Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
iulie 3, 2020, 5:13 pm
Predominant însorit
Predominant însorit
34°C
Presiunea: 1010 mb
Umiditate: 33%
Vânt: 4 km/h N
Răsarit: 5:36 am
Apus: 9:03 pm
 
ANUNTURI UMANITARE
Editorialul zilei
Mica radiografie a unei tepe eco by Money Channel Consulting: PSD si Liviu Dragnea isi platesc aparitiile televizate la trustul lui Vantu cu puieti de verzisori
Aciduzzul | 25 ianuarie, 2010 | 2 comentarii | 959 vizualizari |
(2 voturi )

dragnea_psdMotto: sa nu te bucurenci de verzisorii aproapelui
Presedintele Consilului Judetean Teleorman, Liviu Dragnea (vicepresedinte PSD), si-a bagat coada intr-o “licitatie” organizata de institutia pe care o conduce,” licitatie” castigata de o firma din trustul domnului Sorin Ovidiu Vantu. Dupa ce ne-am convins zilele trecute ca Romania este pe cale sa prinda radacini, multumita unei companii inimoase si dezinteresate din curtea domnului Sorin Ovidiu Vantu, si ne referim aici la The Money Channel Consulting, este momentul sa adancim putin problema si sa descoperim mecanismul prin care aceasta companie si-a infipt adanc radacinile in banii de la Fondul de Mediu. Reamintim ca 30 de milioane de euro din banii proveniti din taxa de prima inmatriculare a automobilelor au fost alocati impaduririi unei suprafete de 4 milioane de hectare in intreaga tara, fondurile fiind impartite frateste intre 30 de judete din tara. Va reamintim, de asemenea, ca firma domnului Vantu, The Mony Channel Consulting, “a castigat” mai toate licitatiile organizate de Consiliile Judetene dovedind astfel ca daca pierzi mult timp filmandu-i pe altii cum planteaza copaci, poti devein tu insuti, in scurt timp, un plantator destoinic.

Va prezentam mai jos o situatie concreta care va poate arata cum sa deveniti mare silvicultor peste noapte si cum sa va bucurati de bani si glorie. Pe langa satisfactia salvarii planetei si a tarii, bineinteles…

Compania Automarc SA Zimnicea, judetul Teleorman, a participat la licitatia organizata de Consiliul Judetean Teleorman pentru impadurirea unui lot din cele doua scoase la licitatie in judet. Firma, care se ocupa, de multi ani cu lucrarile silvice, printre alte activitati, a depus dosarul si a participat la licitatie unde a oferit pretul cel mai mic.

In schimb, The Money Channel Consulting a oferit pretul cel mai mare dintre toate firmele participante, diferenta dintre ofertele Automarca SA Zimnicea (prima clasata) si The Money Channel Consulting (ultima) fiind de nu mai putin de 5,5 miliarde de lei vechi. Evident, dupa cum era de asteptat, castigatoarea licitatiei a fost declarata firma….The Money Channel Consulting!

Din fericire, Automarca SA Zimnicea, nu a lasat lucrurile asa si a facut contestatie la CNSC si sesizare la DNA.

Capacitatea financiara

Aceasta nu ar fi singura ciudatenie. Potrivit caietului de sarcini pentru licitatie (http://www.cjteleorman.ro/ro/licitatii/eLicitatie%20-%20Anunt%20de%20participare%20numarul%2090956-17_11_2009.htm) una dintre conditiile pentru a putea participa la licitatie era ca firmele sa aiba in ultimii trei ani o cifra de afaceri de minim 5,5 milioane de lei (cap III.2.2), ori potrivit mfinante.ro (Site-ul Ministerului de Finante) The Money Channel Consulting este infiintata in anul 2008 si are o cifra de afaceri de aproximativ 400.000 de lei. Ciudat, nu?!…

Capacitatea tehnica

In ceea ce priveste capacitatea tehnica (cap. III.2.3), The Money Channel Consulting a dat din nou dovada ca se poate reprofila rapid si ca poate face aproape orice pentru o suma corespunzatoare. Ei bine, certificatul de atestare MAPDR (atestatul ca esti bun de silvicultor) a fost obtinut de The Money Channel Consulting in luna noiembrie, cu doar cateva zile inainte de data publicarii anuntului de licitatie – 13 noiembrie 2009. Si mai ciudat…

O alta cerinta legata de capacitatea tehnica se refera la utilajele necesare impaduririi adica tractoare, camioane, remorci si alte utilaje specific pe care evident, The Money Channel Consulting trebuie sa le aiba parcate pe undeva pentru ca altfel nu putea participa la licitatie. Asa ca sa nu va mire daca o sa vedeti ceva buldozere, camioane, tractoare sau, de ce nu prasitoare si combine parcate in fata la Casa Presei.

