Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
mai 27, 2019, 5:29 pm
Predominant  înnourat
Predominant înnourat
27°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 41%
Vânt: 11 km/h SE
Răsarit: 5:38 am
Apus: 8:49 pm
 
ANUNTURI UMANITARE
Economie
Manipularea tendintelor economice, o alta arma murdara a finantei mondiale
Aciduzzul | 1 ianuarie, 2012 | 0 comentarii | 127 vizualizari |
(Fara voturi momentan)

Suntem in pragul noului an si deja se intrec in previziuni, care de care mai toxice, toate acele banci de investitii si organizatii financiare, in special din SUA, care prin instrumente financiare de distrugere in masa si nu am sa plasez intre clasicele ghilimele expresia, pentru ca discutam despre o realitate si nu despre o fictiune, au creat criza economica globala, fiind fondatori ai acesteia, creatori universali. Cum pot fi crezute aceste institutii financiare, cand pana mai ieri pariau de zor, zeci de miliarde de USD pe caderea Euro, care iata ca nu s-a intamplat si nu a facut decat sa le mai produca ceva pierderi in bilant? Cum pot fi crezute aceste institutii financiare, cand pentru salvarea lor, FED-ul american si tiparnita proprie de balast financiar au pompat si aruncat in acest sistem, realmente toxic si nociv, peste 1200 miliarde USD in mod direct din totalul de 7700 miliarde USD rulati in acest scop?

Nu vi se pare ciudat ca dintr-o data, previziunile financiare ale acestor banci de investitii sunt confirmate, inca din fasa, prin sentintele colegelor lor, de pe acelasi continent, ma refer la agentiile de rating, care taie si iar taie, in carnea vie, fie a ratingului de tara, fie a ratingului de banca. Asistam la un val fara precedent, de fapt sunt valuri succesive de decaderi de rating, care nu au decat un scop, mizerabil consider eu si anume, sa loveasca in stabilitatea sistemului economic european, in special al Uniunii Europene si pe cale de consecinta in increderea si asa subrezita mai mult decat ar trebui a investitorilor, care sa-si indrepte fluxurile de numerar, daca se poate, spre teritoriul american.

Manipularea tendintelor economice pentru anul 2012, in sensul distorsionarii previziunilor si prognozelor, care au la baza informatii economice corecte si modele financiare consacrate deja, se petrece si are drept scop crearea unei perceptii false, in special in randul detinatorilor de capitaluri, astfel incat acestia sa finanteze alte economii, cum ar fi cea a SUA, in detrimentul unei zone economice asa zis riscante si nesigure, cum ar fi cea a Uniunii Europene.

Aceasta mare manipulare este cunoscuta de liderii Uniunii, care incearca sa ia masuri, in special impotriva agentiilor americane de rating, acuzate ca submineaza economia si interesele UE, posibil chiar prin crearea unei agentii de rating europene. Trebuie sa retinem ca acest tip de manipulare nu poate fi oprit administrativ, el patrunde in toate straturile activitatii economice si financiare si ce-i mai grav in mintea investitorilor, care de multe ori panicati si disperati, isi indreapta capitalurile spre zone mult indepartate de Uniunea Europeana.

Ce putem retine, din noianul de informatii care ne bombardeaza in aceste zile de sfarsit de an, in special in legatura cu, cum va arata anul 2012? In primul rand, acest an va fi un an al incertitudinilor, cu volatilitate sporita pe principalele titluri sau active de valoare. Statele UE, in special cele responsabile, vor incerca sa impuna in cadrul uniunii un model economic si fiscal-bugetar, care sa previna afundarea situatiilor financiare intr-un abis, fara iesire. Probabil vor reusi, chiar daca pretul va consta in reintrarea pentru o perioada relativ scurta in recesiune economica.

Cum Banca Central Europeana a devenit imprumutator de ultima instanta in spatiul bancar european, aruncand in aceste ultime zile ale anului aproape 500 de miliarde de euro, pentru acoperirea ranilor bancare, generate de nerambursarea la scadenta a datoriilor suverane, sa consideram ca cel putin pentru 3 ani, drama crizei datoriilor suverane este amanata, in speranta ca ceva se va intampla in acest rastimp, pentru o rezolvare de la sine a situatiei. Ca la baza rezolvarii pentru moment a acestei complicate probleme sta un truc, ce mai conteaza, daca rezultatul rezida in linistea necesara trecerii sarbatorilor de iarna si a anului nou, fara tumultul lunilor octombrie, noiembrie si decembrie, cand sistemul financiar bancar al zonei euro, dadea sa sara in aer de la o ora la alta, cand prin explozie, cand prin implozie, nehotarat in aceasta privinta.

