Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
septembrie 18, 2020, 11:49 am
Soare
Soare
20°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 48%
Vânt: 32 km/h E
Răsarit: 6:58 am
Apus: 7:20 pm
 
ANUNTURI UMANITARE
Economie
Feteasca neagra de Cotnari in 2013
Aciduzzul | 24 octombrie, 2010 | 2 comentarii | 643 vizualizari |
(2 voturi )

Dacă la prima vedere ar putea să pară ceva inedit intenţia patronului Cotnari, Constantin Deleanu, de a ieşi pe piaţă cu un vin roşu în 2013, nu este deloc aşa. În podgorie s-au produs vinuri roşii până prin 1940. Să nu uităm că primele seminţe din acest soi, cu o vechime de circa 7.000 de ani au fost descoperite la Cucuteni, în apropierea Cotnariului. Revenind la prezent, Cotnari are deja plantate 85 ha de Fetească Neagră şi peste 35 ha de Busuioaca de Bohotin, urmând ca lansarea pe piaţă să aibe loc peste trei ani. Noutăţi vor fi însă şi în acest an, în special pe partea de cupaje. ”Noi am mers întotdeauna pe principiul de a consolida bine poziţia unui produs şi apoi de a dezvolta produse noi. Considerăm că în acest an putem completa gama de vinuri Cotnari cu alte două sau trei cupaje de vinuri, pentru a acoperi anumite nişe.(evenimente, cluburi etc)‘’, susţine Cătălin Grecu, directorul de marketing al Cotnari. El afirmă că tocmai faptul că în zonă se găsesc două soiuri specifice podgoriei – Grasa de Cotnari şi Frâncuşa – constituie un atu pentru Cotnari.

‘’Solul, condiţiile climatice ne permit să obţinem vinuri deosebite şi dorim să păstrăm aceste avantaje. De asemenea, cerinţa la export este pe soiuri româneşti (Sauvignon, Chardonnay etc, probabil sunt vinificate mai bine de francezi)’’, spune directorul de marketing.

Cotnari deţine 1.700 hectare de vie şi realizează 10 milioane de sticle de vin anual. Staţia de îmbuteliere produce 5.000 de sticle de vin pe oră. În 2009, Grasa de Cotnari a fost vinul cel mai bine vândut vin şi unul din cele mai cunoscute branduri româneşti. Compania a obţinut în ultimii ani peste 125 de medalii de aur si 2 Mari Medalii de Aur.

Primul vin al anului
A devenir deja o tradiţie pentru Cotnari să lanseze primul vin al anului; Frâncuşa. Iar acest lucru se tot întâmplă de vreo cinci ani. Pe ce mizează conducerea companiei? Pe faptul că Frâncuşa este un soi specific podgoriei Cotnari, iar acest mare avantaj trebuia fructificat la maxim. De asemenea, anticipând o migrare a consumului de la vinul dulce spre cel sec si demisec, s-a decis că trebuie acordată mai multă atenţie acestui vin. Să nu uităm că pentru mulţi Cotnariul înseamnă înainte de toate vinuri dulci sau mai bine zis Grasa de Cotnari, în continuare cel mai vândut vin românesc.

Graţie campaniilor de promovare, inclusiv de educare a consumatorilor, Frâncuşa a reuşit să ajungă însă în elita vinurilor seci.
‘’În ultimii cinci ani am început să lucrăm la imaginea Frâncuşei. Nu a fost uşoară concurenţa cu celelalte vinuri seci, Cotnariul fiind recunoscut în trecut pentru vinuri dulci, însă cu multă muncă, imagine, calitate au venit şi rezultatele, încununate cu medalia de aur de la Berlin, la concursul de anul trecut‘’, declară Cătălin Grecu, directorul de marketing al companiei.

Cotnariul reuşeşte astfel să se diferenţieze de concurenţă. A dat startul şi a plecat în cursă, provocând concurenţa să-I urmeze.

