Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
octombrie 17, 2021, 3:25 pm
Predominant  înnourat
Predominant înnourat
13°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 81%
Vânt: 4 km/h V
Răsarit: 7:33 am
Apus: 6:28 pm
 
ANUNTURI UMANITARE
Big Brother
Ce sunt cip-urile RFID?
Aciduzzul | 22 mai, 2012 | 1 comentarii | 696 vizualizari |
(1 voturi )

Filotheu Balan, Manastirea Petru Voda
Cipurile RFID[2] sint o creatie tehnologica recenta, menita initial sa inlocuiasca codul de bare de pe produsele din magazine. In general, ele sint compuse dintr-un cip electronic (care permite stocarea datelor si alte operatiuni electronice) conectat la o antena miniaturala, putind fi aplicate pe diferite obiecte. Dispozitivul cu antena poate fi detectat de cititoare speciale. Cipurile RFID sint de doua feluri, active si pasive, dupa felul constructiei lor; astfel, cipurile active sint conectate la o baterie, iar detectarea lor se poate face de la o distanta de cel mult 100 de metri, iar cele pasive nu sint prevazute cu baterie, ci pot fi citite numai prin apropierea lor de un cimp electric creat de un cititor special, detectarea lor fiind deocamdata imposibila la distante mai mari de 10 metri.

Cind un cititor RFID emite un semnal radio, cipurile din apropiere reactioneaza transmitind datele catre cititor.

Daca initial producerea lor a avut un scop exclusiv comercial, cipurile putind stoca mult mai multe date decit codul de bare, in ultimii ani mai multe firme producatoare de astfel de dispozitive s-au orientat pe producerea de cipuri si pentru alte aplicatii, precum acte de identitate, carduri de sanatate, carduri de credit, bancnote, etc. S-a mers pina acolo, incit, invocindu-se anumite situatii exceptionale, sa se urmareasca implantarea unor astfel de cipuri in corpul uman.[3] Experimentele au inceput cu implantarea animalelor de casa, pentru a fi mai usor recuperate in cazul ratacirii lor, si au continuat cu citeva cazuri umane particulare.

„Avantajul” implantului electronic este acela ca cipul ar putea fi alimentat in permanenta de caldura corpului uman, transformindu-l in cip activ, deci detectabil de la mare distanta. Deocamdata cipurile RFID implantate oamenilor au fost exclusiv pasive.

Din datele pe care le detinem la momentul de fata (2009, Ianuarie) progresul tehnologic a permis miniaturizarea cipurilor produse de firma Hitachi (denumite μChip/mu chip) pina la dimensiunea de 0.04 x 0.04 mm, fiind practic invizibile pentru majoritatea oamenilor. Momentan se produc citeva miliarde de astfel de cipuri pe an, pretul lor fiind, in medie, putin peste un eurocent.

In cele ce urmeaza descriem citeva din avantajele si din dezavantajele tehnologiei cipurilor RFID, pentru informarea tuturor celor interesati, materialele pe aceasta tema fiind extrem de putine in limba româna.

Avantaje ale cipurilor RFID:

Data fiind capacitatea de stocare a cipurilor, alaturarea lor unui produs face posibila identificarea rapida si reducerea timpului petrecut de clienti si de vinzatori la cumpararea respectivului produs. Cititoare speciale ajuta la identificarea si evaluarea corecta intru-un timp extrem de scurt a tuturor produselor cumparate de un client fara a mai fi nevoie ca vinzatorul sa le treaca pe fiecare in parte prin fata cititoarelor de coduri de bare.

2. Prezenta cititoarelor de cipuri RFID pe rafturile supermarketurilor imbunatateste vinzarile anumitor produse, administratorul stiind cu precizie ce anume s-a vindut si in cit timp. Astfel se pot elimina timpii morti pina la refacerea stocului in cazul epuizarii unui produs si nevoiapersonalului care sa supravegheze rafturile de produse.[4]

3. Controlul anumitor produse farmaceutice de la punctul de productie la punctul de desfacere elimina posibilitatea disparitiei substantelor periculoase sau cu folosire speciala si permite identificarea oricarei incercari de sustragere a lor.

4. Controlul anumitor produse toxice care ar putea iesi de sub stricta supraveghere.

5. in diferite sporturi desfasurate contra-cronometru se poate determina cu mult mai multa precizie timpul parcurs pina la linia de sosire.

