Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
octombrie 24, 2020, 6:35 pm
Predominant  înnourat
Predominant înnourat
18°C
Presiunea: 1010 mb
Umiditate: 59%
Vânt: 4 km/h SV
Răsarit: 7:42 am
Apus: 6:16 pm
 
ANUNTURI UMANITARE
Editorialele editiei
MediaSind news: Directorul interimar al AGERPRES se razbuna pe Sindicat!
Aciduzzul | 24 iunie, 2011 | 0 comentarii | 179 vizualizari |
(Fara voturi momentan)

Enervat la culme de faptul ca membri ai Sindicatului Jurnalistilor Profesionisti, (organizatia care a negociat si semnat Contractul Colectiv de Munca din Agentia Nationala de Presa AGERPRES pentru anii 2011-2013), au afisat la panoul de informare din cadrul institutiei comunicatul de presa al FRJ MediaSind privind Adunarea Generala a Federatiei Europene, a Jurnalistilor ce a avut loc la Belgrad in 15-17 iunie a.c., directorul interimar al agentiei, Ioan Mihai Rosca, a trecut la represalii. Acesta a ordonat paznicilor sa arunce la cos toate comunicatele si informarile SJP catre salariatii agentiei si sa ascunda panourile de afisaj. Din aceasta cauza, membrii SJP au hotarat sa afiseze din nou comunicatul pe geamurile agentiei. Insa, enervat de aceasta “indrazneala” a sindicalistilor, Ioan Mihai Rosca a rupt, din nou, hartiile. Intr-un final, sindicalistii au ales sa afiseze informatiile pe stalpii din fata Casei Presei, acolo unde se afla sediul AGERPRES.(vezi foto)

Nemultumirea directorului general, interimar inca din anul 2008, a fost generata de faptul ca delegatia FRJ MediaSind a prezentat oficialilor europeni prezenti la Belgrad sesizarile primite din partea membrilor de sindicat ai SJP privind abuzurile administratiei AGERPRES, documente care vor fi transmise si Comisiilor de specialitate ale Parlamentului.

De asemenea, o alta nemultumire a fost generata de faptul ca Sindicatul Jurnalistilor Profesionisti nu a fost de acord cu diminuarea bugetului pentru cheltuielile de personal cu peste 13 miliarde de lei vechi si transferul acestei sume pentru achizitionarea de bunuri si servicii, in conditiile in care angajatii AGERPRES au cele mai mici salarii din intreaga industrie de media, deoarece sunt singurii angajati din presa carora li s-au diminuat abuziv veniturile cu peste 25%.

Pentru ca informatiile sa ajunga la angajatii ANP AGERPRES, va prezentam in continuare cele doua documente care l-au enervat pe directorul institutiei publice de presa:

Adunarea Generala a Federatiei Europene a Jurnalistilor: Cheia libertatii presei in Europa: Jurnalismul ca bun public

Adunarea Generala a Federatiei Europene a Jurnalistilor (FEJ), care a avut loc in perioada 15-17 iunie la Belgrad, Serbia, a solicitat tuturor guvernelor din Europa sa promoveze o noua viziune si anume sa trateze jurnalismul ca un bun public pentru a respecta si consolida libertatea de exprimare si democratia.

Delegatia FRJ MediaSind condusa de presedintele organizatiei, Cristi Godinac, a prezentat in cadrul dezbaterilor si rezultatul Misiunii FEJ in Romania care a avut loc in februarie 2011, subliniind faptul ca din toate cele 15 recomandari ale organizatiei europene, autoritatile au indeplinit doar doua, si acestea, partial. In cadrul dezbaterilor au fost discutate probleme legate de dialogul social si calitatea jurnalismului in companiile multinationale.

Un subiect aparte pe agenda de discutii l-a constituit, insa, libertatea presei in Europa ca drept fundamental al unei societati democratice. In acest sens, FEJ si-a reiterat sprijinul pentru Petitia FRJ MediaSind si a Confederatiei Sindicatelor Democratice din Romania inaintata Parlamentului European impotriva introducerii in strategia de aparare nationala a presei ca „vulnerabilitate”. „FEJ sustine Petitia inaintata Parlamentului European impotriva unei “strategii nationale de aparare” represive si, alaturi de Confederatia Europeana a Sindicatelor si a altor organizatii, sustine membrul sau afiliat, Federatia Romana a Jurnalistilor MediaSind impotriva planului de suprimare a contractelor colective de munca in Romania” – conform Raportului de activitate al Comitetului Executiv al FEJ pentru 2010-2011.

