Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
mai 23, 2019, 2:36 am
Predominant senin
Predominant senin
16°C
Presiunea: 1010 mb
Umiditate: 72%
Vânt: 4 km/h V
Răsarit: 5:41 am
Apus: 8:45 pm
 
ANUNTURI UMANITARE
Economie
Crima numita privatizarea Oltchim
Aciduzzul | 23 septembrie, 2012 | 1 comentarii | 408 vizualizari |
(4 voturi )

Constantin Cojocaru
Iata ca am, din nou, dreptate. Scopul tuturor partidelor care s-au rotit la conducerea statului roman, dupa lovitura de stat din decembrie 1989, a fost unul singur: jefuirea avutiei acumulate de poporul roman in timpul regimului comunist, imbogatirea lor prin acapararea unei parti cat mai mari din aceasta avutie, vanzarea, pe nimic, a restului avutiei catre straini, pentru a obtine sprijinul acestora sa ajunga si sa se mentina la conducerea statului, ca sa jefuiasca, mereu, poporul roman, in cardasie cu strainii. In timp ce ne serveau circul cu suspendarea si referendumul pentru demiterea presedintelui, guvernantii U.S.L. pregateau, cu profesionalism si sange rece, executarea programului conceput de Basescu si P.D.L. pentru vanzarea a ceea ce a mai ramas din capitalul de care a fost deposedat poporul roman prin Legea 15/1990. Daca vor fi lasati, vor vinde tot ce a mai ramas din tara.

De cateva zile, asistam la ultima faza a crimei numita „privatizarea OLTCHIM“, una din zecile de mii de fabrici si uzine construite de romani in timpul regimului comunist, la timpul punerii in functiune, aceasta fiind dotata cu utilaje si echipamente la cel mai inalt nivel al tehnicii mondiale (la fel a fost situatia – atat referitor la crima, cat si „la cel mai inalt nivel al tehnicii mondiale“ – si in cazurile COMTIM, SIDEX, SIDERCA etc. – nota red.).

In primul rand, nu este vorba de nici o „privatizare“. Nu este vorba de trecerea unui bun din proprietate PUBLICa in proprietate PRIVATA, adica de privatizare. In acest moment, capitalul OLTCHIM este PRIVAT 100 la suta. 54 la suta din capital se afla in proprietatea PRIVATa a statului roman, restul, de 46 la suta, se afla in proprietatea PRIVATa a altor persoane fizice si juridice, in cea mai mare parte, straini.

Daca cele 54 procente s-ar afla in proprietatea publica a statului roman, ele nu ar putea fi vandute. Guvernantii folosesc cuvantul de „privatizare“ pentru a ascunde faptul ca ei VAND o uzina pe care ei au furat-o de la cetatenii Romaniei prin Legea 15/1990 (Legea Brucan). Pentru a ascunde faptul ca ei vand tara.

Asa cum au procedat cu toata industria romaneasca, guvernantii au adus OLTCHIM-ul in stare de faliment, astfel incat sa poata fi vandut pe nimic, apoi, inchis, demolat, vandut ca fier vechi, la pret de sute de ori mai mare decat cel incasat de stat, la „privatizare“.

La aceasta crima, au participat toate guvernele postdecembriste. Guvernul Vacaroiu a inclus ARPECHIM-ul pitestean in capitalul PETROM-ului, desi combinatul pitestean era legat ombilical, fizic, de OLTCHIM, prin conductele care ii livreaza materia prima. Normal, PETROM-ul s-a vandut cu ARPECHIM cu tot, astfel ca viata OTLCHIM-ului, ca si a miilor de salariati ai sai, ca si ai altor cateva zeci de unitati din amontele si avalul OLTCHIM-ului a ajuns la cheremul OMV, firma austriaca devenita stapana pe perla industriei romanesti, pe care a cumparat-o, de la guvernul Nastase, cu un pret de zeci de ori mai mic decat valoarea reala a PETROM-ului.

A venit, apoi, randul guvernului Tariceanu sa reduca valoarea capitalului social, astfel incat firma straina PPC sa obtina 20 la suta din capitalul OLTCHIM, desi nu a platit decat o suma care ii dadea dreptul la nu mai mult de 2 la suta din capital.

Asa cum era de asteptat, OMV a inchis ARPECHIM-ul, a taiat, astfel sursa de aprovizionare cu materie prima a OLTCHIM-ului, obligand-o, pe acesta, sa se aproviziopneze din alte surse, dar la costuri mult mai mari. A venit, ca peste tot, randul administratorilor, care au inteles ca, in final, trebuie sa se aleaga si ei cu ceva, astfel ca au „externalizat“ o buna parte din activele societatii, la „oameni de incredere“, ceea ce a insemnat si externalizarea profiturilor, adica reducerea veniturilor OLTCHIM-ului.

