Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
septembrie 19, 2020, 10:42 pm
Parţial  înnourat
Parţial înnourat
14°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 58%
Vânt: 4 km/h ENE
Răsarit: 7:00 am
Apus: 7:18 pm
 
ANUNTURI UMANITARE
Editorialele editiei
MLNR 4. Perioada Bogdan Jansen: 6000-6002 (2000-2002)
Aciduzzul | 8 octombrie, 2010 | 0 comentarii | 1717 vizualizari |
(2 voturi )

Dupa cum sper sa gasiti deja descris in capitolele anterioare, dupa un an de activitate in RL Forum nr.64 am decis, de acord cu Marele Maestru al MLNR, Prea Respectabilul Frate Gheorghe Comanescu, si cu cativa mebri ai Atelierului, sa formam o noua Loja. Am intitulat-o Sphinx si am primit numarul provizoriu 88. Cu o saptamana inaintea tinutei de confirmare, am fost rugati de catre Gheorghe Comanescu sa acceptam in noul Atelier un numar de 3 membri ai MLNUR ce urmeaza sa fie regularizati si care urmeaza sa raporteze conducerii MLNUR conditiile reale de functionare a MLNR, in vederea unei fuziuni ce se negocia deja intens. Atunci, ca si acum, problematica reunificarii Masoneriei romane era un subiect ce prezenta numeroase necunoscute, dar mai ales lipsa increderii in personajele decidente. Lipsa perfect justificata, de altfel… 😉

Doi dintre membri erau Bogdan Jansen si Danut Tanasie. Jansen fusese mana dreapta a lui Andre Szakvary la Ritul Scotian al MLNUR si un foarte bun prieten a lui Chirovici, deja ajuns Mare Maestru la MLNUR. Danut Tanasie de abia devenise Maestru Mason cu cateva saptamani inaintea regularizarii in Atelierul nostru. Rugamintea lui Bebe Comanescu a fost de a-l accepta pe Bogdan Jansen drept Maestru Venerabil al Atelierului nou format pentru a-i permite o mai buna si corecta informare a modului de functionare a MLNR. Am facut greseala sa acceptam aceasta rugaminte, fara a cunoaste personajul, doar din dorinta de a mai pune o piatra la temelia Ordinului. Cei trei au fot primiti cu bratele deschise iar Jansen a devenit Maestrul Venerabil al Atelierului nostru. Pentru un an. Si pentru inca putin din al doilea an.

In perioada cat Jansen a fost Venerabilul Atelierului nostru a incercat permanent sa ne tina in frau si sa ne opreasca actiunile indreptate spre intrarea in legalitate a MLNR. Evident ca nu a reusit. Noi devenisem deja un grup destul de sudat, usa Marelui Maestru ne era permanent deschisa (atat in virtutea vechilor relatii de familie, cat si datorita atitudinii generale a lui Bebe Comanescu care a tratat functia detinuta cu responsabilitate si respect fata de toti Fratii) iar pozitia noastra a fost sustinuta inclusiv de Danut Tanasie, atat in Atelier cat si in Convente. Si am reusit sa ne atingem scopul initial. MLNR a primit codul fiscal, s-au cumparat primele chitante fiscale, s-a inceput lucrul la Regulamentul Financiar si s-a completat primul Bilant Contabil de la infiintare, cel al anului 2001.

Cateva evenimente au marcat acea perioada. Primul si cel mai important au fost alegerile pentru inalta demnitate de Mare Maestru al MLNR. Castigate de Bebe Comanescu la limita, cu un avans de doar 4 voturi, contra lui Mircea Birt. In birourile firmei mele au avut loc cateva intalniri ale contracandidatilor lui Bebe Comanescu cu Maestrii Venerabili ai Lojilor din Bucuresti. Din pacate, mi-au lasat un gust tare amar acele intalniri.

Vedeam pentru prima oara in actiune modul de negociere a functiilor in Marele Consiliu. Celebrul “iti dau doar daca-mi dai” se materializa sub ochii mei si in interiorul Ordinului. La doua din intalniri participa si Manole Iosiper, in cautare disperata de noi privilegii. Evident, neinvitat. Dar cu sopul de a vinde tot ce afla lui Bebe Comanescu si lui Savancea. Il si gasesc intr-un dintre zile in biroul lui Bebe, furnizand informatii din tabara lui Birt si negociindu-si voturile in schimbul unei noi functii. De mila, dar si din calcul electoral, Bebe ii face hatarul. Urma sa-l dea iarasi afara dupa ce va fi ales. Atelierul nostru a decis, atunci, sa sustina neconditionat candidatura lui Gheorghe Comanescu la Demnitatea de Mare Maestru. Consideram ca reusise sa puna Ordinul pe un drum bun si ca faptele bune de pana atunci cantareau mai mult decat greselile facute.