In cadrul lucrarilor Adunarii, FRJ MediaSind a prezentat abuzurile conducatorilor din unele institutii publice si private din media impotriva unor jurnalisti, membri de sindicat, precum si impactul ultimelor modificari restrictive la legislatia muncii. In acest sens, FRJ MediaSind a solicitat sprijinul Comisarului pentru Drepturile Omului din Consiliul Europei, Thomas Hammarberg, precum si a colegilor europeni din FEJ fata de sesizarea pe care o va depune la Comisiile de specialitate ale Parlamentului pentru stoparea abuzurilor savarsite de Directorul General Interimar al Agentiei Nationale de Presa AGERPRES, Ioan Mihai Rosca, impotriva propriilor angajati si impotriva incalcarii libertatii de exprimare in cea mai mare agentie publica de presa din Romania.

La Adunarea Generala a FEJ au participat experti, comisari si parlamentari europeni, delegati si presedinti ai organizatiilor jurnalistilor din 26 de tari cum ar fi: Jim Boumelha, presedinte al Federatiei Internationale a Jurnalistilor (FIJ); Arne Konig, presedinte al FEJ; Beth Costa, secretar general al FEJ; Marc Gruber si Renate Schroeder, co-directori ai FEJ; Thomas Hammarberg, Comisar pentru Drepturile Omului din Consiliul Europei, Tanja Fajon, membru al Parlamentului European.

De asemenea, la deschiderea oficiala a lucrarilor a participat si presedintele Serbiei, Boris Tadic (foto), care a afirmat ca „fara jurnalism de investigatie si fara presa libera nu vom face progrese in democratie! Media are o mare responsabilitate pentru atmosfera din societate. Jurnalistii nu sunt judecatori sau procurori, dupa cum nici politicienii nu sunt procurori sau judecatori. Fiecare trebuie sa isi faca partea lui”.

FRJ MediaSind isi exprima solidaritatea fata de situatia dificila a colegilor sarbi si spera ca autoritatile sa rezolve cazurile aflate in lucru de multi ani privind asasinarea unor jurnalisti curajosi.

FEJ este recunoscuta de Comisia Europeana, Consiliul Europei, ONU si Confederatia Europeana a Sindicatelor drept vocea reprezentativa a jurnalistilor in Europa, reprezentand in jur de 260.000 de jurnalisti in peste 30 de tari.

Catre Agentia Nationala de Presa AGERPRES
In atentia membrilor Consiliului Director

CC: Membrii de sindicat ai SJP Nr.33/22.06.2011

NOTIFICARE

Avand in vedere prevederile art. 3, 4, 88 alin. 2 si 93 din Contractul Colectiv de Munca din Agentia Nationala de Presa AGERPRES pentru perioada 2011-2013, va solicitam sa ne comunicati motivele care au stat la baza Hotararii Comitetului Director din data de 16 iunie 2011 prin care s-a stabilit transmiterea catre Ministerul Finantelor Publice a unor propuneri de rectificare a Bugetului de venituri si cheltuieli al AGERPRES pentru anul 2011.

Din Adresa dvs. nr. IIC/7/5-1616/20.06.2011, transmisa Sindicatului Jurnalistilor Profesionisti, rezulta ca membrii Consiliului Director au hotarat, fara avizul Comisiei Paritare, sa diminueze capitolul Cheltuieli de personal cu 1.360 mii lei (de la 14.300 mii lei aprobat la 12.940 mii lei) si sa creasca indicatorii pentru Bunuri si servicii cu 1.000 mii lei si a Cheltuielilor de capital cu 360 mii lei.

