Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
octombrie 17, 2021, 3:30 pm
Predominant înnourat
Predominant înnourat
13°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 81%
Vânt: 4 km/h V
Răsarit: 7:33 am
Apus: 6:28 pm
 
ANUNTURI UMANITARE
Criza zilei
Criminalul Oprescu – direct responsabil de tragedia de la Giuleşti (Curentul)
Aciduzzul | 18 august, 2010 | 3 comentarii | 220 vizualizari |
(2 voturi )

George Roncea
Cea mai mare parte a presei romaneşti s-a lansat ieri în dezbaterea cazului tragediei la de Maternitatea Giuleşti, trăgand în plin în medici. Toată lumea se face însă a uita că adevăratul responsabil al dramei de la Giuleşti este Sorin Oprescu, primarul general al Capitalei, în grija căruia se află (şi) spitalul Giuleşti. Drama de la spital a fost generată de harababura administrativă instituită de cand Oprescu a luat în grija sa spitalele după un îndelungat scandal şi după ce acesta a perorat pe toate tonurile posibile să i se dea lui totul, că se ocupă el mai bine de afacerea asta, cu spitalele. Incendiul şi explozia care a nenorocit bebeluşii de la Giuleşti a fost din vina unui tampit care s-a gandit el să facă o improvizaţie electrică „a la roumaine“, model tipic de carpire romanească. În acest timp pe Oprescu îl doare la bască, el se odihneşte şi acum pe malul mării, la soare, într-un binemeritat concediu, că mult a mai muncit, ba la autostrada suspendată, ba la carnatul mondial, ba la mai ştiu eu ce drăcovenie prostească tipică „doctorului“.

Adevăraţii eroi ai acestei drame au fost cadrele medicale, cele blamate de presă, care s-au mişcat operativ şi s-au străduit din răsputeri să salveze vieţile copiilor nenorociţi de electricianul lui Oprescu. Şi, desigur, eroul omniprezent din Palestina, Raed Arafat, arabul devenit deja efigie a eficienţei şi bunului simţ ce lipseşte romanilor verzi de teapa lui Oprescu.

Toată lumea îşi aminteşte cum s-a lansat în politică Oprescu. Pe notorietatea dobandită în cursul cumplitei agonii a Seniorului Coposu.
Oprescu era mereu în faţa camerelor, era şugubăţ, era şmecheraş, făcea cu ochiul ziarizdelor, se agita prin faţa presei non-stop, până a ajuns o figură familiară românilor. Atunci Tataia Ilici, sângerosul său pacient, l-a tras în sus de ciuf şi l-a băgat la înaintare, să aducă beneficii PSD până şi moartea lui Coposu.

La moartea acestor bebeluşi, în care are şi el o responsabilitate, ar fi decent şi de bun simţ ca Oprescu să se ducă de unde a venit, în dulăpiorul cu maimuţe al lui Ion Iliescu, cadavrul din debara al politicii româneşti, după cum bine îl definea chiar „doctorul“, care avea timp să îi lingă zi de zi scheletul bătrânei cârpe kaghebiste, în schimb n-a avut timp să-şi întrerupă concediul şi să vină măcar să-şi pună cenuşă în cap. Cenuşa pielii copilaşilor arşi complet din Maternitatea din grija sa.

Patru suflete nevinovate au fost luate de lângă părinţi în urma incendiului de la Maternitatea Giuleşti din Capitală. Alţi şapte bebeluşi, spre disperarea familiilor, se zbat între viaţă şi moarte. Luni seara, pacientele acestei unităţi sanitare au trăit un adevărat coşmar. Gravidele, proaspetele mămici şi nou-născuţii au fost scoşi, printre fum şi flăcări, din maternitatea „ucigaşă“.

„Accidentul“ de la această unitate sanitară a fost caracterizat de ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, drept unul „teribil“, „una dintre cele mai negre tragedii din istoria sistemului sanitar romanesc“. Acesta nu a ratat ocazia de a declara că „ieri (n.r. luni) s-a demonstrat că putem să ne facem datoria“.

