Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
octombrie 19, 2018, 5:33 pm
Predominant înnourat
Predominant înnourat
21°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 52%
Vânt: 0 km/h N
Răsarit: 7:35 am
Apus: 6:25 pm
 
ANUNTURI UMANITARE
Economie
Feteasca neagra de Cotnari in 2013
Aciduzzul | 24 octombrie, 2010 | 2 comentarii | 624 vizualizari |
(2 voturi )

Dacă la prima vedere ar putea să pară ceva inedit intenţia patronului Cotnari, Constantin Deleanu, de a ieşi pe piaţă cu un vin roşu în 2013, nu este deloc aşa. În podgorie s-au produs vinuri roşii până prin 1940. Să nu uităm că primele seminţe din acest soi, cu o vechime de circa 7.000 de ani au fost descoperite la Cucuteni, în apropierea Cotnariului. Revenind la prezent, Cotnari are deja plantate 85 ha de Fetească Neagră şi peste 35 ha de Busuioaca de Bohotin, urmând ca lansarea pe piaţă să aibe loc peste trei ani. Noutăţi vor fi însă şi în acest an, în special pe partea de cupaje. ”Noi am mers întotdeauna pe principiul de a consolida bine poziţia unui produs şi apoi de a dezvolta produse noi. Considerăm că în acest an putem completa gama de vinuri Cotnari cu alte două sau trei cupaje de vinuri, pentru a acoperi anumite nişe.(evenimente, cluburi etc)‘’, susţine Cătălin Grecu, directorul de marketing al Cotnari. El afirmă că tocmai faptul că în zonă se găsesc două soiuri specifice podgoriei – Grasa de Cotnari şi Frâncuşa – constituie un atu pentru Cotnari.

‘’Solul, condiţiile climatice ne permit să obţinem vinuri deosebite şi dorim să păstrăm aceste avantaje. De asemenea, cerinţa la export este pe soiuri româneşti (Sauvignon, Chardonnay etc, probabil sunt vinificate mai bine de francezi)’’, spune directorul de marketing.

Cotnari deţine 1.700 hectare de vie şi realizează 10 milioane de sticle de vin anual. Staţia de îmbuteliere produce 5.000 de sticle de vin pe oră. În 2009, Grasa de Cotnari a fost vinul cel mai bine vândut vin şi unul din cele mai cunoscute branduri româneşti. Compania a obţinut în ultimii ani peste 125 de medalii de aur si 2 Mari Medalii de Aur.

Primul vin al anului
A devenir deja o tradiţie pentru Cotnari să lanseze primul vin al anului; Frâncuşa. Iar acest lucru se tot întâmplă de vreo cinci ani. Pe ce mizează conducerea companiei? Pe faptul că Frâncuşa este un soi specific podgoriei Cotnari, iar acest mare avantaj trebuia fructificat la maxim. De asemenea, anticipând o migrare a consumului de la vinul dulce spre cel sec si demisec, s-a decis că trebuie acordată mai multă atenţie acestui vin. Să nu uităm că pentru mulţi Cotnariul înseamnă înainte de toate vinuri dulci sau mai bine zis Grasa de Cotnari, în continuare cel mai vândut vin românesc.

Graţie campaniilor de promovare, inclusiv de educare a consumatorilor, Frâncuşa a reuşit să ajungă însă în elita vinurilor seci.
‘’În ultimii cinci ani am început să lucrăm la imaginea Frâncuşei. Nu a fost uşoară concurenţa cu celelalte vinuri seci, Cotnariul fiind recunoscut în trecut pentru vinuri dulci, însă cu multă muncă, imagine, calitate au venit şi rezultatele, încununate cu medalia de aur de la Berlin, la concursul de anul trecut‘’, declară Cătălin Grecu, directorul de marketing al companiei.

Cotnariul reuşeşte astfel să se diferenţieze de concurenţă. A dat startul şi a plecat în cursă, provocând concurenţa să-I urmeze.

