Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
mai 20, 2019, 6:20 pm
Noros
Noros
25°C
Presiunea: 1010 mb
Umiditate: 43%
Vânt: 7 km/h SE
Răsarit: 5:43 am
Apus: 8:42 pm
 
ANUNTURI UMANITARE
Economie
Boureni buni de ras in cap?! Fratii Boureanu si afacerile cu Oltchim
Aciduzzul | 22 septembrie, 2012 | 0 comentarii | 291 vizualizari |
(1 voturi )

Cristian si Sorin Boureanu au facut afaceri spectaculoase cu OLtchim, in calitate de intermediari intre producatori si constructori. Ani de zile, fratii Cristian si Sorin Boureanu au facut afaceri cu Oltchim, combinatul aflat acum la un pas de colaps. Tot de atatia ani, deputatul PDL Cristian Boureanu a fost acuzat in media ca si-a folosit influenta de om politic aflat in staful partidului de la putere pentru a desfasura afaceri profitabile cu intreprinderi de stat. Probabil ca asa si este, avand in vedere succesul “de conturi” al firmelor fratilor Boureanu. Dar, deocamdata, nimic ilegal care sa implice interventia organelor de cercetare penala, nici cand Cristian Boureanu a fost administrator la Rompetrol, nici cand era membru in Consiliul de Administratie al Loteriei Romane, nici macar cand ANAF il mentiona in scripte ca rauplatnic.

Din punct de vedere moral, insa, se poate vorbi de o inginerie comerciala, bazata poate si pe mita si pe trafic de influenta politic, care a dus la acumularea unei averi de milioane de euro.

Pe post de intermediari

Fratii Cristian si Sorin Boureanu s-au lansat in afaceri spectaculoase ca intermediari intre producatori si constructori, obtinand contracte generoase cu Oltchim, incepand cu anul 2005.

De-a lungul anilor, au avut mai multe firme de distributie a produselor combinatului de la Valcea, dar si una de constructii, in fapt de montare a tamplariei cu geam termopan livrata de Oltchim. Beneficiarii? De cele mai multe ori tot institutii de stat.

Evolutia relatiei cu Oltchim

Unele dintre firmele fratilor Boureanu au disparut, altele au prosperat in coasta combinatului valcean prin bunavointa fostului director Constantin Roibu. Societatea Ramplast Distributie Profile a avut, din contractul cu SC Oltchim SA, o cifra de afaceri in continua crestere: de la 1,9 milioane lei in 2006, la 4,984 milioane leiin 2007, si la 7,799 milioane lei in 2008.

In 2009, vanzarile firmei au crescut cu 65 miliarde lei vechi, dar nu a platit nici o datorie catre furnizor – aveau sa constate ziaristii de la Vocea Valcii, cei care au tras primii semnalul de alarma asupra contractelor paguboase incheiate de managerul de la Oltchim.

Cristian Boureanu s-a retras din firma Estepan SA Ramnicu Valcea in 2010, desi in 2009 avea o cifra de afaceri de 9,585 milioane lei, iar in alte doua societati a ramas cu o cota mica din actiuni, afacerile fiind continuate doar de fratele sau.
Deputatul i-a vandut actiunile lui Horatiu Nicolau, fostul boss de la Telesport. Sorin Boureanu a ramas doar cu Ramplast si cu Topanel, firme care, in momentul de fata au restante ” normale” catre Oltchim.

Desi prospera cu afacerile, deputatul Boureanu s-a indatorat la banci. Astfel, impreuna cu sotia lui, Valentina Pelinel, au contractat imprumuturi pe persoana fizica in valoare totala de 3,7 milioane de euro, credite a caror scadenta e fie la sfarsitul anului, fie la mijlocul lui 2013.

Fratii Boureanu s-au lansat in afaceri cu combinatul Oltchim incepand din anul 2005

Ce spun dealerii de termopane

Cristian Boureanu spune ca “guvernul Ponta are o problema de 500 de milioane de euro pe care nu stie cum sa o rezolve. Are niste mii de oameni pe care i-a lasat pe drumuri si nu stie altceva sa faca decat sa atace politic, cand de fapt are o problema de incompetenta economica. Nu mai sunt actionar la niciuna din firme de foarte multi ani, dar dupa cum se vede si din cifrele trimise de fratele meu de la cele doua societati in care el e actionar, una din ele are doar datorii curente, din septembrie, care nici macar nu au ajuns la scadenta si care reprezinta vreo 5% din cifra de afaceri a societatii.

