Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
septembrie 19, 2020, 6:49 am
Parţial noros
Parţial noros
15°C
Presiunea: 1030 mb
Umiditate: 47%
Vânt: 18 km/h ENE
Răsarit: 7:00 am
Apus: 7:18 pm
 
ANUNTURI UMANITARE
Antimanipulare
Blasfemie imbecila sau insistenta perfida anticrestina? Mesajul de Paşti difuzat de BBC va compara maltratarea persoanelor gay cu crucificarea lui Iisus
Aciduzzul | 8 martie, 2013 | 0 comentarii | 241 vizualizari |
(1 voturi )

Postul BBC va difuza un mesaj de Paşti în care autorii lui compară tratamentul la care sunt supuse persoanele gay în societatea actuală cu crucificarea şi moartea lui Iisus. Acest mesaj va fi difuzat într-o emisiune ce va avea loc pe postul Radio 4 şi va compara “sentimentul de abandonare resimţit de bărbaţii homosexuali cu experienţa trăită de Iisus în timp ce murea pe cruce”, informează dailymail.co.uk. Benjamin Cohen, fostul prezentator al programului de ştiri de pe postul Channel 4 şi militant pentru drepturile homosexualilor, va vorbi în această emisiune şi îi va întreba pe credincioşii britanici “cum pot să îşi respingă copiii” pentru “un lucru asupra căruia nu deţin nicio putere”. Referindu-se la ultimele clipe din viaţa lui Iisus, când acesta agoniza pe cruce după ce fusese predat romanilor, Benjamin Cohen spune că persoanele gay au parte de experienţe similare din cauza grupărilor religioase.

Discuţia radiofonică, ce va fi difuzată la sfârşitul acestei săptămâni, face parte din seria de emisiuni “Lent Talk”, dedicată temei abandonului.

Benjamin Cohen, care a înfiinţat Pink News, o publicaţie online cu specific gay, va vorbi despre copilăria sa, petrecută într-o familie de evrei ortodocşi, şi despre educaţia pe care a primit-o la o şcoală catolică.

El susţine că religia “a destrămat familii”, iar “respingerea de către părinţi a sexualităţii copiilor lor, din cauza convingerilor religioase, i-a determinat pe mulţi copii să se sinucidă”.

“Sentimentul că ai fost abandonat de Dumnezeu rezonează oarecum cu cuvintele lui Iisus atât din Evanghelia după Marcu, cât şi din Evanghelia după Matei, acolo unde El se întreabă: «Domnul meu, Domnul meu, de ce m-ai abandonat?». Desigur, eu înţeleg faptul că pentru o persoană foarte religioasă această comparaţie este dificil de înţeles – un evreu ortodox crede cu adevărat că Tora este traducerea literală a cuvintelor Domnului, iar un devotat catolic crede că papa este infailibil. Însă doresc oare credincioşii cu adevărat să îşi respingă copiii pentru un lucru asupra căruia nu deţin nicio putere? La fel cum autorităţile evreieşti l-au respins pe Iisus – pentru un lucru asupra căruia nu deţineau nicio putere – pentru faptul că era fiul lui Dumnezeu”, a declarat Benjamin Cohen.

Comentariile sale au atras numeroase critici din partea mai multor grupări religioase, care au considerat că această comparaţie reprezintă “o blasfemie”.

“Deşi aveam toată compasiunea pentru aceia care se simt respinşi, asemănarea cu Iisus a acelora care se simt respinşi din cauza unor alegeri comportamentale pe care le-au făcut este o blasfemie”, a declarat Andrea Williams, preşedinta asociaţiei Christian Concern.

Ea consideră totodată că discuţiile despre perioada în care BBC a ales să difuzeze acea emisiune reprezintă “o chestiune serioasă” şi spune că postul britanic ar trebui “să educe şi să informeze” publicul, despre care ea crede că acesta “cunoaşte tot mai puţine lucruri despre Iisus”.

Într-un comentariu făcut pe această temă pentru Daily Telegraph, Benjamin Cohen i-a criticat la rândul lui pe liderii religioşi care “dau impresia (în discursurile lor) că homosexualitatea ar fi o alegere”.

În cadrul aceleiaşi serii de emisiuni, Loretta Minghella, preşedinta asociaţiei Christian Aid, va vorbi despre egoism, iar scriitorul scoţian Alexander McCall Smith va vorbi despre bătrâneţe şi problemele vârstei a treia.

Sursa: Mediafax

Foto: Newz

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website


*

Editoriale din aceeasi categorie

Autor: Aciduzzul | 23 ianuarie, 2020 | 2 comentarii | 219 vizualizari | 3 voturi

Nici nu stiu cum sa formulez cat mai bine: traim intr-o lume de prosti sau traim intr-o lume a prostilor? Poate ca mai bine ar fi sa reformulez si sa scriu ca traim intr-o lume in care prostii sunt majoritatea covarsitoare. Ii vezi la tot pasul: vor sa fie mereu sefi, au gura mare, cred […]

Autor: Aciduzzul | 23 ianuarie, 2020 | 1 comentarii | 100 vizualizari | 3 voturi

Cele mai multe dintre evenimentele majore ale ultimelor decenii au venit ca reactie la un eveniment precedent, de multe ori fals, o provocare menita a pregati opinia publica pentru ceea ce va urma. Comentatorii politici numesc astfel de evenimente inscenate – false flag – un steag fals. Cele mai clare exemple de atacuri inscenate sunt […]

Autor: Aciduzzul | 24 mai, 2019 | 0 comentarii | 288 vizualizari | 4 voturi

Miza “alegerilor” europarlamentare 2019 este, din perspectiva papusarilor locali si a sefilor lor alogeni, una cat se poate de simpla: cati imbecili vor mai fi vrajiti de necesitatea de a-si exercita “dreptul” de vot in numele democratiei, in perspectiva urmatoarelor “alegeri”, prezidentiale, parlamentale si locale. Prostilor, evident, nu le spune nimeni cui foloseste acesta iesire […]

Autor: Aciduzzul | 15 martie, 2016 | 7 comentarii | 9896 vizualizari | 4 voturi

“Tragedia” din Colectiv a pus intr-o lumina noua o alta “tragedie”, cea a asa-numitului Ionut Anghel, un personaj enigmatic si la fel de real cum este, sau a fost, probabil Osama bin Laden. Lipsa de reactie a populatiei neimbecilizate complet in cazul Ionut, i-a determinat pe master of puppets de factura bolsevica care orchestreaza ingineriile […]

Autor: Aciduzzul | 14 noiembrie, 2015 | 0 comentarii | 511 vizualizari | 3 voturi

Marius Serban Dupa cum ne-am obisnuit deja in astfel de situatii cam toate goarnele media din Romania si de pe afara se vad obligate sa caute dedesubturile acestei afaceri apeland la tot felul de “analisti” mai mult sau mai putin intersati, cu o agenda care mai de care mai inchegata, scrisa de marii actori globali,sau, […]

Voturi
Vizualizari
Comentarii
Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
fii aproape de noi
Conferinta_AGROstandard
PUB
web design profesionist
Red Moon Media
CAMPANII bp
Atitudine Contemporana
Televiziunea Copiilor
Le Pre
1984 George Orwell
Televiziunea Copiilor
piata BIO
alimente organice
internet manipulation techniques
Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
bad politics

2009 - 2020 © BadPolitics