Tot acest circ a fost posibil deoarece caietul de sarcini avea o mica “scapare”. Mai precis, criteriile de atribuire prevedeau ca pretul are o pondere de 40% iar tehnica de impadurire 60% in nota finala care se dadea ca la patinaj artistic. Mai precis, “impresia artistica” era mult mai apreciata de domnii din comisia de licitatie decat un detaliu “minor” precum pretul, pentru ca oricum nu erau banii lor; erau ai statului, adica ai prostimii.

Fiind o chestie mai abstracta, membrii comisiei si-au luat libertatea de a aprecia cum au vrut muschii lor “tehnica de impadurire” dand note dupa bunul plac intr-o speta care contribuia cu 60% la nota finala!?. Si uite asa iese de fiecare data cine trebuie…

Potrivit reprezentantilor Automarc SA, castigatorul licitatiei ar avea obligatia sa faca, pe langa plantarea copacilor, si o campanile de presa in care sa sublinieze meritele conducerii CJ de genul “aici sunt banii dumneavoastra”. Lucrul asta nu este foarte dificil pentru The Money Channel Consulting care va trebui, insa, sa-si utilizeze mai intens Tatulicii si Bucurencii din dotare.

Iar PSD…de data asta cu Liviu Dragnea la pupitru

Reprezentantii Automarc SA spun ca elemental cheie al intregii afaceri sunt Liviu Dragnea (presedintele CJ Teleorman si PSD). Potrivit acestora, Liviu Dragnea achita in acest fel nota de plata pentru cat s-au fatait pe la Realitatea TV in campania electorala de la sfarsitul anului trecut. In aceasta lumina, este usor de presupus cam ce s-ar fi intamplat cu contractile de acest gen daca castiga PSD-ul…

“Cred ca aparitia unor politicieni la Realitatea TV si aici fac referire directa la Liviu Nicolae Dragnea, se plateste cu astfel de contracte”, sustin reprezentantii Automarc SA.

Catavencu a arata ca domnul Liviu Dragnea este bine ancorat in logica shmenului pentru ca, oricum, altfel nici nu ar fi vicepresedinte PSD. Iata ce au descoprit reporterii de la Catavencu in luna februarie a anului trecut. Ironia este ca ziarul face parte tot din trustful lui Vantu, insa, se pare ca in februarie 2009 “arhitectura shmenului” era putin diferita:

“V-am povestit deja cum în judeţul Teleorman, condus de Liviu Dragnea, licitaţiile pe lucrări publice de drumuri sînt cîştigate aproape în exclusivitate de firma TelDrum. V-am spus de asemenea că la nivel de Parlament s-a pus problema că această firmă este, de fapt, a lui Liviu Dragnea şi au fost alertate în acest sens DNA-ul şi Curtea de Conturi. Numai că DNA-ul şi Curtea de Conturi n-au reuşit să găsească nici cea mai vagă legătură între firma TelDrum, mare cîştigătoare de bani publici, şi Liviu Dragnea, preşedinte de consiliu, gestionarul oficial al respectivelor sume. Îi ajutăm noi un pic, poate se prind şi capetele de miliţieni cu funcţie de procurori cum îşi marcă Dragnea banul public în buzunarul personal…” (Catavencu, 25 februarie 2009).