Asa a ajuns OLTCHIM sa inregistreze datorii de sute de milioane de euro, sa nu mai poata plati salariile si facturile furnizorilor.

Tot ca de obicei, adica asa cum au procedat cu zecile de mii de intreprideri pe care le-au vandut pe nimic, in cea mai mare parte strainilor, guvernantii mint poporul, nu numai cu televizorul, ca nu exista alta solutie decat „privatizarea“, adica vanzarea celor 54 procente detinute de stat in capitalul societatii, ca numai astfel va veni un „investitor strategic“, evident strain, care se va obliga, prin „contractul de privatizare“, sa pastreze locurile de munca, sa plateasca salariile si datoriile, sa asigure capitalul de lucru pentru societate.

O minciuna criminala, dovedita de miile de „contracte de privatizare“ anterioare, calcate in picioare de „investitorii strategici“, care au inchis fabricile si uzinele, le-au demolat, le-au vandut ca fier vechi, au luat banii si au plecat, au distrus, astfel, peste 4 milioane de locuri de munca.

OLTCHIM este o unitate economica VIABILA. Ea fabrica produse care SE CER pe piata romaneasca, pe cea europeana si extraeuropeana. Cu administratori competenti si responsabili, ea fabrica produsele sale la costuri cu mult mai mici decat preturile cu care le vinde pe piata, putand sa asigure salarii decente la mii de romani. O demonstreaza cele patru decenii de existenta. Ea a fost adusa in stare de faliment nu de factori interni, nu de piata, ci de deciziile iresponsabile ale proprietarului nelegitim care este statul roman, guvernantii tarii.

Pentru OLTCHIM exista o SOLUTIE. Aceasta consta in adoptarea si aplicarea imediata a Legii Cojocaru. Cu cei 20.000 de euro de fiecare, cei 10.000 de salariati de la OLTCHIM, de la furnizorii si clientii acestuia, plus rudele acestora, s-ar strange, repede, peste 200 milioane de euro, capital de lucru, printr-o prima majorare de capital, urmata de alte subscriptii, de la cetateni din toata tara, prin care sa fie cumparate si actiunile detinute de statul roman, ca si cele provenite din conversia creantelor AVAS si ale celorlalti creditori cu capital de stat. Inclusiv, cumpararea ARPECHIM-ului de la OMV.

Victor Ponta are de ales. Ori anuleaza licitatia din 18.09.2012 pentru vanzarea celor 54 procente detinute de statul roman la OLTCHIM si, concomitent, introduce Legea Cojocaru in Parlament, pentru a fi adoptata in regim de urgenta, ori devine complice la crima numita „privatizarea“ OLTCHIM. Nu va putea sa spuna NU AM STIUT.

Sursa: Varianta Cojocaru

One comment

 • SALVATI OLTCHIM
  martie 16, 2013

  preluare comentariu #1971 de pe petitii online: http://www.petitieonline.com/forum/37932/start/1950
  “Unde sunt promisiunile facute? Respectiv:
  – capital de lucru de cca 45 milioane de EURO pentru functionarea Oltchim la 60% din capacitate;
  – plata restantelor salariale (lichidare luna decembrie 2012, avans luna ianuarie 2013);
  – tichetele de masa din luna ianuarie si luna februarie 2013;
  – banii nostri opriti pe statele de plata ca CAR si garantii materiale – bani furati / deturnati de tandemul BALAN, COCLETI, SPIRESTI, ILINCA, TALPASANU, POPESCU, CERNEVI;
  – lichidarea lunii februarie 2013 cu mentiunea ca acesti bani au fost stransi, din incasari in ultimele doua saptamani, dar au fost transferati de “detasati” (BALAN, COCLETI, ILINCA) in conturile CET sub privirile suspect de ingaduitoare a celorlati lideri OLTCHIM: SPIRESTI, TALPASANU, POPESCU, CERNEVI.
  De ce nu spui nimic de ceea ce s-a intamplat incepand cu luna septembrie 2012:
  – angajari nejustificate (si lumea vorbeste de cca. 300 de salariati);
  – majorari de salarii nejustificate;
  – infintari de posturi noi, nejustificate;
  – mita acordata de catre tandemul BALAN, COCLETI, SPIRESTI, ILINCA, TALPASANU, POPESCU, CERNEVI celor care i-au sprijinit in distrugerea OLTCHIM (si este vorba de banii dati catre asa zisii grevisti ai foamei, de locuintele date in caminele de nefamilisti ale OLTCHIM, de angajarea nejustificata a rudelor, de infintarea unor posturi la cerere, etc.);
  – punerea la dispozitia PCC a retetelor de fabricatie pentru DICLORPROPAN si POLIOLI (si este vorba de tradare si subminare a economiei nationale);
  – punerea la dispozitia PCC a portofoliului de clienti ai OLTCHIM pentru productia de DICLORPROPAN si POLIOLI (si in acest caz este vorba de tradare si subminare a economiei nationale);
  – continuarea asa zisei capusari a OLTCHIM prin aceleasi capuse (aceiasi traderi);
  – introducerea in lantul furnizorilor si cumparatorilor OLTCHIM a unei noi capuse – firma PCC;
  – vanzarea produselor catre PCC la preturi cu mult scazute – fata de: costurile de productie, preturile pietei si cotatiile ICIS;
  – de ce nu ne spui nimic despre pierderile provocate de supermanagementul echipei BALAN, COCLETI, SPIRESTI, ILINCA, TALPASANU, POPESCU, CERNEVI – pierderi situate incepand cu luna septembrie si pana in prezent la cca. 14 milioane de EURO / luna.
  De ce nu ne luminezi – pentru ca sunt convins ca stii foarte bine – care a fost scopul asa zisei sedinte a VICTORIA, prezidata de catre Zaremba.
  De ce nu ne luminezi – pentru ca sunt la fel de convins ca stii foarte bine – cine a sponzorizat vacanta familiei CERNEV din vara anului 2012 petrcuta, conform celor auzite in targ, in POLONIA.
  DE CE NU SE SESIZEAZA SI NU CERCETEAZA ACESTE ASPECTE PIPEREA, N. BALAN, BOGDAN STANESCU, VOSGANIAN, DNA, DIICOT, SRI SAU SIE?”

