Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
iulie 31, 2021, 12:05 pm
Soare
Soare
31°C
Presiunea: 1010 mb
Umiditate: 51%
Vânt: 11 km/h NNE
Răsarit: 6:02 am
Apus: 8:42 pm
 
ANUNTURI UMANITARE
Criza zilei
Criza grâului ameninţă cu declansarea bombei inflaţioniste si a unor revolte din cauza penuriei de alimente (Iulian Urban)
Aciduzzul | 17 august, 2010 | 0 comentarii | 77 vizualizari |
(1 voturi )

Preţurile alimentelor au atins cote exorbitante la nivel global, ca urmare a condiţiilor meteorologice devastatoare si speculaţiilor unor fonduri de investitii. Interdicţia Rusiei asupra exporturilor de grâu în urma incendiilor larg răspândite în toată tara a dus la cresterea spectaculoasa cu 19% a preţurilor la produsele alimentare, in doar o singură săptămână. De asemenea, cresc temerile că volatilitatea, la nivel mondial, a prviziilor de produse alimentare şi a celor de bază ar putea duce la detonarea bombei inflaţioniste, însoţita de revolte la scară largă. Lenin a numit odată graul “moneda de schimb universala”, subliniind importanţa acestuia prin faptul ca a afectează totul, incepand de la alimentele de bază, cum e pâinea, pana la hrana pentru animale.

Joi, Premierul rus Vladimir Putin a semnat un decret de interzicere a exportului de grâu, orz, secară, porumb şi făină până la sfârşitul anului, contribuind la un salt de 92 de procente in creşterea preţurilor la grâu, la nivel mondial, începând din Iunie.

Existenta unei provizii de alimente sanatoase, care sa asigure traiul pe o perioada lunga de timp, este o necesitate

Seceta persistenta din Federaţia Rusă pune în pericol, de asemenea, plantările de iarnă, “avand implicaţii grave pentru livrările mondiale de grâu pentrui 2011/12″, potrivit Organizaţiei pentru Alimentaţie şi Agricultură din cadrul Naţiunilor Unite.

Penuria de alimente ce apare ca urmare a condiţiilor meteorologice actuale, neobisnuite pentru multe zone ale globului contribuie, de asemenea, la creşterea preţurilor:

– Secetele din Ucraina şi Kazahstan, doua dintre cele mai mari “cosuri de paine” ale lumii, au, de asemenea, un puternic impact asupra preţurilor.

– Inundaţiile din Canada au redus şi mai mult furnizarea de grâu şi au condus la cresterea costurile.

– Îngheţurile atipice, din afara sezonului, în Florida, au lovit recoltele de portocale

– Inundaţiilor devastatoare din Pakistan au distrus efectivele de animale şi fermele, mii de kilometri patrati de teren agricol fiind distruse si cauzand o cestere mare a preţurilor la alimentele de bază

– Ploile abundente în Brazilia şi Columbia au umflat preţurile la cafea.

– Creşterea preţurilor la hrana animalelor a dus la o explozie generala a preţurilor la carne, la nivel global.

Potrivit publicatiei The Independent din Londra, criza ameninţă să declanşeze o bomba “inflaţionista” cu ceas, ce ar devasta economiile fragile din vest, amenintand in acelasi timp mijloacele de existenţă a milioane de oameni din ţările în curs de dezvoltare.

“Luand toate semnele laolalta, acestea sugerează că naţiunile occidentale vor fi lovite de un puternic val inflaţionist ce va atinge apogeul anul următor, întrucât preţurile la paine, bere, benzină şi multe alte elemente necesare vietii cotidiente cresc din nou. Având în vedere perspectivele lente de creştere a economiilor occidentale, o întoarcere la “stagflaţie” – creştere stagnantă combinată cu o inflaţie ridicată- reprezinta noua ameninţare”, dupa cum se afirmă in raport.

