Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
septembrie 19, 2020, 11:58 pm
Parţial  înnourat
Parţial înnourat
13°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 62%
Vânt: 0 km/h N
Răsarit: 7:00 am
Apus: 7:18 pm
 
ANUNTURI UMANITARE
Editorialele editiei
Mama deontologului Striblea – complice la furt din banii europeni
Aciduzzul | 8 februarie, 2012 | 1 comentarii | 1263 vizualizari |
(5 voturi )

Dan Badea
Catalin Striblea, unul dintre deontologii de serviciu ai USL, aripa Sebastian Ghita, are grave probleme de imagine dupa ce mama lui, Magdalina, tocmai a fost trimisa in judecata de procurorii anticoruptie pentru comiterea mai multor infractiuni. Desi ar trebui sa aiba probleme de constiinta deoarece, dupa comiterea infractiunilor de catre Magdalina Striblea, lui i-a intrat in conturi o suma importanta de bani, tonomatul lui Ponta tine lectii de morala in fata natiei, porcaindu-i in direct pe toti cei care nu raspund la comenzile mogulilor. Autoritatea morala a acestui individ care, impreuna cu Corina Dragotescu, un alt tonomat de frunte al aliantei anti-romanesti conduse de Ponta si Antonescu, otravesc mintile celor ce-i asculta – transformandu-i intr-un fel de zombi buni de plantat cu succes in Piata Universitatii, pe post de aurolaci cu pancarta la butoniera – se face tandari dupa ce constati la ce se preteaza parintii lui ca sa-i intretina obrazul subtire.

Pentru ca e destul de grav daca parintii tai, care se presupune ca te-au educat, ajung sa iasa la drumul mare si sa-i dea in cap cetateanului Sapard, dupa numele de familie, ca sa aiba apoi de unde sa-ti faca tie cadou, de ziua ta, o limuzina japoneza de lux.

La fel ca toate tonomatele din mass media romanesti, Striblea nu este, in realitate (fie ea chiar si Realitatea a lui Vintu, Ghita sau Ponta), decat un individ dependent de miliardele de lei care-i intra anual in cont, cum sunt, spre exemplu, miliardul luat de la mogul, la care se adauga, de ziua lui, miliardul primit cadou de la parinti, plus miliardul primit de nevasta-sa, Alina Tonigaru, consilier juridic asimilat magistratilor la DNA.

Intamplarea face insa ca mamei lui Striblea sa i se traga nenorocirea tot de la institutia in care lucreaza nora ei, adica Departamentul National Anticoruptie. Astfel, printr-un comunicat al acestei institutii, dat publicitatii zilele trecute, suntem informati ca DNA – Serviciul Teritorial Iasi a dispus trimiterea in judecata a mai multor inculpati, printre care figureaza si mama lui Catalin Striblea, Magdalina.

Ea a fost implicata, in urma cu sase ani, intr-o afacere cu fonduri nerambursabile si, prin comiterea unor falsuri, a sprijinit alocarea fara drept a peste 230.000 de euro catre consiliul Local al unei comune din judetul Vaslui.

Magdalina Striblea – complicea primarului din Stanilesti

Concret, informeaza procurorii DNA in rechizitoriu, ”la data de 29 martie 2004, intre Consiliul Local al Comunei Stanilesti, judetul Vaslui (beneficiar) si Agentia SAPARD Romania (Autoritatea Contractanta) a fost incheiat contractul de finantare nerambursabila pentru punerea in practica a proiectului intitulat “Modernizare drum de interes local Gura Vaii ( DN 24A ) – Poganesti, 6,524 Km., comuna Stanilesti, judetul Vaslui”.

Contractul de executie a lucrarilor a fost atribuit prin licitatie SC Compania Nova Construct SA Iasi. In cursul lunii decembrie 2005, pentru a obtine in mod nelegal transa a patra din banii alocati in cadrul acestui proiect, inculpatul Arhip Liviu, in calitate de reprezentant al beneficiarului si primar al comunei Stanilesti la acel moment, a semnat si depus la Autoritatea Contractanta mai multe inscrisuri false (proces verbal de receptie, raportul de executie) atestand, in mod nereal, ca lucrarile pentru care a solicitat alocarea transei au fost realizate integral si in conformitate cu prevederile proiectului tehnic.

In aceasta modalitate, Agentia SAPARD a aprobat plata catre Consiliul Local Stanilesti a sumei de 862.002,57 RON (echivalentul a aproximativ 235.590,63 euro) reprezentand fonduri SAPARD si fonduri de la bugetul de stat alocate in mod nelegal”. Mai departe, arata procurorii, primarul a beneficiat de complicitatea reprezentantilor unei firme de proiectare, Striblea SRL, precum si de membrii comisiei de receptie a lucrarilor, pentru a confirma falsurile primarului.

