Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
septembrie 18, 2021, 7:57 pm
Senin
Senin
23°C
Presiunea: 1010 mb
Umiditate: 49%
Vânt: 4 km/h N
Răsarit: 6:58 am
Apus: 7:20 pm
 
ANUNTURI UMANITARE
Ciutacisme
“Face-ti” loc(tie adica). Vine Partidul Popo(r)ului! Stratageme modeste de campanie. Semiotica politica si “mesaje subliminale” PP-DD style. Apocalipsa dupa “domnul Dan”
Aciduzzul | 7 decembrie, 2012 | 0 comentarii | 366 vizualizari |
(6 voturi )

Fiecare candidat a apelat in acesta campanie anosta la tot felul de stratageme, doar doar ar putea capta cat de cat atentia unui electorat apatic si scarbit. Partidul lui domnul Dan, netrecut pana acum prin alegeri, se pare ca este unul dintre cele mai creative, desigur, in limitele lor inguste de intelegere a lumii, si, implicit a politicii. Unul dintre candidatii PP-DD din Colegiul 2 Alba a gasit o jucarie pe care a intors-o pe toate partile in aceasta campanie. Evident, omul si-a pus toata energia si sperantele in acesta jucarie on-line, nedorind probabil sa investeasca timp si energie mai mult decat ai investi intr-un bilet la loto, pentru ca nu-i asa, stim cu totii, ca asta inseamna alegerile astazi in Romania. O loterie din care, oricum, noi romanii nu castigam nimic. Nu insistam foarte mult asupra laturii umane si morale a acestui personaj pitoresc in felul lui(ar fi un demers futil), care a vrut, cel putin declarativ, sa salveze Romania in cateva ocazii.

Numai ca, dupa cum stim, drumul spre iad, si, probabil, si cel spre Rai, sunt pavate cu bune intentii, iar Romania poate renaste, cel mult, pana la masa de pranz, pentru ca apoi apare somnolenta. Evident, este imposibil de aflat cand a dorit cu adevarat acest om sa salveze Romania – atunci sau acum in PP-DD pentru ca, nu-i asa, sunt forme de salvare ireconciliabile.

Si cand a fost sincer? Atunci sau acum? Probabil nici el nu stie. Sau, poate era in cautarea unei rampe de lansare, pe care, in sfarsit, a gasit-o. Ma rog, criza de identitate se pare ca face ravagii in Romania.

Dar sa trecem peste…

In schimb, va propunem o radiografie a discursului de campanie si a modului (subtil dupa mintea lor) in care inteleg candidatii PP-DD sa faca campanie negativa si sa-si improaste cu noroi adversarii intr-un mod suav, finut.

Pentru acesta campanie, candidatul PP-DD, care se viseaza deputat in Parlamentul Romaniei, a facut un site “neutru” unde piesa centrala este un asa-numit sondaj de opinie on-line in care apar candidatii din colegiul respectiv, din partea USL, ARD si PP-DD.

Rezultatele “sondajului” sunt, evident prezentate la intervale regulate publicului votant pe pagina de Facebook a candidatului PP-DD. Foarte frumos pana aici…

Numai ca iata cum sunt prezentati cei trei candidati:


“Vicepresedinte al PPDD Alba, om de afaceri, 40 ani, locuieste in Sebes. In prezent consilier local PPDD. Specialist in constructii speciale, pardoseli industriale. Nu are contracte direct cu statul. Activeaza in Bucuresti de peste 7 ani si e oripilat de comisioanele cerute. Nu a facut parte din conducerea altui partid si nici din aparatul de conducere al vreunei institutii de stat. Este un intreprinzator privat ce a avut succes.”

Foarte frumos, neutru, de maxim bun-simt. Vicepresedinte, matur, care locuieste in Sebes. Ce sa-si doreasca mai mult sebesenii, ca sa zicem asa?!!

Nu are contracte cu statul tocmai pentru ca este oripilat de comisioanele cerute de organizatorii de licitatii trucate. Cu alte cuvinte, candidatul PP-DD recunoaste cu amaraciune si cu o oarecare reverie ca lumea contractelor cu statul ii este oarecum inaccesibila.

In continuare, “poetul” are o scapare. Din prea mult elan in care vrea sa demonstreze ca nu are nimic de-a face cu statul mafiot al “ciocoilor” si cu institutiile lor de stat, candidatul PP-DD foloseste cuvantul “intreprinzator” si “succes” atat de urate in subconstientul colectiv de stanga din zonele amarate ale tarii, cum este si cea unde candideaza.