Redactarea bilantului contabil a fost facuta de un grup de Frati, in cursul anului 2001, dintre care doresc sa-i remarc expres pe Sorin Nicula si Berila. Ambii merita mult mai mult recunostinta noastra decat multi din cei decorati si premiati aberant si nemotivat de catre gasca Chirovici-Tanasie. Au facut acel bilant de la zero, primind, dupa cum recunostea chiar Bebe Comanescu, o ccutie de carton plina cu niste acte contabile primare, nepuse vreodata in ordine. Au semnat chiar ei acel bilant, l-au depus la Directia Finantelot Publice fara votul Adunarii Generale a Asociatiei si au avut curajul de a-si asuma public, in Convent, aceste fapte. Era suficient ca unul singur dintre noi sa ii relcame si cariera lor era terminata. Le multumesc din nou pentru ceea ce au facut, modest si fara sa astepte recunostinta, pentru noi toti.

Anecdotic, in Conventul in care se prezinta primul bilant ma indrept spre Berila sa il felicit pentru munca depusa. Surprinzator pentru mine, incepe sa ma acuze si sa imi adreseze cuvinte destul de injurioase. Intamplator (in special pentru cei ce ma cunosc) nu reactionez violent si il rog sa-mi explice de ce reactioneaza astfel. Imi reproseaza ca numai eu nu am fost de acord cu redactarea bilantului, ca deja i-as fi reclamat, pe el si pe Sorin Necula. Ca nu se astepta tocmai de la mine la astfel de lucruri. Ii opresc peroratia si il intreb ce naiba vorbeste. Imi spune ca in ultimul Mare Consiliu dinainte de Convent i s-au adus la cunostinta aceste lucruri, si lui si lui Sorin Nicula. Il iau de mana si mergem la Bebe Comanescu sa lamurim situatia. Mi-ar fi parut cu adevarat rau sa pierd un alt prieten de familie din cauza fabulatiilor unora sau altora. Si il banuiam tot pe Comanescu de astfel de actiuni.

Explicatia era insa mult mai simpla. Bebe rade si ii spune lui Berila: “Nu ti-am spus sa nu-i crezi pe Savancea si pe Iosiper, ca te mint in ceea ce il priveste pe Ghiulbenghian? Si sa vorbesti cu Florin sau cu tatal lui daca ai probleme cu actele?”. Berila isi admite greseala si imi cere scuze. Nu i le primesc… pentru ca un om ca dansul nu merita sa fie pus in pozitia de a-si cere scuze… nu dupa lucrul exceptional ce tocmai facuse…. Si acum il revad cu aceeasi placere si admiratie ca in acel Convent. Este inca o dovada ca Ordinul mi-a adus si bucurii, si placeri, nu numai dezamagirea actuala…. Pentru oameni si Frati ca Berila merita sa luptam pentru un Ordin mult mai bun decat ne lasa mostenire actualul Mare Maestru.

La un moment dat, in cursul anului 2001, am o discutie cu consilierul lui Bebe Comanescu. Imi reproseaza ca nu a mai primit salariul si banii de benzina pentru deplasarile Marelui Maestru de aproape un an. Deoarece, in acea vreme, noi plateam lunar cotizatia, verific la Trezorier. Imi arata situatia financiara si imi spune ca toti banii ii predase lui Jansen, spre a-i plati mai departe la MLNR, conform intelegerii cu Bebe Comanescu. Tocmai in timp ce incercam sa deslusim misterul banilor pentru MLNR izbucneste un alt scandal. Un frate care era si membru al Rotary il acuza pe Bogdan Jansen de devoalarea calitatii sale masonice si de tentativa de retinere ielgala a unor comisioane consistente din sumele donate catre Rotary. Depune si o plangere la Tribunalul Masonic in acest sens, fiind sustinut de mai multi martori si de rezultatele anchetei derulate in Clubul Rotary din care facea si el parte, alaturi de Jansen.

