Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
mai 24, 2019, 2:18 pm
Predominant  înnourat
Predominant înnourat
22°C
Presiunea: 1010 mb
Umiditate: 60%
Vânt: 7 km/h ESE
Răsarit: 5:40 am
Apus: 8:46 pm
 
ANUNTURI UMANITARE
Economie
Ești român?! Ești concediat!
Aciduzzul | 23 martie, 2013 | 0 comentarii | 158 vizualizari |
(2 voturi )

Mihai Giurgea
Vrei sa faci afaceri? Schimba-ti pașaportul! Numele de român a ajuns o condamnare la moarte in afaceri. Firmele românești nu se lupta numai cu criza: ci si cu imaginea mizerabila, creata de propriul lor guvern corupt. (Firmele private, desigur, ca pe alea de stat le doare-n cot de clienți si de piața: oricum au salariile asigurate de la buget).

Octavian, un cititor:

Anul trecut, pentru a mai aduna ceva clienţi, am participat la un târg cu firma mea, în străinătate. Mă gândeam că, dacă vânzările în ţara scad datorită sărăcirii populaţiei, măcar să mai atrag ceva clienţi de pe afară, pentru că şi în trecut nu am avut decât experienţe ok cu clienţii străini (comenzi ferme, serioşi în ceea ce priveşte termenele de plată etc.). Prin urmare, merg la târg cu un stand personalizat (şi foarte apreciat de toată lumea) cu produse special create pentru târg, cataloage, cu tot tacâmul.

Toate bune şi frumoase. Lumea intra în stând, pune mâna pe produse, încearcă, probează, etc., până mă întreabă din ce parte a Italiei sunt (numele firmei cred că le inspiră provenienţa Italiană). Aici se sparge buba. Păi eu sunt din România… la care mi se răspunde că am produse foarte frumoase, îşi iau câte un catalog sub braţ şi pleacă spunându-mi că mă vor contacta dacă va fi cazul. Lângă mine nemţii, italienii, turcii… toţi luau comenzi… firmele româneşti… șomau.

Credeţi-mă nu e vorba de produse, nici măcar nu am ajuns să mai povestim de preţuri. Dar principiul e simplu. Cum să dai tu o comandă unui român? Mai ales că comenzile astea se plătesc anticipat la livrare. Păi dacă eşti neamţ, francez, italian… eşti prost tu să trimiţi bani unuia din România, să vezi tu ce şi dacă îţi mai trimite ăla ceva în schimb, asta în timp ce tu auzi doar de lovituri de stat şi de curvele din România? Păi nu îţi mai prea vine.

La fel a fost şi anul ăsta în Austria. Aceeaşi reacţie.. ce frumoase produse, ce frumoase cataloage…de unde sunteţi? Păi, din România. Mulţumim, vă contactăm.

Ei, asta e problema… ”imaginea” nu e doar “imagine”, pentru că ne costă. Dar imbecilii care se plimba pe banii noştri prin Europa (şi nu numai) nu simt asta. Cum nu au muncit o zi în viaţa lor, ci se bat numai pe “timpi de emisie”, habar nu au ce înseamnă să alergi după clienţi. Şi la ce dracu îţi trebuie ţie clienţi când poţi fura de la buget cât cuprinde?

Românii sunt obligați sa devina italieni, bulgari, ciprioți etc.

Pana acum, românii își făceau firma in Bulgaria sau in Cipru, doar ca sa scape de taxele imense din România.

Acum, lucrurile sunt mult mai grave! Acum, ești obligat sa iți muți firma in alta țară: pentru ca altfel, pur si simplu mori. Rămâi fără clienți. Ești scos de pe piața.

Iar situația cea mai grava nu este pe piața din SUA sau Canada, ci fix in Europa. Adică exact pe piața care trebuia sa salveze economia româneasca si unde zice Victor Ponta ca am fi…membri cu “drepturi depline”.

Care drepturi, bai Ponta? Tu chiar ești complet rupt de realitate?

