fumurescu si Shafir, v-am rezolvat cazul!

Deloc intamplator, laureata premiului Nobel pentru literatura, Herta Muller (care a minţit in privinţa persecutarii ei de catre Securitate, cartea ei “interzisa” din 1982, “Ţinuturi joase – Depresiuni”, fiind premiata de UTC!) , a vorbit chiar azi in EVZ despre modul cum era ameninţata de Securitate, dar si de catre o grupare obscura intitulata “Fiii lui Avram Iancu”, care l-a ameninţat si pe Culianu, inainte ca acesta sa fie ucis in 21 mai 1991 la Chicago. Este publicata, in premiera, si o copie a unei scrisori de ameninţare din partea “Fiiilor…”, avand ca sigla lupul dacic si o secure. Tismimaneanu ameninţat, Herta Muller prezinta presei amanunte asemanatoare, Michael Shafir ameninţat si el, de dacistul pagan Burlacu. Deloc intamplator, nu-i asa? Lucrurile se complica insa si mai mult.

Motivul si autorii uciderii lui Ioan Petru Culianu, discipolul si protejatul lui Mircea Eliade, nu au fost descoperite pana acum. Impuscat in stil KGB, in plin avant creator, exact dupa vizita fostului suveran Mihai I in Chicago. Toate tezele si teoriile, atat cea avansata de Andrei Oisteanu, cat si cea a profesorului Ted Paul (Universitatea DePaul din Chicago), se rezuma la cateva piste destul rudimentare: Culianu a fost fie asasinat de catre legionarii din exil, fie de catre serviciile secrete din Romania.

Legionarii, deoarece si Culianu primise in anul 1990 mesaje de ameninţare de la “Fiii lui Avram Iancu”, care se autointitula “organizaţie patriotica radicala a exilului romanesc”, cel mai probabil o oficina a DIE, Direcţia de Informaţii Externe a Securitaţii. Andrei Oisteanu, cercetator la Institutul de Istorie a Religiilor din cadrul Academiei Romane, descrie cel mai bine acest lucru: “In 1990 si la inceputul anului 1991, Culianu primeste adesea scrisori de ameninţare cu moartea, scrise in romaneste, cu o usor detectabila retorica a extremei drepte si semnate de „Fiii lui Avram Iancu”.

Investigaţiile au mers in direcţia organizaţiilor (neo)legionare ale exilului romanesc din zona Marilor Lacuri (Chicago, Detroit, Toronto etc), dar si in direcţia organizaţiilor „culturale” gen „Vatra Romaneasca”, avindu-1 ca presedinte de onoare pe un Iosif Constantin Dragan si fiind – dupa opinia lui I.P. Culianu – creaţii ale Securitaţii”. Culianu se pare ca gresise „cu toate ca era discipolul lui Eliade” si deci „aparţinea familiei noastre (legionare, n.r.)”, cum se exprima Eugen Vilsan, un legionar batrin din Chicago – deoarece si-a permis sa-si bata joc tot timpul de miscarea legionara, numind-o „Garda de Lemn”, „smintealalegionara” sau „KuKluxKlanortodox”, dar si urmand sa se casatoreasca cu o evreica.

Unul dintre primi acuzaţi de aceasta crima a fost Constantin Burlacu. Suspectata a fost apoi si organizaţia Vatra Romaneasca. In orice caz “Fiii lui Avram Iancu” se pare ca i-a mai ameninţat in acea perioada atat pe Herta Muller, pe Culianu, dar si pe Dinu Zamfirescu si Mihnea Berindei. Puterea “legionarilor batrani” din SUA de a executa asasinate la comanda, realul pericol pe care il prezenta Culianu la adresa acestora sau la adresa regimului comunist din Romania, raman inca sub semnul intrebarii. Chiar motivul asasinarii omului de cultura roman este discutabil, ce sa mai vorbim de autori.

