Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
iunie 18, 2019, 7:58 pm
Predominant însorit
Predominant însorit
28°C
Presiunea: 1010 mb
Umiditate: 54%
Vânt: 11 km/h NNV
Răsarit: 5:30 am
Apus: 9:03 pm
 
ANUNTURI UMANITARE
Economie
Bancherii si recuperatorii sfideaza natiunea
Aciduzzul | 6 noiembrie, 2012 | 1 comentarii | 338 vizualizari |
(10 voturi )

Maria Diana Popescu
Continuind tema editorialului precedent, „Afara cu bancile din tara”, de altfel, comentat la emisiunea de stiri din 11 octombrie a unui post de televiziune national[1], Guvernatorul B.N.R., Mugur Isarescu, intervievat de reporteri iese la rampa cu ignoranta caracteristica. Gasindu-si cu greu cuvintele limbajului de lemn, la fel ca in toate discursurile, se declara si de aceasta data de partea bancilor si a bancherilor, care incalca legea grosolan si carora le-ar fi necesare pedepse drastice. „Bancile merg in continuare pe calea ilegala sau imorala in actiunile lor”, afirma Nouriel Roubini, „iar amenzile nu sunt suficient de descurajante. Doar daca vreun bancher ar merge la inchisoare sau ar fi spanzurat pe strada, aceste practici abuzive ale bancilor ar fi infranate”, considera Roubini, intr-un interviu pentru Bloomberg.

„Instinctul bancilor este in continuare de a trisa sau de a face lucruri ilegale sau imorale. Singura cale de a evita acest lucru este de a sparge aceste supermarketuri financiare. Bancherii sunt lacomi. Au fost lacomi in ultimii 100 ani. Nimeni nu a ajuns la inchisoare de la debutul crizei financiare. Bancile incalca legea si cea mai mare pedeapsa posibila este o amenda”, a mai precizat Roubini.

Bancherii sfideaza realitatea, tot astfel cum salariile B.N.R. sfideaza realitatile economice. Criza financiara nu a impresionat prea mult conducerea B.N.R. care a pastrat intacte salariile propriilor angajati. Ba mai mult, au crescut an de an costurile cu salariile acestora, astfel, tinind pasul cu evolutia cursului de schimb. Potrivit datelor publicate de B.N.R., costul mediu pe salariat a urcat de la 8.100 lei pe luna in 2008 la aproape 10.000 lei pe luna in 2011.

Faceti, va rog, o comparatie intre salariul unui medic de 900 de lei pe luna si cel al unui functionar bancar. Politica salariala a B.N.R. nu are nevoie de aprobarea nimanui, iar conform raportului anual al B.N.R., aceasta include si un pachet de pensii facultative, banca nationala platind contributii la fondurile de pensii facultative pentru angajati.

Un alt privilegiu surpriza este indemnizatia de pensionare, tinuta in secret, primita de angajat sub forma unei sume fixe, atunci cind iese la pensie. La noi, ca la nimeni. Dupa Ungaria, autoritatile poloneze amendeaza bancherii si recuperatorii de creante agresivi. Utilizarea fricii, a intimidarii, a amenintarilor, a presiunii psihice si furnizarea de informatii inexacte cu privire la consecintele restantelor, au adus recuperatorilor de creante din Polonia amenzi de peste 250.000 euro din partea Autoritatii de Protectie a Consumatorilor si Competitiei.

In schimb, B.N.R. – hirtia de sters geamurile celor peste 40 de banci din tara noastra – sta cu miinile in sin, in timp ce mii de romani sint executati silit prin clauze abuzive. Bancile au omorit zeci de oameni in ultimii ani. Principalii vinovati de situatie sint: bancile, Guvernatorul, B.N.R. si Statul. Si e musai sa suporte costul creditelor bagate pe git romanilor, prin publicitate agresiva. B.N.R. (unealta bancherilor impotriva propriilor cetateni) si guvernatorul, rupti total de mediul social si economic, asista pasiv la circul politic si depling criza mondiala.

Citi romani s-au sinucis, citi au fost executati silit si vinduti pe mai nimic, victime ale lacomiei bancilor si a recuperatorilor? Cum sa existe o statistica? Totul este trecut sub tacere. Raspunderea creditelor neachitate, pentru ca au permis bancilor sa creasca abuziv gradul de indatorare al imprumutatilor, revine Statului roman si B.N.R. Eventual, guvernatorul isi poate vinde podgoriile ca sa acopere neperformantele.

Firmele de recuperare nu au nicio baza legala in constringerea romanilor indatorati. „in multe din cazuri, aceste firme apeleaza la executorii judecatoresti, care ii refuza pentru ca stiu ca de la un om saracit de politica statului, nu se mai poate recupera mare lucru”.

Samsarii-calai ai timpurilor moderne, numiti recuperatori sau executori bancari fac parte din noua clasa de trintori capitalisti, inventati de banci si sustinuti de Guvern. Amintiti-va ca la finele lui 2011, tot la initiativa bancilor, s-a facut un hei-rup rapid printre colinde si cirnati aprobindu-se in Parlamentul Romaniei ca executorii bancari sa fie trecuti la categoria „executori judecatoresti”.

Asta pentru ca in mod sigur exista parlamentari care au firme de recuperare. Cind este vorba despre banci, dragi romani, totul este o mare inselatorie la nivel national. Recuperatorii, portareii care se ingrasa de pe urma fraudelor cu dobinzi ale bancilor, de pe urma tepelor date romanilor, actioneaza cu acordul tacit al autoritatilor.