6. Prezenta cipurilor pasive in pasapoarte[5] a fost considerata o experienta pozitiva de catre guvernele tarilor care le-au introdus pina azi[6], pentru imbunatatirea controlului asupra cetatenilor lor care calatoresc peste hotare. Anumite tari permit nu doar citirea respectivului cip la iesirea/intrarea in tara, ci si stocarea acestor date in cipul RFID din pasaport.

Dezavantaje ale cipurilor RFID:

Codul de bare de pe majoritatea covirsitoare a produsele aflate azi pe piata contine explicit numarul 666, cu trimitere directa la pasajele din Apocalipsa referitoare la numarul numelui fiarei. inlocuirea codului de bare cu cipul RFID pentru produsele din comert nu a fost niciodata adusa la cunostinta publicului ca pe o cucerire stiintifica cu care pe viitor vom reusi sa scapam de numarul 666 de pe cumparaturile noastre. Dimpotriva, cu mult mai grav chiar, prezenta obligatorie a cipurilor in documentele de identitate personala si pe majoritatea produselor de pe piata viitorilor ani, adica atit la cumparator, cit si la produsul cumparat, ne trimite automat cu gindul la versetul 13:17 din Apocalipsa: Ca nimeni sa nu poata cumpara sau vinde, fara numai cel ce are semnul, sau numele fiarei, sau numarul numelui ei. Pina astazi nici una din firmele producatoare de cipuri RFID nu a facut dovada lipsei numarului 666 din memoria acestor cipuri pe care unii le vor obligatorii si in actele de identitate din România.

2. Informatiile din memoria cipului pot fi citite de catre orice cititor, nu doar de catre cele specializate. Astfel, cu un simplu calculator performant, orice date, oricit de criptate ar parea, pot fi sparte intr-un timp extrem de scurt. Conectarea acestor informatii cu anumite baze de date publice din citeva tari poate oferi in citeva minute toate informatiile vitale despre persoana careia i se scaneaza (cu stiinta sau fara!) un document personal prevazut cu cip RFID. Din acest moment, posesorul de buletin / pasaport / carnet de conducere / card de sanatate / card de credit[7] care contine cip devine cea mai usoara prada in fata oricui are un cititor de cipuri RFID si un calculator. Pretextul eliminarii terorismului pentru impunerea acestor cipuri este nimic altceva decit praf in ochi, orice terorist cu o minima dotare electronica putind dispune dupa bunul plac de informatiile obtinute atit de usor. Cu atit mai rau se intimpla in cazul in care anumite state cauta sa-si impuna controlul total asupra cetatenilor lor. Se va sti in orice clipa unde sintem, cu cine sintem, de unde venim si incotro ne indreptam, ce am cumparat si in ce cantitate. Practic libertatea va deveni un mit, o frumoasa amintire de pe vremea parintilor nostri.

3. Prin prezenta cititoarelor de cipuri RFID in toate automobilele produse de marile firme auto din 2005 pina azi, in trenuri, autobuze, avioane, magazine, gari, metrouri[8], si pe principalele artere de circulatie s-a inceput deja impunerea controlului total asupra omenirii.

4. Dimensiunea de astazi a acestor cipuri le face sa fie practic imposibil de detectat cu vreunul din simturile omenesti. Necesitatea hranei si a imbracamintei va face ca nimeni sa nu poata sta departe de sistemul electronic de control total.

5. Unicitatea fiecarui cip RFID face ca orice document personal si ca absolut tot ce se vinde si se cumpara sa poata fi monitorizat cu mare precizie. Prin efectuarea platii unui produs prevazut cu cip nu se dezactiveaza cipul, ci acesta continua sa ramina vesnic functional.

6. Cantitatea imensa de date ceruta de o astfel de dezvoltare a industriei cipurilor RFID face absolut necesara existenta unor gigantice baze de date unde se vor stoca informatiile de pe cipuri, tranzactiile financiare, rutele de calatorie, timpul petrecut in anumite locuri si alte date ce vor fi folosite dupa bunul plac al posesorilor acestor baze de date. Conectarea acestor imense baze de date cu bazele de date personale aflate in evidenta statului sau ale unor terte companii duce la controlul total asupra individului.

