Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
iulie 31, 2021, 8:58 am
Soare
Soare
22°C
Presiunea: 1010 mb
Umiditate: 93%
Vânt: 11 km/h ENE
Răsarit: 6:02 am
Apus: 8:42 pm
 
ANUNTURI UMANITARE
Advertoriale
Festivalul Filmului Romanesc la Montréal (P)
Aciduzzul | 19 ianuarie, 2013 | 0 comentarii | 213 vizualizari |
(2 voturi )

Ajuns la a sasea editie, Festivalul Filmului Romanesc la Montréal(FFRM), organizat de asociatia culturala ROCADE, din Canada, cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei din Bucuresti, a avut, si de aceasta data, invitati de seama: regizorul Radu Gabrea, actrita Victoria Cocias si criticul de film Irina Nistor. In cele trei zile, Festivalul si-a delectat publicul numeros la Cinéma Beaubien cu o multime de filme proaspete si bune, lungmetraje si scurtmetraje. Din aceasta editie, organizatorii au introdus o noua sectiune, aceea de promovare a Romaniei, Experience Romania, ocaziu cu care a avut loc proiectia documentarului “Vrancea, locul unde istoria se intalneste cu legenda”, produs de Consiliul Judetean Vrancea, in regia lui Radu Tora.

Filmele de lung si scurt metraj prezentate in cadrul Festivalului au fost:

Trei zile pana la Craciun (Ultimele zile din viata Elenei si a lui Nicolae Ceausescu) regia Radu Gabrea, Reuniune de familie, regia Florina Dumitrache, cu prezentarea regizorului Radu Gabrea, a actritei Victoria Cocias si a criticului Irina Nistor. Tatal fantoma, regia Lucian Georgescu, Hello, Kitty, regia Millo Simulov, cu prezentarea Irinei Nistor, si caii sunt verzi pe pereti, regia Dan Chisu, Cheful, regia Andrei Sitaru, cu prezentarea Irinei Nistor, Ho, Ho, Ho! regia Jesús del Cerro, Pui, cartofi prajiti si o Cola, regia Emanuel Parvu, Baraseum (Si s-au dus ca vantul…) regia Radu Gabrea, Gobbel, regia Raluca David, cu prezentarea lui Radu Gabrea si a Irinei Nistor, Nasa, regia Virgil Nicolaescu, Jesús del Cerro, Superman, Spiderman sau Batman, regia Tudor Giurgiu, Umilinta, regia Catalin Apostol, Tenis, regia Vladimir Dembinski, Din dragoste, cu cele mai bune intentii, regia Adrian Sitaru, Periferic, regia Bogdan George Apetri, Vrancea, locul unde istoria se intalneste cu legenda, regia Radu Tora, la sectiunea de promovare a imaginii Romaniei, Experience Romania.

Evenimentul s-a bucurat de aprecierea publicului larg prezent la eveniment si, un lucru notabil, la fiecare editie, desi numarul spectatorilor de origine romana este unul relativ constant, se remarca participarea unui numar tot mai mare al spectatorilor canadieni. Opiniile acestora din urma nu difera foarte mult una de alta, au aprecieri pozitive privind organizarea Festivalului, dar ceea ce este cu adevarat important, descopera prin intermediul lui o tara si o cultura care le sunt, din pacare, aproape necunoscute. Festivalul Filmului Romanesc la Montréal este un excelent prilej ca tinerii regizori sa-si promoveze productiile si peste ocean si nu in ultimul rand, unul de a face cunoscute in lume valorile autentice romanesti.

In acelasi context, cei prezenti si-au exprimart speranta ca va lua nastere si in Romania un festival international de film documentar, cu tematica etnografica, asa cum exista festivale de acest gen in mari orase turistice, istorice si culturale ale lumii precum Edinburgh (Marea Britanie), Ljubljana (Slovenia), Istria (Croatia), Sardinia, Peruggia (Italia), Ierusalim (Israel), Moscova (Rusia), Vancouver (Canada), Gottingen (Germania).

