Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
noiembrie 15, 2018, 11:31 pm
Noros
Noros
5°C
Presiunea: 1030 mb
Umiditate: 93%
Vânt: 11 km/h ENE
Răsarit: 7:12 am
Apus: 4:48 pm
 
ANUNTURI UMANITARE
Otravuri alimentare
Studiu: Consumul in exces de carne rosie procesata favorizeaza sindromul metabolic (ARC)
Aciduzzul | 27 noiembrie, 2010 | 0 comentarii | 199 vizualizari |
(2 voturi )

Consumul ridicat de carne rosie procesata este asociat cu un risc mai ridicat de a dezvolta sindromul metabolic, potrvit unor noi cercetari. Studiul, publicat în jurnalul Nutrition, Metabolism and Cardiovascular Diseases, sugereaza ca un consum sporit de carne rosie, mai ales procesata, poate dubla riscul de a dezvolta sindromul metabolic (MetS). Autorii declara ca noua cercetare este “prima care demonstreaza prospectiv incidenta mai înalta a MetS la subiectii care consuma niveluri mai mari de carne rosie”. “Aceasta este relevant, deoarece aceasta conditie a fost considerata un factor de risc independent pentru boala cardiovasculara,” adauga cercetatorii condusi de Dr. Jordi Salas-Salvadó de la Universitat Rovira i Virgili din Spania. Sindromul Metabolic este un cluster de factori de risc pentru sanatate care includ nivelurile ridicate de zahar din vasele de sânge, grasimea abdominal în exces, tensiunea ridicata si dezordini ale grasimilor din sânge, cum ar niveluri înalte ale trigliceridelor, nivel scazut al colesterolului HDL si nivel ridicat al celui LDL.

Potrivit American Heart Association, peste 50 milioane americani au sindromul metabolic– definit ca a avea cel putin 3 dintre conditiile mentionate mai sus. Sindromul Metabolic (MetS) affecteaza circa 25% din populatia din tarile dezvoltate si este considerat o problema important de sanatate publica. Mai multe studii anterioare au asociat carnea rosie si carnea procesata cu un risc crescut de diabet tip 2, de hipertensiune si obezitate central, toate fiind trasaturi ale MetS.

Autorii noteaza ca legatura potentiala dintre consumul de carne rosi procesata si MetS nu a fost niciodata investigata prospectiv.
Noul studiu tinde sa evalueze relatia dintre consumul de carne rosie si prevalenta incidentei sindromului metabolic si a componentelor sale.

Asociere directa
Rezultatele au relevat o asociere directa între consumul de carne rosie procesata si riscul de MetS. Dupa un an, oamenii din grupul cu cel mai ridicat de risc MetS aveau un risc de 2 ori mai mare de a dezvolta conditia, în comparatie cu indivizii din grupul cu cel mai scazut risc.
Când s-a evaluat separat carnea rosie si carnea rosie procesata, consumul celei din urma era asociat semnificativ cu un risc mai mare de a avea MetS, raporteaza autorii.

Mecanismele pentru a explica relatia negativa dintre consumul de carne rosie si riscul sindromului metabolic nu sunt bine întelese, noteaza cercetatorii, spunând ca unii autori sugereaza ca legatura poate fi pentru ca aceasta carne rosie este o sursa de acizi grasi saturati si de fier– care ar putea avea un impact negative asupra sanatatii, daca este un consum în cantitati mari.

Moderatie
Majoritatea cercetarilor în consumul de carne rosie s-a concentrat pe consumul excesiv. O dieta echilibrata– incluzând carnea- este promovata de toate agentiile de sanatate publica. World Wildlife Fund (WWF) a sugerat anul trecut ca pachetele de carne rosie ar trebui sa poarte etichete care sa sfatuiasca oamenii sa consume nu mai mult de 3 portii pe saptamâna, spunând ca oamenii nu trebuie sa renunte pur si simplu la consumul de carne ci, mai curând sa reduca portia sau sa manânce carne nu atât de des.
Sursa: Asociatia Romana a Carnii

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website


*

Editoriale din aceeasi categorie

Autor: Aciduzzul | 26 august, 2014 | 1 comentarii | 231 vizualizari | 1 vot

Industria avicola se intoarce la valorile traditionale in Europa, stimulata de cererea in crestere pentru carnea de pui de calitate. Tot mai multi europeni renunta la carnea de pui crescut in sistem industrial in mega-ferme si se orienteaza catre puii crescuti in sistem free-range, adica in aer liber, cu acces permanent la verdeata. Acest sistem […]

Autor: Aciduzzul | 7 august, 2013 | 0 comentarii | 241 vizualizari | 4 voturi

A Dutch scientist is offering the world’s first cultivated beef made of stem cells to taste. He believes the lab-grown meat will feed the world and help save the environment. The tasting event happens amid UN calls to invest more in food innovation. The 5-ounce burger which costs $332,000 to produce was fried and taste-tested […]

Autor: Aciduzzul | 9 iulie, 2013 | 0 comentarii | 252 vizualizari | 1 vot

The transparency campaign initiated by McDonald’s last year was intended at marketing a more health conscious image of McDonald’s Corp.–and at using social media more effectively, but instead of talking about their love for the brand, the hashtag became a forum for people to talk about how disgusting they believe the food is. The ingredients […]

Autor: Aciduzzul | 9 iulie, 2013 | 1 comentarii | 469 vizualizari | 3 voturi

Autor: Aciduzzul | 1 iunie, 2013 | 2 comentarii | 990 vizualizari | 6 voturi

Fungicidul Initium, produs de concernul BASF, destinat culturilor de vita-de-vie, cartofi si legume, a primit aprobarea finala de a fi folosit in tarile din Uniunea Europeana, potrivit unui comunicat al BASF. Aprobarea vine dupa ce Initium a fost lansat anterior in tarile din Uniunea Europeana, America de Nord si de Sud, se mai arata in […]

Voturi
Vizualizari
Comentarii
22 Oct 2018 | 0 comentarii | 77 vizualizari | 1 vot
»
| comentarii | vizualizari | voturi
»
| comentarii | vizualizari | voturi
»
| comentarii | vizualizari | voturi
Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
fii aproape de noi
Conferinta_AGROstandard
PUB
web design profesionist
Red Moon Media
CAMPANII bp
Atitudine Contemporana
Televiziunea Copiilor
Le Pre
1984 George Orwell
Televiziunea Copiilor
piata BIO
alimente organice
internet manipulation techniques
Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
bad politics

2009 - 2018 © BadPolitics