In continuare, candidatul PP-DD ne asigura fara sa-l intrebe nimeni ca “nu a cotizat pentru a candida”. Si nici “nu a facut presiuni” (de parca ar fi avut cum?!). Acest atac la baioneta este oarecum straniu, insa candidatul PP-DD a intuit o intrebare nepusa de electoratul fript deja cu partidul SRL al lui Dan Diaconescu.

“Nu a cotizat si nici nu a facut presiuni pentru a candida.”

Acest lucru este cat se poate de straniu pentru ca se stie ca toti specialistii care candideaza din partea partidului lui Dan Diaconescu au trecut mai inainte cu sacosile pe la casierie. Chiar si pe ultima suta de metri pentru ca, nu-i asa, acesta este, de fapt, singura ratiune de a exista a partidului SRL. Evident, daca nu au fost dati bani, partidul SRL accepta si prestari in natura sau bartere. Dar nu se precizeaza nimic in prezentare despre acest lucru.

In continuare, in disperare de cauza, candidatul PP-DD incearca sa exploateze lehamitea electoratului fata de clasa politica precizand cu claritate ca “e candidatul ideal” pentru ca “nu a mai facut politica”. Trebuie sa recunoastem ca este un argument, dar luat singur este putin cam subred.

“PPDD a considerat ca e candidatul ideal pentru colegiul 2 DEPUTATI Alba deoarece pana in 2012 nu a mai facut politica.”

Prezentarea se incheie apoteotic, cu un atac la coarda sensibila.

“Este tatal a 4 copii. Familist.”

Ultmiul cuvant, “familist”, care apasa la sfarsitul prezentarii este completarea fireasca a propozitiei anterioare: “Este tatal a 4 copii”. Asadar, este redundant. Asa credem noi, insa, avand in vedere ca vorbim despre electoratul PP-DD aproape sigur aceasta redundanta are un rost.

In plus, este inlaturata confuzia care s-ar putea crea. Daca ai patru copii inseamna ca esti familist si nu neaparat ca ti-a placut sexul. Deci, e clar pentru toti! Chiar si pentru votantii PP-DD.

Dupa ce am facut cunostinta cu Fat Frumos, povestit chiar de el insusi, sa trecem acum la cei doi zmei urati si bubosi de la USL si ARD.

Despre Clement Negrut (ARD) aflam pe cel mai neutru ton cu putinta ca este un “membru marcant al PDL” (asta nu e de bine nu?!), si, mai mult de atat, “apropiat al primarului Mircea Hava” (deci naspa!).

“Membru marcant al PDL-ului, apropiat al primarului Mircea Hava. Deputat in functie, vrea din nou puterea pentru a continua lupta pentru cetateni, pentru Romania.
1998 – 2000 Inginer CTC – S.C. Distrigaz Nord S.A. Alba
2000 – 2004 Inginer conducator formatie S.C. Distrigaz Nord S.A. Alba
2005 – Subprefect – Prefectura Judetului Alba
2008-2012 Deputat PDL
Are 48 de ani, casatorit, 2 copii.”

Urmeaza apoi informatia cheie: “Deputat in functie, pentru a continua lupta pentru cetateni, pentru Romania”. Asadar, dupa ce am aflat ca este membru marcant al PDL si ca a supt alaturi de primar la tzatza orasului, si, mai mult, ni se spune acum ca este si deputat in functie, asadar “ciocoi” in toata regula.

Apoi, nu-i asa, aflam ca “ciocoi” fiind, “vrea din nou puterea” (mama lor de ciocoi ca nu se mai satura!). Si pentru ce vrea puterea?! Ca sa lupte “ca si pana acum”(adica prost!) pentru cetateni, pentru Romania! (la astfel de slogane, electoratul imbecil dar vigilent al PP-DD este expert si deja l-a pus la insectar la gandaci pe bietul Clement, care mai e si Negrut pe deasupra. Ce sa mai. Manipulare eleganta pentru electoratul modest al PP-DD. Dezgustatoare, insa, pentru noi romanii.

Mai aflam apoi asa, intr-o doara, ca Clement(ne scuzati!) a fost sef la Distrigaz (de-aia aveti voi gaze scumpe, nu-i asa?! mama lor de ciocoi!) ca este casatorit si are 2 copii. Nu se zice nimic daca este familist sau nu, asa cum a fost cazul candidatului PP-DD. Dupa acesta logica, probabil ca esti familist de la 3 copii in sus. Dupa care esti obsedat sexual!

