Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
octombrie 20, 2018, 5:54 am
Noros
Noros
14°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 82%
Vânt: 0 km/h N
Răsarit: 7:37 am
Apus: 6:24 pm
 
ANUNTURI UMANITARE
Editorialele editiei
Monsanto racoleaza fermierii romani prin simpozioane la Agronomie. DuPont (Pioneer) a pus ochii pe Valeriu Tabara
Aciduzzul | 9 iunie, 2011 | 0 comentarii | 396 vizualizari |
(3 voturi )

Mai nou, compania Monsanto informeaza publicul despre manifestarile pe care le sustine dupa efectuarea acestora. Sau poate chiar n-am stiut noi de eveniment, ceea ce e chiar de mirare. Dar chiar daca n-am aflat la timp de manifestare, nu-i bai, pentru ca oricum oficialii companiei americane au grija sa ne informeze vis-a-vis de activitatea lor. Si o fac prin comunicate publicate in revistele de specialitate contra cost, ceea ce nu este neaparat un lucru rau pentru media, muritoare de foame, de altfel. Mai rau, este faptul ca astfel de manifestari au loc la USAMV Bucuresti, o institutie care a devenit in ultima vreme locul de intalnire pentru sustinatorii biotehnologiilor, incepand cu insusi ministrul Valeriu Tabara. Saracii profesori, in loc sa-si vada de ale lor, au devenit mesagerii corporatiilor americane. Ca sa ne dumirim mai bine, nu trebuie decat sa parrcurgem comunicatul Monsanto. Dar nici concurenta nu doarme. Asa se face ca pe 3 iunie Tabara s-a intalnit cu o delegatie a companiei DuPont, condusă de Jean-Philippe Azoulay, noul Director General al diviziei de Protecţia Plantelor pentru Europa, Orientul Mijlociu şi Africa. Daca nu va spune nimic numele de DuPont, atunci va explicam noi. Este o companie care face parte alaturi de Pioneer din grupul DuPont, avand ca specializare produse în domeniul protecţiei plantelor. Sa intelegem ca Romania a devenit o mare prioritate pentru DuPont?

Dar sa vedem cum isi fac comunicarea cei de la Monsanto:
„În data de 26 mai, în cadrul Facultatii de Management din USAMV Bucuresti, compania Monsanto a sustinut simpozionul „Contributia sistemelor Roundup Ready în Agricultura Durabila”. Evenimentul s-a bucurat de o prezenta numeroasa, reunind reprezentanti ai autoritatilor, fermieri, cercetatori, profesori si studenti, asociatii profesionale si jurnalisti.
Prezentarile din cadrul simpozionului au vizat atât veriga tehnologica a sistemelor Roundup Ready, cât si impactul socio-economic al utilizarii biothenologiilor în agricultura româneasca, cu referire directa la porumbul si soia cu toleranta la glifosat.
Glifosatul a fost utilizat cu succes înca din anul 1974 când a fost realizata prima înregistrare, în Marea Britanie, în segmentul miriste. Ulterior, glifosatul a fost utilizat în numeroase segmente, culminând cu introducerea în 1996 a primei culturi modificate genetic cu toleranta la glifosat, Soia Roundup Ready.

Printe motivele care au stat la baza adoptarii la scara larga, pe glob, a tehnologiei Roudup Ready se numara: flexibilitatea aplicarii erbicidului si controlul excelent asupra unui spectru larg de buruieni, cresterea productiei si a calitatii acesteia, reducerea eroziunii solului si pastrarea umiditatii în sol prin implementarea sistemului de lucrari minime, preturi avantajoase ale produselor pe baza de glifosat comparativ cu alte substante active.

În ceea ce priveste situatia în România, Soia Roundup Ready a fost cultivata între anii 1999-2006, ajungând în anul 2006 la 137000 ha, din totalul de 191000 ha cultivate cu soia. Prin comparatie, suprafata cultivata cu soia în anul 2010 a fost de 64000 ha.
Prof. Toma Dinu, decanul Facultatii de Management si Dezvoltare Rurala, a prezentat situatia importurilor de soia în 2010. Atfel cantitatea totala de soia boabe importata în anul 2010 a fost de 13,10 mil t, iar srot de soia 21,65 mil t. Principalele state exportatoare de soia au fost Brazilia, SUA, Argentina si Paraguay.