Spre preacinstita amintire sau despre faptele The Money Channel Consulting prin tara numita Romania

In luna decembrie a anului trecut a avut loc licitatia pentru judetul Timis, in urma careia a castigat The Money Channel Consulting, companie care trebuie sa impadureasca pentru 1 milion de euro circa 100 de hectare de puieti. Suma este, evident, de patru ori mai mare decat cea practicata de Romsilva, adica profitul net este undeva peste 750.000 de euro.
Valerian Solovastru, director general Romsilva, citat de Antena 3, considera ca preturile sunt exagerat de mari: “Preturile sunt foarte mari. Ori sunt adusi puietii din strainatate, ori este folosita o tehnologie foarte costisitoare dar eu cred ca padurea este aceeasi si ar putea creste si cu mai putin”. Potrivit primarului din Sacalaz, in zona vor fi plantati salcami sau de stejari.

Similar, la Mehedinti, The Money Channel Consulting va face “reconstructia ecologica forestiera pe terenuri degradate” tot pentru un milion de euro, insa pentru o suprafata mult mai mica. Acolo insa, din fericire, licitatia este contestata.

Presedintele CJ Mehedinti spune ca vor fi impadurite circa 74 de hectare cu puieti forestieri, valoarea contractului fiind de 4,3 milioane de euro.
Fondul de Mediu reuseste astfel, cu succes, sa cheltuie banii stransi din taxa auto, adica nici mai mult nici mai putin decat 30 de milioane de euro. Licitatiile de impadurire au fost precedate de o campanie – “Romania prinde radacini”, initiata in 2008, in care multi pacalici voluntari erau filmati cu lopata in mana alaturi de dinozaurul insipid si comunistoid, Mihai Tatulici.
(Va urma)

Va prezentam mai jos contestatia Automarc adresata CNSC

CĂTRE,

CONSILIUL NATIONAL DE SOLUTIONARE A CONTESTATIILOR

Subscrisa S.C.“AUTOMARC”S.A., cu sediul în Zimnicea, str. Turnu Măgurele, nr.2, jud. Teleorman, înmatriculată la Oficiul Registrului Comerţului Teleorman sub nr.J34/10/1991, CUI RO 1396427, reprezentată legal prin administrator Neagu Emil, în calitate de ofertant la procedura de atribuire a contractului de achiziţie publică de lucrări având ca obiect „Reconstrucţia ecologică forestieră pe terenuri degradate în perimetrul de ameliorare Mavrodin, com.Mavrodin şi Saele, com.Saelele, jud.Teleorman”-LOT 2, organizată de autoritatea contractantă Consiliul Judeţean Teleorman, cu sediul în mun.Alexandria, str.Dunării, nr.178, jud.Teleorman, cod poştal 140047, în temeiul art.270 din OUG nr.34/2006, formulăm:

CONTESTAŢIE

împotriva deciziei nelegale şi netemeinice a autorităţii contractante, care ne-a fost comunicată prin adresa nr.13807/13.01.2010 emisă de Consiliul Judeţean Teleorman, prin care ni se făcea cunoscut că oferta noastră, deşi admisibilă, nu a fost declarată câştigătoare, deoarece am fi obţinut un punctaj mai mic decât oferta depusă de S.C.”THE MONEY CHANNEL CONSULTING” SRL-Bucureşti.

Vă rugăm să dispuneţi admiterea prezentei contestaţii, anularea adresei nr.13807/13.01.2010 prin care autoritatea contractantă ne comunica rezultatul procedurii de atribuire, anularea raportului procedurii întocmit de comisia de evaluare şi a actelor subsecvente acestuia, reevaluarea ofertelor şi desemnarea ofertei câştigătoare cu respectarea strictă a prevederilor art.82, alin. 1 şi alin.2 din HG nr.925/2006, coroborate cu prevederile art.2, alin.2 şi art.200 alin.1 din OUG nr.34/2006.

MOTIVELE CONTESTAŢIEI

Considerăm că sunt îndeplinite cerinţele art.255 din OUG nr.34/2006, pentru a formula prezenta contestaţie, deoarece avem un interes legitim în legătură cu contractul de achiziţie publică de lucrări menţionat, iar prin modul nelegal de evaluare a ofertelor ne-a fost vătămat un drept legitim.