Numai că, aşa cum se întâmplă de obicei, sunt câţiva reprezentanţi ai autorităţilor centrale şi locale care îşi fac datoria. Spre exemplu, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a „uitat“ că Maternitatea Giuleşti este în subordinea Primăriei Bucureşti din luna aprilie a anului trecut, şi, mai mult, că el este edilul-şef al Capitalei care trebuie să fie prezent la asemenea tragedii. De ce nu a venit medicul şi primarul general Sorin Oprescu la Maternitatea Giuleşti pentru a vedea măcar ce se întâmplă?

A avut nişte probleme de familie care nu i-au permis să fie la locul tragediei! Reporterii „Curentul“ au aflat ce l-a împiedicat pe doctorul şi edilul-şef al Capitalei, Sorin Oprescu, să nu vadă, măcar pentru câteva minute, cu proprii ochi ce s-a petrecut la Maternitatea Giuleşti: „Starea de sănătate a tatălui este gravă“. Ar trebui ca domnul Oprescu, în calitate de edil-şef al bucureştenilor, să înveţe că, în momentul în care ocupi o funcţie precum a sa, trebuie ca uneori să pui familia pe planul doi. Doar că Oprescu a ales că pentru el problemele cu tatăl său, care are peste 90 de ani, sunt mult mai importante decât decesul a patru nou-născuţi. Aşa că l-a durut în cot şi şi-a continuat cele câteva zile libere pe care şi le-a luat.

Ca orice salariat din bani publici ar fi trebuit să îşi ia câteva zile de concediu pentru problemele sale personale. Dar nu, Oprescu a ales să încaseze şi bani şi să-i sfideze pe cei care chiar au trecut printr-o tragedie, pe lăuzele speriate că le-au murit pruncii pentru neglijenţa administraţiei maternităţii. În oraşele din alte state, primarii care se fofilează când este vorba despre asemenea evenimente de coşmar precum cel de la Maternitatea Giuleşti îşi dau demisia, recunoscând, astfel, că nu sunt capabili să gestioneze situaţiile de urgenţă.

Ce spuneţi domnule Sorin Oprescu? Şi dacă edilul-şef al Capitalei a avut treburi mai importante decât accidentul de la Maternitatea Giuleşti, s-a gândit să-şi trimită la faţa locului subordonaţii. Ce-i drept, tot respectul pentru aceştia, până şi ministrul Sănătăţii Cseke Attila recunoscând acest lucru.

Dosar de urmărire penală in rem pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală

Procurorii au început urmărirea penală in rem pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală gravă în cazul accidentului de la Maternitatea Giuleşti, a declarat Marius Iacob, procuror-şef al Secţiei Urmărire Penală a Parchetului instanţei supreme. De asemenea, au fost recoltate probe pentru stabilirea profilului ADN al bebeluşilor, iar medicii legişti au finalizat 3 necropsii, un copil a murit intoxicat cu funingine, iar alţi doi au decedat din lipsă de oxigen.

Totodată, anchetatorii verifică felul în care directorul administrativ al spitalului a făcut recenzia lucrărilor la instalaţia de ventilaţie şi dacă acesta avea cunoştinţă de faptul că firele de la priză ereau neizolate şi cine a făcut acest lucru. Pe de altă parte, directorul Bogdan Marinescu a deschis o anchetă internă şi a audiat tot personalul care a fost de serviciu în tura respectivă. Pe de altă parte, cu demnitate, directorul a spus într-o conferinţă de presă: „Aştept finalizarea anchetei. Dacă voi fi găsit vinovat voi analiza posibilitatea unei demisii“.

El a adăugat că ştie că în Secţia Terapie Intensivă pentru nou-născuţi era prezentă o asistentă, dar a subliniat, încă o dată, că aşteaptă rezultatul anchetei. În altă ordine de idei, părinţii micuţilor au cerut preotului de la biserica din curtea spitalului să-i boteze pe micuţii care sunt în pericol.