7. Cititoarele de carduri pot fi ascunse in orice tip de material, introducerea lor in usi, pavaje, podele, rafturi, tejghele, facind imposibila cunoasterea momentului in care cineva a fost scanat.

8. Microcipurile implantate la animale au provocat cancer in aproximativ 10% din cazurile implanturilor. tesutul cancerigen a aparut intotdeauna in jurul cipului RFID.[9]

9. Cipurile RFID sint sensibile la anumite tipuri de radiatii ori contactul cu surse incarcate cu electricitate. Astfel, microundele le fac sa explodeze, in cazul implanturilor provocind dezastre biologice. Devine imposibila folosirea lor la oameni sau animale care au acces in zone cu astfel de radiatii.

10. Cipurile implantate nu au stabilitate in tesutul implantat, de multe ori, in urma miscarilor organismului migrind din locul unde au fost implantate si necesitind interventii chirurgicale. De asemenea, ele, in forma in care exista astazi, se pot sparge in interiorul tesutului si provoca rani cu diferite grade de pericol.

11. Anumiti bolnavi din citeva spitale au primit implanturi cu cipuri RFID fara sa isi dea acordul si fara sa stie de ele. Astfel s-a intimplat la clinica de bolnavi Alzheimer West Palm Beach din Florida, incepind cu anul 2007. Astfel de cazuri se pot generaliza, mai ales sub presiunea unor legi sau in cazul unor situatii extreme precum starea de razboi.

12. Posesorii de animale de casa au fost obligati in Portugalia, Noua Zeelanda, Singapore, Bangkok, si citeva state din SUA sa isi implanteze animalele de casa cu cipuri RFID. De asemenea, de citiva ani buni si posesorii de vaci, oi, capre, din România, sint obligati sa ataseze un astfel de cip RFID tuturor animalelor producatoare de lapte, fara vreun motiv rational.

13. Vigilenta celor ce sint chemati sa verifice autenticitatea actelor va scadea foarte mult, de vreme ce un astfel de cip va certifica datele inscrise si fotografia din pasaport, determinind autoritatile sa se increada in puterea cipului de a nu fi falsificat. Cercetari recente[10] arata ca extragerea si chiar falsificarea datelor din cipul RFID din pasapoarte este cit se poate de simpla pentru cineva cu minime cunostinte in domeniul informatic.

Mica trecere in revista de mai sus trage un semnal de alarma asupra rationalitatii existentei cipurilor RFID in actele de identitate din România. Nu au trecut nici 20 de ani de cind fratii si parintii nostri au murit cu nadejde in suflet strigind „Libertate, te iubim, ori invingem, ori murim!”. Din Ianuarie 2009 a inceput, cu o graba suspecta, eliberarea de pasapoarte si permise de conducere cu cip RFID, fara ca cineva din România sa cunoasca in detaliu datele stocate pe cip. Ni s-a spus doar, fara a putea verifica in vreun fel, ca vor fi stocate datele personale, imaginea fetei si a doua amprente digitale. Daca amprentarea unora dintre cetatenii români din Italia ne-a umplut de indignare pe toti, la doar citeva luni dupa aceasta idee care nu s-a pus in practica nu a fost nici o reactie din partea nimanui la ideeaamprentarii obligatorii a celor ce vor sa-si faca acum pasaport sau carnet de conducere.

Putem spune fara sa gresim ca primirea actelor electronice inseamna si nevrind asocierea numarului 666 cu datele de identitate personala, cu numele propriu si cu fotografia personala, cu alte cuvinte cu chipul lui Dumnezeu, calcind cuvintul Sfintului Pavel: Au nu stiti ca trupul vostru este lacas Duhului Sfint ce locuieste intru voi, pe care il aveti de la Dumnezeu, si nu sinteti ai vostri? Ca sinteti cumparati cu pret. Proslaviti dar pe Dumnezeu in trupul vostru si intru duhul vostru, care sint ale lui Dumnezeu. (1 Corintheni 6:19-20) si aducind pedeapsa scrisa in cartea Apocalipsei: si al treilea inger a urmat lor, zicind cu glas mare: Oricine se inchina fiarei si chipului ei, si ia insemnare pe fruntea sa sau pe mina sa, si acesta va bea din vinul miniei lui Dumnezeu cel dres neamestecat in paharul miniei Lui, si se va chinui cu foc si cu piatra pucioasa inaintea Sfintilor ingeri si inaintea Mielului. si fumul chinului lor in vecii vecilor se suie; si nu au odihna ziua si noaptea cei ce se inchina fiarei si chipului ei, si cel ce ia semnul numelui ei. (14:9-11) De asemenea: si am auzit Glas mare din Biserica zicind celor sapte ingeri: Duceti-va si varsati vasele miniei lui Dumnezeu pe pamint. si s-a dus cel dintii, si a varsat vasul sau pe pamint, si s-a facut rana rea si mare in oamenii cei ce aveau semnul fiarei, si cei ce s-au inchinat chipului ei. (16:1-2)