1. Comisia de evaluare a încălcat dispoziţiile art. 81 şi art. 82 alin.1 din HG nr.925/2006, precum şi dispoziţiile art.200 din OUG nr.34/2006, în sensul că a fost declarată câştigătoare o ofertă aparţinând S.C.”THE MONEY CHANNEL CONSULTING” SRL-Bucureşti, ofertă care este atât inacceptabilă, cât şi neconformă.
Acest ofertant nu îndeplineşte criteriile de selecţie şi calificare impuse chiar de autoritatea contractantă (cifră de afaceri, experienţa similară), însă cu toate acestea oferta sa a fost desemnată câştigătoare, în mod nelegal.

Vătămarea pe care subscrisa am suferit-o constă în încălcarea dreptului nostru legitim de a ne fi evaluată corect oferta, deoarece prin decizia comisiei de evaluare a fost declarată câştigătoare oferta unei firme care nu îndeplinea criteriile de calificare, care a oferit cel mai mare preţ, care avea experienţa similară cea mai mică şi care şi-a obţinut certificatul MAPDR cu câteva zile anterior licitaţiei.

Suntem deci prejudiciaţi prin declararea ofertei aparţinând S.C.”THE MONEY CHANNEL CONSULTING” SRL-Bucureşti drept ofertă câştigătoare, deoarece conform documentelor prezentate de această societate şi criteriilor de calificare, această ofertă nu putea fi nici măcar admisibilă şi cu atât mai puţin ofertă câştigătoare.
Vă rugăm să constataţi că oferta depusă de ofertantul declarat câştigător este una neconformă pentru argumentele de mai sus, aspecte ce rezultă din documentaţia prezentată de această societate.

2. Oferta depusă de subscrisa îndeplineşte integral criteriile de calificare (lucru confirmat dealtfel chiar şi în adresa 13807/13.01.2010 emisă de Consiliul Judeţean Teleorman, în care se menţionează că „oferta dumneavoastră a fost declarată admisibilă, dar nu a fost declarată câştigătoare deoarece a obţinut un punctaj mai mic”.
Din oferta financiară prezentată de subscrisa a rezultat că noi am oferit mai mic preţ, ceea ce presupunea un punctaj maxim de 40 de puncte.

De asemenea subscrisa am descris complet modalitatea de pregătire a terenului şi solului , tehnica de împădurire, modalităţii de întreţinere a plantaţiilor şi procesului tehnologic de protejare şi amenajare a perimetrului, reprezentând factorii de evaluare menţionaţi în documentaţie, ceea ce ar fi presupus de asemenea obţinerea unui punctaj maxim.

Prin urmare este evident, că îndeplinind toate condiţiile pentru a obţine punctajul maxim, decizia comisiei de evaluare care are în spate doar o APRECIERE SUBIECTIVĂ ne prejudiciază din nou, având în vedere inclusiv faptul că membrii acestei comisii nu sunt specialişti în domeniul silvic pentru a avea expertiza necesară să aprecieze în legătură cu descrierea completă ori incompletă a operaţiunilor amintite. Este oricum foarte curios că la această licitaţie deschisă nu propunerea financiară sau cea tehnică sunt importante în stabilirea ofertei câştigătoare, ci „descrieri complete” ce urmează să fie „apreciate” într-un procent de 60% din ponderea factorilor de evaluare.

Această modalitate de evaluare a ofertelor (care lasă comisiei de evaluare posibitatea de a acorda discreţionar fie a punctajului maxim, fie „zero” puncte), încalcă în mod evident principiile inserate în mod expres de legiuitor în art.2, alin.2 din OUG nr.34/2006, respectiv eficienţa utilizării fondurilor publice, nediscriminare şi tratament egal.
Din modul cum a fost întocmită documentaţia, condusă licitaţia şi evaluate ofertele, nu putem decât să tragem concluzia că este vorba de o licitaţie „cu dedicaţie”, care ne prejudiciază atât pe noi ca ofertanţi, participanţi la această procedură, însă mai presus de toate este prejudiciat „banul public” care este cheltuit în mod fraudulos.

