Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
septembrie 27, 2020, 7:57 pm
Senin
Senin
20°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 37%
Vânt: 4 km/h V
Răsarit: 7:09 am
Apus: 7:03 pm
 
ANUNTURI UMANITARE
Editorialele editiei
Ziaristi Online: un articol refuzat la Bucuresti, aparut la Chisinau. Ucraina: Basescu va sfarsi ca Hitler si Antonescu
Aciduzzul | 23 noiembrie, 2011 | 0 comentarii | 267 vizualizari |
(1 voturi )

Jurnalista Angelina Olaru publica pe Grupul Facebook Forumul jurnalistilor romani de pretutindeni un comentariu amar: “Acesta este unul dintre textele mele, aduse din Cernauti si respinse la trei publicatii bucurestene importante, desi am avut o intelegere cu una dintre ele de a le oferi informatii de acolo. Din pudoare, nu vreau sa le numesc, in speranta ca isi vor schimba atitudinea fata de romanii din Regiunea Cernauti, mai discriminati decat in fosta URSS. Degeaba mai organizam congrese internationale ale jurnalistilor, la care dezbatem problematica romanilor din afara granitelor, daca cele mai importante gazete din Bucuresti nu vor sa se implice in reflectarea unor asemenea chestiuni. Am avut impresia ca mi s-a aplicat chiar cenzura, sau poate e vorba de altceva? Un jurnalist foarte bine cotat in Romania, dar si in RM, care scrie frecvent despre RM si Ucraina, mi-a explicat ca patronii din presa romaneasca nu vor sa investeasca in asemenea texte, care nu le aduc venituri.

Eu cred ca avem motive mari de ingrijorare in aceasta privinta.” „Maresalul Ion Antonescu a promovat ideile „Romaniei Mari” pe cadavrele ucrainenilor. Si Hitler si Antonescu au sfarsit-o rau, ii va veni randul si lui Basescu” – se afirma intr-un atac ucrainean angajat de SBU – serviciul de securitate al Ucrainei – prin organul de presa CIAS. Despre aceasta atitudine a scris si analistul Corneliu Vlad (foto stanga, la Cernauti, alaturi de Angelina Olaru).

Deplangand curvasareala din presa asa-zis romaneasca si pentru a sparge cenzura securistoida de la Bucuresti pe tema Kievului – magarul troian al Rusiei asezat la poarta NATO si UE -, portalul Ziaristi Online republica materialul colegei noastre si ii felicita pe editorii Jurnalului de Chisinau pentru aceeasi decizie.

Razboi mediatic antiromanesc in Ucraina: „Bucate romanesti in spatele retetelor fasciste”

de Angelina Olaru
„Maresalul Ion Antonescu a promovat ideile „Romaniei Mari” pe cadavrele ucrainenilor. Si Hitler si Antonescu au sfarsit-o rau, ii va veni randul si lui Basescu” – o asemenea declaratie tragicomica, instigatoare la ura fata de romani, ne-a fost dat sa citim in gazeta ucraineana „CIAS”, mai multe exemplare ale careia cineva a avut grija se le „uite” chiar pe masutele de la parterul hotelului „Bucovina”, unde au fost cazati participantii la Congresul International al Jurnalistilor Romani de Pretutindeni, desfasurat recent la Cernauti.

„Bucate romanesti in spatele unor retete fasciste” era titlul materialului care a socat gazetarii romani, multi dintre ei ajunsi pentru prima data in orasul lui Aron Pumnul, Mihai Eminescu, Ciprian Porumbescu, Ion G. Sbiera si al multor altor personalitati marcante.

Atunci i-am dat dreptate scriitorului Dumitru Covalciuc, unul dintre liderii romanilor din Cernauti, care se intreaba nedumerit de ce diplomatii romani nu fac o nota de protest catre autoritatilor ucrainene, in legatura cu numeroasele texte extrem de tendentioase la adresa conducerii Romaniei, publicate zilnic in presa din Ucraina.

E normal ca cineva sa-l faca zilnic fascist pe Basescu, iar pe romanii din fostele teritorii romanesti sa-i considere „a cincea coloana a Romaniei”? Cu ajutorul unui traducator, am aflat ca obiectivul de prim-plan al conducatorilor Romaniei, in frunte cu presedintele Traian Basescu, este de a reintregi teritoriile Romaniei de pana la 1940, „acapararea” R. Moldova fiind primul scop al autoritatilor romane. Iar „pentru asta, trebuie sa rupa din Ucraina regiunea Cernauti si o parte din regiunea Odesa si sa le alipeasca la R. Moldova”.

„Bomba” cu efect intarziat

Cum ar putea s-o faca, se intreba patetic autorul cu numele inventat de An Tonescu: „Cei care tipa de la tribunele europene despre disparitia populatiei romanesti de la marginea Kievului si Chisinaului ofera cetatenie tuturor romanilor si moldovenilor, care traiesc in vecinatate. Mai mult, ei isi bat joc de ideea natiunii moldovenesti. Asteapta momentul oportun ca sa-si atace vecinii pentru a-si lua sub protectie „fratii de sange”.

Academia de Stiinte a Moldovei, sub presiunea Academiei Romane, nu recunoaste limba moldoveneasca, desi termenul de limba moldoveneasca este mai vechi decat celalalt. Parlamentul Romaniei solicita oficial modificarea articolului 13 al Constitutiei RM, ce consacra limba moldoveneasca drept limba de stat. Elita politica de la Chisinau se inchina tot mai des Bucurestiului”, scrie, vadit „ingrijorat”, ziarul „CIAS”.

