Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
ianuarie 21, 2021, 8:40 pm
Noros
Noros
3°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 75%
Vânt: 0 km/h N
Răsarit: 7:45 am
Apus: 5:10 pm
 
ANUNTURI UMANITARE
Editorialele editiei
Oprescu lupta cu propriile impulsuri comuniste: bucureştenii ar putea avea voie să stea pe iarbă şi să se plimbe cu rolele şi bicicletele în parcuri
Aciduzzul | 1 iunie, 2009 | 0 comentarii | 258 vizualizari |
(1 voturi )

parc_iarbaCetăţenii Capitalei vor putea să stea pe iarbă şi să se plimbe cu rolele şi cu bicicletele în parcuri, dacă membrii Consiliului General al Municipiului Bucureşti vor aproba modificările propuse, în acest sens, de edilul-şef, Sorin Oprescu. Primarul general a anunţat, duminică, în cadrul unei conferinţe ţinute la Grădina Zoologică, că doreşte modificarea hotărârii Consiliului General al Municipiului Bucureşti (C.G.M.B) referitoare la normele de protecţie a spaţiilor verzi din Capitală (H.C.G.M.B nr. 10/2001).

Conform legii acest proiect se va afla în dezbatere publică, fiind prezentă pe site-ul primăriei timp de 30 de zile, după care va fi supusă votului membrilor Consiliului Municipiului Bucureşti.

“Dorinţa noastră rămâne constantă, aceea de a avea locuri unde să se plimbe bucureştenii. În primul rând, este vorba de spaţiile verzi, de autorizaţiile pentru a tăia copacii care sunt uscaţi. Avem, în primul rând, de schimbat ideea de a călca pe iarbă.

Asta nu înseamnă că ai voie să calci pe flori sau că ai voie să calci pe ronduri. Dar acolo unde avem posibilitatea, vrem să-i lăsăm pe oameni să stea pe iarbă. Permisiunea de a circula în parcuri cu bicileta şi cu rolele a creat emoţii pentru că la urma urmei sunt şi copii mici.

Aş vrea să înţelegeţi că nu intenţionăm să dăm voie la mersul pe bicicletă pe zonele pe care le marcăm”, a explicat primarul Sorin Oprescu principalele modificări pe care doreşte să le aducă Hotărârii nr.10 din 2001.

Parcul Tineretului va fi primul în care vor fi amenajate piste speciale pentru mersul cu bicicletele şi cu rolele. Conform reprezentanţilor Primăriei Capitalei, marcarea se va face în parcurile mari, aerisite, pentru ca cei care se vor plimba cu bicileta şi cu rolele să nu creeze neplăceri celorlalţi pietoni care merg pe alei. Edilii Capitalei au promis că, în scurt timp, în parcul Tineretului se va mai construi un mini skate-park.

Proiectul de modificare a a hotărârii C.G.M.B privind normele de protecţie a spaţiilor verzi prevede şi condiţiile în care pot fi defrişaţi copacii. “Se vor planta cinci cpaci pentru un arbore defrişat iar numai pentru exemplarele uscate integral se impune plantarea în raport unu la unu. Adică se va planta un copac pentru un arbore uscat defrişat. În zonele cuprinse în planul urbanistic general se vor planta câte 10 copaci pentru un arbore defrişat.

Acest ultim aspect este prevăzut încă din hotărârea nr.10 din 2001. Aşa că a trebuit să-l preluăm şi noi ca atare”, a declarat Monica Nazare Director Executiv, Direcţia Protecţia Mediului şi Educaţie Eco-Civică din Primăria Municipiului Bucureşti.

Printre modificările propuse de edilii Capitalei la hotărârea privind normele de protecţie a spaţiilor verzi se-numără şi mărirea amenzilor. “Am mărit şi amenzile. Am considerat că suma cu care erau amendaţi cei care se urcau pe statui, călcau florile sau distrugeau mobilierul urban era prea mică” a spus Sorin Oprescu.

O altă intenţie a edililor Capitalei mai este şi amenajarea spaţiului din imediata apropiere a râului Dâmboviţa. ” Încercăm să creăm şi un spaţiu de recreere de-a lungul Dâmboviţei (şi vom mergem n.r.) chiar pe ideea că cetăţenii Bucureştiului să meargă să facă plajă”, a completat primarul Capitalei.

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website


*

Editoriale din aceeasi categorie

Autor: Aciduzzul | 1 decembrie, 2020 | 2 comentarii | 160 vizualizari | 1 vot

Niciodata in intreaga sa istorie statul si poporul roman, atat cat a mai ramas, nu au fost atat de aprope de extinctie ca acum. Practic, acum se joaca viitorul Romaniei intr-un context politic international extrem de nefavorabil. Lipsa de reactie inseamna acum, pur si simplu, extinctie! Practic, toate partidele, cu exceptia Partidului Noua Romanie (PNR) […]

Autor: Aciduzzul | 1 decembrie, 2020 | 0 comentarii | 23 vizualizari | 1 vot

Partidul Noua Romanie (PNR) considera ca Justitia din Romania este una dintre cele mai corupte institutii publice, fapt confirmat de sondajele de opinie, deciziile contradictorii si arbitrare ale magistratilor avand repercursiuni catastrofale asupra oamenilor si decredibilizand semnificativ statul roman, si asa in disoulutie. PNR sustine cu tarie o lege prin care magistratii sa fie trasi […]

Autor: Aciduzzul | 29 noiembrie, 2020 | 0 comentarii | 64 vizualizari | 2 voturi

Partidul Noua Romanie (PNR), sustinut de Miscarea Civica Frontul Alfa, sustine ca este o problema de siguranta nationala, in contextul crizei economice fara precedent care va lovi Romania, confiscarea averilor ilicite, investigarea surselor averii afisate, cu precadere pentru demnitari si functionarii publici, audit pentru verificarea datoriei publice a Romaniei, reintroducerea pedepsei cu moartea si majorarea […]

Autor: Aciduzzul | 29 noiembrie, 2020 | 0 comentarii | 31 vizualizari | 3 voturi

Partidul Noua Romanie (PNR), sustinut de Miscarea Civica Frontul Alfa, cere deratizarea de urgenta a institutiilor publice, populate in prezent cu amante, nepoti, lipitori de afise pe la partide, si alte astfel de specimene. PNR considera ca eliminarea rapida a acestora este o reala problema de siguranta nationala, cu atat mai mult cu cat se […]

Autor: Aciduzzul | 29 noiembrie, 2020 | 0 comentarii | 48 vizualizari | 3 voturi

Partidul Noua Romania (PNR), sustinut de catre Miscarea Civica Frontul Alfa, cere decapusarea bugetului public, drenat in prezent catre buzunarele unei clici bolsevico-securiste, cu efecte grave asupra dezvoltarii si bunei functionari a societatii romanesti. In contextul crizei economice fara precedent care se intrevede la orizont inca din aceasta iarna, decapusarea bugetului public reprezinta o chestiune […]

Voturi
Vizualizari
Comentarii
Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
fii aproape de noi
Conferinta_AGROstandard
PUB
web design profesionist
Red Moon Media
CAMPANII bp
Atitudine Contemporana
Televiziunea Copiilor
Le Pre
1984 George Orwell
Televiziunea Copiilor
piata BIO
alimente organice
internet manipulation techniques
Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
bad politics

2009 - 2021 © BadPolitics