Sursa: Curentul

Sursa foto: Razvan Chirita

3 Comments

 • august 23, 2010

  Fara a ne da seama, timpul se duce inaite si trist de cele mai multe ori, noi oamenii ramanem priponiti locului precum un cal neputincios, multumindu-ne cu “iarba” din perimetrul nostru limitat. Acum 66 de ani, pe data de 23 august 2010, doua partide istorice au savarsit un act de tradare nationala. Atat taranistii cat si liberalii, au refuzat sa participe la sedinta propusa de Maresalul Antonescu, sedinta la care, in prezenta ”regelui de mamaliga” care nu cu mult timp inaite facuse cadou pamant sfant al tarii ( Nordul Ardealului), trebuia sa participe si exponenti ai miscarii comuniste. Refuzul partidelor politice traditionale de a onora intalnirea, era unul singur…lovitura de stat programata pe 26 august 1944. La sedinta cu pricina au participat insa comunistii, ce fara a mai tine cont de propunerea Maresalului de evacuare, fara varsare de sange, a trupelor naziste: au trecut la arestarea abuziva a lui Antonescu. Regele nostru de mamaliga a tacut malc, precum un scolar pus la colt de invatatoare.
  Lovitura de stat a fost asadar ”furata” de comunisti, taranistii si liberalii ramanand cu buzele umflate iar regele cu traba mica in pantaloni. Pentru veridicitate, comunistii au preferat si o mica ”baie de sange”, ”baie” ce putea fi evitata total. Cam asa ceva s-au derulat evenimentele si in decembrie 1989, locul Maresalului luandu-l de aceasta data Nicolae Ceausescu, tovaras printre altele, dar nu cu aceia ce furau sistematic tara de cativa ani ci tovaras chiar cu poporul.
  Celor ce se intreaba cine si de ce a dorit lovitura de stat din decembrie 1989 si totodata, asasinarea urgenta a presedintelui Nicolae Ceausescu, le voi descrie in cele ce urmeaza, ”marea opera” a unor extrem de bine pregatiti tovarasi comunisti, momiti si convinsi de mirajul MASONERIEI si de bogatiile occidentale la care aveau limitat accesul.
  Cum bine se stie si binenteles se stia si in ultimii ani ai comunismului, raportarile productiei agricole era mult umflata. Motivul sa nu carecumva sa credeti ca era doar unul…erau doua. Doua si foarte bine legate intre ele. Primul il cunoasteti cu siguranta cu totii, raportarile agricole mari aduceau liniste in sufletul presedintelui Nicolae Ceausescu, ce ar fi ”turbat” sa stie ca-i sufera poporul de foame, liniste ce nu-l oprea ca surplusul sa-l directioneze la export. Cel de-al doilea motiv era insa unul cu bataie mult mai lunga…si pentru a intelege cat de lunga era ”bataia” va voi intrerupe un pic pt a va povesti un eveniment petrecut in 1983 la Uzinele Brasov.
  Productia slaba din ultima perioada a pieselor de schimb pentru tractoare si implicit valuta putina ce era incasata de aceste uzine, a atras atentia intr-un mod deosebit tovarasului Nicolae Ceausescu, care fara sa stea pe ganduri a convocat consiliul director si a facut o vizita la Uzinele Brasov. In sedinta respectiva Nicolae Ceausescu a fost extrem de dur dar si extrem de istet, sesizandu-le faptul ca este imposibil ca zecile de mii de tractoare exportate, combine si alte utilaje, in tarile arabe dar si in cele europene, sa nu aibe nevoie de piese de schimb si le-a recomandat sa solutioneze de urgenta situatia ilogica creata.Tovarasii de la Brasov au remediat temporar situatia, limitand ”exporturile la negru” pana in 1987, an in care muncitorimea revoltata a incercat sa transmita un mesaj presedintelui Nicolae Ceausescu, un mesaj ca exporturile la negru au reinceput si orele suplimentare efectuate pentru aceste exporturi frauduloase nu le sunt platite. Securitatea ce era adanc implicata in aceste furturi colosale a avut insa de grija sa schimbe mesajul si sa linisteasca spiritele aprinse. In perioada 1983-1987 sumele cuvenite orelor suplimentare erau incasate de muncitori sub forma de prime si mare atentie!…necontabilizate, pentru ca altfel nu se putea justifica productia scazuta in raport cu orele muncite. Totodata Uzinele Brasov si multe altele din tara, pentru a ascunde Marele Jaf National pe care-l traiam noi cei de jos, aveau probleme cu energia si ca urmare era necesara oprirea ei, a energiei de la consumatorii casnici. Spun si alte uzine din tara deoarece ”boala dracului” de a face si export la negru alipit celui legal, impanzise Romania. Sute de containare ieseau din tara cu marfuri nedeclarate, marfuri ce din stadiul de productie erau neraportate de catre serviciul de contabilitate. Pentru producerea acestor marfuri se consuma energie, energie ce nu putea fi raportata scriptic si ca urmare ea trebuia luata de undeva…acel undeva eram noi celor ce stateam pe intuneric si-l injuram de mama focului pe Ceausescu. Tagma tradatorilor infiltrata cu grija in mai toate structurile produceau teroarea si interziceau vorbele acide la adresa celui ce habar nu avea ce se intampla cu adevarat. Raportarile false cu privire la productia industriala erau totusi inbucuratoare pentru Ceausescu, el nici macar banuind ca fabricile ce le ”facuse” fac de fapt de 2 ori mai multa ”miere” si ca implicit muncitorii muncesc de 2 ori mai mult. Cum oare ar fi putut banui cineva din exteriorul ”AFACERII ROMANIA” ca productia industriala e furata in acest mod, atata timp cat maestrii diversiunii infiltrati in securitate, flamanzeau poporul si totodata aveau grija sa faca cunoscut acestuia ca productia agricola e ”umflata”.
  Da drag roman ti-a fost aratat ”avionul” pe cer si mana hotului era in buzunarul tau!
  Haideti sa revenim acuma, impreuna, la cel de-al doilea motiv al exagerarii productiei agricole.
  Daca in cazul industriei, productia era raportata in minus, agricultura era necesar a fi raportata in plus deoarece:
  Productie agricola mai mare presupune consum mai mare de carburant si…consum mai mare la piesele de schimb, la cauciucuri, la cablurile electrice la tot ce presupune uzura. Nu doar tractoarele arau fictiv, la fel trebuiau incondeiate si semanatorile si combinele. La fel se uzau de fictiv si celelalte utilaje angrenate in marea revolutie agrara cu care s-a pacalit Ceausescu. Productia Fictiva Agrara era ”in pas de tango” cu ceea ce Industria nu declara! Ceea ce iesea la export ( la negru ma refer) era consumat fictiv de catre Agricultura! Naivitatea lui Ceausescu nu poate fi condamnata, decat daca acceptati ca si dv a-ti fost la fel de naivi, neintrebandu-va nici atunci dar nici pe parcursul anilor ce au urmat: CARE-I SMECHERIA!