Articolele de presa care ii ameninta pe romanii indatorati, sint platite de banci si de firmele de recuperare, scopul lor fiind infricosarea datornicilor. Teapa este singura sansa de supravietuire a acestor supermarcheturi financiare, citindu-l pe Roubini. Statul si bancherii in frunte cu B.N.R. sint vinovati si coresponsabili pentru nebunia din banci si pentru adincirea crizei economico-financiare si sociale in care ne zbatem de patru ani.

Politicile financiare trebuiau adaptate real si obiectiv, puterii de cumparare a romanilor, chiar daca bancile ar fi lucrat pe pierdere ori cu un profit minim. Pina in 2009 – 2010, bancile straine din tara au avut profituri „fara numar”. Iata de ce afirm ca mizeria capitalista nu are nimic de a face cu drepturile omului sau cu democratia. Dupa ce au fraudat clientii cu dobinzi enorme, bancile au vindut creantele unor portarei smecheri, care, pe mina cu executorii, desigur pe baza de spaga, iau bunurile oamenilor saraci, aruncind in strada familii cu copii.

Astia vorbesc de democratie, de economie de piata libera! Cuvinte golite de sens! Totul e o mare smecherie, o jungla in care cel bogat si smecher cistiga. Romania este tara in care, nu numai ca esti agresat de politica guvernamentala, dar si de bancheri, de recuperatori legali sau nu, de autoritatile statului, de institutiile furnizoare de servicii.

Toate iti baga mina fortat in buzunar, dar nu ai nici macar minimul drept de a-ti proteja viata si proprietatea! Asa ca, domnilor ziaristi, nu mai fiti ipocriti partinind bancile! Daca vreti sa faceti ceva bun, cereti o lege care sa le permita romanilor sa se apere de abuzuri, amenintari si executari silite. Bancherii si recuperatorii sfideaza natiunea!

Bancile si camataria cu sprijinul BNR, FMI, ANPC au indatorat pe foarte multi romani si Romania

Sursa: Art-emis

One comment

  • Max
    noiembrie 7, 2012

    Articolul e ok, dar învăţaţi gramatica, s-a introdus â de când eram copil.

      (Quote)

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website


*

Editoriale din aceeasi categorie

Autor: Aciduzzul | 8 februarie, 2019 | 0 comentarii | 87 vizualizari | 2 voturi

Animals International Romania publica dovezi filmate despre cruzimea de rutina din ferme industriale de crestere a gainilor ouatoare si cere companiilor din Romania sa foloseasca doar oua de la gaini care nu sunt tinute in custi! Filmarile au fost realizate in ferme din Romania si din Polonia in care se produc oua comercializate in supermarketuri, […]

Autor: Aciduzzul | 20 octombrie, 2018 | 0 comentarii | 194 vizualizari | 1 vot

Azi, despre Agricultura si Mediu de la ProRomania, partiduletul creat de Ponta cel Suparat, impreuna cu alti dizidenti suparati din “marele” PSD! Daniel Constantin–speaker; Bun orator, guler alb, aparent aplicat, cu slide-uri si cifre oficiale, dar cu NIMIC CONCRET-Trimiteri la anterioarele lui mandate de ministru atat la Agricultura, cat si la Mediu si concluzia ca […]

Autor: Aciduzzul | 26 noiembrie, 2017 | 1 comentarii | 219 vizualizari | 1 vot

Redeventa pentru apa imbuteliata ar urma sa aiba aceeasi valoare precum in cazul marmurei, calcarului sau gresiei, adica echivalentul in lei a 4 euro/m³, ceea ce ar fi practic cea mai mare redeventa pe ape imbuteliate din Uniunea Europeana, potrivit unui proiect de LEGE pentru reglementarea sistemului de redevente al concesiunilor resurselor minerale, petroliere si […]

Autor: Aciduzzul | 5 octombrie, 2015 | 0 comentarii | 271 vizualizari | 1 vot

Mihail Florescu, antreprenor cu o experienta de peste doua decenii in afaceri, este un nume cunoscut pe piata cafelei, fiind primul producator roman care a exportat cafea in SUA. In afaceri a intrat chiar in primii ani de dupa 1989, cand s-a intors din Italia pentru a incepe ceva pe cont propriu la el acasa. […]

Autor: Aciduzzul | 24 septembrie, 2015 | 0 comentarii | 176 vizualizari | 2 voturi

La Bruxelles, vechile state membre fac legea, in timp ce noii intrati incearca sa se descurce mai mult pe cont propriu. Adevarul este insa ca n-au niciun fel de sansa in fata intereselor marilor puteri, nici macar in cazul unor “compromisuri”, fie ele chiar si de dragul unor aliante temporare de pe urma carora state […]

Voturi
Vizualizari
Comentarii
24 Mai 2019 | 0 comentarii | 116 vizualizari | 3 voturi
»
| comentarii | vizualizari | voturi
Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
fii aproape de noi
Conferinta_AGROstandard
PUB
web design profesionist
Red Moon Media
CAMPANII bp
Atitudine Contemporana
Televiziunea Copiilor
Le Pre
1984 George Orwell
Televiziunea Copiilor
piata BIO
alimente organice
internet manipulation techniques
Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
bad politics

2009 - 2019 © BadPolitics