Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
septembrie 19, 2020, 8:41 am
Predominant înnourat
Predominant înnourat
15°C
Presiunea: 1030 mb
Umiditate: 47%
Vânt: 14 km/h ENE
Răsarit: 7:00 am
Apus: 7:18 pm
 
ANUNTURI UMANITARE
Editorialele editiei
HALUCINANT!! Capturarea unui singur maidanez ne costa de cinci ori cat o alocatie pentru copii si aproape o treime din salariul minim pe economie!!!
Aciduzzul | 20 octombrie, 2013 | 8 comentarii | 968 vizualizari |
(5 voturi )

Cum este posbil ca pretul pentru “capturarea” unui maidanez, in fapt un tratament brutal si primitiv(vezi AICI) sa fie de 219 lei?!!! Adica, de zece ori mai mult decat ar fi normal?!! Cum este posibil sa platim cu astfel de sume astronomice din bani publici, din buzunarele noastre adica, niste hingheri privati?!!! Cum este posibil ca Politia si Parchetul sa NU se autosesizeze in acest caz strigator la cer de jaf al banului public?!! Cum este posibil sa fie astfel incurajata aceasta frenezie primitiva, acesta hingheriada devenita sport national, care face ca aceasta afacere sa fie atat de profitabila incat politia locala si hingherii privati sa smulga!!?, la propriu, cainii din mainile oamenilor pentru a-si incasa cei 219 lei din banii nostri, ai contribuabililor?!!!

Cum s-a ajuns la aceasta suma ASTRONOMICA pentru acest “serviciu”, aproape cat AJUTORUL DE SOMAJ in Romania?! Cum a ajuns capturarea unui maidanez sa fie la fel de mare ca un ajutor lunar de somaj?!! Cu alte cuvinte, un hingher, care prinde un caine, a scos banii unui somer pe o luna!!

Cum se face ca suma platita de ASPA hingherilor privati pentru capturarea unui singur maidanez este cam cat O TREIME din SALARIUL MINIM pe economie?!!! Sau, cam cat o treime dintr-o PENSIE medie?!!

Daca nu stiti, ALOCATIA pentru un copil in Romania este de 42 de lei?!! Cum se face ca aceasta alocatie, incasata lunar pentru un copil roman, este de peste 5 (!!!) ori mai mica decat banii pe care ii incaseaza un hingher privat care prinde un maidanez?!! Cu alte cuvinte, CINCI copii fac, pentru Oprescu& Bancescu, cat un maidanez capturat!!

Si, daca este sa ne luam dupa recenta decizie a Parlamentului (aceeasi institutie care a votat pentru “eutanasie”) NU exista bani pentru majorarea alocatiilor pentru copii!! Cu alte cuvinte, Senatul a respins cu nonsalanta majoararea alocatiei unui copil de la 42 de lei la 200 de lei, adica cam cat prinderea unui caine.

Bani pentru copii NU sunt in Romania!! In schimb, bani pentru hingheri sunt cu gramada…

8 Comments

 • adela
  octombrie 27, 2013

  mergi pe strada,prinzi un caine si costa 219 lei?astia chiar ne cred prosti?pai ii prindeti cu elicopterul ,cretinilor?nici macar nu-i anesteziati, dobitocilor?

    (Quote)

 • Casandra
  octombrie 24, 2013

  Atentie…hingherii incalca normele, incalca gelea 258/2013, si legea 9/2008…trebuie sa-i reclamati direct la parchet…sa ploua cu reclamatii zilnice, pana cand sunt toti dati afara, inclusic COMPLICELE la incalcarea legiLOR…ala care i-a angajat…
  Legea 258/2013
  Art. 4.
  (3) Capturarea, transportul, cazarea, hrănirea, deparazitarea, vaccinarea, sterilizarea şi controlul bolilor câinilor în adăposturi se realizează cu respectarea normelor şi măsurilor sanitarveterinare prevăzute în anexa nr. 2.
  ANEXA 2
  A. Capturarea câinilor
  1. Capturarea câinilor se va face de către personalul angajat al consiliilor locale, care trebuie să fie format din persoane instruite în acest sens.
  2. Capturarea câinilor nu se va face prin aplicarea unui tratament brutal. Persoanele care capturează câinii fără stăpân vor fi în mod obligatoriu vaccinate antirabic.
  3. Persoanele care capturează câinii vor lucra în echipe de câte doi plus şoferul mijlocului de transport şi vor purta echipament de protecţie adecvat.