”In demersul sau, inculpatul Arhip Liviu a fost ajutat de inculpatii Striblea Magdalina, inginer proiectant in cadrul SC Striblea SRL Vaslui, realizator al proiectului tehnic, care a intocmit in fals referatul privind executia lucrarilor, in timp ce inculpatii Serban Corneliu (diriginte de santier si secretar al comisiei de receptie), Dranceanu Gheorghe, Iordachi Radu Constantin, Zaharia Teodora si Pruteanu Stefan (membri ai comisiei de receptie la terminarea lucrarilor) au semnat procesul verbal de receptie in care s-a consemnat in mod nereal ca lucrarile au fost finalizate. In vederea recuperarii prejudiciului, procurorii au instituit sechestru asigurator asupra unor bunuri imobile apartinand inculpatilor” – informeaza procurorii DNA.

Acesta este motivul pentru care cei implicati au fost trimisi in judecata pentru comiterea mai multor infractiuni. Astfel, fostul primar Liviu Arhip a fost trimis in judecata pentru ”folosirea sau prezentarea de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, care au ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunitatilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori in numele lor, pentru doua infractiuni de fals intelectual si pentru inselaciune cu consecinte deosebit de grave”.

In acelasi timp, conform comunicatului DNA, au mai fost trimisi in judecata si ”STRIBLEA MAGDALINA, inginer proiectant in cadrul SC Striblea SRL Vaslui, SERBAN CORNELIU, inginer constructor, IORDACHI RADU-CONSTANTIN, inginer constructor, DRANCEANU GHEORGHE, inginer proiectant in cadrul Serviciului de Proiectare –Finantare Europeana din cadrul Consiliului Judetean Iasi, ZAHARIA TEODORA, secretar al Primariei comunei Stanilesti, judetul Vaslui, PRUTEANU STEFAN, inginer in cadrul Primariei comunei Stanilesti, judetul Vaslui, in sarcina carora s-au retinut urmatoarele infractiuni: complicitate la folosirea sau prezentarea de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunitatilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori in numele lor, complicitate la infractiunea de inselaciune cu consecinte deosebit de grave si fals intelectual”.

O limuzina japoneza, pentru fiu, din garajul SAPARD?

Implicarea familiei Striblea in afacerea cu fonduri nerambursabile din Vaslui este deja de notorietate, mai ales dupa ce sotii Gheorghe si Magdalina Striblea au incercat sa-si ascunda urmele printr-un fals cu repetitie inregistrat la primaria Stanilesti. Pe scurt, pentru portiunea de drum modernizat cu fonduri europene de aproximativ 1 milion de euro, firma de proiectare aleasa a fost Striblea SRL, care apartinea sotilor Gheorghe si Magdalina Striblea, parintii tonomatului de la RTV.

La jumatatea lui decembrie 2005, Magdalina Striblea a sesizat agentia Sapard Iasi ca drumul nu este finalizat, desi constructorul facea demersuri pentru a primi ultima transa de bani (235.000 de euro). Referatul doamnei Striblea n-a fost inregistrat insa la Iasi, unde trebuia, ci la Primaria Stanilesti. Ulterior, la sfarsitul lunii, cand primarul s-a decis sa taie panglica pentru finalizarea lucrarii, desi ea nu era gata, reprezentantul firmei Striblea SRL face un alt referat in care confirma ca totul este in regula, deci ultima transa de bani poate sa intre in conturile firmei constructoare.

Acest nou referat este inregistrat insa tot la primaria Stanilesti, la aceeasi data cu primul si purtand acelasi numar de inregistrare, ceea ce inseamna ca, in acest mod, s-a intentionat musamalizarea referatului anterior in scopul netezirii drumului pentru incasarea nelegala a fondurilor de la Sapard. Ulterior, in 2007, in urma unei sesizari cu privire la faptul ca lucrarea nu a fost finalizata, politia a demarat verificarile si a descoperit ca primarul din Stanilesti si complicii sai inselasera agentia Sapard, obtinand pe nedrept fonduri nerambursabile.

La inceputul anului trecut, cand am aflat despre aceasta afacere, am solicitat lamuriri de la DNA.

”Va rugam sa ne precizati daca DNA a inceput o ancheta legata de folosirea fondurilor SAPARD in care sunt implicati asociatii sau administratorii firmei STRIBLEA.SRL din judetul Vaslui” – am intrebat noi. Cateva zile mai tarziu, pe 8 februarie 2011, purtatorul de cuvant al DNA ne-a transmis urmatorul mesaj: ”Persoanele mentionate de dvs. in solicitare nu au calitatea de invinuit sau inculpat in vreun dosar penal al Directiei Nationale Anticoruptie care sa aiba ca obiect aspectele la care faceti referire in cerere” – ni s-a raspuns de catre Biroul de Informare si Relatii Publice al DNA.