Alte dispoziţii legale încălcate:-art.71 alin.2 din HG nr.925/2006, care impunea obligaţia autorităţii contractante de a include în comisia de evaluare specialişti din domeniul obiectului contractului –în cazul nostru ingineri silvici;

-art. 199 alin 2 din OUG nr.34/2006, deoarece în acest text de lege, legiuitorul a enumerat exemplificativ factori de evaluare ce pot fi incluşi alături de preţ în cadrul criteriului „oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere economic” cum ar fi: „caracteristici privind nivelul calitativ, tehnic sau funcţional, caracteristici de mediu, costuri de funcţionare, raportul cost/eficienţă, servicii post-vânzare şi asistenţă tehnică, termen de livrare sau de execuţie, alte elemente considerate semnificative pentru evaluarea ofertelor” .
Este adevărat că această enumerare este exemplificativă, însă nu poate fi acceptat că simpla descriere a modalităţii de executare, poate fi considerat element semnificativ pentru evaluarea ofertelor.

– art.187-188 din OUG nr.34/2006, în sensul că oferta S.C.”THE MONEY CHANNEL CONSULTING” SRL-Bucureşti a fost declarată câştigătoare, deşi oferta acestei societăţi nu îndeplinea cerinţele obligatorii de calificare referitoare la situaţia economico-financiara şi capacitatea tehnică;

– art.12 lit.k din Ordinul 1090/2009 pentru aprobarea Ghidului de finantare a Programului de imbunatatire a calitatii mediului prin impadurirea terenurilor agricole degradate, conform căruia „elaborarea studiilor de fezabilitate, elaborarea sau actualizarea proiectelor tehnice necesare realizarii investitiilor, realizarea de materiale cu scop de informare, educatie si constientizare privind protectia mediului (editarea si difuzarea de pliante, brosuri, flyere, afise, producerea si difuzarea de spoturi audiovideo, realizarea si instalarea de bannere si a panourilor de informare etc.), numai pentru solicitantii ale caror proiecte au fost aprobate in vederea finantarii; decontarea acestora se face in procent de maximum 6% din valoarea cheltuielilor eligibile ale proiectului”;

În concluzie, vă rugăm ca în conformitate cu dispoziţiile art.280 alin.1 din OUG nr.34/2006 să dispuneţi admiterea prezentei contestaţii, anularea adresei nr.13807/13.01.2010 prin care autoritatea contractantă ne comunica rezultatul procedurii de atribuire, anularea reportului procedurii întocmit de comisia de evaluare şi a actelor subsecvente acestuia, reevaluarea ofertelor şi desemnarea ofertei câştigătoare cu respectarea strictă a prevederilor art.82, alin. 1 şi alin.2 din HG nr.925/2006, coroborate cu prevederile art.2, alin.2 şi art.200 alin.1 din OUG nr.34/2006.

IN DREPT: art.270 şi următoarele din OUG nr.34/2006; art. 81 şi art. 82 alin.1 din HG nr.925/2006, art.2, alin.2 şi art.200 din OUG nr.34/2006;.
Înscrisuri anexate:
– adresa nr.13807/13.01.2010 emisă de Consiliul Judeţean Teleorman
Cu respect,
Administratorul S.C.“AUTOMARC”S.A

DOMNULUI PREŞEDINTE A CONSILIULUI NAŢIONAL
DE SOLUŢIONARE A CONTESTAŢIILOR
*
*
*
*
*
Mai jos, va puteti distra cu anuntul CJ Teleorman semnat de Liviu Dragnea cu privire la castigarea licitatiei de catre The Money Channel Consulting

File0001

2 Comments

 • MARIUS
  ianuarie 24, 2011

  Da asa este, am participat si eu la licitatie , a fost bataie de joc.

    (Quote)

 • andu
  aprilie 26, 2010

  http://jurnaldedambovita.artpress.ro/jdb_articol–Codrul__frate_cu_Popescu_pe_1_milion_de_euro,2331.html

  Dupa contractele de 12 miliarde lei pentru tiparituri si publicitate, The Money Channel SRL a dat o noua lovitura în Dâmbovita:

  CODRUL, FRATE CU POPESCU PE 1 MILION DE EURO!