Cu ocazia prezentarii filmului Vrancea, locul unde istoria se intalneste cu legenda, regia Radu Tora, echipa Festivalului de Film Romanesc de la Montréal a lansat in fata celor prezenti propunerea realizarii unei noi productii, tot in zona Vrancea, cu un subiect tratat succinct in film, obiceiul popular chiparusul, specific doar zonei Vrancea.

Propunerea vine ca o solutie de salvare si de promovare in acelasi timp a acestui obicei absolut fascinant, astazi, aproape disparut. Initiatorii proiectului il vad ca pe solutie de conservare, pana la urma, a unui crampei din insasi traditia si spiritualitate vranceana, si nu in ultimul rand romaneasca, un obicei a carui aparitie dateaza, cel mai probabil, chiar din perioada de formare a poporului roman.

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website


*

Editoriale din aceeasi categorie

Autor: Aciduzzul | 3 august, 2015 | 0 comentarii | 164 vizualizari | 1 vot

Spitalul Clinic de Urgenţă “Sf. Pantelimon” organizează marţi, 4 august, orele 11.00, la sediul din Șos. Pantelimon, nr.340-342, sector 2, București, o conferință de presă pentru lansarea proiectului „Program de stagii de practică în terapie intensivă și consiliere profesională pentru studenți la medicină”- proiect POSDRU/189/2.1/G/155733. Proiectul se desfăşoară în perioada 1 iulie 2015 – 31 […]

Autor: Aciduzzul | 3 august, 2015 | 1 comentarii | 195 vizualizari | 1 vot

Spitalul Clinic de Urgenţă “Sf. Pantelimon” organizează marţi, 4 august, orele 11.00, la sediul din Șos. Pantelimon, nr.340-342, sector 2, București, o conferință de presă pentru lansarea proiectului „Program de stagii de practică în chirurgie generală și ginecologică și consiliere profesională pentru studenți la medicină”, proiect POSDRU/189/2.1/G/155735. Proiectul se desfăşoară în perioada iulie – noiembrie […]

Autor: Aciduzzul | 12 noiembrie, 2013 | 0 comentarii | 366 vizualizari | 8 voturi

Portalul fabricadeoferte.com vine cu un concept inedit pentru România, dar care se bucură de succes în Occident de mai multe decenii. Principiul este simplu: ai nevoie de o firmă pentru o lucrare, pui cererea pe site, după care nu-ţi mai rămâne decât sa alegi varianta optimă pentru proiectul tău. Pe lângă timpul economisit, ai garanţia […]

Autor: Aciduzzul | 11 iulie, 2013 | 0 comentarii | 290 vizualizari | 1 vot

Casa de productie film & TV angajeaza director de vanzari si agenti de vanzari pentru comercializare de spatii publicitare in cadrul unor emisiuni difuzate la televiziuni centrale. Experienta in piata media reprezinta un avantaj. Conditii avantajoase. Va rugam trimiteti un CV si o scrisoare de intentie la office@badpolitics.ro.

Autor: Aciduzzul | 11 iulie, 2013 | 0 comentarii | 127 vizualizari | 1 vot

Publicatie de agricultura angajeaza director de vanzari si agenti de vanzari pentru comercializarea de reclama in cadrul conferintelor si meselor rotunde organizate in parteneriat cu asociatiile de fermieri si mass-media centrala. Experienta de vanzari in domeniul agricol reprezinta un avantaj. Conditii avantajoase. Va rugam trimiteti un CV si o scrisoare de intentie la office@badpolitics.ro.

Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
fii aproape de noi
Conferinta_AGROstandard
PUB
web design profesionist
Red Moon Media
CAMPANII bp
Atitudine Contemporana
Televiziunea Copiilor
Le Pre
1984 George Orwell
Televiziunea Copiilor
piata BIO
alimente organice
internet manipulation techniques
Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
bad politics

2009 - 2021 © BadPolitics