Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
ianuarie 23, 2019, 1:24 pm
Ceaţă
Ceaţă
3°C
Presiunea: 1000 mb
Umiditate: 100%
Vânt: 11 km/h VSV
Răsarit: 7:44 am
Apus: 5:12 pm
 
ANUNTURI UMANITARE
Editorialele editiei
Polonia da. România nu
Aciduzzul | 11 aprilie, 2013 | 1 comentarii | 228 vizualizari |
(4 voturi )

Mihai Giurgea
Politrucii români au descoperit modelul polonez. Cum ai vrea sa arate România când pleci din funcție, bai Ponta? “Hai să zicem că aş vrea să arate ca Polonia.” “Pentru mine Polonia reprezintă un model…dacă reuşim şi mergem pe drumul pe care a mers Polonia în ultimii ani cred că este un lucru bun.” “Cred că este un obiectiv nu doar bun, dar şi posibil.“ (sursa: Capital). Un obiectiv bun? Da! Posibil? In capul tău! In Polonia, Ein Mann, ein Wort! In România, căcat cu polonicul! Pe 16 decembrie 1989, Leszek Balcerowicz a apărut la televiziune si a spus polonezilor: de la 1 ianuarie, trecem la capitalism. Vom privatiza tot, vom concedia milioane de bugetari.

In schimb, vom încuraja sectorul privat, vom avea taxe mici, si va fi foarte simplu sa-ti faci o firma. Si așa a si fost: reforma a început exact pe 1 ianuarie 1990.

Porcii români promit invers: lapte si miere înainte de alegeri, iar după alegeri isi baga râtul in buget, pana vomita. Printre ei, însuși Victor Ponta: care promitea dement, 1.000.000 de locuri de munca in noiembrie, iar acum da afara si de la Oltchim, si de la Hidroelectrica, si de la Posta Româna.

Polonia a terminat reforma in 2 ani. România, in 22, nici n-a început-o.

Balcerowicz a tăiat la sânge cheltuielile statului. La fel ca Margaret Thatcher, in Marea Britanie. Ca alta soluție nici nu exista:

1,1 milioane de angajați la stat au fost concediați in 1990-1991.

Inflația a fost 640% in 1989, 240% in 1990.

In schimb s-au creat 600.000 de firme private si 1.5 milioane de noi locuri de munca. La privat!

România: in loc de concedieri, ieșiri la pensie si angajări. Adică a mărit cheltuielile statului!

In 2004: 600.000 de funcționari publici. In 2013: peste 1 milion! (iar idiotul de Ponta, cică mai angajează).

Doar 100.000 de mineri concediați, demult, pe vremea lui Radu Vasile. Si cu ce scandal! Si cu ce lupte: Valea Jiului, Costești, Râmnicu Vâlcea.

România n-a mai ieșit din criza. In schimb, Polonia nici n-a intrat.

Polonia este printre putinele tari europene (alături de Bulgaria) in care mai vin firmele sa facă afaceri. Investițiile străine au scăzut (ca peste tot) in 2009-2010. Dar si-au revenit:

România in schimb, se prăbușește de 5 ani de zile. Investițiile au scăzut de la 9 miliarde, la 1 miliard (si scad in continuare):

Polonia castiga azi mai mulți bani, decât cel mai bun an din istoria României – 2008. Asta e diferența intre Polonia si România.

România e blestemata: si prosti, si hoți!

Polonia a ajuns ce este, din cauza afacerilor, bai Ponta! Din cauza ca a ales clar, in 1990, capitalismul. Si a fost de partea patronilor, nu a cerșetorilor. Pe cerșetori i-a lăsat sa se descurce singuri – sau sa moara-n mă-sa, de foame.
In schimb, voi sunteți niște javre comuniste, care pupați poporul in cur, ca sa va lase sa furați 4 ani: si mai aveți tupeul sa va comparați cu Leszek Balcerowicz, sau cu Margaret Thatcher.

Care, nici unul, n-a furat nici un dolar din bugetul tarii lui!

Auzi, modelul polonez! Modelul Thatcher! Modelul suedez! In timp ce românii visează modele si poarta discuții teoretice savante, alte tari acționează. Fac bani! Exporta! Scad taxele!

Sunteți de rasul lumii! Ca niște bețivi din Vaslui, care se visează prinți, când ei au pantalonii rupți in cur si ciroza alcoolica in ultimul stadiu.

D-aia am creat Mișcarea Antitaxe si mai ales Brigada paramilitara Vlad Țepeș. Ca m-am saturat de vorbe. Si singurul model care mă mai interesează, este modelul securii, cu care poporul român o sa va izbească peste gat.

Ca după orice cheltuiala, vine si nota de plata, bai Ponta! Iar voi ați cheltuit fara număr.

Sursa: Capitalism pe paine

One comment

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website


*

Editoriale din aceeasi categorie

Autor: Aciduzzul | 22 octombrie, 2018 | 0 comentarii | 152 vizualizari | 1 vot

Tocmai am citit o nota a Jurnalistului de serviciu, suparat ca la o dezbatere despre Mediu la ProRomania n-a putut bea nici macar un pahar cu apa…. Pai, normal, la cat de multi sunt in firul de asteptare pentru devalizarea tarii asteia, nu-si pot permite sa aiba cheltuieli nedeductibile nici macar cu apa chioara, dar […]

Autor: Aciduzzul | 29 iulie, 2017 | 0 comentarii | 267 vizualizari | 2 voturi

Publicatia AgroStandard lanseaza Studiul de piata „Top 600+ Cele mai mari Exploatatii Agricole din Romania”, prima analiza de acest fel realizata vreodata in Romania. Studiul a fost realizat urmare a solicitarilor venite din partea mediului de afaceri, data fiind absenta informatiilor oficiale cu privire la fondul funciar din tara noastra, precum si a lipsei unor […]

Autor: Aciduzzul | 11 ianuarie, 2016 | 0 comentarii | 242 vizualizari | 0 voturi

Charles Simic Widespread ignorance bordering on idiocy is our new national goal. It’s no use pretending otherwise and telling us, as Thomas Friedman did in the Times a few days ago, that educated people are the nation’s most valuable resources. Sure, they are, but do we still want them? It doesn’t look to me as […]

Autor: Aciduzzul | 6 noiembrie, 2015 | 0 comentarii | 1684 vizualizari | 5 voturi

Marius Serban Se pare ca romanii nu invata nimic, dar absolut nimic, din greselile trecutului. Exista similaritati intre “revolutia” de acum 26 de ani si miscarile de protest din 2015 din Piata Universitatii. Ambele evenimente au aparut pe un fond de revolta mocnita a unor mase extinse de oameni, ambele au fost declansate de incidente […]

Autor: Aciduzzul | 5 noiembrie, 2015 | 0 comentarii | 268 vizualizari | 2 voturi

Marius Serban Incet-incet Piata Universitatii incepe sa semene cu protestele de acum cativa ani care au debutat furtunos, insa, s-au fasait lamentabil, dirijate cu finete de manipulatorii serviciilor secrete. OK, ati dat jos niste neobolsevici patetici, reprezentantii unui sistem corupt, bolnav, un cancer care macina incet Romania. Pana aici este bine! Dar, de ce nu […]

Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
fii aproape de noi
Conferinta_AGROstandard
PUB
web design profesionist
Red Moon Media
CAMPANII bp
Atitudine Contemporana
Televiziunea Copiilor
Le Pre
1984 George Orwell
Televiziunea Copiilor
piata BIO
alimente organice
internet manipulation techniques
Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
bad politics

2009 - 2019 © BadPolitics