Fondurile speculative globale incolţesc acum piata de alimente şi mărfuri, managerul de fond Anthony Ward investind, se pare, 650 milioane £ ( aprox. 1 miliard $) pe piaţa de cacao, prin cumpărarea a 240 000 de tone de boabe, cantitate suficienta pentru a face 5 miliarde de batoanele de ciocolata. Speculaţiile financiare asupra preţurilor la alimente au amplificat volatilitatea preţurilor.

Solul globalist The Financial Times admite că “o altă criză alimentară pare acum foarte posibila,” ca urmare a interdicţiei de exportare a grâului, in vigoare in Rusia; publicatia constata, de asemnea, că revoltele ce au avut loc în ţările în curs de dezvoltare din cauza alimentelor, in urmă cu doi ani, au izbucnit in condiţii similare.

Alaturi de taxele pentru emisiile de dioxid de carbon, taxele la vanzari, taxa de drum, impozitele pe categorii de venituri, creşterea preţului gazelor naturale, problematicele măsuri de austeritate şi de scufundarea dolarul american, preţurile in continua crestere la alimente vor servi la distrugerea, din punct de veredere financiar, a americanilor. Astfel va fi atins obiectivul elitei mondiale de a eviscera clasa de mijloc, forţându-o să adopte standarde mai scăzute de viaţă şi sa devina tot mai dependenta de guvernul mondial pentru hrana şi supravieţuire.

Sursa: Iulian Urban, Prison Planet

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website


*

Editoriale din aceeasi categorie

Autor: Aciduzzul | 22 octombrie, 2018 | 0 comentarii | 349 vizualizari | 1 vot

Tocmai am citit o nota a Jurnalistului de serviciu, suparat ca la o dezbatere despre Mediu la ProRomania n-a putut bea nici macar un pahar cu apa…. Pai, normal, la cat de multi sunt in firul de asteptare pentru devalizarea tarii asteia, nu-si pot permite sa aiba cheltuieli nedeductibile nici macar cu apa chioara, dar […]

Autor: Aciduzzul | 29 mai, 2013 | 0 comentarii | 305 vizualizari | 4 voturi

Autor: Aciduzzul | 25 mai, 2013 | 2 comentarii | 338 vizualizari | 1 vot

Acum ceva timp mă plimbam pe străzile Londrei şi îmi aduc aminte de un aspect, care m-a frapat. Deşi eram într-o capitală europeană, aveam senzaţia că am ajuns din greşeală în Asia. Eram singurul alb într-o mare de indieni. Trecând spre strada următoare am dat numai peste negrii şi musulmani. Toate acestea în apropierea Hyde […]

Autor: Aciduzzul | 10 mai, 2013 | 3 comentarii | 446 vizualizari | 4 voturi

Adjunctul ministrului de externe sirian Faisal Mekdad a declarat duminica, ca atacurile israeliene asupra unor obiective de pe teritoriul sirian sunt o declaratie de razboi la adresa tarii sale. In acelasi ton cu declaratile adjunctului ministrului de externe sirian, presa iraniana si cea ruseasca anuntau posibile atacuri asupra Israelului venite din partea Hezbollah si nu […]

Autor: Aciduzzul | 17 octombrie, 2012 | 0 comentarii | 162 vizualizari | 1 vot

Susanne Posel The UN warns that global food stores like grains are depleting at an expediential rate and when combined with failing harvests, there will be a food crisis in 2013. The UN Food and Agriculture Organization (FAO) explain that “we’ve not been producing as much as we are consuming. That is why stocks are […]

Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
fii aproape de noi
Conferinta_AGROstandard
PUB
web design profesionist
Red Moon Media
CAMPANII bp
Atitudine Contemporana
Televiziunea Copiilor
Le Pre
1984 George Orwell
Televiziunea Copiilor
piata BIO
alimente organice
internet manipulation techniques
Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
bad politics

2009 - 2021 © BadPolitics