Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed
ANUNTURI UMANITARE
Antimanipulare
Inteligentii – cea mai discriminata minoritate a lumii
Aciduzzul | 23 ianuarie, 2020 | 2 comentarii | 444 vizualizari |
(4 voturi )

marcel_tolceaNici nu stiu cum sa formulez cat mai bine: traim intr-o lume de prosti sau traim intr-o lume a prostilor? Poate ca mai bine ar fi sa reformulez si sa scriu ca traim intr-o lume in care prostii sunt majoritatea covarsitoare. Ii vezi la tot pasul: vor sa fie mereu sefi, au gura mare, cred ca se pricep la toate, sunt siguri de ei, sunt harnici pana la epuizare, sunt indispensabili pentru sefi si balauri pentru subordonati, lipsiti de nuante, pragmatici, fara umor, lichele, adora procedurile, detesta imaginatia, creativitatea, firescul. Prostul cu toate variantele lui: prostanacul, prostalaul, tampitul, rudimentarul.

Nu va speriati, cu totii avem cate ceva din cele enumerate mai sus fara insa a avea privilegiul (sic!) de a ne regasi in invincibila casta a prostilor.

Da, fiecare dintre noi am fost sau vom fi prosti in multe situatii, dar adevarata prostie nu e pasagera, ci una definitiv instalata, un modus vivendi. Si din nou trebuie sa nuantez scriind ca exista prosti inculti, dar ca exista si prosti culti, in creierul carora informatiile nu au fost digerate. Dar, tot asa, nu cred ca putem vorbi despre prostul bun in oglinda cu prostul ticalos fiindca bunatatea anuleaza prostia asemenea unui miracol.

Cat priveste relatia prostiei cu harnicia, o sa va povestesc felul in care un mare general prusac intelegea sa ii promoveze pe ofiterii prusaci. (Textul circula pe retelele sociale) Helmuth Karl Bernhard Graf von Moltke (1800–1891) a fost un general prusac, Seful Statului Major General al armatei prusace si un mare strateg. Imediat dupa numirea in functie, a trecut la reforme, intre care si modul de instruire si promovare a ofiterilor. In acest scop, i-a evaluat dupa doua criterii: gradul de inteligenta (de la prosti la inteligenti) si atitudinea fata de munca (de la lenesi la harnici).

In baza acestor criterii, au rezultat patru grupe/tipuri de ofiteri: A: prost si lenes; B: inteligent si harnic; C: prost si harnic; D: inteligent si lenes. Ofiterilor din categoria A, prosti si lenesi, le-a dat sarcini simple si repetitive. Acestia nu mai puteau inainta in cariera militara. Este posibil ca, intr-o buna zi, sa le vina o idee buna, dar, mai important, nu creeaza probleme.

Moltke considera ca ofiterii din categoria B, inteligenti si harnici, erau obsedati de micromanagement (se pierd in maruntisuri) si, prin urmare, sunt lideri de slaba calitate. Este posibila o promovare, dar nu pana la nivel de ofiteri de Stat Major. Acesti ofiteri dadeau certitudinea ca ordinele vor fi indeplinite la timp si intocmai, in toate detaliile.

Ofiterii din categoria C, prosti si harnici, erau considerati periculosi. Moltke afirma ca acestia ar trebui sa fie supravegheati permanent, ceea ce este inacceptabil in armata. Deoarece ar fi putut crea probleme grave, greu de remediat, acestia au fost scosi din armata.

Ofiterii din categoria D, inteligenti si lenesi, erau cei pe care Moltke ii considera cei mai potriviti pentru cele mai inalte functii de comanda. Acesti ofiteri erau suficient de inteligenti ca sa stie ce trebuie facut, dar si suficient de lenesi, pentru a gasi cea mai usoara si simpla cale de a atinge obiectivul cerut. Este adevarat ca lenea singura nu este productiva. Ea trebuie combinata cu inteligenta. Oamenii lenesi si inteligenti au un avantaj in societate si sunt cei mai nimeriti pentru rolul de lider intr-o organizatie.

Autor Marcel Tolcea (foto)

Sursa: Banatulazi.ro

2 Comments

  Adauga un comentariu!

  Nume (necesar)

  Website


  *

  Editoriale din aceeasi categorie

  Orice poate sa iasa din vaccinarea cu editoarele genetice Pfizer si Moderna. Vaccinatii sunt adevarate bombe cu ceas si nimeni nu poate spune acum cand acestia vor “exploda” si vor deveni un adevarat biohazard. Pentru ca, din pacate, vaccinatii nu se pot dezvaccina. Estimarile celor mai multi specialisti variaza intre 12 si 14 luni. De […]

  Autor: Aciduzzul | 10 martie, 2021 | 3 comentarii | 364 vizualizari | 5 voturi

  Legea vaccinarii obligatorii a fost adoptata in UNANIMITATATE in comisia de santate din Camera Deputatilor. Adica au votat-o toate “partidele” politice, fara exceptie! Chiar daca au fost aduse sute de amendamente fata de varianta adoptata acum doi ani de Senat, ce sa vezi, s-a pastrat neatins un articol, cu ginion, articolul 13 care prevede la […]

  Autor: Aciduzzul | 23 ianuarie, 2020 | 1 comentarii | 181 vizualizari | 3 voturi

  Cele mai multe dintre evenimentele majore ale ultimelor decenii au venit ca reactie la un eveniment precedent, de multe ori fals, o provocare menita a pregati opinia publica pentru ceea ce va urma. Comentatorii politici numesc astfel de evenimente inscenate – false flag – un steag fals. Cele mai clare exemple de atacuri inscenate sunt […]

  Autor: Aciduzzul | 24 mai, 2019 | 0 comentarii | 364 vizualizari | 4 voturi

  Miza “alegerilor” europarlamentare 2019 este, din perspectiva papusarilor locali si a sefilor lor alogeni, una cat se poate de simpla: cati imbecili vor mai fi vrajiti de necesitatea de a-si exercita “dreptul” de vot in numele democratiei, in perspectiva urmatoarelor “alegeri”, prezidentiale, parlamentale si locale. Prostilor, evident, nu le spune nimeni cui foloseste acesta iesire […]

  Autor: Aciduzzul | 15 martie, 2016 | 7 comentarii | 12939 vizualizari | 4 voturi

  “Tragedia” din Colectiv a pus intr-o lumina noua o alta “tragedie”, cea a asa-numitului Ionut Anghel, un personaj enigmatic si la fel de real cum este, sau a fost, probabil Osama bin Laden. Lipsa de reactie a populatiei neimbecilizate complet in cazul Ionut, i-a determinat pe master of puppets de factura bolsevica care orchestreaza ingineriile […]

  Ofera o donatie
  Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
  fii aproape de noi
  Conferinta_AGROstandard
  PUB
  web design profesionist
  Red Moon Media
  CAMPANII bp
  Atitudine Contemporana
  Televiziunea Copiilor
  Le Pre
  1984 George Orwell
  Televiziunea Copiilor
  piata BIO
  alimente organice
  internet manipulation techniques
  Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
  bad politics

  2009 - 2024 © BadPolitics