Urmeaza la malaxorul delicat al PP-DD domnul Ovidiu Jidveian (USL), despre care aflam:

“Membru PSD, presedinte al organizatiei municipale Alba Iulia. 31 de ani, necasatorit. Avocat, fiul regretatului maestru avocat Jidveian, fost prim procuror al mun. Alba Iulia. E tanar si increzator. In 2008 a candidat la Camera Deputatiilor la doar 27 de ani si a pierdut, acum e mult mai matur si spera ca va ajunge la putere facand ordine in tara. Este prezent in viata politica de peste 10 ani. Alegerile din 2012 i-au dat batai de cap, gandindu-se la un moment dat sa faca un pas spre PPDD, pas pe care-l conditiona cu o candidatura sa la alegerile actuale. Relatiile apropiate pe care le are cu prim ministru Ponta, i-au netezit drumul si i-au repus pe masa candidatura USL-ului. Cat a costat…nimeni nu stie!”

Prima informatie este aceea ca este necasatorit, desi are 31 de ani. Asadar, un bagabont, in opozitie cu familistul harnic din toate punctele de vedere de la PP-DD. Mai aflam ca este fiul regretatului prim-procuror al municipiului Alba-Iulia (deci ciocoi), regretat probabil doar de familie, pentru ca, nu-i asa, cine poate iubi un prim-procuror, cand asta toata viata te-a bagat la bulau si a facut chiar o profesie din asta, ridicata la un anumit nivel de excelenta, ca doar de-aia a fost prim-procuror.

Aflam apoi ca este tanar si increzator(ca toti ciocoii) si putin cam looser pentru ca, nu-i asa, a pierdut in 2008 pe cand era doar un mucos de 27 de ani impins in fata de tatal lui, ciocoiul-sef. Cel putin noi asta am inteles. Ca si electoratul PP-DD, probabil.

Acum, insa, e mai matur, poate si pentru faptul ca este prezent in viata politica de peste 10 ani (deci, ciocoi cu state vechi). Domnul Jidvaianu isi doreste, potrivit candidatului PP-DD sa apuce macar putin sa faca ordine in tara, inainte sa fie matarsit de popor.

Numai ca vremurile sunt tulburi chiar si pentru un fiu de ciocoi care a incercat sa se puna la adapost sub pulpana primitoare pentru ciocoi a domnului Dan, numai ca, din cate se pare, n-a avut valoare (“desi si-a conditionat candidatura”-aici n-am inteles!) si acum e nevoit sa se multumeasca cu mai putin, adica cu tabara infecta a USL.

Evident, ca aflam apoi ca este in “relatii apropiate cu prim-ministrul Ponta”, desi voia sa treaca la Partidul Popoului lui Dan Diaconescu, relatii care “i-au netezit drumul si i-au pus pe masa candidatura USL-ului”. Deci CIOOOOCOOOI! Cum, naiba ati putea sa-l votati?!!

In finalul apoteotic, desi, in cazul candidatului PP-DD ni se precizeaza preventiv, chiar daca nu a pus nimeni vreo intrebare in acest sens, ca “nu a cotizat si nici nu a facut presiuni pentru a candida”, in ceea ce-l priveste pe nefericitul de la USL in prezentare apare la final: “Cat a costat…nimeni nu stie!”. Noi, fiind mai modesti intelectual, tragem concluzia din asta ca a costat, de fapt, foarte mult, exorbitant de mult, locul pe care candidatul USL si l-a cumparat cu nesmitire, in vreme ce candidatul PP-DD, plin pana in gat de merite, l-a castigat doar pentru ca l-a sedus pe Dan Diaconescu. Evident, cu platforma-program deosebit de valoroasa. Probabil ca electoratul PP-DD a inteles la fel.

Asadar, e clar! Ce mai putem adauga?!

Singura necunoscuta ramane: cate maimute de cretacic superior spoite in purpura vietuiesc(si mananca banane) oare in Sebes?! Daca este sa dam crezare sondajului(desi suprarealist), destule. Mai ales ca scorul candidatului PP-DD este in crestere constanta, potrivit acestui “sondaj”, acesta devansandu-si (cum altfel?!) contracandidatii. Slava Domnului ca toti sunt sub 50%, asa ca loteria ramane deschisa…

Iata rezultatele:

Radu Roncea (PP-DD) (44%, 184 Votes) Ovidiu Jidveian (USL) (32%, 133 Votes) Clement Negrut (ARD) (24%, 99 Votes)

Hai ca sunteti terminati! Va pup!

PS: tare ne temem ca, potrivit site-ului Sebes-Alba.info va paste un concurs beton cu premii marfa DD style.