  4. Personalul calificat poate captura câinii cu crose speciale sau cu plase. Pentru capturarea câinilor se vor folosi crosele speciale formate din tije din aluminiu, având la capăt o buclă care poate să gliseze sau care se poate strânge în jurul gâtului câinelui, pentru a permite persoanei calificate să ţină câinele la distanţă şi să-l poată manipula. Bucla trebuie fixată la lărgimea dorită, pentru a evita strangularea animalului, mecanismul de declanşare rapidă fiind utilizat pentru eliberarea câinelui în caz de urgenţă sau atunci când este pus într-o cuşcă. De asemenea, câinii mai pot fi capturaţi cu ajutorul cuştilor capcană, în care se introduce mâncare şi care sunt dotate cu uşi mobile care cad după intrarea animalului în cuşcă.

  5. Câinii foarte agresivi, situaţi în spaţii inaccesibile sau suspecţi de a fi turbaţi, pot fi imobilizaţi cu ajutorul armelor pentru captură cu săgeată care utilizează gazul carbonic comprimat sau cartuşe cu percuţie pentru propulsarea unor seringi sau săgeţi care permit injectarea câinilor cu produse imobilizante.

  6. Se vor utiliza hidroclorura de ketamină şi xylazina. Injectarea pe cale intramusculară a celor două produse în asociere este recomandată pentru câini, având un efect rapid, aproximativ 5 minute, şi fiind puţin periculoasă pentru trecători.
  7. O altă asociere de produse foarte eficientă – etorfină cu acepromazină – poate fi folosită cu respectarea legislaţiei în vigoare.

  8. Armele de captură nu pot fi utilizate pentru capturarea căţeilor, aceştia putând fi răniţi grav.

  SANCTIUNI : si prin legea 9/2008 ( pentru completarea legii 205/2004 )
  “Art. 6. – (1) In sensul prezentei legi, prin rau tratament se intelege comportamentul brutal, abuzul in utilizarea animalelor, supunerea animalelor la eforturi inutile, precum si neasigurarea conditiilor prevazute la art. 5 alin. (1).
  (2) In sensul prezentei legi, prin cruzime fata de animale se intelege:
  a) omorarea animalelor, cu intentie;
  h) maltratarea si schingiuirea animalelor;
  j) provocarea de suferinte fizice si psihice prin orice mijloace;
  k) despartirea puilor de mama pana la varsta de minimum opt saptamani de viata;
  l) capturarea animalelor prin alte metode decat cele prevazute de lege;
  m) folosirea armelor cu tranchilizant in alte situatii decat pentru imobilizarea animalelor.”
  ATENTIE…NU AU VOIE sa foloseasca tranchilizat la PUI…
  18. La articolul 23, dupa alineatul (1) se introduce un nou alineat, alineatul (11), cu urmatorul cuprins:
  “(11) Constituie infractiuni urmatoarele fapte:
  a) detinerea si comercializarea de animale salbatice de catre persoane fizice si juridice neautorizate, cu exceptia gradinilor zoologice;
  b) folosirea animalelor pentru cersetorie, in scopul obtinerii de foloase necuvenite;
  c) faptele prevazute la art. 6;
  d) organizarea de lupte intre animale sau cu animale;
  e) folosirea de animale vii pentru dresajul animalelor sau pentru a le controla agresivitatea.”

  Art. 15. ( legea 258/2013 )
  Constatarea contravenţiilor şi aplicarea sancţiunilor se fac, după caz, de persoane împuternicite, potrivit atribuţiilor de serviciu, din cadrul Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, Ministerului Afacerilor Interne, ( POLITIA !!!!!!!!!!!!) precum şi de inspectorii serviciilor specializate pentru gestionarea câinilor fără stăpân din unităţile administrativteritoriale, conform normelor metodologice de aplicare a prezentei ordonanţe de urgenţă.”

    (Quote)

 • Lola
  octombrie 24, 2013

  No coments !

  “Capitala are maxim 10 mii de caini abandonati pe strazi de niste iresponsabili ce nu au fost niciodata pedepsiti de statul roman. Legea 158/2013 prevede Microciparea si Sterilizarea obligatorie a catelelor fara valoare chinologica!!!! Amenzile sunt de la 5.000 la 10.000 de RON. De ce nu se mediatizeaza acest articol 4 ???? Sa inceapa amenzile si sterilizarile + microciparile din curtile oamenilor!!!! Ce atata abandon si moarte!!!! Politicienii si mai ales Basescu posibil sa aiba datorii fata de hingheri, din campanii electorale, de asta au dat legea Mortii!!!”