Daca ne referim la cultura de porumb, Dr. Iuliana Ionel, din cadrul Institutului de Economie Agrara, a precizat ca productia nationala medie de porumb este sub media europeana. In agricultura româneasca exista un grad mare de îmburuienare a terenurilor, fapt care determina necesitatea implementariii unor sisteme de managemant performante si, in acelasi timp, accesibile.

Prin utilizarea porumbului Roundup Ready productiile medii de porumb pot creste cu pâna la 34%, iar cantitatile de erbicide folosite la hectar si costul acestora ar fi mai mici, per ansamblu, fiind estimata o scadere a cheltuielilor la hectar cu cel putin 11%.
În contexul înregistrarii unei cresteri a cererii de hrana pe plan mondial, devine din ce in ce mai importanta utilizarea unor tehnologii care sa asigure sporuri de productie pe aceeasi suprafata de teren, pastrând biodiversitatea si conservând mediul.

Monsanto este un lider global în furnizarea de solutii bazate pe tehnologie si de produse pentru agricultura ce vizeaza îmbunatatirea productivitatii agricole si calitatii hranei. Monsanto continua sa puna la dispozitie instrumente care sa permita atât fermierilor mici, cât si mari, sa produca mai mult de pe terenurile agricole pe care le exploateaza, în timp ce folosesc mai întelept resursele naturale”.
Sursa: Recolta.eu

Sursa foto: Stopco2

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website


*

Editoriale din aceeasi categorie

Autor: Aciduzzul | 29 iulie, 2017 | 0 comentarii | 244 vizualizari | 2 voturi

Publicatia AgroStandard lanseaza Studiul de piata „Top 600+ Cele mai mari Exploatatii Agricole din Romania”, prima analiza de acest fel realizata vreodata in Romania. Studiul a fost realizat urmare a solicitarilor venite din partea mediului de afaceri, data fiind absenta informatiilor oficiale cu privire la fondul funciar din tara noastra, precum si a lipsei unor […]

Autor: Aciduzzul | 11 ianuarie, 2016 | 0 comentarii | 234 vizualizari | 0 voturi

Charles Simic Widespread ignorance bordering on idiocy is our new national goal. It’s no use pretending otherwise and telling us, as Thomas Friedman did in the Times a few days ago, that educated people are the nation’s most valuable resources. Sure, they are, but do we still want them? It doesn’t look to me as […]

Autor: Aciduzzul | 6 noiembrie, 2015 | 0 comentarii | 1636 vizualizari | 5 voturi

Marius Serban Se pare ca romanii nu invata nimic, dar absolut nimic, din greselile trecutului. Exista similaritati intre “revolutia” de acum 26 de ani si miscarile de protest din 2015 din Piata Universitatii. Ambele evenimente au aparut pe un fond de revolta mocnita a unor mase extinse de oameni, ambele au fost declansate de incidente […]

Autor: Aciduzzul | 5 noiembrie, 2015 | 0 comentarii | 248 vizualizari | 2 voturi

Marius Serban Incet-incet Piata Universitatii incepe sa semene cu protestele de acum cativa ani care au debutat furtunos, insa, s-au fasait lamentabil, dirijate cu finete de manipulatorii serviciilor secrete. OK, ati dat jos niste neobolsevici patetici, reprezentantii unui sistem corupt, bolnav, un cancer care macina incet Romania. Pana aici este bine! Dar, de ce nu […]

Autor: Aciduzzul | 5 noiembrie, 2015 | 0 comentarii | 1406 vizualizari | 3 voturi

Victor Roncea Am mai scris despre uriaşele sume de bani vehiculate de agenţi sub steag străin care pretind că lucrează “non-profit” în regim de “voluntariat”, pentru te miri ce: de la salvat balenele din Marea Neagră (chiar şi cele care SAR pe la TV) la salvat interesele noului KGB, bine reprezentate de “Reţeaua Deschisă” a […]

Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
fii aproape de noi
Conferinta_AGROstandard
PUB
web design profesionist
Red Moon Media
CAMPANII bp
Atitudine Contemporana
Televiziunea Copiilor
Le Pre
1984 George Orwell
Televiziunea Copiilor
piata BIO
alimente organice
internet manipulation techniques
Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
bad politics

2009 - 2018 © BadPolitics