Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
septembrie 23, 2020, 10:20 pm
Noros
Noros
21°C
Presiunea: 1010 mb
Umiditate: 52%
Vânt: 0 km/h N
Răsarit: 7:04 am
Apus: 7:11 pm
 
ANUNTURI UMANITARE
Proiectul Perlan
Liderii de sindicat au venituri care-i fac pe multi sa paleasca de invidie (Curentul)
Aciduzzul | 5 noiembrie, 2010 | 1 comentarii | 283 vizualizari |
(2 voturi )

Nicolae Bucur
In premiera dupa Revolutie, sindicalistii au fost obligati sa isi expuna public averile. Dupa toate incercarile de a bloca noua lege de functionare a Agentiei Nationale de Integritate (ANI), „avocatii clasei muncitoare“ s-au vazut nevoiti sa joace cu cartile pe fata si sa arate ce averi colosale au strans pentru mimetismul politic prestat in special pentru mai-marii PSD, ale caror interese le-au reprezentat mai mult decat pe cele ale colegilor de breasla. Dar cum prima data e mai greu si apoi totul vine de la sine, sindicalistii nu s-au multumit numai cu o mana politica care sa-i hraneasca. Cel care a inteles si exploatat cel mai bine dorinta de capatuire a sindicalistilor a fost nimeni altul decat combinatorul Sorin Ovidiu Vintu, escrocul FNI.

Acesta le-a dat ani de zile o paine buna de mancat, strangandu-i pe multi dintre ei in Consiliul de Administratie al Realitatea Media si pe la alte societati-fantoma din reteaua de spalarea a banilor, „inginerie financiara“ dezvaluita episodic in cel mai mic detaliu de ziarul „Curentul“. Printre cei mai instariti dintre liderii sindicali din Romania se numara Dumitru Costin, presedintele Blocului National Sindical (BNS), un obisnuit al Realitatii TV si al Antenelor lui Felix, de unde cu sarguinta ataca la comanda stapanilor sai.

Dumitru Costin – salarii de nabab

Facand o rapida incursiune in declaratia sa de avere, publicata de Hotnews, se poate observa ca Dumitru Costin a castigat, in 2009, suma totala de 239.000 de lei noi. Mai mult, Costin are doua salarii de la BNS: 17.975 de lei pentru functia de presedinte si 139.283 pentru functia de manager principal. Pe langa cele doua functii, Costin mai detine doua si in domeniul sportului-rege.

Astfel, el a ridicat anul trecut sumele de 14.323 de lei de la Asociatia Fotbalistilor Amatori si Nonamatori (AFAN) si 21.420 de lei pentru faptul ca este membru al Comitetului Executiv al Federatiei Romane de Fotbal.

De la casieria lui Vintu de la Realitatea Media, oficial, Costin Dumitru a declarat pentru 2009 suma de 35.427 de lei. Nu in ultimul rand, al cincilea salariu este primit de seful BNS de la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS), in cuantum de 10.395.

Pe langa toate aceste sume care ii parvin anual, Costin mai detine doua apartamente, unul in Bucuresti – de 93 de metri patrati cumparat in 2002 – si altul in Pitesti – de 77 de metri patrati, achizitionat impreuna cu sotia sa in 1997. Apartamentul din Bucuresti are anexat un teren de 34 de metri patrati, achizitionat odata cu casa. Costin zice ca nu are bani in conturi, dar se poate lauda cu 10,2% din actiunile companiei de telecomunicatii SC Interactive Commtech Development SRL, companie abonata la contracte cu statul. La capitolul datorii, acesta a declarat un credit de 85.000 contractat de la Unicredit in 2005, scadent in 2020.

Latifundiarul Iacob Baciu

Un alt personaj controversat din randurile miscarii sindicale este Iacob Baciu, presedintele Confederatiei Sindicatelor Democratice din Romania (CSDR). Acesta detine un instinct mosieresc bine dezvoltat, vecin cu al unui adevarat latifundiar. Prin mostenire sau prin cumparare, Iacob detine nu mai putin de 10 terenuri, intravilan, extravilan sau luciu de apa.

Baciu a declarat pentru 2009 un venit de circa 130.000 de lei: membru Consiliul Economic Social (CES) – 11.183 de lei noi; membru Consiliu Administratie al SC. Sind-Romania SRL – 14.383 de lei; vicepresedinte CNAS – 46.069 de lei; presedinte CSDR – 58.704 lei. El a mai declarat ca a contractat de la Raiffeisen Bank, in 2007, suma de 41.000 de euro.

De asemenea, Baciu detine doua apartamente: unul in Bucuresti, de 102 mp, cumparat in 1997, si altul in Targu Mures, de 77 de metri patrati, cumparat in 1981. Pe langa apartamente, el mai detine o casa de 100 metri patrati in comuna Saulia de Campie in judetul Mures, in cota de o patrime, casa mostenita in anul
2000.

