Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
septembrie 20, 2020, 8:20 am
Parţial însorit
Parţial însorit
9°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 81%
Vânt: 0 km/h N
Răsarit: 7:01 am
Apus: 7:16 pm
 
ANUNTURI UMANITARE
Editorialele editiei
Vatican-ul se opune Organismelor Modificate Genetic (Iulian Urban)
Aciduzzul | 16 martie, 2010 | 0 comentarii | 112 vizualizari |
(2 voturi )

Culturile alimentare modificate genetic ar putea fi folosite ca “arme prin care sa se genereze foamete şi de sărăcie”, în cazul în care sunt gestionate incorect, a declarat noul şef al Consiliului Pontifical pentru Justiţie şi Pace. Cardinalul Peter Turkson a declarat pentru Catholic News Service, pe 9 Martie, că va îndemna la o atitudine de prudenţă şi la studierea suplimentara a posibilelor efecte negative ale organismelor rezultate din ingineria genetică. În conformitate cu predecesorul Cardinalului Turkson, Cardinalul Renato Martino, Consiliul pentru Justiţie şi Pace a sponsorizat mai multe conferinţe privind produsele alimentare modificate genetic, ca o modalitate de a atenua foametea în ţările sărace.

Companiile activand in agricultura şi in industria biotehnologiei, care produc organisme modificate genetic, sunt justificate in dorinta de a compensa cheltuielile prevăzute pentru cercetare şi dezvoltare, şi au dreptul de a dori să obtina profit din munca lor, a spus Cardinalul Turkson, care a preluat conducerea Consiliu în Ianuarie.

Totusi subeictul devine problematic atunci când o societate care controlează utilizarea de seminţe şi culturi modificate genetic este motivată mai mult de profit decât de “dorinţa declarata de a ajuta omenirea sa se hraneasca”, a spus el.

Există, de asemenea îndoieli cu privire la eficacitatea şi efectele pe termen lung ale culturilor influentate de inginerie genetică, a spus el.

“Există o mulţime de afirmatii care sunt contestate; de exemplu, că niciodată culturile modificate genetic nu necesita folosirea de pesticide sau insecticide, deoarece acestea sunt rezistente la paraziti”, a spus el. Asemenea afirmatii au fost contestate, a spus el, şi unii spun ca “la un moment dat (aceste culturi) necesita folosirea de insecticide, ale caror substanţe chimice componente se imprastie mai târziu, în sol, şi il fac mai puţin fertil.”

Având în vedere afirmatiile contestateşi îndoielile din jurul subeictului, “cred că ar trebui să o luam pas cu pas şi, probabil, să lamurim toate aceste obiecţii, spre satisfacţia deplină a tuturor celor care le ridica “, a spus el.

Cea mai mare îngrijorare este reprezentata de modul in care micii agricultori sunt afectati, a spus el.

Unii critici spun despre culturile modificate genetic ca ar putea crea o dependenţă a micilor agricultori fata de pe societăţile care furnizează seminţe.

Din cauza controlului companiilor asupra seminţelor patentate, “ceea ce este menit să atenueze foametea şi sărăcia, în mâinile unor oameni ar putea deveni o adevărata arma care genereaza sărăcie şi de foame”, a spus Cardinalul Turkson.

“Toată lumea este interesata de progresul ştiinţei şi toată lumea doreste îmbunătăţirea condiţiilor umane şi a mijloacelor de trai prin intermediul produselor rezultate din cercetarea ştiinţifică”, a spus el.

În cazul în care cercetările mai amanuntite şi studiile privind efectele şi impactul GMO-urilor ar putea atenua temerile şi preocupările, a spus el, atunci poate că “toată lumea ar trebui sa se implice si sa contribuie la asigurarea securităţii alimentare.”

Papa Benedict XVI a denunţat scandalul continuu privind foametea în lume, spunând despre cauzele sale ca au mai mult de-a face cu probleme de distribuţie şi utilizare în comun decât cu o cantitate insuficienta de alimente în lume.