Revenind la Tismaneanu, se pare ca era “Fiiilor lui Avram Iancu” a revenit si, o data cu ea, vesnica tanguire a falsilor dizidenţi despre pericolul antisemit, extremist si legionar. Este un joc surd facut exclusiv de fostele structuri ale Securitaţii, va asigur. Nu au existat niciodata organizaţii radicale legionare ale romanilor din exil, iar Vatra Romaneasca, abia infiinţata si zguduita de evenimentele de la Tg. Mures din martie 1990, nu se ocupa cu mesaje de ameninţare la adresa unor persoane care atunci nici nu erau cunoscute, daramite percepute ca fiind dizidente. Tismaneanu menţioneaza ca a primit un mesaj de ameninţare asemanator in 1984, semnat de “Comandamentul Dumnezeu si Patrie”.

Toate aceste emulaţii patriotice ale securitaţii nu erau, desigur, patriotice. Ele nici nu aveau rolul de a ameninţa pe cineva, cat de a produce dovezi scrise ale “dizidenţei” celor alesi sa se intoarca dupa rasturnarea lui Ceausescu in Romania, sa pozeze in vedete anticomuniste si sa redacteze rapoarte de condamnarea ale comunismului.

Vladimir Tismaneanu, de exemplu, ai carui parinţi au instaurat comunismul bolsevic in Romania, si care in 1976 in teza sa “Noua Stanga si scoala de la Frankfurt” lauda comunismul si infiera sistemul capitalist, nu a fost, nu este si nici nu o sa fie vreodata dizident sau anticomunist. Emigreaza in SUA in 1981 cu voie de la Securitate (ca mulţi alţi “dizidenţi” care au facut studii in strainatate: Andrei Plesu, Andrei Marga, Gabriel Liiceanu, etc), iar opoziţia sa ulterioara este mimata. Scrisorile de ameninţare primite sunt, cum am mai spus, doar parte a unui joc al elementelor securiste care ne pregateau pentru noua era “post-ceausescu”, legitimand prin ameninţari xenofobe si antisemite, pentru a discredita o posibila revigore a naţionalismului, viitorii anticomunisti fabricaţi, veniţi acum sa devina “repere ale dreptei“.

In timp ce Ion Gavrila Ogoranu lupta cu arma in mana in Mţii Fagaras impotriva comunismului, niste alesi ai securitaţii si ai KGB erau pasaportaţi in Vest, “ameninţaţi” de diferiţi pioni securisti si brigazi legionare inexistente, transformaţi in trompete la Radio Europa Libera. Si acum, cand Tismineţki nu mai pacaleste pe nimeni, scoate din palarie ameninţarile naţionaliste si antisemite. Truc vechi cu oameni vechi, dar nu mai ţine! Pacalici uitaţi de Securitate in SUA, de genul lui Burlacu, nu isi mai joaca rolurile la fel de bine, multe masti au cazut, se dau de gol prea usor!

Realul mister ramane insa in jurul morţii lui Culianu. Despre unele piste false, lansate de Oisteanu sau Coja (aparent pe poziţii diferite in aceasta chestiune) am sa mai scriu. La fel despre “Fiii lui Avram Iancu” si despre o anumita structura “patriotica” din cadul DIE care opereaza clandestin si azi si care a incercat sa il atraga de partea lui Ceausescu pe Emil Cioram, aflat la Paris. Si desigur, despre “prietenii” Shafir si Tismaneanu, care nu inceteaza sa ma uimeasca cu tehnicile rudimentare invaţate la fabrica de dizidenţi.