Investiţii de 20 mil. euro în vie
Cu o suprafaţă de circa 1.700 hectare de vie, din care 1.300 ha pe rod, Cotnari se numără printre cei mai importanţi producători români de vin. Compania a investit în ultimii ani aproximativ 20 milioane de euro pentru plantarea a peste 700 ha, dar şi pentru modernizarea tehnologiei de vinificaţie, în concordanţă cu ce se foloseşte la nivel mondial, precum şi pentru achiziţionarea de utilaje agricole. De asemenea, s-a avut în vedere modernizarea combinatului, mărirea capacităţilor de stocare, practic tot ce înseamnă proces tehnologic. Cotnari are în curs un program amplu de replantări, inclusiv cu bani europeni. Numai în această toamnă vor fi replantate circa 240 ha. Compania estimează în acest an o cifră de afaceri de circa 28 milioane de euro, nivel aproape similar de anul trecut, pe fondul unui an de producţie destul de capricios.

2 Comments

 • Nicolas
  ianuarie 29, 2011

  Cotnari SA are deja pe piata un vin rosu- cred ca e un cupaj IG sub marca XL(0,75l)

    (Quote)

 • Nicu
  noiembrie 24, 2010

  Pacat ca fabrica de vinuri COTNARI a ajuns pe mana unor hoti care si au batut joc de fostii proprietari de terenuri.Au ajuns bogati prin hotii-parchetul pe ei.

    (Quote)

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website


*

Editoriale din aceeasi categorie

Autor: Aciduzzul | 7 septembrie, 2020 | 1 comentarii | 35 vizualizari | 2 voturi

De ce nu mai gasesc fabricile de conserve rosii pentru bulion in Romania?!

Autor: Aciduzzul | 28 iunie, 2020 | 2 comentarii | 127 vizualizari | 2 voturi

Intr-un an asa de dificil cum este 2020, din cauza secetei, putini sunt fermierii care indraznesc sa se gandeasca la productii de top! Cel mai probabil, majoritatea se asteapta undeva la o productie de 2-2,5 tone de grau la hectar. Exista, insa, si exceptii de la regula, semn ca acolo unde se aplica tehnologie, rezultatele […]

Autor: Aciduzzul | 28 iunie, 2020 | 0 comentarii | 39 vizualizari | 2 voturi

De aproape trei luni, artistii romani n-au mai vazut scena sau mai simplu spus au ajuns muritori de foame! Daca in continuare nu se vor putea organiza spectacole cu un numar rezonabil de spectatori, astfel incat sa fie cat de cat profitabile, industria de entertainment din Romania pur si simplu va muri, sustine Misu Cernea, […]

Autor: Aciduzzul | 23 ianuarie, 2020 | 0 comentarii | 61 vizualizari | 3 voturi

Un producator de drone din grupul Tesla investeste la Cluj, o adevarata premiera pentru Romania! Electric Visionary Aircra, companie care face parte din grupul Tesla si are ca obiect de activitatea construirea elicopterelor si a dronelor de ultima generatie, va finanta campioana de fotbal a Romaniei, formatia CFR Cluj. Tesla detine 51% din actiunile Electric […]

Autor: Aciduzzul | 28 septembrie, 2019 | 5 comentarii | 147 vizualizari | 2 voturi

Chinezii isi fac loc in agricultura din Romania, o realitate cu care ar trebui sa ne obisnuim de acum incolo. Cumpara la greu tot ce le cada in mana si nu o firma, ci trei dintr-un foc! Vrem nu vrem, fondurile chinezesti castiga teren in Romania (si nu sunt singurele), inclusiv in agricultura locala! Pentru […]

Voturi
Vizualizari
Comentarii
Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
fii aproape de noi
Conferinta_AGROstandard
PUB
web design profesionist
Red Moon Media
CAMPANII bp
Atitudine Contemporana
Televiziunea Copiilor
Le Pre
1984 George Orwell
Televiziunea Copiilor
piata BIO
alimente organice
internet manipulation techniques
Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
bad politics

2009 - 2020 © BadPolitics