Ziarul Vaticanului, L’Osservatore Romano, a declarat pe 4 Martie ca Vaticanul nu a pronunţat o poziţie oficială de sprijin sau de opozitie fata de alimentele modificate genetic.
Cu toate acestea, ziarul a spus că nu a fost o coincidenţă faptul că, în 2009, utilizarea de culturi alimentare modificate genetic a crescut cu 13 la sută în ţările în curs de dezvoltare şi că, loturile de culturi modificate genetic au acoperit aproape jumătate din totalul terenurilor arabile la nivel mondial şi totusi “numărul de persoane care sufera de foame in lume a ajuns, pentru prima dată, la dramaticul record de 1 miliard de oameni”.

Sursa: Iulian Urban, Infowars

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website


*

Editoriale din aceeasi categorie

Autor: Aciduzzul | 7 septembrie, 2020 | 1 comentarii | 42 vizualizari | 4 voturi

Se pare ca, dupa migratia in masa a baronilor si baronasilor PSD catre PNL, partidul din urma a prins din zbor si cateva dintre obiceiurile primului. Asa se face ca, primarul PNL dintr-o comuna obscura din judetul Arges, Albestii de Muscel, Mihai Catalin Manta, s-a gandit sa-si asigure un nou mandat printr-o metoda sigura, validata […]

Autor: Aciduzzul | 24 mai, 2019 | 3 comentarii | 406 vizualizari | 5 voturi

“Alegerile” europarlamentare 2019, in fapt un jalnic exercitiu pseudoelectoral, reflecta cat se poate de clar faptul ca Romania este un stat esuat fara posibilitatea practica de a-si mai reveni. Asistam, de fapt, la o batalie intre diversele factiuni din serviciile secrete romanesti, in fapt doar niste reminiscente bolsevico-securistoide sau neomarxiste extrem de toxice, simple anexe […]

Autor: Aciduzzul | 24 mai, 2019 | 0 comentarii | 288 vizualizari | 4 voturi

Miza “alegerilor” europarlamentare 2019 este, din perspectiva papusarilor locali si a sefilor lor alogeni, una cat se poate de simpla: cati imbecili vor mai fi vrajiti de necesitatea de a-si exercita “dreptul” de vot in numele democratiei, in perspectiva urmatoarelor “alegeri”, prezidentiale, parlamentale si locale. Prostilor, evident, nu le spune nimeni cui foloseste acesta iesire […]

Autor: Aciduzzul | 8 februarie, 2019 | 0 comentarii | 288 vizualizari | 2 voturi

Incredibil ce se intampla in Romania! Un sat intreg retrocedat unei familii, caz fara precedent in Romania! Satul Nadas din judetul Arad ramane retrocedat, dupa ce Tribunalul Olt a admis recursul formulat de familia Colteu, considerand ca cererea de reviziuire depusa de autoritatile locale este tardiva. In 2006, familia Colteu a mostenit un sat in […]

Autor: Aciduzzul | 22 octombrie, 2018 | 0 comentarii | 293 vizualizari | 1 vot

Tocmai am citit o nota a Jurnalistului de serviciu, suparat ca la o dezbatere despre Mediu la ProRomania n-a putut bea nici macar un pahar cu apa…. Pai, normal, la cat de multi sunt in firul de asteptare pentru devalizarea tarii asteia, nu-si pot permite sa aiba cheltuieli nedeductibile nici macar cu apa chioara, dar […]

Voturi
Vizualizari
Comentarii
Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
fii aproape de noi
Conferinta_AGROstandard
PUB
web design profesionist
Red Moon Media
CAMPANII bp
Atitudine Contemporana
Televiziunea Copiilor
Le Pre
1984 George Orwell
Televiziunea Copiilor
piata BIO
alimente organice
internet manipulation techniques
Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
bad politics

2009 - 2020 © BadPolitics