Liga secunda tine aproape

Pe langa marii rechini sindicali care se scalda aproape zilnic in apele tulburi ale mogulilor Vintu-Voiculescu, si-a depus declaratia de avere si Musoiu Valentin, prim-vicepresedinte Federatia Sindicatelor Gaz-Romania.

Acesta are un credit de 300.000 de lei si un venit lunar de 9.000 de lei. In proprietatea acestuia mai intra un apartament si doua terenuri.

Este asociat unic al societatii Antaris 2002 Prod SRL si asociat in compania Smart Washing & Cleaning SRL si totodata este vicepresedinte al Sindicatului Transport Gaze Medias, informeaza Hotnews. Musoiu a bagat in buzunare numai anul trecut suma de 107.000 de lei, din care jumatate sunt bani castigati din activitatea sindicala.

Alchimie banoasa

Pe langa acesta, Tancau Petrea Petre, presedintele Federatiei Nationale a Sindicatelor din Chimie si Petrochimie, are 188.000 de euro in conturile bancare si 14.700 de lei venit lunar.

Potrivit declaratiei de avere, detine in proprietate trei terenuri, trei imobile si, bineinteles, trei masini. Are cinci depozite in euro in cuantum de 188.000 de euro.

La capitolul venituri a declarat pe anul trecut 176.000 de lei, adica 14.700 de lei lunar. Subalternul lui Dumitru Costin, secretarul general al BNS, Ivascu Minel, a declarat pentru 2009 un venit lunar de 9.500 de lei si un cont frumusel, de 34.000 de euro. Detine un apartament si are o masina din 2007. Acesta are plasati 96.000 de lei intr-un fond de investitii.

Sursa: Curentul

Sursa Foto: Evenimentul Zilei

One comment

  • noiembrie 5, 2010

    Liderii de sindicat sunt precum popii… spun una si fac alta. Sa nu faci ce face liderul de sindicat ci sa faci ceea ce spune!
    Ei, liderii de sindicat, fac legatura intre prostia maselor si interesul patronal, fara ei aceasta legatura fiind imposibila…e nostim! Ganditi-va bine daca vreti sa traiti bine!

      (Quote)

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website


*

Editoriale din aceeasi categorie

Autor: Aciduzzul | 16 septembrie, 2020 | 0 comentarii | 67 vizualizari | 3 voturi

READC vrea sa aduca in legalitate ANSVSA si Colegiul Medicilor Veterinari din Romania!

Autor: Aciduzzul | 7 septembrie, 2020 | 1 comentarii | 45 vizualizari | 4 voturi

Se pare ca, dupa migratia in masa a baronilor si baronasilor PSD catre PNL, partidul din urma a prins din zbor si cateva dintre obiceiurile primului. Asa se face ca, primarul PNL dintr-o comuna obscura din judetul Arges, Albestii de Muscel, Mihai Catalin Manta, s-a gandit sa-si asigure un nou mandat printr-o metoda sigura, validata […]

Autor: Aciduzzul | 25 mai, 2019 | 0 comentarii | 149 vizualizari | 1 vot

Sorina Hanea Sa va zic de ce alegerile de maine, cel putin pentru mine, nu conteaza fiindca oferta electorala este sub asteptari. Participa doar cine trebuie, pe locuri eligibile, doar “alesii”, de catre SRI sau SIE (nu pot sa nu-l citez din nou pe Prostanacu’ Geoana care a grait apoteotic: “Nici noi nu mai stim […]

Autor: Aciduzzul | 24 mai, 2019 | 0 comentarii | 289 vizualizari | 4 voturi

Miza “alegerilor” europarlamentare 2019 este, din perspectiva papusarilor locali si a sefilor lor alogeni, una cat se poate de simpla: cati imbecili vor mai fi vrajiti de necesitatea de a-si exercita “dreptul” de vot in numele democratiei, in perspectiva urmatoarelor “alegeri”, prezidentiale, parlamentale si locale. Prostilor, evident, nu le spune nimeni cui foloseste acesta iesire […]

Autor: Aciduzzul | 24 mai, 2019 | 0 comentarii | 352 vizualizari | 3 voturi

Terenurile de fotbal in panta, punctele de informare si documentare in paduri, bazinele olimpice la tara, unde au mai ramas doar batranii, vile pentru politrucii locali, toate realizate cu fonduri europene sunt nimic pe langa realizarea unui primar din judetul Arges din partea Partidului National Liberal. Mihai Catalin Manta, primar in comuna Albesti de Muscel, […]

Voturi
Vizualizari
Comentarii
Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
fii aproape de noi
Conferinta_AGROstandard
PUB
web design profesionist
Red Moon Media
CAMPANII bp
Atitudine Contemporana
Televiziunea Copiilor
Le Pre
1984 George Orwell
Televiziunea Copiilor
piata BIO
alimente organice
internet manipulation techniques
Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
bad politics

2009 - 2020 © BadPolitics