    (Quote)

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website


*

Editoriale din aceeasi categorie

Autor: Aciduzzul | 8 februarie, 2019 | 0 comentarii | 80 vizualizari | 2 voturi

Animals International Romania publica dovezi filmate despre cruzimea de rutina din ferme industriale de crestere a gainilor ouatoare si cere companiilor din Romania sa foloseasca doar oua de la gaini care nu sunt tinute in custi! Filmarile au fost realizate in ferme din Romania si din Polonia in care se produc oua comercializate in supermarketuri, […]

Autor: Aciduzzul | 20 octombrie, 2018 | 0 comentarii | 190 vizualizari | 1 vot

Azi, despre Agricultura si Mediu de la ProRomania, partiduletul creat de Ponta cel Suparat, impreuna cu alti dizidenti suparati din “marele” PSD! Daniel Constantin–speaker; Bun orator, guler alb, aparent aplicat, cu slide-uri si cifre oficiale, dar cu NIMIC CONCRET-Trimiteri la anterioarele lui mandate de ministru atat la Agricultura, cat si la Mediu si concluzia ca […]

Autor: Aciduzzul | 26 noiembrie, 2017 | 1 comentarii | 218 vizualizari | 1 vot

Redeventa pentru apa imbuteliata ar urma sa aiba aceeasi valoare precum in cazul marmurei, calcarului sau gresiei, adica echivalentul in lei a 4 euro/m³, ceea ce ar fi practic cea mai mare redeventa pe ape imbuteliate din Uniunea Europeana, potrivit unui proiect de LEGE pentru reglementarea sistemului de redevente al concesiunilor resurselor minerale, petroliere si […]

Autor: Aciduzzul | 5 octombrie, 2015 | 0 comentarii | 263 vizualizari | 1 vot

Mihail Florescu, antreprenor cu o experienta de peste doua decenii in afaceri, este un nume cunoscut pe piata cafelei, fiind primul producator roman care a exportat cafea in SUA. In afaceri a intrat chiar in primii ani de dupa 1989, cand s-a intors din Italia pentru a incepe ceva pe cont propriu la el acasa. […]

Autor: Aciduzzul | 24 septembrie, 2015 | 0 comentarii | 174 vizualizari | 2 voturi

La Bruxelles, vechile state membre fac legea, in timp ce noii intrati incearca sa se descurce mai mult pe cont propriu. Adevarul este insa ca n-au niciun fel de sansa in fata intereselor marilor puteri, nici macar in cazul unor “compromisuri”, fie ele chiar si de dragul unor aliante temporare de pe urma carora state […]

Voturi
Vizualizari
Comentarii
Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
fii aproape de noi
Conferinta_AGROstandard
PUB
web design profesionist
Red Moon Media
CAMPANII bp
Atitudine Contemporana
Televiziunea Copiilor
Le Pre
1984 George Orwell
Televiziunea Copiilor
piata BIO
alimente organice
internet manipulation techniques
Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
bad politics

2009 - 2019 © BadPolitics