Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
noiembrie 27, 2020, 3:46 pm
Predominant însorit
Predominant însorit
11°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 53%
Vânt: 11 km/h VSV
Răsarit: 7:28 am
Apus: 4:39 pm
 
ANUNTURI UMANITARE
Editorialele editiei
Reactia FRJ MediaSind la comunicatul conducerii ANP Agerpres
Aciduzzul | 26 iulie, 2011 | 0 comentarii | 124 vizualizari |
(1 voturi )

Comitetul Executiv al FRJ MediaSind respinge acuzatiile nefondate si denigratoare ale directorului general, Ioan Rosca, prezentate in comunicatul ANP Agerpres transmis presei in data de 22.07.2011 si face urmatoarele precizari: 1.Persoana acuzata in acest comunicat careia i s-a omis precizarea functiei este chiar presedintele organizatiei sindicale, adica cel care este indreptatit, conform legii si a Statutului, sa-i reprezinte pe membrii de sindicat in relatiile cu tertii. 2.Nemultumirea „personala” a liderului de sindicat coincide cu nemultumirea angajatilor din Agerpres, precum si cu nemultumirea FRJ MediaSind si a Federatiei Europene a Jurnalistilor. Aceasta consta in boicotarea de catre administratia ANP Agerpres a eforturilor organizatiilor sindicale de a solutiona problemele grave cu care se confrunta institutia si anume:

*Angajatii din Agerpres sunt singurii salariati din mass-media carora li s-au diminuat veniturile cu peste 30%;

*Angajatii din Agerpres au cele mai mici salarii din presa (intre 100-350 euro/lunar), deoarece nu beneficiaza de drepturile prevazute in Contractul Colectiv de Munca din mass-media, la fel ca si ceilalti colegi;

*Angajatii din Agerpres sunt considerati functionari publici si nu angajati in mass-media, ceea ce intra in contradictie cu reglementarile europene din domeniu, fapt constatat si de Raportul Misiunii Federatiei Europene a Jurnalistilor in Romania: (https://sites.google.com/a/mediasind.ro/mediasind/comunicate-1/raportulmisiuniifederatieieuropeneajurnalistilorinromania)

In aceste conditii, in loc sa sustina demersurile SJP, ale FRJ MediaSind, FEJ, FIJ si ale celorlalte organizatii din media, asa cum s-a angajat si prin Contractul Colectiv de Munca din ANP Agerpres, conducerea institutiei s-a limitat sa le boicoteze, prin diverse reactii publice. Totodata, printr-o sedinta a Consiliului Director organizata ad-hoc si fara participarea directorului economic si a reprezentatului sindicatului, directorul general a dispus, impreuna cu ceilalti trei membri cu drept de vot, transferarea a 13, 6 miliarde lei vechi din bugetul agentiei de la „cheltuieli personal” la „bunuri si servicii” si „cheltuieli de capital”.

Reactia sindicatului a fost fireasca si legala cand a solicitat explicatii referitoare la natura cheltuielilor prevazute in aceasta hotarare, avand in vedere ca, potrivit sesizarilor primite de organizatie, s-au mai achizitionat diverse bunuri inutile care nu au legatura cu obiectul de activitate al institutiei de presa (drujbe, capcane pentru cartite, aspirator de frunze, masini de tuns iarba, gazon, trandafiri, arbusti etc.).

3.Afirmatia din comunicat potrivit careia rapoartele Curtii de Conturi si procesul verbal de control al Inspectiei Muncii au „evidentiat corectitudinea si eficienta activitatii manageriale in Agerpres” este contrazisa tocmai de aceste documente. In urma ultimului control a Curtii de Conturi, activitatea Fundatiei din Agerpres a fost suspendata, iar, potrivit adresei Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale nr. 596-RM-6958-19.07.2011, semnata de Inspectorul General de Stat al Inspectiei Muncii, s-au constatat mai multe abateri de la legislatie in urma carora s-au „dispus in sarcina angajatorului masuri obligatorii cu termene concrete de realizare”.

„Nerespectarea lor, conform art.21 din Legea 108/1999, republicata, constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 3000 lei la 10 000 lei”, se arata in adresa Inspectiei Muncii. Din aceste motive, SJP a solicitat conducerii Agerpres, conform prevederilor CCM si a Legii 544/2001 privind informatiile de interes public, sa puna la dispozitie cele doua procese verbale, dar pana in prezent administratia nu a transmis vreun raspuns.