Sursa: Napoca News, Victor Roncea

2 Comments

 • Slatiaru
  martie 16, 2013

  In cazul Hertei Müller mintiti ori dezinformati! Prima ei carte a fost cenzurata de Securitate iar ei i s-a interzis sa mai publice. Cum a fost amenintata ea si cei din Aktionsgruppe se stie. O disidenta adevarata si cu tinuta morala exemplara. Nu ca altii…

    (Quote)

 • Michael Shafir
  decembrie 3, 2010

  Esti un mincinos. Autorul mesajului catre mine a fost de mult depistat. Un biet student care a picat la mai toate materiile, nu numai la cele predate de mine. Cand ai sa sacrii si adevarul sau (preferabil) ai sa te abtii de la aceasta indeletnicire care te deepaseste?

    (Quote)

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website


*

Editoriale din aceeasi categorie

Autor: Aciduzzul | 10 martie, 2021 | 3 comentarii | 219 vizualizari | 5 voturi

Legea vaccinarii obligatorii a fost adoptata in UNANIMITATATE in comisia de santate din Camera Deputatilor. Adica au votat-o toate “partidele” politice, fara exceptie! Chiar daca au fost aduse sute de amendamente fata de varianta adoptata acum doi ani de Senat, ce sa vezi, s-a pastrat neatins un articol, cu ginion, articolul 13 care prevede la […]

Autor: Aciduzzul | 1 decembrie, 2020 | 2 comentarii | 324 vizualizari | 1 vot

Niciodata in intreaga sa istorie statul si poporul roman, atat cat a mai ramas, nu au fost atat de aprope de extinctie ca acum. Practic, acum se joaca viitorul Romaniei intr-un context politic international extrem de nefavorabil. Lipsa de reactie inseamna acum, pur si simplu, extinctie! Practic, toate partidele, cu exceptia Partidului Noua Romanie (PNR) […]

Autor: Aciduzzul | 1 decembrie, 2020 | 1 comentarii | 104 vizualizari | 1 vot

Partidul Noua Romanie (PNR) considera ca Justitia din Romania este una dintre cele mai corupte institutii publice, fapt confirmat de sondajele de opinie, deciziile contradictorii si arbitrare ale magistratilor avand repercursiuni catastrofale asupra oamenilor si decredibilizand semnificativ statul roman, si asa in disoulutie. PNR sustine cu tarie o lege prin care magistratii sa fie trasi […]

Autor: Aciduzzul | 29 noiembrie, 2020 | 1 comentarii | 192 vizualizari | 2 voturi

Partidul Noua Romanie (PNR), sustinut de Miscarea Civica Frontul Alfa, sustine ca este o problema de siguranta nationala, in contextul crizei economice fara precedent care va lovi Romania, confiscarea averilor ilicite, investigarea surselor averii afisate, cu precadere pentru demnitari si functionarii publici, audit pentru verificarea datoriei publice a Romaniei, reintroducerea pedepsei cu moartea si majorarea […]

Autor: Aciduzzul | 29 noiembrie, 2020 | 0 comentarii | 104 vizualizari | 3 voturi

Partidul Noua Romanie (PNR), sustinut de Miscarea Civica Frontul Alfa, cere deratizarea de urgenta a institutiilor publice, populate in prezent cu amante, nepoti, lipitori de afise pe la partide, si alte astfel de specimene. PNR considera ca eliminarea rapida a acestora este o reala problema de siguranta nationala, cu atat mai mult cu cat se […]

Voturi
Vizualizari
Comentarii
18 Sep 2021 | 1 comentarii | 69 vizualizari | 5 voturi
»
| comentarii | vizualizari | voturi
»
| comentarii | vizualizari | voturi
»
| comentarii | vizualizari | voturi
»
| comentarii | vizualizari | voturi
»
18 Sep 2021 | 1 comentarii | 69 vizualizari | 5 voturi
Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
fii aproape de noi
Conferinta_AGROstandard
PUB
web design profesionist
Red Moon Media
CAMPANII bp
Atitudine Contemporana
Televiziunea Copiilor
Le Pre
1984 George Orwell
Televiziunea Copiilor
piata BIO
alimente organice
internet manipulation techniques
Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
bad politics

2009 - 2021 © BadPolitics