Cealalta firma, Ramplast, e un partener vechi al unei fabrici subsidiare a Oltchimului, iar platile s-au facut mereu lunar, in august, septembrie si urmeaza octombrie, dar din pacate oprirea combinatului a generat blocaje in lant la toti partenerii combinatului.”

La randul sau, Sorin Boureanu ne-a declarat: “Soldul din activitatea curenta a SC Ramplast Profile PVC SRL este 1 265 390.51 lei, din care urmeaza a se deconta in septembrie instrumente de plata in suma de 101 083.20 lei. intregul sold este acoperit cu bilete la ordin emise de catre societatea Ramplast sau girate, emise de alte societati, cu scadenta pana la 10.12.2012.”

Sursa: Evenimentul Zilei

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website


*

Editoriale din aceeasi categorie

Autor: Aciduzzul | 8 februarie, 2019 | 0 comentarii | 80 vizualizari | 2 voturi

Animals International Romania publica dovezi filmate despre cruzimea de rutina din ferme industriale de crestere a gainilor ouatoare si cere companiilor din Romania sa foloseasca doar oua de la gaini care nu sunt tinute in custi! Filmarile au fost realizate in ferme din Romania si din Polonia in care se produc oua comercializate in supermarketuri, […]

Autor: Aciduzzul | 20 octombrie, 2018 | 0 comentarii | 190 vizualizari | 1 vot

Azi, despre Agricultura si Mediu de la ProRomania, partiduletul creat de Ponta cel Suparat, impreuna cu alti dizidenti suparati din “marele” PSD! Daniel Constantin–speaker; Bun orator, guler alb, aparent aplicat, cu slide-uri si cifre oficiale, dar cu NIMIC CONCRET-Trimiteri la anterioarele lui mandate de ministru atat la Agricultura, cat si la Mediu si concluzia ca […]

Autor: Aciduzzul | 26 noiembrie, 2017 | 1 comentarii | 218 vizualizari | 1 vot

Redeventa pentru apa imbuteliata ar urma sa aiba aceeasi valoare precum in cazul marmurei, calcarului sau gresiei, adica echivalentul in lei a 4 euro/m³, ceea ce ar fi practic cea mai mare redeventa pe ape imbuteliate din Uniunea Europeana, potrivit unui proiect de LEGE pentru reglementarea sistemului de redevente al concesiunilor resurselor minerale, petroliere si […]

Autor: Aciduzzul | 5 octombrie, 2015 | 0 comentarii | 263 vizualizari | 1 vot

Mihail Florescu, antreprenor cu o experienta de peste doua decenii in afaceri, este un nume cunoscut pe piata cafelei, fiind primul producator roman care a exportat cafea in SUA. In afaceri a intrat chiar in primii ani de dupa 1989, cand s-a intors din Italia pentru a incepe ceva pe cont propriu la el acasa. […]

Autor: Aciduzzul | 24 septembrie, 2015 | 0 comentarii | 174 vizualizari | 2 voturi

La Bruxelles, vechile state membre fac legea, in timp ce noii intrati incearca sa se descurce mai mult pe cont propriu. Adevarul este insa ca n-au niciun fel de sansa in fata intereselor marilor puteri, nici macar in cazul unor “compromisuri”, fie ele chiar si de dragul unor aliante temporare de pe urma carora state […]

Voturi
Vizualizari
Comentarii
Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
fii aproape de noi
Conferinta_AGROstandard
PUB
web design profesionist
Red Moon Media
CAMPANII bp
Atitudine Contemporana
Televiziunea Copiilor
Le Pre
1984 George Orwell
Televiziunea Copiilor
piata BIO
alimente organice
internet manipulation techniques
Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
bad politics

2009 - 2019 © BadPolitics