4. In ceea ce priveste „apararea onoarei si imaginii institutiei”, mentionam ca FRJ MediaSind a fost singura organizatie din presa care, inca din anul 2008, a reactionat in mod public impotriva tentativelor unor grupuri de interese economice si politice de a privatiza cea mai mare agentie de presa din tara. De asemenea, cu sprijinul Federatiei Europene a Jurnalistilor si a unor organizatii profesionale din mass-media, FRJ MediaSind a reusit sa convinga membrii Senatului de necesitatea modificarii Legii de organizare si functionare a ANP Agerpres in sensul ca angajatii agentiei sa beneficieze de acelasi statut ca si colegii lor din mass-media.

Proiectul de lege a trecut, cu unanimitate de voturi, in Senatul Romaniei, dar, din nefericire, din cauza slugarniciei manifestata de directorul agentiei fata de membrii Comisiei de Cultura, Camera Deputatilor, in calitate de for decizional pentru aceasta lege, l-a respins.

Acestea sunt principalele motive din cauza carora in ANP Agerpres domneste haosul, dialogul dintre partenerii sociali lipseste cu desavarsire, peste 140 de angajati se afla in proces cu administratia pentru recuperarea drepturilor salariale (doi dintre acestia si pentru hartuire profesionala), iar libertatea de exprimare si dreptul cetateanului de a fi informat sunt calcate frecvent in picioare (vezi cazurile Ontanu, OIM etc.). In acest timp, autorii morali ai acestei situatii grave se afla in vacanta inca din martie 2008, de cand actualei conduceri i-a expirat mandatul.

Comitetul Executiv al FRJ MediaSind

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website


*

Editoriale din aceeasi categorie

Autor: Aciduzzul | 26 septembrie, 2020 | 0 comentarii | 54 vizualizari | 3 voturi

In Sectorul 6 din Bucuresti lupta reala la alegerile locale din 27 septembrie se da intre actualul primar Gabriel Mutu de la PSD si Ciprian Ciucu de la PNL-USR-Plus. Inutil de precizat ca ambele personaje sunt la fel de inutile, toxice, fara eficienta manageriala si complet lipsite de carisma. Daca Mutu este recunoscut pentru afacerile […]

Autor: Aciduzzul | 26 septembrie, 2020 | 0 comentarii | 86 vizualizari | 4 voturi

Ciprian Ciucu este, probabil, unul dintre cele mai toxice personaje din asa-zisa politica din Romania. Pentru astfel de indivizi se impune nu doar o verificare atenta din partea DNA, ci chiar introducerea expertizei psihiatrice obligatorii pentru aspirantii la functii politice. Evident, niciuna dintre acestea nu este posibila in actualul context politic. Candidatul PNL sustinut si […]

Autor: Aciduzzul | 7 septembrie, 2020 | 1 comentarii | 75 vizualizari | 4 voturi

Se pare ca, dupa migratia in masa a baronilor si baronasilor PSD catre PNL, partidul din urma a prins din zbor si cateva dintre obiceiurile primului. Asa se face ca, primarul PNL dintr-o comuna obscura din judetul Arges, Albestii de Muscel, Mihai Catalin Manta, s-a gandit sa-si asigure un nou mandat printr-o metoda sigura, validata […]

Autor: Aciduzzul | 24 mai, 2019 | 3 comentarii | 420 vizualizari | 5 voturi

“Alegerile” europarlamentare 2019, in fapt un jalnic exercitiu pseudoelectoral, reflecta cat se poate de clar faptul ca Romania este un stat esuat fara posibilitatea practica de a-si mai reveni. Asistam, de fapt, la o batalie intre diversele factiuni din serviciile secrete romanesti, in fapt doar niste reminiscente bolsevico-securistoide sau neomarxiste extrem de toxice, simple anexe […]

Autor: Aciduzzul | 24 mai, 2019 | 0 comentarii | 308 vizualizari | 4 voturi

Miza “alegerilor” europarlamentare 2019 este, din perspectiva papusarilor locali si a sefilor lor alogeni, una cat se poate de simpla: cati imbecili vor mai fi vrajiti de necesitatea de a-si exercita “dreptul” de vot in numele democratiei, in perspectiva urmatoarelor “alegeri”, prezidentiale, parlamentale si locale. Prostilor, evident, nu le spune nimeni cui foloseste acesta iesire […]

Voturi
Vizualizari
Comentarii
»
09 Oct 2020 | 0 comentarii | 88 vizualizari | 3 voturi
»
07 Sep 2020 | 1 comentarii | 86 vizualizari | 2 voturi
Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
fii aproape de noi
Conferinta_AGROstandard
PUB
web design profesionist
Red Moon Media
CAMPANII bp
Atitudine Contemporana
Televiziunea Copiilor
Le Pre
1984 George Orwell
Televiziunea Copiilor
piata BIO
alimente organice
internet manipulation techniques
Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
bad politics

2009 - 2020 © BadPolitics