Ieri, in urma aparitiei comunicatului privind trimiterea in judecata a Magdalinei Striblea, am cerut din nou lamuriri purtatorului de cuvant al DNA, referitor la ascunderea faptului ca madam Striblea era, totusi, in atentia procurorilor anticoruptie. Raspunsul primit, a fost ca la acea data, in dosar se faceau cercetari preliminare, iar celor implicati nu li se adusese la cunostinta ca au calitatea de invinuit. Ne-au interesat aceste lamuriri dupa ce am aflat ca sotia lui Catalin Striblea, deci nora inculpatei Magdalina Striblea, era consilier juridic asimilat magistratilor in cadrul Directiei Nationale Anticoruptie. Am fost asigurati insa ca aceasta nu a avut nici-o implicare in caz.

Am aflat insa, cu aceasta ocazie, studiind declaratia de avere a sotiei lui Catalin Striblea din 15.06.2009, Alina Georgeta Tonigaru, ca in anul 2008, deci la aproape doi ani de la falsurile din Stanilesti, tatal tonomatului i-a facut cadou acestuia, de ziua sa, 30.000 de euro, reprezentand ”contravaloarea Honda CRV”. Asadar, daca se va dovedi ca mama lui Striblea a comis infractiunile de care este acuzata de procurorii anticoruptie, atunci o parte din banii castigati e posibil sa se regaseasca in Honda fiului de la Bucuresti. Adica a celui care si-a propus sa proiecteze in mintea telespectatorilor RTV directivele cuplului Ponta-Antonescu.

Sursa: Curentul

Foto: Antimitocan

One comment

  • februarie 11, 2012

    niciodata nu mi s-a parut un tip impartial ba chiar n-am vazut vreun talent de gazetar

      (Quote)

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website


*

Editoriale din aceeasi categorie

Autor: Aciduzzul | 7 septembrie, 2020 | 1 comentarii | 41 vizualizari | 4 voturi

Se pare ca, dupa migratia in masa a baronilor si baronasilor PSD catre PNL, partidul din urma a prins din zbor si cateva dintre obiceiurile primului. Asa se face ca, primarul PNL dintr-o comuna obscura din judetul Arges, Albestii de Muscel, Mihai Catalin Manta, s-a gandit sa-si asigure un nou mandat printr-o metoda sigura, validata […]

Autor: Aciduzzul | 24 mai, 2019 | 3 comentarii | 406 vizualizari | 5 voturi

“Alegerile” europarlamentare 2019, in fapt un jalnic exercitiu pseudoelectoral, reflecta cat se poate de clar faptul ca Romania este un stat esuat fara posibilitatea practica de a-si mai reveni. Asistam, de fapt, la o batalie intre diversele factiuni din serviciile secrete romanesti, in fapt doar niste reminiscente bolsevico-securistoide sau neomarxiste extrem de toxice, simple anexe […]

Autor: Aciduzzul | 24 mai, 2019 | 0 comentarii | 288 vizualizari | 4 voturi

Miza “alegerilor” europarlamentare 2019 este, din perspectiva papusarilor locali si a sefilor lor alogeni, una cat se poate de simpla: cati imbecili vor mai fi vrajiti de necesitatea de a-si exercita “dreptul” de vot in numele democratiei, in perspectiva urmatoarelor “alegeri”, prezidentiale, parlamentale si locale. Prostilor, evident, nu le spune nimeni cui foloseste acesta iesire […]

Autor: Aciduzzul | 8 februarie, 2019 | 0 comentarii | 288 vizualizari | 2 voturi

Incredibil ce se intampla in Romania! Un sat intreg retrocedat unei familii, caz fara precedent in Romania! Satul Nadas din judetul Arad ramane retrocedat, dupa ce Tribunalul Olt a admis recursul formulat de familia Colteu, considerand ca cererea de reviziuire depusa de autoritatile locale este tardiva. In 2006, familia Colteu a mostenit un sat in […]

Autor: Aciduzzul | 22 octombrie, 2018 | 0 comentarii | 293 vizualizari | 1 vot

Tocmai am citit o nota a Jurnalistului de serviciu, suparat ca la o dezbatere despre Mediu la ProRomania n-a putut bea nici macar un pahar cu apa…. Pai, normal, la cat de multi sunt in firul de asteptare pentru devalizarea tarii asteia, nu-si pot permite sa aiba cheltuieli nedeductibile nici macar cu apa chioara, dar […]

Voturi
Vizualizari
Comentarii
Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
fii aproape de noi
Conferinta_AGROstandard
PUB
web design profesionist
Red Moon Media
CAMPANII bp
Atitudine Contemporana
Televiziunea Copiilor
Le Pre
1984 George Orwell
Televiziunea Copiilor
piata BIO
alimente organice
internet manipulation techniques
Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
bad politics

2009 - 2020 © BadPolitics