Avand in vedere cele mentionate, va invederam faptul ca salariatii ANP AGERPRES sunt singurii angajati din industria de media carora nu li se aplica in totalitate prevederile contractului colectiv de munca din mass-media, avand astfel, cele mai mici salarii din acest domeniu. De asemenea, va reamintim ca in cadrul ultimelor sedinte ale Comisiei Paritare, reprezentantii administratiei au recunoscut faptul ca exista un serios deficit de personal in domeniul redactional. In acest context, dorim sa aflam care este politica de personal propusa de Directia Resurse Umane si aprobata de Consiliul Director in conditiile acestei micsorari importante a bugetului pentru cheltuielile de personal. Totodata, dorim sa ne comunicati si Planul de formare profesionala pentru anul 2011 care ar fi trebuit sa-l intocmiti cu consultarea sindicatului reprezentativ, asa cum prevede art. 61 din Contractul Colectiv.

Nu in ultimul rand, dorim sa ne comunicati de ce au fost inlaturate panourile de afisaj pentru membrii de sindicat ai SJP, in conditiile in care aceasta decizie incalca flagrant prevederile Contractului Colectiv si ale Regulamentului de Ordine Interioara din ANP AGERPRES. Va reamintim ca membrii Comisiei Paritare au hotarat ca spatiul pentru informarea membrilor de sindicat sa se afle langa Secretariatul General de la etajul 1.

Comitetul Executiv al SJP,

Cristi Godinac, Presedinte

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website


*

Editoriale din aceeasi categorie

Autor: Aciduzzul | 26 septembrie, 2020 | 0 comentarii | 47 vizualizari | 3 voturi

In Sectorul 6 din Bucuresti lupta reala la alegerile locale din 27 septembrie se da intre actualul primar Gabriel Mutu de la PSD si Ciprian Ciucu de la PNL-USR-Plus. Inutil de precizat ca ambele personaje sunt la fel de inutile, toxice, fara eficienta manageriala si complet lipsite de carisma. Daca Mutu este recunoscut pentru afacerile […]

Autor: Aciduzzul | 26 septembrie, 2020 | 0 comentarii | 69 vizualizari | 4 voturi

Ciprian Ciucu este, probabil, unul dintre cele mai toxice personaje din asa-zisa politica din Romania. Pentru astfel de indivizi se impune nu doar o verificare atenta din partea DNA, ci chiar introducerea expertizei psihiatrice obligatorii pentru aspirantii la functii politice. Evident, niciuna dintre acestea nu este posibila in actualul context politic. Candidatul PNL sustinut si […]

Autor: Aciduzzul | 7 septembrie, 2020 | 1 comentarii | 69 vizualizari | 4 voturi

Se pare ca, dupa migratia in masa a baronilor si baronasilor PSD catre PNL, partidul din urma a prins din zbor si cateva dintre obiceiurile primului. Asa se face ca, primarul PNL dintr-o comuna obscura din judetul Arges, Albestii de Muscel, Mihai Catalin Manta, s-a gandit sa-si asigure un nou mandat printr-o metoda sigura, validata […]

Autor: Aciduzzul | 24 mai, 2019 | 3 comentarii | 413 vizualizari | 5 voturi

“Alegerile” europarlamentare 2019, in fapt un jalnic exercitiu pseudoelectoral, reflecta cat se poate de clar faptul ca Romania este un stat esuat fara posibilitatea practica de a-si mai reveni. Asistam, de fapt, la o batalie intre diversele factiuni din serviciile secrete romanesti, in fapt doar niste reminiscente bolsevico-securistoide sau neomarxiste extrem de toxice, simple anexe […]

Autor: Aciduzzul | 24 mai, 2019 | 0 comentarii | 300 vizualizari | 4 voturi

Miza “alegerilor” europarlamentare 2019 este, din perspectiva papusarilor locali si a sefilor lor alogeni, una cat se poate de simpla: cati imbecili vor mai fi vrajiti de necesitatea de a-si exercita “dreptul” de vot in numele democratiei, in perspectiva urmatoarelor “alegeri”, prezidentiale, parlamentale si locale. Prostilor, evident, nu le spune nimeni cui foloseste acesta iesire […]

Voturi
Vizualizari
Comentarii
Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
fii aproape de noi
Conferinta_AGROstandard
PUB
web design profesionist
Red Moon Media
CAMPANII bp
Atitudine Contemporana
Televiziunea Copiilor
Le Pre
1984 George Orwell
Televiziunea Copiilor
piata BIO
alimente organice
internet manipulation techniques
Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
bad politics

2009 - 2020 © BadPolitics