Publicam aceste fragmente intr-un ziar din Romania, pentru a dovedi in ce atmosfera mediatica traiesc multi dintre consangenii nostri din afara granitelor Romaniei, care suporta consecintele unei politici dure impotriva lor, uitati deseori de Patria lor Istorica. Mult mediatizatul Congres International al Jurnalistilor Romani speram ca va fi o „bomba” cu efect intarziat, ce ar schimba discursul presei ucrainene atat fata de romanii din regiunile Cernauti si Odesa, cat si din Transcarpatia (Maramuresul Istoric).

Aceasta instigatoare declaratie, plina de ura, ne-a fost dat s-o descoperim la doua decenii de la proclamarea Independentei Ucrainei, stat ce aspira la integrarea in UE!

„Suntem uitati de Tara noastra”?

„Suntem uitati de Tara noastra”, ni s-au plans unii lideri romani bucovineni, care sustin ca, in urma cu patru ani, au solicitat finantare de la autoritatile romane pentru repararea mai multor capele profanate ale unor personalitati romane inmormantate in Cimitirul istoric din Cernauti. Au cheltuit cam doua mii de dolari pentru intocmirea actelor necesare si nu au primit niciun raspuns de la functionarii bucuresteni.

Iar Centrul Bucovinean de Arta pentru conservarea si promovarea culturii traditionale romanesti din regiune este nevoit sa renunte la organizarea unor traditionale festivaluri de folclor bucovinean, pentru ca nu au sprijin financiar. In schimb, inlocuirea unor asemenea manifestari cu evenimente avand conotatii de multiculturalism sunt finantate de autoritatile regionale de stat. Astfel, se descurajeaza orice initiativa de pastrare a identitatii nationale.

O situatie extrem de alarmanta ramane cea a invatamantului in limba romana, la care deseori renunta insisi etnicii romani, deoarece in conditiile actuale, create deliberat de Statul Ucrainean, tinerii bastinasi nu au unde munci. Or, pentru a distruge un popor nu e nevoie de tancuri, bombe, avioane, ci de bancile scolii si de dezinformare. O alta problema principiala e si cea a accesului populatiei bastinase la presa in limba romana.

La acest capitol, mai ales, Romania are inca mult de recuperat, in special sub aspectul investitiilor in programe radio si TV. Daca vrem sa mai existam in zonele noastre istorice.

Sursa: Ziaristi Online

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website


*

Editoriale din aceeasi categorie

Autor: Aciduzzul | 26 septembrie, 2020 | 0 comentarii | 33 vizualizari | 3 voturi

In Sectorul 6 din Bucuresti lupta reala la alegerile locale din 27 septembrie se da intre actualul primar Gabriel Mutu de la PSD si Ciprian Ciucu de la PNL-USR-Plus. Inutil de precizat ca ambele personaje sunt la fel de inutile, toxice, fara eficienta manageriala si complet lipsite de carisma. Daca Mutu este recunoscut pentru afacerile […]

Autor: Aciduzzul | 26 septembrie, 2020 | 0 comentarii | 33 vizualizari | 4 voturi

Ciprian Ciucu este, probabil, unul dintre cele mai toxice personaje din asa-zisa politica din Romania. Pentru astfel de indivizi se impune nu doar o verificare atenta din partea DNA, ci chiar introducerea expertizei psihiatrice obligatorii pentru aspirantii la functii politice. Evident, niciuna dintre acestea nu este posibila in actualul context politic. Candidatul PNL sustinut si […]

Autor: Aciduzzul | 7 septembrie, 2020 | 1 comentarii | 58 vizualizari | 4 voturi

Se pare ca, dupa migratia in masa a baronilor si baronasilor PSD catre PNL, partidul din urma a prins din zbor si cateva dintre obiceiurile primului. Asa se face ca, primarul PNL dintr-o comuna obscura din judetul Arges, Albestii de Muscel, Mihai Catalin Manta, s-a gandit sa-si asigure un nou mandat printr-o metoda sigura, validata […]

Autor: Aciduzzul | 24 mai, 2019 | 3 comentarii | 409 vizualizari | 5 voturi

“Alegerile” europarlamentare 2019, in fapt un jalnic exercitiu pseudoelectoral, reflecta cat se poate de clar faptul ca Romania este un stat esuat fara posibilitatea practica de a-si mai reveni. Asistam, de fapt, la o batalie intre diversele factiuni din serviciile secrete romanesti, in fapt doar niste reminiscente bolsevico-securistoide sau neomarxiste extrem de toxice, simple anexe […]

Autor: Aciduzzul | 24 mai, 2019 | 0 comentarii | 292 vizualizari | 4 voturi

Miza “alegerilor” europarlamentare 2019 este, din perspectiva papusarilor locali si a sefilor lor alogeni, una cat se poate de simpla: cati imbecili vor mai fi vrajiti de necesitatea de a-si exercita “dreptul” de vot in numele democratiei, in perspectiva urmatoarelor “alegeri”, prezidentiale, parlamentale si locale. Prostilor, evident, nu le spune nimeni cui foloseste acesta iesire […]

Voturi
Vizualizari
Comentarii
Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
fii aproape de noi
Conferinta_AGROstandard
PUB
web design profesionist
Red Moon Media
CAMPANII bp
Atitudine Contemporana
Televiziunea Copiilor
Le Pre
1984 George Orwell
Televiziunea Copiilor
piata BIO
alimente organice
internet manipulation techniques
Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
bad politics

2009 - 2020 © BadPolitics