S-a incercat sa se spuna ca nu aceasta (cipul din pasapoarte si permisele de conducere) este pecetea din Apocalipsa, pentru ca nu este pe mina si nici pe frunte. Dar nu este nevoie sa fie, de vreme ce sistemul electronic batjocoreste prin asocierea numarului fiarei, 666, chipul lui Dumnezeu din noi si numele primit la Sfintul Botez. Sa stam drepti in fata autoritatilor statului care ar trebui sa ne apere drepturile, nu sa ni le restringa, si sa cerem sa ni se garanteze prin lege libertatea pentru care fratii si parintii nostri au platit pret de singe. Sa le aducem aminte ca si cei ce ne conduc vor da socoteala pentru aceasta miseleasca incercare de inrobire a poporului crestin ortodox. Sa marturisim cu pretul vietii sfinta credinta ortodoxa, ca sa ne invrednicim si noi de rasplata fagaduita marturisitorilor Ortodoxiei: si am vazut scaune, si au sezut pe ele, si judecata li s-a dat lor, si pe sufletele celor taiati pentru marturia lui Iisus, si pentru cuvântul lui Dumnezeu, si care nu s-au inchinat fiarei, nici chipului ei, si nu au luat semnul pe fruntea lor, si pe mina lor; si au vietuit si au imparatit cu Hristos o mie de ani. Iar ceilalti morti nu au inviat pâna nu se va sfârsi mia de ani. Aceasta este invierea cea dintâi. Fericit si sfânt este cel ce are parte intru invierea cea dintâi; peste acestia moartea cea de a doua nu are putere, ci vor fi preoti ai lui Dumnezeu si ai lui Hristos, si vor imparati cu El o mie de ani. (Apocalipsa 20:4-6)

Note de subsol:

1) Materialul care urmeaza a fost alcatuit folosind in principal sursele puse la dispozitie de Electronic Frontier Foundation si de CASPIAN, doua organizatii din SUA care lupta pentru libertatea individuala in fata masurilor de urmarire si control electronic impuse de guverne.

2) Prescurtare de la Radio Frequency Identification Device.

3) Pina acum cunoastem cazurile a aproape 16 politicieni si oameni de afaceri din Mexic, mai mult de 300 de persoane implantate in SUA de firma Verichip Corporation, citeva zeci de copii din Columbia, citeva zeci de oameni de afaceri din Spania si mai multe zeci de detinuti din Marea Britanie.

4) Cu adevarat despre aceasta vorbeste si Sfintul Apostol Pavel in prima sa epistola catre Timothei: Iar cei ce vor sa se imbogateasca, cad in ispite si in curse, si in pofte multe fara de socoteala si vatamatoare, care cufunda pre oameni in pierire si in pierzare. Ca radacina tuturor rautatilor este iubirea de argint, pe care unii poftindu-o au ratacit din credinta, si s-au patruns cu dureri multe. (6:9-10)

5) Conform standardului ISO 14443, care specifica obligativitatea lipsei de contact fizic a cipurilor din pasapoarte si specificarea prezentei acestora pe coperta.

6) Malaiezia in 1998, Irlanda, Japonia, Pakistan, Germania, Portugalia, Polonia, Spania in 2006, Marea Britanie, Australia si SUA in 2007, Serbia si Korea in 2008, România in 2009.

7) Firma MasterCard a scos cipurile RFID de pe cartile sale de credit in urma constatarii unor fraude cu mult mai mari decit cele existente pina la introducerea lor.

