Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
septembrie 27, 2020, 6:30 am
Senin
Senin
13°C
Presiunea: 1010 mb
Umiditate: 87%
Vânt: 11 km/h V
Răsarit: 7:09 am
Apus: 7:03 pm
 
ANUNTURI UMANITARE
Editorialele editiei
Ziaristul roman Marius Serban a fost gasit nevinovat de Judecatoria din Varna. In lipsa sprijinului CRP-istilor, consulul Romaniei la Sofia, Marius Dilof, s-a implicat activ in acest caz. FRJ Mediasind si Civic Media au fost singurele organizatii din tara care s-au implicat puternic in acest proces
Aciduzzul | 6 decembrie, 2010 | 0 comentarii | 246 vizualizari |
(2 voturi )

Jurnalistul profesionist Marius Serban, caruia i s-a inscenat un proces penal anul trecut, cand se documenta pentru un material despre romanii din statiunea bulgara Nisipurile de Aur a fost achitat saptamana trecuta de catre judecatoria din Varna. Judecatorii au considerat pe baza probelor de la dosar ca acuzatiile care i se aduc jurnalistului sunt ridicole si reprezinta, de fapt, o tentativa de razbunare a mafiei din Varna, care si-a vazut lezate interesele in urma materialului publicat. Este de remarcat implicarea activa in acest caz a consulului Romaniei la Sofia, Marius Dilof care a fost prezent la termenele stabilite de judecatori si a sustinut jurnalistul roman cum a putut, in limitele uzantelor diplomatice. Consulul Dilof, implicat si in alte dosare ale romanilor judecati in Bulgaria, (cel mai recent este cel al directorului roman al Rompetrol Bulgaria) este unul dintre diplomatii care chiar se ocupa de apararea drepturilor cetatenilor romani din afara granitelor tarii.

Din tara, Serban a fost asistat doar de MediaSind si Civic Media, celalalte organizatii care chipurile ar reprezenta jurnalistii, de la CRP-ul lui CTP la AMP-ul lui Mircea Toma fiind mai preocupate de cum sa ascunda sub poale vreun santajist media sau sa protejeze, si pe la fata si pe la spate, un palc de homosexuali. Halal!

Corespondenta Agerpres-Bulgaria: Ziaristul român Marius Şerban a fost achitat de Judecătoria din Varna

Varna, 30 nov – Corespondentul Agerpres, Ivan Radev, transmite: Judecătoria oraşului bulgar Varna l-a declarat, marţi, nevinovat pe ziaristul român Marius Şerban, care fusese acuzat de vătămarea corporală a unui gardian într-o parcare din staţiunea Nisipurile de Aur, în vara anului 2009. Procurorul ceruse o pedeapsă de închisoare cu suspendare pentru inculpat.

‘Consider că procesul a fost corect şi că decizia finală a instanţei de judecată a fost una corectă’, a declarat, pentru Agerpres, consulul României la Sofia, Marius Dilof, prezent în sala tribunalului.

‘Mi se pare că s-a făcut dreptate. Justiţia este imparţială şi a avut, în final, ultimul cuvânt. Cred în justiţie. De aceea am evitat să fac un scandal mediatic intern sau internaţional’, a afirmat jurnalistul Marius Şerban.

‘Mi-am învăţat lecţia – a mai spus el. Îmi văd de viaţă în continuare. Nu am resentimente faţă de bulgari. S-a încheiat bine, după părerea mea. Am cunoscut aici nişte bulgari extraordinari printre avocaţi, chiar şi printre poliţişti. Când am fost închis acolo, la Nisipurile de Aur, am găsit un om extraordinar care mi-a explicat exact cum este cu mafia de acolo şi ce se întâmplă de fapt’.

Incidentul pentru care a fost acuzat ziaristul român s-a produs în 21 august 2009. La acea dată, Marius Şerban, împreună cu Corina Nistor, ziaristă din presă locală din Prahova, se aflau într-o vizită de documentare în Bulgaria, la Nisipurile de Aur.

‘Am ajuns după-amiaza, am lăsat maşina într-o parcare de la intrarea în staţiune şi am plecat să ne facem treaba. Am început imediat să facem poze şi să strângem informaţii de la hotelieri şi românii aflaţi în vacanţă. Ulterior, am mers la masă şi ne-am plimbat împreună cu alţi români prin staţiune. Seara târziu, în jurul orei 24.00, am decis să plecăm, aşa că ne-am îndreptat către parcarea unde lăsasem maşina. Pe drumul către parcare am rămas siderat când tocmai am trecut pe lângă maşina mea, care era mutată într-un ţârc prevăzut cu bariere, cu câteva sute de metri mai jos de parcarea unde o lăsasem, către staţiune. Pe roata din spate era fixat un dispozitiv de imobilizare din metal’, relatează românul.

