Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
iunie 12, 2021, 2:47 pm
Predominant  înnourat
Predominant înnourat
19°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 82%
Vânt: 18 km/h SSV
Răsarit: 5:30 am
Apus: 9:01 pm
 
ANUNTURI UMANITARE
Politica interna
Ministrul Mihai Voicu a facut bisnita cu o vila ANL
Aciduzzul | 12 august, 2012 | 0 comentarii | 175 vizualizari |
(1 voturi )

Ministrul delegat pentru mediul de afaceri a vandut anul acesta, cu 150.000 de euro, o vila ANL, pe care a cumparat-o in 2007 de la stat, la un pret mult mai mic. Profitul sau net e de 45.000 de euro. “Cel mai cinstit guvern de dupa Revolutie” s-a pricopsit cu inca un ministru “onest”. Mihai Voicu chiar este un om care se pricepe la afaceri. El a cumparat in 2007 o vila ANL cu 105.000 de euro si a vandut-o, acum sapte luni, cu 150.000 de euro. Desi intreaga piata imobiliara este intr-un declin crunt, noul ministru al mediului de afaceri a reusit sa faca un profit de 45.000 de euro.

A cumparat de la stat la un pret de 4 ori mai mic decat cel al pietei

Specula facuta de ministrul Mihai Voicu are o reteta simpla: a cumparat ieftin de la stat, la un pret de patru ori mai mic decat cel al pietei din acea perioada, apoi a vandut, anul acesta, la pretul pietei. Daca nu intervenea criza imobiliara, profitul noului ministru putea fi de cateva sute de mii de euro. La inceputul anului 2007, Agentia Nationala pentru Locuinte a construit un cartier de vile pentru demnitari. Cele 134 de case speciale sunt situate in Bucuresti, in Sectorul 6, pe Valea Oltului, nr. 141.

Unul dintre demnitarii care au beneficiat de acest proiect este proaspatul ministru delegat pentru mediul de afaceri, Mihai Voicu, care acum cinci ani era ministru delegat pentru relatia cu Parlamentul.

El a primit de la ANL o vila cu patru camere plus dependinte, in suprafata utila de 135,80 metri patrati si o suprafata construita de 219,60 de metri patrati, plus un teren de 300 de metri patrati dat in folosinta gratuita. Totul la pretul de 105.000 de euro. Cu acesti bani, in 2007, putea fi achizitionat un apartament cu doua camere, intr-o zona modesta a Capitalei, nicidecum o vila.

In momentul respectiv, ANL construia cu doar 482 de euro metrul patrat, deoarece terenul era pus la dispozitie gratuit de catre Primaria Sectorului 6, care se ocupa si de utilitatile si infrastructura cartierului rezidential.
Pe piata libera, acum cinci ani, metrul patrat construibil era in jur de 2.000 de euro.

Nu a indeplinit nicio conditie impusa de ANL

ANL a fost infiintata cu scopul de a-i ajuta pe tinerii care nu au posibilitati sa-si cumpere o locuinta de pe piata libera. De aceea se acordau aceste facilitati. Prin urmare, ANL a impus o serie de criterii de departajare a doritorilor.

Indeplineau un punctaj bun tinerii sub 35 de ani, care erau casatoriti si aveau copii si care nu detineau alta casa. Primeau un bonus persoanele cu handicap, cei care aveau copii in intretinere si cei care locuiau in case nationalizate.

Mihai Voicu nu indeplinea niciuna din toate aceste conditii. in schimb, era ministru. Pentru cele 134 de vile, ANL a primit 372 de cereri. Desi nu acumulase niciun punct, actualul ministru al mediului de afaceri a primit o vila cu patru camere.

In momentul respectiv, Mihai Voicu avea 39 de ani, era necasatorit si nu avea copii. El era proprietarul unei vile de 168,5 metri patrati, primise mostenire o cota parte dintr-un apartament cu trei camere situat in Bucuresti si un teren in comuna Sinesti, judetul Ialomita.

Actualul ministru pentru mediu de afaceri, Mihai Voicu, este unul dintre cei mai bogati ministri din actualul cabinet.

Sursa: Evenimentul Zilei

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website


*

Editoriale din aceeasi categorie

Autor: Aciduzzul | 1 decembrie, 2020 | 2 comentarii | 248 vizualizari | 1 vot

Niciodata in intreaga sa istorie statul si poporul roman, atat cat a mai ramas, nu au fost atat de aprope de extinctie ca acum. Practic, acum se joaca viitorul Romaniei intr-un context politic international extrem de nefavorabil. Lipsa de reactie inseamna acum, pur si simplu, extinctie! Practic, toate partidele, cu exceptia Partidului Noua Romanie (PNR) […]

Autor: Aciduzzul | 1 decembrie, 2020 | 0 comentarii | 69 vizualizari | 1 vot

Partidul Noua Romanie (PNR) considera ca Justitia din Romania este una dintre cele mai corupte institutii publice, fapt confirmat de sondajele de opinie, deciziile contradictorii si arbitrare ale magistratilor avand repercursiuni catastrofale asupra oamenilor si decredibilizand semnificativ statul roman, si asa in disoulutie. PNR sustine cu tarie o lege prin care magistratii sa fie trasi […]

Autor: Aciduzzul | 29 noiembrie, 2020 | 1 comentarii | 127 vizualizari | 2 voturi

Partidul Noua Romanie (PNR), sustinut de Miscarea Civica Frontul Alfa, sustine ca este o problema de siguranta nationala, in contextul crizei economice fara precedent care va lovi Romania, confiscarea averilor ilicite, investigarea surselor averii afisate, cu precadere pentru demnitari si functionarii publici, audit pentru verificarea datoriei publice a Romaniei, reintroducerea pedepsei cu moartea si majorarea […]

Autor: Aciduzzul | 29 noiembrie, 2020 | 0 comentarii | 69 vizualizari | 3 voturi

Partidul Noua Romanie (PNR), sustinut de Miscarea Civica Frontul Alfa, cere deratizarea de urgenta a institutiilor publice, populate in prezent cu amante, nepoti, lipitori de afise pe la partide, si alte astfel de specimene. PNR considera ca eliminarea rapida a acestora este o reala problema de siguranta nationala, cu atat mai mult cu cat se […]

Autor: Aciduzzul | 29 noiembrie, 2020 | 0 comentarii | 82 vizualizari | 3 voturi

Partidul Noua Romania (PNR), sustinut de catre Miscarea Civica Frontul Alfa, cere decapusarea bugetului public, drenat in prezent catre buzunarele unei clici bolsevico-securiste, cu efecte grave asupra dezvoltarii si bunei functionari a societatii romanesti. In contextul crizei economice fara precedent care se intrevede la orizont inca din aceasta iarna, decapusarea bugetului public reprezinta o chestiune […]

Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
fii aproape de noi
Conferinta_AGROstandard
PUB
web design profesionist
Red Moon Media
CAMPANII bp
Atitudine Contemporana
Televiziunea Copiilor
Le Pre
1984 George Orwell
Televiziunea Copiilor
piata BIO
alimente organice
internet manipulation techniques
Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
bad politics

2009 - 2021 © BadPolitics