Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
octombrie 16, 2018, 9:43 pm
Senin
Senin
15°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 51%
Vânt: 0 km/h VNV
Răsarit: 7:31 am
Apus: 6:30 pm
 
ANUNTURI UMANITARE
Editorialele editiei
Prostanacul de Geoana o face de oaie, dar cu Gust
Aciduzzul | 5 septembrie, 2009 | 0 comentarii | 172 vizualizari |
(1 voturi )

dracBelzebut
Penibil, jenant, un sef de partid vine in fata tinerilor din propria organizatie si se face de ras. Vorbeste despre Dimitrie Gust, despre care spune ca i-a citit opera si se va folosi ca documentare in viitoarea lui capodopera. Cred ca ii era cam foame, se gandea la ceva fripturi. Chiar ca este protanac, dupa cum zicea Ion Iliescu, de la care mai are multe de invatat. Cu o asa gafa, Geoana a ajuns sa concureze cu colegul sau de partid care este Marian Vanghelie celebru pentru almanahe. Mai treceti pe la scoala domnule Geoana, mai aveti multe de invatat… poate pustii in fata carora va demonstrati eruditia au ceva de zis…

Pentru informarea dvs. este vorba de Dimitrie Gusti, fondatorul Şcolii Sociologice de la Bucureşti si preşedinte al Academiei Române. Va dam cateva date de pe Wikipedia, ca sa stiti data viitoare cine a fost Dimitrie Gusti. Sa nu va mai ia gura pe dinainte si sa debitati prostii, ca ajungeti de rasul curcilor, cum spun oltenii.

Dimitrie Gusti (n. 13 februarie 1880, Iaşi; 30 octombrie 1955), filosof, sociolog şi estetician român. Membru al Academiei Române din 1919, preşedintele Academiei Române (1944 – 1946), ministru al învăţământului între 1932 şi 1933, profesor la Universităţile din Iaşi şi Bucureşti.

A iniţiat şi îndrumat acţiunea de cercetare monografică a satelor din România (1925 – 1948). A obţinut legiferarea serviciului social (1939), prin care se instituţionaliza, pentru prima oară în lume, cercetarea sociologică, îmbinată cu acţiunea socială practică şi cu pedagogia socială.

A fondat şi condus Asociaţia pentru Ştiinţa şi Reforma Socială (1919 – 1921), Institutul Social Român (1921 – 1939, 1944-1948), Institutul de Ştiinţe Sociale al României (1939 – 1944), Consiliul Naţional de Cercetări Ştiinţifice(1947 – 1948). A creat, împreună cu Victor Ion Popa, H. H. Stahl şi G. Focşa, Muzeul Satului (1936).

În domeniul literar-ştiinţific, Gusti a înfiinţat şi a condus revistele “Arhiva pentru ştiinţa şi reforma socială” (1919 – 1943) şi “Sociologie românească” (1936 – 1944). A avut o contribuţie deosebită la formarea Muzeului Satului.

Gusti a fost fondatorul Şcolii Sociologice de la Bucureşti. El rezumă sistemul său sociologic la câteva enunţuri:

Societatea se compune din unităţi sociale, adică din grupări de oameni legaţi între ei printr-o organizare activă şi o interdependenţă sufletească.

Esenţa societăţii este voinţa socială.

Voinţa socială depune ca manifestări de viaţă: o activitate economică şi una spirituală, reglementate de o a activitate juridică şi de o activitate politică.

Voinţa socială este condiţionată în manifestările ei de o serie de factori sau cadre care pot fi reduse la patru categorii fundamentale: cosmic, biologic, psihic şi istoric.

Schimbările suferite de societate în decursul timpului, prin activităţile ei şi sub înrâurirea factorilor condiţionanţi, se numesc procese sociale.

Începuturile de dezvoltare pe care le putem surprinde în realitatea prezentă şi, deci, le putem prevedea cu o oarecare precizie, se numesc tendinţe sociale.

Plecând de la sistemul său, a fundamentat metoda monografică, metodă ce presupune abordarea simultană, multidisciplinară a subiectului pe cadre şi manifestări, folosind echipe de specialişti din domeniul ştiinţelor sociale, medici, ingineri, agronomi, învăţători etc.

Ce ziceti domnule Geoana? Cam asta a facut Dimitrie Gusti.

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website


*

Editoriale din aceeasi categorie

Autor: Aciduzzul | 29 iulie, 2017 | 0 comentarii | 241 vizualizari | 2 voturi

Publicatia AgroStandard lanseaza Studiul de piata „Top 600+ Cele mai mari Exploatatii Agricole din Romania”, prima analiza de acest fel realizata vreodata in Romania. Studiul a fost realizat urmare a solicitarilor venite din partea mediului de afaceri, data fiind absenta informatiilor oficiale cu privire la fondul funciar din tara noastra, precum si a lipsei unor […]

Autor: Aciduzzul | 11 ianuarie, 2016 | 0 comentarii | 234 vizualizari | 0 voturi

Charles Simic Widespread ignorance bordering on idiocy is our new national goal. It’s no use pretending otherwise and telling us, as Thomas Friedman did in the Times a few days ago, that educated people are the nation’s most valuable resources. Sure, they are, but do we still want them? It doesn’t look to me as […]

Autor: Aciduzzul | 6 noiembrie, 2015 | 0 comentarii | 1633 vizualizari | 5 voturi

Marius Serban Se pare ca romanii nu invata nimic, dar absolut nimic, din greselile trecutului. Exista similaritati intre “revolutia” de acum 26 de ani si miscarile de protest din 2015 din Piata Universitatii. Ambele evenimente au aparut pe un fond de revolta mocnita a unor mase extinse de oameni, ambele au fost declansate de incidente […]

Autor: Aciduzzul | 5 noiembrie, 2015 | 0 comentarii | 248 vizualizari | 2 voturi

Marius Serban Incet-incet Piata Universitatii incepe sa semene cu protestele de acum cativa ani care au debutat furtunos, insa, s-au fasait lamentabil, dirijate cu finete de manipulatorii serviciilor secrete. OK, ati dat jos niste neobolsevici patetici, reprezentantii unui sistem corupt, bolnav, un cancer care macina incet Romania. Pana aici este bine! Dar, de ce nu […]

Autor: Aciduzzul | 5 noiembrie, 2015 | 0 comentarii | 1401 vizualizari | 3 voturi

Victor Roncea Am mai scris despre uriaşele sume de bani vehiculate de agenţi sub steag străin care pretind că lucrează “non-profit” în regim de “voluntariat”, pentru te miri ce: de la salvat balenele din Marea Neagră (chiar şi cele care SAR pe la TV) la salvat interesele noului KGB, bine reprezentate de “Reţeaua Deschisă” a […]

Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
fii aproape de noi
Conferinta_AGROstandard
PUB
web design profesionist
Red Moon Media
CAMPANII bp
Atitudine Contemporana
Televiziunea Copiilor
Le Pre
1984 George Orwell
Televiziunea Copiilor
piata BIO
alimente organice
internet manipulation techniques
Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
bad politics

2009 - 2018 © BadPolitics