  Acum ca a-ti aflat ce a fost pana in 1989, puteti intelege ura celor ce au pierdut o data cu lovitura de stat, controlul asupra AFACERII ROMANIA, si de ce au avut atata placere in a demola peste 1000 de intreprinderi.
  De ce a fost necesara asasinarea lui Nicolae Ceausescu …
  De ce a-ti fost mintiti ca industria nu e functionabila…
  De ce au fost demontate uzinele Romanesti si de ce inca si azi, se vand in tari straine strunguri, freze si alte utilaje ca fier vechi…pentru sume frumusele . De ce a fost demolat intreg sistemul de irigatii agricole si de ce CEAUSESCU, dupa platirea datoriei externe a dorit retehnologizarea industriei ROMANESTI si trecerea la o noua etapa…

  Pentru ca la fel ca el, nici voi nu stiati care-i “Afacerea Romania”. Pe el la asasinat in decembrie 1989 pentru ca daca nu o faceau,a-ti fi aflat atunci adevarul si v-ati fi trezit…
  Se pare insa ca adevarul e logic si mai devreme sau mai tarziu fiecare dintre voi il ve-ti putea percepe.
  Totul pleaca de la iubire si se poate opri numai atunci cand sentimentul indiferentei e mai puternic decat cel patriotic!
  Iubirea e viata vie si cei ce o cauta vor gasi adevarul.
  Cred si stiu ca si Iliescu se va elucida acum, in ce ”afacere” a intrat.
  Cand ve-ti intelege pe deplin ceea ce v-am descris, cu siguranta ve-ti fi dispusi sa aflati ce a urmat si nu in ultim rand sa incepem impreuna, a reconstrui o Romanie Noua si Demna!