IN CURAND: “Pariul Politic” – cel mai tare concurs bazat pe intuirea corecta a rezultatelor din 9 decembrie. Pentru a va inscrie trimiteti un email pe adresa concurs@sebes-alba.info cu un nrumar de telefon mobil valid; 10 PREMII DE cate 100 de euro fiecare va asteapta! pam, pam!!!:))

Si, iata, intr-un final si rezultatul oficial al votului, furnizat de BEJ. Colegiul 2 Sebes a fost castigat de “ciocoiul” Clement Negrut(ARD), creditat, culmea, de site-ul Sebes-Alba cu cele mai mici sanse. Foarte “ciudat” este si faptul ca Ovidiu Jidveian, celalat “ciocoi” de la USL, a ratat la mustata castigarea din prima, cu 50% a colegiului. Despre candidatul lui “domnul Dan”, numai de bine!

Data viitoare, sfatul nostru ar fi sa nu mai dati doi bani pe “sondaje” de-astea cu marja de eroare de +/-50%!

Mergi la vot! Impreuna ii putem schimba!

Radu Roncea (PP-DD) (44%, 188 Votes)

Ovidiu Jidveian (USL) (32%, 137 Votes)

Clement Negrut (ARD) (24%, 102 Votes)

Total Voters: 427

Sursa: “sondaj” Sebes-Alba

Camera Deputatilor – Colegiul uninominal 2 – ALBA

Castigator: Clement Negrut – PDL

Cum: A castigat prin redistribuire

Rezultatul votului:

Ovidiu Jidveian (PSD) – 49,65%

Clemen Negrut (PDL) – 28,6%

Sursa: Rezultat final BEJ

Foto: Radu Roncea Facebook

PS: Si o propunere serioasa a candididatilor PP-DD.

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website


*

Editoriale din aceeasi categorie

Autor: Aciduzzul | 27 februarie, 2014 | 1 comentarii | 591 vizualizari | 4 voturi

Art. 30 / (2) Cenzura de orice fel este interzisă. – Constitutia Romaniei Consiliul National al Audiovizualului (CNA) analizeaza maine, intr-o sedinta speciala, cazul cenzurii fara precedent de la TVR, unde directorul interimar Stelian Tanase a intrerupt transmisia emisiunii “Mostenirea Clandestina” pe TVR International, in urma cu aproape 20 de zile, vineri, 7 februarie a.c., […]

Autor: Aciduzzul | 30 octombrie, 2013 | 2 comentarii | 1027 vizualizari | 5 voturi

Dupa cum era usor de anticipat, “eutansia” nu se va termina in Romania odata cu bietii caini maidanezi. Tocmai a inceput eutanasierea copiilor!! Mai precis a fetitelor…Dupa ce tocmai au rezolvat cainii maidanezi, Realitatea TV a trecut acum la sterilizarea si eutanasierea fetitelor de 11 ani! De data asta, cu un mic ajutor din partea […]

Autor: Aciduzzul | 30 octombrie, 2013 | 7 comentarii | 1693 vizualizari | 6 voturi

Nu-i asa ca sunteti copii mari, educati si cu un IQ rezonabil, calitati care nu va mai permit sa credeti in “coincidente”?!! Ce-ati zice daca ati afla ca, exact cu patru zile inainte de “tragedia” Ionut, in plin clocot al scandalului Rosia Montana, baietii si fetele de la PNL discutau(n-o sa ghiciti!) despre cainii maidanezi?!!(FOTO) […]

Autor: Aciduzzul | 17 octombrie, 2013 | 2 comentarii | 356 vizualizari | 2 voturi

UP-DATE IN PROGRESS…

Autor: Aciduzzul | 14 octombrie, 2013 | 9 comentarii | 1567 vizualizari | 9 voturi

Marius Serban Romania a devenit, mai mult ca niciodata, un spatiu suprarealist. Dadaist. Cred ca este, in acest moment, singura tara din lume in care uciderea cu sange rece a copiilor si violul sunt pe deplin accepate, ba chiar incurajate cu blandete, daca avem in vedere lipsa de reactie a concetatenilor nostri fata de aceste […]

Voturi
Vizualizari
Comentarii
Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
fii aproape de noi
Conferinta_AGROstandard
PUB
web design profesionist
Red Moon Media
CAMPANII bp
Atitudine Contemporana
Televiziunea Copiilor
Le Pre
1984 George Orwell
Televiziunea Copiilor
piata BIO
alimente organice
internet manipulation techniques
Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
bad politics

2009 - 2021 © BadPolitics