Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
mai 23, 2019, 6:00 am
Senin
Senin
14°C
Presiunea: 1010 mb
Umiditate: 82%
Vânt: 4 km/h V
Răsarit: 5:41 am
Apus: 8:45 pm
 
ANUNTURI UMANITARE
Economie
Manageri privati kominternisti?! Manageri privati instruiti la “academia de afaceri cu statul” Mazare-Constantinescu
Aciduzzul | 25 octombrie, 2012 | 0 comentarii | 218 vizualizari |
(1 voturi )

Consultantii David&Baias, PWC si George Butunoiu au recomandat Ministerului Transporturilor fix oamenii de care acesta avea nevoie pentru companiile din subordine. Primele trei firme de stat cu manageri privati arata ca demersul are un succes indoielnic. Printre oameni cu certe calitati manageriale si cu potential de a redresa acele firme si-au facut loc membri de partid sau personaje care orbiteaza in jurul scenei politice.

De la minister, la Tarom

Prima companie cu management privat, Tarom, are doi membri ai Consiliului de Administratie susceptibili de a fi fost plantati strategic de partidele aflate la putere. Primul este Valentin Macec, consilier al ministrului Transporturilor, Odiviu Silaghi si pentru scurta vreme presedinte al Consiliului de Administratie al Tarom. Macec a fost vicepresedinte al Consiliului Judetean Satu Mare din partea PNL pana in 2009, iar ulterior a lucrat pentru o firma de panouri fotovoltaice din Bucuresti.

Al doilea este Lucian Isar, fost ministru delegat pentru Mediul de Afaceri. Isar s-a facut remarcat in mediul privat, ocupand pozitii importante in cadrul BancPost, insa de la inceputul acestui an s-a apropiat de zona politica, ajungand pentru cateva luni chiar membru in Guvern.

Portul Constanta, pe mana sefului local PSD

Cea de-a doua companie la care au fost selectati manageri privati este Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime Constanta.

Importanta strategica a companiei pentru elita locala a PSD a facut ca reprezentantii politicului sa nu se mai amestece pur si simplu printre ceilalti candidati. Directorul general al Portului va fi nimeni altul decat presedintele organizatiei municipale PSD Constanta, Lucian Balut (foto), profesor la Universitatea Maritima Constanta. Balut a ratat prezenta pe listele USL pentru alegerile din 9 decembrie, primind, se pare, un premiu de consolare.

Intre februarie si decembrie 2008 el a fost si deputat PSD de Constanta. Pe lista membrilor Consiliului de Administratie al CNAPM mai apare si avocata Flavia Teodosiu, sotia lui Virgil Anastasiu, director adjunct in cadrul Primariei Capitalei.

Acesta e cercetat de DNA alaturi de Sorin Oprescu pentru un prejudiciu de 50 de milioane de euro produs Primariei. Flavia Teodosiu a fost intre 2008 si 2010 membru in Consiliul de Supraveghere al Fondului Proprietatea, din partea Ministerului de Finante.

A treia companie cu management (teoretic) privat este Compania Nationala Administratia Canalelor Navigabile Constanta.

Director general ramane Daniel Georgescu (foto), fost consilier local din partea PSD in Constanta, numit de Guvern in iunie la conducerea societatii. Experienta in management a capatato deschizandu-si o firma prin care a facut afaceri cu Consiliul Judetean. in patru ani, firma lui Georgescu, cu sediul in acelasi loc ca si organizatia judeteana a PSD, a castigat 19 contracte totalizand circa 4,5 milioane de lei.

In afara lui, va mai face parte din CA si Mihai Darie, fost director economic al Fondului Proprietatea. La plecarea din functia de la Fond, Darie si ceilalti doi directori concediati in 2009 au primit compensatii totalizand 464.000 de euro.

Ultimul pe lista este Cornel Panait, prorector al Universitatii Maritime Constanta si consilier judetean din partea aceluiasi PSD. Un amanunt interesant e ca fratele sau, Viorel Panait, director general al Comvex Constanta, a fost numit in CA al Portului Constanta.

Majoritatea celor selectati nu au experienta in domeniul de activitate al companiilor sau nu au detinut pana acum pozitii in management

Sursa: Evenimentul Zilei

Foto: Agerpres

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website


*

Editoriale din aceeasi categorie

Autor: Aciduzzul | 8 februarie, 2019 | 0 comentarii | 80 vizualizari | 2 voturi

Animals International Romania publica dovezi filmate despre cruzimea de rutina din ferme industriale de crestere a gainilor ouatoare si cere companiilor din Romania sa foloseasca doar oua de la gaini care nu sunt tinute in custi! Filmarile au fost realizate in ferme din Romania si din Polonia in care se produc oua comercializate in supermarketuri, […]

Autor: Aciduzzul | 20 octombrie, 2018 | 0 comentarii | 190 vizualizari | 1 vot

Azi, despre Agricultura si Mediu de la ProRomania, partiduletul creat de Ponta cel Suparat, impreuna cu alti dizidenti suparati din “marele” PSD! Daniel Constantin–speaker; Bun orator, guler alb, aparent aplicat, cu slide-uri si cifre oficiale, dar cu NIMIC CONCRET-Trimiteri la anterioarele lui mandate de ministru atat la Agricultura, cat si la Mediu si concluzia ca […]

Autor: Aciduzzul | 26 noiembrie, 2017 | 1 comentarii | 218 vizualizari | 1 vot

Redeventa pentru apa imbuteliata ar urma sa aiba aceeasi valoare precum in cazul marmurei, calcarului sau gresiei, adica echivalentul in lei a 4 euro/m³, ceea ce ar fi practic cea mai mare redeventa pe ape imbuteliate din Uniunea Europeana, potrivit unui proiect de LEGE pentru reglementarea sistemului de redevente al concesiunilor resurselor minerale, petroliere si […]

Autor: Aciduzzul | 5 octombrie, 2015 | 0 comentarii | 263 vizualizari | 1 vot

Mihail Florescu, antreprenor cu o experienta de peste doua decenii in afaceri, este un nume cunoscut pe piata cafelei, fiind primul producator roman care a exportat cafea in SUA. In afaceri a intrat chiar in primii ani de dupa 1989, cand s-a intors din Italia pentru a incepe ceva pe cont propriu la el acasa. […]

Autor: Aciduzzul | 24 septembrie, 2015 | 0 comentarii | 174 vizualizari | 2 voturi

La Bruxelles, vechile state membre fac legea, in timp ce noii intrati incearca sa se descurce mai mult pe cont propriu. Adevarul este insa ca n-au niciun fel de sansa in fata intereselor marilor puteri, nici macar in cazul unor “compromisuri”, fie ele chiar si de dragul unor aliante temporare de pe urma carora state […]

Voturi
Vizualizari
Comentarii
Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
fii aproape de noi
Conferinta_AGROstandard
PUB
web design profesionist
Red Moon Media
CAMPANII bp
Atitudine Contemporana
Televiziunea Copiilor
Le Pre
1984 George Orwell
Televiziunea Copiilor
piata BIO
alimente organice
internet manipulation techniques
Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
bad politics

2009 - 2019 © BadPolitics