Bebe Comanescu il suspenda din functia de Maestru Venerabil pe Bogdan Jansen, ma numeste pe mine interimar pana in vara si decide sa anchetam in Atelier situatia banilor lipsa. Ba chiar decide sa participe si el la tinuta speciala a Atelierului nostru in care incercam sa clarificam situatia financiara. Cu cateva zile inainte, incep sa verific la membrii Atelierului nostru situatia platii cotizatiilor. Si, din nou, surpriza!!! Un respesctat om de afaceri, membru al Atelierului, figura cu absente mai mari de un an si cu cotizatia neachitata de aproape doi ani. Cand merg sa-l vizitez pentru clarificarea situatiei, imi prezinta chitante fiscale, completate de Jansen, pentru ultimii doi ani si pentru o suma de 500 de dolari lunar. Decide si el, la rugamintea mea, se vina in tinuta prezidata de Bebe Comanescu si sa depuna marturie in sensul celor constatate de mine. Ceea ce si face.

In cadrul tinutei speciale, Jansen incearca sa justifice disparitia sumelor de bani. Pretinde ca le-a predat integral celor din conducere. Nu stia insa ca urma sa soseasca si Marele Maestru. Ii prezint, impreuna cu Fratele Trezorier, situatia financiara. Peste 1500 de dolari lunar fusesera preluati de el din cotizatiile noastre si disparusera. Insista ca nu si-a insusit nimic si ca i-a predat lui Comanescu. In apararea lui sare doar Tanasie. Cel care il aparase si in procesul referitor la speta din Rotary si in care se decisese suspendarea lui Jnasen din Ordin timp de 2 ani. Aparitia lui Bebe Comanescu, insotit si de consilierul sau, Rache, schimba total datele problemei. Devine evident ca banii au fost insusiti de Jansen. Decidem cu totii, de comun acord, inclusiv Bebe Comanescu, sa nu mai depunem plangere la Tribunalul Masonic contra lui Jansen si sa-l radiem definitiv din evidentele MLNR. Un astfel de personaj nu avea ce sa caute printre noi. Am crezut cu totii ca am scapat de el. Eroare uriasa, dupa cum am aflat ulterior.

In 2001 are loc o pretinsa fuziune intre MLNR si MLNUR, sub supravegherea Marilor Maestri ai Belgiei, Frantei si Italiei. Din cei aproape 300 de membri ai MLNUR, Chirovici nu este urmat decat de mai putin de 40. Nici acum nu stim exact exact cati pentru ca nu ne-a permis accesul la arhive. Am aflat ulterior si motivul pentru care cei care l-au ales Mare Maestru al MLNUR nu l-au urmat. Si-a permis sa falsifice Protocolul de Unificare semnat de si de Marii Maestri ai Belgiei, Italiei si Frantei. Iar Fratii din MLNUR au aflat si au decis sa il uite. La fel si Marele Maestru al Belgiei.

Aceasta este si explicatia pentru care Belgia nu ne-a acordat timp de 6 ani recunoasterea. Ei stiau, inca din 2001, ca in fruntea MLNR se afla un infractor. Nu cred ca trebuie sa va explic importanta Belgiei in relatiile internationale. Fratii nostri detasati la sediile NATO sau ale Comunitatii Europene nu pot participa la tinute rituale si nu sunt recunoscuti drept masoni regulari doar din cauza lui Chirovici. Tot spre corecta informare, Chirovici a pierdut procesul contra MLNUR si protocolul de unificare a fost anulat printr-o decizie a Justitiei ramasa definitiva. Insasi prezentarea lui Chirovici ca membru al Asociatiei MLNR devine astfel ilegala, conform respectivei decizii.

Printre cei ce l-au urmat pe Chirovici in MLNR s-au aflat si membrii RL Titu Maiorescu, Maestrul Venerabil al ei fiind, intamplator, un prieten al tatalui meu. In cursul unei discutii intamplatoare pe culoarele Salii Palatului aflu ca Bogdan Jansen a fost adus la tinutele rituale ale Atelierului sau, in ciuda deciziei Tribunalui Masonic si a Marelui Maestru, de catre Eugen Chirovici. Raman stupefiat. Ii prezint situatia reala privind furtul banilor nostri de catre Jansen, ii indic si cativa martori credibili. Imi recomanda sa particip la o tinuta de Mare Consiliu si sa prezint situatia, urmand ca el sa ma sustina.