Desigur, pentru cei responsabili conteaza, stiindu-se ca o masura anormala nu poate naste normal, ci mai degraba anormal, adica urmari negative, pe care le vom resimti in timp, urmand a fi afectati de fenomene economice pe care astazi nici nu le intuim, in cel mai fericit caz, le banuim. Trucul, pentru cei interesati in devoalarea fetei hidoase a sistemului financiar bancar din zona euro, asa cum BCE a inchipuit-o, consta in inlocuirea emisiunii de euroobligatiuni, adica impartirea poverii datoriilor suverane intre toate statele din zona euro, cu care Gemania nu a fost de acord, cu imprumuturile pe 3 ani, cu dobanda simbolica, acordate bancilor in suferinta si garantate cu ce credeti, cu titluri de stat apartinand statelor euro in suferinta. Adica, ar zice romanii neaosi, aceeasi Marie, cu alta palarie!

In al doilea rand, anul 2012 va fi un an al oportunitatilor, pentru cei care cred ca o criza majora ofera, pe langa multe neajunsuri si astfel de beneficii. Romania ar putea sa exploateze aceste oportunitati si sa recupereze parte din pierderile suferite in perioada grea si lunga de criza pe care a traversat-o. Vom vedea!

In al treilea rand si ultimul previzibil, economia atat nationala, cat si europeana, va avea oportunitatea relansarii, desigur pe alte baze decat cele fanteziste, cu care ne-am obisnuit de atata amar de ani si sa confere cetatenilor nationali reinvierea increderii si sperantei populatiilor in mai bine, in prosperitate si un nivel de trai cat de cat acceptabil.

Ce nu va fi anul 2012? Nu va fi anul dezintegrarii economiei europene, a sistemului financiar-bancar, a indeplinirii profetiilor apocaliptice, care ne-au inundat spatiul media in anul 2011. Aceasta inseamna ca trebuie sa privim cu incredere in noi, in partenerii europeni, de uniune, in faptul ca impreuna putem si vom reusi sa depasim greutatile momentului, ale perioadei.

Nu in cele din urma, urez tuturor celor care citesc aceste randuri, fie pe site-ul meu, www.blanculescu.ro, fie pe platforma Voxpublica.ro, un An Nou, cu multe impliniri si succese, in sanatate, alaturi de toti cei dragi ! La multi ani si sa ne vedem cu bine in 2012 !

Sursa: Voxpublica

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website


*

Editoriale din aceeasi categorie

Autor: Aciduzzul | 8 februarie, 2019 | 0 comentarii | 80 vizualizari | 2 voturi

Animals International Romania publica dovezi filmate despre cruzimea de rutina din ferme industriale de crestere a gainilor ouatoare si cere companiilor din Romania sa foloseasca doar oua de la gaini care nu sunt tinute in custi! Filmarile au fost realizate in ferme din Romania si din Polonia in care se produc oua comercializate in supermarketuri, […]

Autor: Aciduzzul | 20 octombrie, 2018 | 0 comentarii | 190 vizualizari | 1 vot

Azi, despre Agricultura si Mediu de la ProRomania, partiduletul creat de Ponta cel Suparat, impreuna cu alti dizidenti suparati din “marele” PSD! Daniel Constantin–speaker; Bun orator, guler alb, aparent aplicat, cu slide-uri si cifre oficiale, dar cu NIMIC CONCRET-Trimiteri la anterioarele lui mandate de ministru atat la Agricultura, cat si la Mediu si concluzia ca […]

Autor: Aciduzzul | 26 noiembrie, 2017 | 1 comentarii | 218 vizualizari | 1 vot

Redeventa pentru apa imbuteliata ar urma sa aiba aceeasi valoare precum in cazul marmurei, calcarului sau gresiei, adica echivalentul in lei a 4 euro/m³, ceea ce ar fi practic cea mai mare redeventa pe ape imbuteliate din Uniunea Europeana, potrivit unui proiect de LEGE pentru reglementarea sistemului de redevente al concesiunilor resurselor minerale, petroliere si […]

Autor: Aciduzzul | 5 octombrie, 2015 | 0 comentarii | 264 vizualizari | 1 vot

Mihail Florescu, antreprenor cu o experienta de peste doua decenii in afaceri, este un nume cunoscut pe piata cafelei, fiind primul producator roman care a exportat cafea in SUA. In afaceri a intrat chiar in primii ani de dupa 1989, cand s-a intors din Italia pentru a incepe ceva pe cont propriu la el acasa. […]

Autor: Aciduzzul | 24 septembrie, 2015 | 0 comentarii | 174 vizualizari | 2 voturi

La Bruxelles, vechile state membre fac legea, in timp ce noii intrati incearca sa se descurce mai mult pe cont propriu. Adevarul este insa ca n-au niciun fel de sansa in fata intereselor marilor puteri, nici macar in cazul unor “compromisuri”, fie ele chiar si de dragul unor aliante temporare de pe urma carora state […]

Voturi
Vizualizari
Comentarii
24 Mai 2019 | 0 comentarii | 86 vizualizari | 2 voturi
»
| comentarii | vizualizari | voturi
Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
fii aproape de noi
Conferinta_AGROstandard
PUB
web design profesionist
Red Moon Media
CAMPANII bp
Atitudine Contemporana
Televiziunea Copiilor
Le Pre
1984 George Orwell
Televiziunea Copiilor
piata BIO
alimente organice
internet manipulation techniques
Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
bad politics

2009 - 2019 © BadPolitics