8) Spre exemplificare,metroul din Moscova a introdus aceste cititoare pentru prima data in Europa in anul 1998.

9) Albrecht, K. “Microchip-Induced Tumors in Laboratory Rodents and Dogs: A Review of the Literature 1990-2006.”

10) http://omroep.vara.nl/tvradiointernet_detail.jsp?maintopic=424&subtopic=38690 si http://www.theregister.co.uk/2006/08/04/cloning_epassports/

Sursa: Misiune Ortodoxa

One comment

  • mai 29, 2012

    ;vreau sa spun ca eu NU sant de acord cu aceste acte electrronice cu cipuri si NU acept nici implantu in mana cu microcip in viitor, pt. ca e numarul bestiei, si cine il acepta microcipul, si-a dat sufletul fiarei pt. o vesnicie si va merge in iad.

      (Quote)

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website


*

Editoriale din aceeasi categorie

Autor: Aciduzzul | 6 martie, 2016 | 0 comentarii | 9796 vizualizari | 8 voturi

Site-urile americane sustin ca hacker-ul roman supranumit Guccifer, extradat recent in Statele Unite, ar fi fost gasit mort in celula in care ese incarcerat, la scurt timp dupa ce ar fi disparut din celula, ulterior interogarii acestuia de catre FBI. Informatia vine la scurt timp dupa ce FBI a anuntat ca nu recomanda procurorilor americani […]

Autor: Aciduzzul | 17 ianuarie, 2015 | 0 comentarii | 427 vizualizari | 6 voturi

Ce urmăresc băieţii de mai jos cu aprobarea unor proiecte de lege în regim de urgenţă? Cine sunt ei, cine îi dirijează şi unde vor să ajungă? Asociaţia pentru Implementarea Democraţiei, Calea Europeană, Asociaţia Română pentru Evaluare şi Strategie, Asociaţia pentru Transformare Europeană, Asociaţia Atlantică a Tinerilor Lideri Politici, Federaţia Sindicatelor din Educaţie “Spiru Haret”, […]

Autor: Aciduzzul | 15 ianuarie, 2015 | 1 comentarii | 517 vizualizari | 2 voturi

Cei care vor renunta la libertatea esentiala pentru a dobandi o farama de siguranta pe moment nu merita nici libertate, nici siguranta (Benjamin Franklin) Gata, acum ca a cam trecut si isteria “atentatului sangeros” Charlie Hebdo, hai sa vedem si cu ce scop a fost la cale. Evident, dupa cum ne-am obisnuit deja de la […]

Autor: Aciduzzul | 11 ianuarie, 2015 | 0 comentarii | 1204 vizualizari | 3 voturi

Faptul că dispozitivele psihotronice au ajuns atât de avansate încât pot menține într-o stare de letargie populația unei întregi țări, de exemplu, nu mai reprezintă o surpriză pentru cei avizați…Desigur, foarte mulți v-ați întrebat probabil cum de este posibil ca într-o țară ca România, jefuită și umilită de decenii, oamenii să nu fie în stare […]

Autor: Aciduzzul | 9 ianuarie, 2015 | 0 comentarii | 152 vizualizari | 2 voturi

“Cei care vor renunţa la libertatea esenţială pentru a dobândi o fărâmă de siguranţă pe moment nu merită nici libertate, nici siguranţă” Benjamin Franklin Ungureanu despre atentatele de la Paris: Este un moment critic pentru viitorul construcţiei europene. Fostul premier şi ministru de Externe Mihai Răzvan Ungureanu consideră că, după atentatele de la Paris, UE […]

Voturi
Vizualizari
Comentarii
18 Sep 2021 | 1 comentarii | 69 vizualizari | 5 voturi
»
| comentarii | vizualizari | voturi
»
| comentarii | vizualizari | voturi
»
| comentarii | vizualizari | voturi
»
| comentarii | vizualizari | voturi
»
18 Sep 2021 | 1 comentarii | 69 vizualizari | 5 voturi
Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
fii aproape de noi
Conferinta_AGROstandard
PUB
web design profesionist
Red Moon Media
CAMPANII bp
Atitudine Contemporana
Televiziunea Copiilor
Le Pre
1984 George Orwell
Televiziunea Copiilor
piata BIO
alimente organice
internet manipulation techniques
Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
bad politics

2009 - 2021 © BadPolitics