Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
noiembrie 21, 2017, 9:19 pm
Senin
Senin
5°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 80%
Vânt: 0 km/h V
Răsarit: 7:20 am
Apus: 4:43 pm
 
ANUNTURI UMANITARE
OMG/Initium
Ingredientele periculoase din produsele de post pe baza de soia!
Aciduzzul | 1 aprilie, 2012 | 0 comentarii | 226 vizualizari |
(1 voturi )

Perioada de retinere de la alimentele de origine animala de dinaintea Pastelui este extrem de benefica pentru organism. Totusi, nu orice produs de post este sanatos. Iata la ce trebuie sa fii atent atunci cand postesti. Pe langa multiplele beneficii de ordin spiritual, postul poate sa aiba si efect terapeutic, ajutandu-ne sa scapam de toxinele acumulate prin consumul de alimente de origine animala. De altfel, unele persoane postesc si pentru a-si reface echilibrul organismului si, uneori, pentru a slabi. Insa multe produse de post de pe piata au efect contrar, fiind doldora de sare, de E-uri si de calorii.

Preparatele din soia, cu moderatie

Soia este unul dintre cei mai buni inlocuitori ai carnii in perioada de post, fiindca aduce necesarul de proteine, dar si de fibre alimentare, de lecitina, de fosfolipide (grasimi bune) si antioxidanti de tipul izoflavonelor (previn bolile cardiovasculare, osteoporoza si atenueaza simptomele menopauzei).

Insa trebuie sa citesti cu atentie eticheta inainte de a o cumpara, pentru a te asigura ca nu provine din culturi de soia modificata genetic. Atunci cand nivelul organismelor modificate genetic depaseste 0,9% din totalul compozitiei unui produs alimentar, producatorul este obligat sa treaca acest lucru pe eticheta.

De asemenea, este foarte important ca produsele pe baza de soia pe care le cumperi sa nu contina cantitati mari de sare si multe E-uri. De aceea, este bine sa eviti salamul, pateul si alte produse din soia care le imita pe cele din carne. Motivul principal este ca, pentru a le da culoare si gust asemanatoare, producatorii folosesc potentiatori de gust, arome, coloranti artificiali, precum si grasimi vegetale hidrogenate (margarina industriala).

Aceste produse au un nivel crescut de glucide si, de aceea, trebuie evitat consumul mai ales in cazul persoanelor cu diabet. si lactatele preparate din soia sunt benefice pentru sanatate, cu conditia sa nu aiba in compozitie adaosuri de arome si de coloranti. in ceea ce priveste produsele din soia preparate in casa, cele mai nocive sunt cele prajite (de tipul snitelelor), fiindca se digera greu.

Semipreparatele si supele la plic, nocive

Tot o combinatie de E-uri si de sare, fara niciun aport nutritional sunt si alimentele semipreparate de post, precum si fasolea batuta, piureul si supele la plic. Toate aceste produse industriale au, in plus, un aport foarte mare de zaharuri, ceea ce le contraindica radical diabeticilor. Dar si pentru persoanele sanatoase, produsele de acest tip sunt nocive, obosind ficatul, ingreunand digestia si dezechilibrand metabolismul.

Nici varianta naturala a fasolei batute nu este recomandata de specialisti pentru consum regulat, fiindca are un aport glucidic ridicat. in plus, prin sfaramarea boabelor, se reduce si nivelul de fibre, iar prin adaosul de ceapa prajita, fasolea batuta devine greu de digerat.

Dulciurile de patiserie au grasimi rele

Potrivit celor mai recente studii, margarina tartinabila de generatie noua din comert nu mai contine grasimi rele, fiind produsa printr-un procedeu modern, numit interesterificare. in schimb, in industria alimentara, la prepararea produselor de patiserie si a dulciurilor ambalate (biscuiti, napolitane etc.) se utilizeaza un tip de margarina industriala obtinuta prin vechiul procedeu, de hidrogenare, care da nastere grasimilor trans, extrem de nocive pentru sistemul cardiovascular prin cresterea nivelului colesterolului rau. Opteaza pentru fructe si pentru deserturile facute in casa!

Ciorbele de legume nu trebuie sa fie acre

Supele si ciorbele din care lipseste carnea sunt o varianta extrem de sanatoasa de pranz in perioada postului. Totusi, trebuie sa fii atent si la modul de preparare a acestora. Astfel, ciorbele cu cartofi sau cu orez nu trebuie acrite puternic, fiindca devin indigeste, iar in asociere cu painea, duc la balonari si la disconfort abdominal. Cel mai usor de digerat sunt ciorbele cu varza, telina, morcovi, conopida, broccoli, ceapa, ardei, in combinatie cu fasole boabe, linte, naut sau cu mazare.

Sursa: Codex Alimentarius

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website


*

Editoriale din aceeasi categorie

Autor: Aciduzzul | 4 ianuarie, 2015 | 0 comentarii | 166 vizualizari | 1 vot

What’s wrong with Genetic Engineering? Genetic engineering refers to a set of technologies used to change the genetic makeup of cells and move genes across species boundaries to produce novel organisms. Once released, these genetically modified organisms (GMOs) can easily spread and interbreed with other organisms, and they are virtually impossible to recall back to […]

Autor: Aciduzzul | 4 ianuarie, 2015 | 0 comentarii | 85 vizualizari | 2 voturi

Russian President Vladimir Putin has signed the RF Code of Administrative Offences into law, including a new article establishing liability for the violation of mandatory requirements for the labeling of food products that contain GMOs. Putin signed the new bill on the last day of 2014 TASS news agency reported. The bill which was submitted […]

Autor: Aciduzzul | 5 decembrie, 2014 | 0 comentarii | 122 vizualizari | 1 vot

Russia must protect its citizens from the use of foods derived from genetically modified organisms (GMOs), and this can be done in compliance with the country’s obligations under the World Trade Organization (WTO), Russian President Vladimir Putin stated Thursday. “We need to properly construct our work so that it is not contrary to our obligations […]

Autor: Aciduzzul | 19 aprilie, 2014 | 1 comentarii | 3892 vizualizari | 7 voturi

Ioana Florea Public Library of Science (PLOS) a publicat un nou studiu care demonstrează că fragmentele de ADN care provin din hrană conţin gene complete care intră în sistemul circulator uman printr-un mecanism necunoscut. Există suspiciuni conform cărora cercetătorii corporaţiilor biotehnologice, precum Monsanto, au identificat deja acest mecanism şi îl folosesc cu bună ştiinţă. Studiul […]

Autor: Aciduzzul | 7 aprilie, 2014 | 0 comentarii | 87 vizualizari | 1 vot

Russia will not import GMO products, the country’s Prime Minister Dmitry Medvedev said, adding that the nation has enough space and resources to produce organic food. Moscow has no reason to encourage the production of genetically modified products or import them into the country, Medvedev told a congress of deputies from rural settlements on Saturday. […]

Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
fii aproape de noi
Conferinta_AGROstandard
PUB
web design profesionist
Red Moon Media
CAMPANII bp
Atitudine Contemporana
Televiziunea Copiilor
Le Pre
1984 George Orwell
Televiziunea Copiilor
piata BIO
alimente organice
internet manipulation techniques
Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
bad politics

2009 - 2017 © BadPolitics