  23 AUGUST 2010
  Radu Roncea pentru Romania!
  Desteptati-va fratii!

    (Quote)

 • tanta
  august 23, 2010

  S-a spart buboiul 🙁

  Nu e bine ca se fac atatea comentarii de “deotologi” la tv pe langa subiec, adica vinovatele reale in acest caz ce invata din atata vorbarie? ca de fapt nu ele sunt de vina ca nu le pasa de copii altora 👿 si-i lasa in plata Domnului fara supraveghere.

  Ce sa faca oprescu ? da ar trebui batute alea care nu si-au facut treaba, daca nu le placea meseria aia ca nu-i platita bine sa lase locul alteia, oricum isi luau tainul zi de zi.

    (Quote)

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website


*

Editoriale din aceeasi categorie

Autor: Aciduzzul | 22 octombrie, 2018 | 0 comentarii | 368 vizualizari | 1 vot

Tocmai am citit o nota a Jurnalistului de serviciu, suparat ca la o dezbatere despre Mediu la ProRomania n-a putut bea nici macar un pahar cu apa…. Pai, normal, la cat de multi sunt in firul de asteptare pentru devalizarea tarii asteia, nu-si pot permite sa aiba cheltuieli nedeductibile nici macar cu apa chioara, dar […]

Autor: Aciduzzul | 29 mai, 2013 | 0 comentarii | 305 vizualizari | 4 voturi

Autor: Aciduzzul | 25 mai, 2013 | 2 comentarii | 339 vizualizari | 1 vot

Acum ceva timp mă plimbam pe străzile Londrei şi îmi aduc aminte de un aspect, care m-a frapat. Deşi eram într-o capitală europeană, aveam senzaţia că am ajuns din greşeală în Asia. Eram singurul alb într-o mare de indieni. Trecând spre strada următoare am dat numai peste negrii şi musulmani. Toate acestea în apropierea Hyde […]

Autor: Aciduzzul | 10 mai, 2013 | 3 comentarii | 449 vizualizari | 4 voturi

Adjunctul ministrului de externe sirian Faisal Mekdad a declarat duminica, ca atacurile israeliene asupra unor obiective de pe teritoriul sirian sunt o declaratie de razboi la adresa tarii sale. In acelasi ton cu declaratile adjunctului ministrului de externe sirian, presa iraniana si cea ruseasca anuntau posibile atacuri asupra Israelului venite din partea Hezbollah si nu […]

Autor: Aciduzzul | 17 octombrie, 2012 | 0 comentarii | 163 vizualizari | 1 vot

Susanne Posel The UN warns that global food stores like grains are depleting at an expediential rate and when combined with failing harvests, there will be a food crisis in 2013. The UN Food and Agriculture Organization (FAO) explain that “we’ve not been producing as much as we are consuming. That is why stocks are […]

Voturi
Vizualizari
Comentarii
18 Sep 2021 | 1 comentarii | 69 vizualizari | 5 voturi
»
| comentarii | vizualizari | voturi
»
| comentarii | vizualizari | voturi
»
| comentarii | vizualizari | voturi
»
| comentarii | vizualizari | voturi
»
18 Sep 2021 | 1 comentarii | 69 vizualizari | 5 voturi
Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
fii aproape de noi
Conferinta_AGROstandard
PUB
web design profesionist
Red Moon Media
CAMPANII bp
Atitudine Contemporana
Televiziunea Copiilor
Le Pre
1984 George Orwell
Televiziunea Copiilor
piata BIO
alimente organice
internet manipulation techniques
Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
bad politics

2009 - 2021 © BadPolitics