‘Foarte contrariat, m-am adresat bulgarului din parcare întrebându-l în engleză de ce mi-a fost imobilizată maşina, pentru că parcasem legal, fără niciun dubiu, într-o parcare prevăzută cu panou cu litera P pe fond albastru (simbol interaţional). Bulgarul nici nu a vrut să discute cu mine, o ţinea una şi bună: Pay!, Pay! Pay!’, spune Şerban.

Marius Şerban recunoaşte că au urmat câteva îmbrânceli uşoare, după care, un individ aflat lângă o rulotă din parcare s-a apropiat de el, încercând să-l lovească cu o creangă mare de copac. ‘În ultimul moment, am reuşit să mă apăr cu mâna’.

Afirmaţiile sale au fost confirmată în cadrul şedinţei de judecată de marţi de către Corina Nistor, colega care l-a însoţit pe Şerban în ziua incidentului, precum şi de un medic legist, care a spus că leziunile pe care le-a constatat pe corpul ziaristului român la câteva zile după incident dovedesc că acesta a suferit cel puţin două lovituri cu un obiect de dimensiuni mari. Decizia de marţi poate fi atacată de Parchet în termen de 15 zile.
AGERPRES/BULGARIA

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website


*

Editoriale din aceeasi categorie

Autor: Aciduzzul | 26 septembrie, 2020 | 0 comentarii | 31 vizualizari | 3 voturi

In Sectorul 6 din Bucuresti lupta reala la alegerile locale din 27 septembrie se da intre actualul primar Gabriel Mutu de la PSD si Ciprian Ciucu de la PNL-USR-Plus. Inutil de precizat ca ambele personaje sunt la fel de inutile, toxice, fara eficienta manageriala si complet lipsite de carisma. Daca Mutu este recunoscut pentru afacerile […]

Autor: Aciduzzul | 26 septembrie, 2020 | 0 comentarii | 31 vizualizari | 4 voturi

Ciprian Ciucu este, probabil, unul dintre cele mai toxice personaje din asa-zisa politica din Romania. Pentru astfel de indivizi se impune nu doar o verificare atenta din partea DNA, ci chiar introducerea expertizei psihiatrice obligatorii pentru aspirantii la functii politice. Evident, niciuna dintre acestea nu este posibila in actualul context politic. Candidatul PNL sustinut si […]

Autor: Aciduzzul | 7 septembrie, 2020 | 1 comentarii | 57 vizualizari | 4 voturi

Se pare ca, dupa migratia in masa a baronilor si baronasilor PSD catre PNL, partidul din urma a prins din zbor si cateva dintre obiceiurile primului. Asa se face ca, primarul PNL dintr-o comuna obscura din judetul Arges, Albestii de Muscel, Mihai Catalin Manta, s-a gandit sa-si asigure un nou mandat printr-o metoda sigura, validata […]

Autor: Aciduzzul | 24 mai, 2019 | 3 comentarii | 409 vizualizari | 5 voturi

“Alegerile” europarlamentare 2019, in fapt un jalnic exercitiu pseudoelectoral, reflecta cat se poate de clar faptul ca Romania este un stat esuat fara posibilitatea practica de a-si mai reveni. Asistam, de fapt, la o batalie intre diversele factiuni din serviciile secrete romanesti, in fapt doar niste reminiscente bolsevico-securistoide sau neomarxiste extrem de toxice, simple anexe […]

Autor: Aciduzzul | 24 mai, 2019 | 0 comentarii | 292 vizualizari | 4 voturi

Miza “alegerilor” europarlamentare 2019 este, din perspectiva papusarilor locali si a sefilor lor alogeni, una cat se poate de simpla: cati imbecili vor mai fi vrajiti de necesitatea de a-si exercita “dreptul” de vot in numele democratiei, in perspectiva urmatoarelor “alegeri”, prezidentiale, parlamentale si locale. Prostilor, evident, nu le spune nimeni cui foloseste acesta iesire […]

Voturi
Vizualizari
Comentarii
Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
fii aproape de noi
Conferinta_AGROstandard
PUB
web design profesionist
Red Moon Media
CAMPANII bp
Atitudine Contemporana
Televiziunea Copiilor
Le Pre
1984 George Orwell
Televiziunea Copiilor
piata BIO
alimente organice
internet manipulation techniques
Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
bad politics

2009 - 2020 © BadPolitics