2012: 24.000 de firme românești, in insolventa!

Cu 20% mai mult ca in 2011 (sursa: analiza Coface). Iată topul dezastrelor:

Asta e realitatea! Iar politrucii mai au îndrăzneala sa mintă ca România ar fi ieșit din criza. Ca, cică, si-a revenit in 2012.

Ce e de făcut?

Un singur lucru: înlăturarea cat mai rapida a tuturor partidelor politice. Aici nu mai e vorba de mila. Nu mai e vorba ca pierdem temporar bani, din cauza unei explozii sociale. Da, pierdem, ne scad profiturile un an-doi: dar scăpăm de nenorociții care ne-au făcut zob, 22 de ani (si or sa ne facă in continuare, daca ii lăsăm).

Pentru binele României, întreaga clasa politică trebuie sa dispară. Altfel, dispare economia românească. Dispare poporul român.

Sau noi, sau ei!

Sursa: Capitalism pe paine

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website


*

Editoriale din aceeasi categorie

Autor: Aciduzzul | 8 februarie, 2019 | 0 comentarii | 80 vizualizari | 2 voturi

Animals International Romania publica dovezi filmate despre cruzimea de rutina din ferme industriale de crestere a gainilor ouatoare si cere companiilor din Romania sa foloseasca doar oua de la gaini care nu sunt tinute in custi! Filmarile au fost realizate in ferme din Romania si din Polonia in care se produc oua comercializate in supermarketuri, […]

Autor: Aciduzzul | 20 octombrie, 2018 | 0 comentarii | 190 vizualizari | 1 vot

Azi, despre Agricultura si Mediu de la ProRomania, partiduletul creat de Ponta cel Suparat, impreuna cu alti dizidenti suparati din “marele” PSD! Daniel Constantin–speaker; Bun orator, guler alb, aparent aplicat, cu slide-uri si cifre oficiale, dar cu NIMIC CONCRET-Trimiteri la anterioarele lui mandate de ministru atat la Agricultura, cat si la Mediu si concluzia ca […]

Autor: Aciduzzul | 26 noiembrie, 2017 | 1 comentarii | 218 vizualizari | 1 vot

Redeventa pentru apa imbuteliata ar urma sa aiba aceeasi valoare precum in cazul marmurei, calcarului sau gresiei, adica echivalentul in lei a 4 euro/m³, ceea ce ar fi practic cea mai mare redeventa pe ape imbuteliate din Uniunea Europeana, potrivit unui proiect de LEGE pentru reglementarea sistemului de redevente al concesiunilor resurselor minerale, petroliere si […]

Autor: Aciduzzul | 5 octombrie, 2015 | 0 comentarii | 264 vizualizari | 1 vot

Mihail Florescu, antreprenor cu o experienta de peste doua decenii in afaceri, este un nume cunoscut pe piata cafelei, fiind primul producator roman care a exportat cafea in SUA. In afaceri a intrat chiar in primii ani de dupa 1989, cand s-a intors din Italia pentru a incepe ceva pe cont propriu la el acasa. […]

Autor: Aciduzzul | 24 septembrie, 2015 | 0 comentarii | 174 vizualizari | 2 voturi

La Bruxelles, vechile state membre fac legea, in timp ce noii intrati incearca sa se descurce mai mult pe cont propriu. Adevarul este insa ca n-au niciun fel de sansa in fata intereselor marilor puteri, nici macar in cazul unor “compromisuri”, fie ele chiar si de dragul unor aliante temporare de pe urma carora state […]

Voturi
Vizualizari
Comentarii
Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
fii aproape de noi
Conferinta_AGROstandard
PUB
web design profesionist
Red Moon Media
CAMPANII bp
Atitudine Contemporana
Televiziunea Copiilor
Le Pre
1984 George Orwell
Televiziunea Copiilor
piata BIO
alimente organice
internet manipulation techniques
Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
bad politics

2009 - 2019 © BadPolitics