Investiţii de 20 mil. euro în vie
Cu o suprafaţă de circa 1.700 hectare de vie, din care 1.300 ha pe rod, Cotnari se numără printre cei mai importanţi producători români de vin. Compania a investit în ultimii ani aproximativ 20 milioane de euro pentru plantarea a peste 700 ha, dar şi pentru modernizarea tehnologiei de vinificaţie, în concordanţă cu ce se foloseşte la nivel mondial, precum şi pentru achiziţionarea de utilaje agricole. De asemenea, s-a avut în vedere modernizarea combinatului, mărirea capacităţilor de stocare, practic tot ce înseamnă proces tehnologic. Cotnari are în curs un program amplu de replantări, inclusiv cu bani europeni. Numai în această toamnă vor fi replantate circa 240 ha. Compania estimează în acest an o cifră de afaceri de circa 28 milioane de euro, nivel aproape similar de anul trecut, pe fondul unui an de producţie destul de capricios.

2 Comments

 • Nicolas
  ianuarie 29, 2011

  Cotnari SA are deja pe piata un vin rosu- cred ca e un cupaj IG sub marca XL(0,75l)

    (Quote)

 • Nicu
  noiembrie 24, 2010

  Pacat ca fabrica de vinuri COTNARI a ajuns pe mana unor hoti care si au batut joc de fostii proprietari de terenuri.Au ajuns bogati prin hotii-parchetul pe ei.

    (Quote)

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website


*

Editoriale din aceeasi categorie

Autor: Aciduzzul | 26 noiembrie, 2017 | 1 comentarii | 158 vizualizari | 1 vot

Redeventa pentru apa imbuteliata ar urma sa aiba aceeasi valoare precum in cazul marmurei, calcarului sau gresiei, adica echivalentul in lei a 4 euro/m³, ceea ce ar fi practic cea mai mare redeventa pe ape imbuteliate din Uniunea Europeana, potrivit unui proiect de LEGE pentru reglementarea sistemului de redevente al concesiunilor resurselor minerale, petroliere si […]

Autor: Aciduzzul | 5 octombrie, 2015 | 0 comentarii | 206 vizualizari | 1 vot

Mihail Florescu, antreprenor cu o experienta de peste doua decenii in afaceri, este un nume cunoscut pe piata cafelei, fiind primul producator roman care a exportat cafea in SUA. In afaceri a intrat chiar in primii ani de dupa 1989, cand s-a intors din Italia pentru a incepe ceva pe cont propriu la el acasa. […]

Autor: Aciduzzul | 24 septembrie, 2015 | 0 comentarii | 154 vizualizari | 2 voturi

La Bruxelles, vechile state membre fac legea, in timp ce noii intrati incearca sa se descurce mai mult pe cont propriu. Adevarul este insa ca n-au niciun fel de sansa in fata intereselor marilor puteri, nici macar in cazul unor “compromisuri”, fie ele chiar si de dragul unor aliante temporare de pe urma carora state […]

Autor: Aciduzzul | 10 septembrie, 2015 | 0 comentarii | 134 vizualizari | 2 voturi

Banca centrală este instituţia care emite monedă naţională pe teritoriul unei ţări şi are două pârghii majore: controlul ratelor dobânzii şi a masei monetare (inflaţia). Banca centrală nu sprijină pur şi simplu economia, ci împrumută cu dobândă. Prin fluctuarea rezervei monetare, modifică valoarea monedei pe care o emite, prin fluctuarea masei monetare controlează inflaţia şi […]

Autor: Aciduzzul | 10 septembrie, 2015 | 0 comentarii | 56 vizualizari | 2 voturi

În cadrul unei conferinţe organizată pe 15 ianuarie 2008 de Institutul de Studii Politice din Aix en Provence, Franţa, sub numele «Quelle Europe après le non?» („Ce fel de Europă după NU”, adică după respingerea Tratatului de la Lisabona), politologul Etienne Chouard a făcut o dezvăluire importantă. Articolul 104 al Tratatului de la Maastricht a […]

Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
fii aproape de noi
Conferinta_AGROstandard
PUB
web design profesionist
Red Moon Media
CAMPANII bp
Atitudine Contemporana
Televiziunea Copiilor
Le Pre
1984 George Orwell
Televiziunea Copiilor
piata BIO
alimente organice
internet manipulation techniques
Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
bad politics

2009 - 2018 © BadPolitics