  ❚ 1 MILION DE EURO este valoarea celor 3 contracte încheiate în 16 februarie 2010 de Consiliul Judeţean Dâmboviţa cu SC The Money Channel Consulting SRL, pentru „reconstrucţie ecologică forestieră” la Bezdead, Conţeşti şi Runcu

  ❚ Cele 3 contracte de peste 43 miliarde lei câştigate de firma lui S. O. Vântu se adaugă contractelor de peste 12 miliarde lei încheiate de Naşul Popescu şi Finul Boriga din bugetele CJ Dâmboviţa şi Primăriei Târgovişte din decembrie 2008 până în prezent

  ❚ SC The Money Channel Consulting SRL a primit botezul în afaceri în Dâmboviţa de la Naşul PDL Florin Popescu, iar cu „cifra de afaceri de 4 miliarde lei din 2008” s-a plimbat apoi pe la toate licitaţiile din România

  ❚ Administraţia Fondului de Mediu bagă 30 de milioane de euro – din taxa de primă înmatriculare auto – în afacerile de împăduriri date pe mâna a 30 de preşedinţi de consilii judeţene din ţară

  ❚ Afacerile de ultimă oră în silvicultură ale lui S.O.Vântu au declanşat un tăvălug al contestaţiilor la licitaţii: Romsilva acuză lipsa de experienţă a firmei The Money Channel şi preţurile de 4 ori mai mari practicate de aceasta pentru împăduriri

  http://jurnaldedambovita.artpress.ro/jdb_articol–Codrul__frate_cu_Popescu_pe_1_milion_de_euro,2331.html

    (Quote)

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website


*

Editoriale din aceeasi categorie

Autor: Aciduzzul | 28 iunie, 2020 | 0 comentarii | 26 vizualizari | 2 voturi

De aproape trei luni, artistii romani n-au mai vazut scena sau mai simplu spus au ajuns muritori de foame! Daca in continuare nu se vor putea organiza spectacole cu un numar rezonabil de spectatori, astfel incat sa fie cat de cat profitabile, industria de entertainment din Romania pur si simplu va muri, sustine Misu Cernea, […]

Autor: Aciduzzul | 23 ianuarie, 2020 | 0 comentarii | 80 vizualizari | 2 voturi

Numarul deceselor cauzate de noul coronavirus din China a ajuns la 25, iar numarul persoanelor infectate se ridica la 616, au informat autoritatile sanitare din aceasta tara, citate de Sky News, potrivit Mediafax. umarul deceselor cauzate de virusul misterios din China a crescut dramatic: risc major de epidemie globala China a confirmat marti sase decese […]

Autor: Aciduzzul | 22 octombrie, 2018 | 0 comentarii | 275 vizualizari | 1 vot

Tocmai am citit o nota a Jurnalistului de serviciu, suparat ca la o dezbatere despre Mediu la ProRomania n-a putut bea nici macar un pahar cu apa…. Pai, normal, la cat de multi sunt in firul de asteptare pentru devalizarea tarii asteia, nu-si pot permite sa aiba cheltuieli nedeductibile nici macar cu apa chioara, dar […]

Autor: Aciduzzul | 7 august, 2012 | 0 comentarii | 366 vizualizari | 4 voturi

Ca de multe ori in ultimele saptamani “guvernul” Ponta ne-a facut o noua surpriza. Practic, in doar 24 de ore si-a schimbat radical pozitia si a facut un prim pas inapoi. Blocul monolit kominternist a inceput sa aiba primele fisuri. Inca de ieri i-a revenit roseata in obraji si zambetul pe fata lui Traian Basescu. […]

Autor: Aciduzzul | 3 august, 2012 | 2 comentarii | 448 vizualizari | 5 voturi

Teroristii nu sunt doar aceia care pun la cale un puci cu arma in mana. O gasca ilegitima care orchestreaza debarcarea unui presedinte legitim invocand motive care mai de care mai puerile/imbecile si care pune pe butuci economia nationala si afecteaza grav veniturile romanilor in decurs de doar cateva saptamani, poate fi incadrata la fel […]

Voturi
Vizualizari
Comentarii
»
| comentarii | vizualizari | voturi
»
| comentarii | vizualizari | voturi
»
| comentarii | vizualizari | voturi
Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
fii aproape de noi
Conferinta_AGROstandard
PUB
web design profesionist
Red Moon Media
CAMPANII bp
Atitudine Contemporana
Televiziunea Copiilor
Le Pre
1984 George Orwell
Televiziunea Copiilor
piata BIO
alimente organice
internet manipulation techniques
Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
bad politics

2009 - 2020 © BadPolitics