Peste cateva zile, sosesc si eu la tinuta de Mare Consiliu, vorbesc cu Bebe Comanesc, ii prezint situatia si imi permite sa prezint cazul participarii lui Jansen la tinutele rituale ale unei Loji regulare. Apare si Chirovici la respectiva tinuta. Dupa cum am aflat ulterior, prezenta lui era intamplatoare. Desi Pro-Mare Maestru, nu servea aceste tinute. Nu prezentau interes pentru el. De altfel, dupa cum isi aduc aminte cei ce veneau atunci la aceste tinute, nu s-a implicat in absolut nici o decizie, prezenta lui fiind doar formala. Cand ajung sa prezint situatia lui Jansen si solicitarea de a nu mai fi considerat mason “in good standing”, Chirovici reactioneaza dupa cum a facut-o si in ultimii ani. Neaga ca ar avea vre-un amestec si arunca vina pe Venerabilul Atelierului Titu Maiorescu, care nu l-ar fi verificat pe Jansen. Culmea ca respectivul Venerabil era si el prezent la acea tinuta de Mare Consiliu si, evident, neaga.

Pentru ca nimeni nu mai avea nevoie de inca un scandal, situatia ramane in coada de peste. Bebe Comanescu ii confirma radierea lui Bogdan Jansen pentru furt din fondurile RL Sphinx iar Chirovici spune ca nu il va mai aduce la tinutele RL Titu Maiorescu. Am constatat ulterior ca nu si-a tinut cuvantul. Iar pe Venerabilul care ii dovedise falsitatea il va indeparta incet, incet de Ordin.. Un alt capitol rusinos din scurta viata a Ordinului nostru se incheia in stilul deja cunoscut… cu “batista pe tambal”….(Florin Ghiulbenghian, 22 august 2010)

Sursa: MLNR-Povesti Adevarate

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website


*

Editoriale din aceeasi categorie

Autor: Aciduzzul | 7 septembrie, 2020 | 1 comentarii | 41 vizualizari | 4 voturi

Se pare ca, dupa migratia in masa a baronilor si baronasilor PSD catre PNL, partidul din urma a prins din zbor si cateva dintre obiceiurile primului. Asa se face ca, primarul PNL dintr-o comuna obscura din judetul Arges, Albestii de Muscel, Mihai Catalin Manta, s-a gandit sa-si asigure un nou mandat printr-o metoda sigura, validata […]

Autor: Aciduzzul | 24 mai, 2019 | 3 comentarii | 406 vizualizari | 5 voturi

“Alegerile” europarlamentare 2019, in fapt un jalnic exercitiu pseudoelectoral, reflecta cat se poate de clar faptul ca Romania este un stat esuat fara posibilitatea practica de a-si mai reveni. Asistam, de fapt, la o batalie intre diversele factiuni din serviciile secrete romanesti, in fapt doar niste reminiscente bolsevico-securistoide sau neomarxiste extrem de toxice, simple anexe […]

Autor: Aciduzzul | 24 mai, 2019 | 0 comentarii | 288 vizualizari | 4 voturi

Miza “alegerilor” europarlamentare 2019 este, din perspectiva papusarilor locali si a sefilor lor alogeni, una cat se poate de simpla: cati imbecili vor mai fi vrajiti de necesitatea de a-si exercita “dreptul” de vot in numele democratiei, in perspectiva urmatoarelor “alegeri”, prezidentiale, parlamentale si locale. Prostilor, evident, nu le spune nimeni cui foloseste acesta iesire […]

Autor: Aciduzzul | 8 februarie, 2019 | 0 comentarii | 288 vizualizari | 2 voturi

Incredibil ce se intampla in Romania! Un sat intreg retrocedat unei familii, caz fara precedent in Romania! Satul Nadas din judetul Arad ramane retrocedat, dupa ce Tribunalul Olt a admis recursul formulat de familia Colteu, considerand ca cererea de reviziuire depusa de autoritatile locale este tardiva. In 2006, familia Colteu a mostenit un sat in […]

Autor: Aciduzzul | 22 octombrie, 2018 | 0 comentarii | 293 vizualizari | 1 vot

Tocmai am citit o nota a Jurnalistului de serviciu, suparat ca la o dezbatere despre Mediu la ProRomania n-a putut bea nici macar un pahar cu apa…. Pai, normal, la cat de multi sunt in firul de asteptare pentru devalizarea tarii asteia, nu-si pot permite sa aiba cheltuieli nedeductibile nici macar cu apa chioara, dar […]

Voturi
Vizualizari
Comentarii
Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
fii aproape de noi
Conferinta_AGROstandard
PUB
web design profesionist
Red Moon Media
CAMPANII bp
Atitudine Contemporana
Televiziunea Copiilor
Le Pre
1984 George Orwell
Televiziunea Copiilor
piata BIO
alimente organice
internet manipulation techniques
Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
bad politics

2009 - 2020 © BadPolitics