  Dar, nu numai Basescu. Din campania de anul trecut USL-ul a iesit cu datorii. Iar anul viitor urmeaza alte campanii electorale, pungute, pixuri si chibrite. Cum sa faca altfel rost de voturi? Tuturor le doresc sa-i voteze cainii morti si sa crape precum maidanezii, dar acum, nu maine sau poimaine. E timpul ca aceasta crima sa se plateasca. Doamne, fa-ti datoria! Nu le mai da sanse, zguduie-i din temelii, ia-le ce au mai de pret pe lumea asta!

    (Quote)

 • mada bucuresti
  octombrie 21, 2013

  Citez un barbat intelectual non persoana publica astia care n-au emigrat si au mai ramas in Romania printre retardatii astia au fost retinuti fie pentru ” seara la bere cu prietenii , o femeie frumoasa sau pentru saorma de la Dristor “…

    (Quote)

 • mada bucuresti
  octombrie 21, 2013

  That is true !all the autorities become to say now this ” dog business” was very stupid inspiration not to say was same without brain thinking this” trash business ” can pass without be seen to the high level ouside the country …let’s see what will follow now from outside to the inside the country

    (Quote)

 • Mellie
  octombrie 21, 2013

  the world knows, and see the evil killing of Animals in Romania. The country will suffer, as we fight, for Romania to be thrown out of the EU. for crimes against dogs!!

    (Quote)

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website


*

Editoriale din aceeasi categorie

Autor: Aciduzzul | 7 septembrie, 2020 | 1 comentarii | 40 vizualizari | 4 voturi

Se pare ca, dupa migratia in masa a baronilor si baronasilor PSD catre PNL, partidul din urma a prins din zbor si cateva dintre obiceiurile primului. Asa se face ca, primarul PNL dintr-o comuna obscura din judetul Arges, Albestii de Muscel, Mihai Catalin Manta, s-a gandit sa-si asigure un nou mandat printr-o metoda sigura, validata […]

Autor: Aciduzzul | 24 mai, 2019 | 3 comentarii | 406 vizualizari | 5 voturi

“Alegerile” europarlamentare 2019, in fapt un jalnic exercitiu pseudoelectoral, reflecta cat se poate de clar faptul ca Romania este un stat esuat fara posibilitatea practica de a-si mai reveni. Asistam, de fapt, la o batalie intre diversele factiuni din serviciile secrete romanesti, in fapt doar niste reminiscente bolsevico-securistoide sau neomarxiste extrem de toxice, simple anexe […]

Autor: Aciduzzul | 24 mai, 2019 | 0 comentarii | 288 vizualizari | 4 voturi

Miza “alegerilor” europarlamentare 2019 este, din perspectiva papusarilor locali si a sefilor lor alogeni, una cat se poate de simpla: cati imbecili vor mai fi vrajiti de necesitatea de a-si exercita “dreptul” de vot in numele democratiei, in perspectiva urmatoarelor “alegeri”, prezidentiale, parlamentale si locale. Prostilor, evident, nu le spune nimeni cui foloseste acesta iesire […]

Autor: Aciduzzul | 8 februarie, 2019 | 0 comentarii | 288 vizualizari | 2 voturi

Incredibil ce se intampla in Romania! Un sat intreg retrocedat unei familii, caz fara precedent in Romania! Satul Nadas din judetul Arad ramane retrocedat, dupa ce Tribunalul Olt a admis recursul formulat de familia Colteu, considerand ca cererea de reviziuire depusa de autoritatile locale este tardiva. In 2006, familia Colteu a mostenit un sat in […]

Autor: Aciduzzul | 22 octombrie, 2018 | 0 comentarii | 293 vizualizari | 1 vot

Tocmai am citit o nota a Jurnalistului de serviciu, suparat ca la o dezbatere despre Mediu la ProRomania n-a putut bea nici macar un pahar cu apa…. Pai, normal, la cat de multi sunt in firul de asteptare pentru devalizarea tarii asteia, nu-si pot permite sa aiba cheltuieli nedeductibile nici macar cu apa chioara, dar […]

Voturi
Vizualizari
Comentarii
Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
fii aproape de noi
Conferinta_AGROstandard
PUB
web design profesionist
Red Moon Media
CAMPANII bp
Atitudine Contemporana
Televiziunea Copiilor
Le Pre
1984 George Orwell
Televiziunea Copiilor
piata BIO
alimente organice
internet manipulation techniques
Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
bad politics

2009 - 2020 © BadPolitics