Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
iunie 3, 2020, 6:47 pm
Predominant însorit
Predominant însorit
21°C
Presiunea: 1010 mb
Umiditate: 42%
Vânt: 11 km/h SSV
Răsarit: 5:33 am
Apus: 8:55 pm
 
ANUNTURI UMANITARE
Big Brother
Marea Britanie: sute de functionari ai primariilor vor avea puteri de tip politienesc (Iulian Urban)
Aciduzzul | 12 martie, 2010 | 0 comentarii | 90 vizualizari |
(2 voturi )

Alte sute de membri ai personalulului primariilor şi agenţi privati de pază vor avea puteri de tip politienesc, într-o unitate proaspăt deschisa a Internelor, in ideea de a crea o armată de “spioni” civili. (http://www.prisonplanet.com/british-government-to-bolster-army-of-civilian-spies.html) Aproape 1.700 de persoane, inclusiv paznici de parcări şi gardieni, deja au atribuţii ce includ acordarea de amenzi şi chiar de a face fotografii infractorilor ce reprezinta pericol scăzut, în conformitate cu Sistemul comunitar de acreditare pentru siguranta. Guvernul a anunţat în linişte ca intenţionează să revizuiască sistemul cu ofiţerii-şefi de poliţie, pentru a vedea cum poate fi extins în continuare.

Ofiţerii cu grade si cei de la arhive au avertizat ca mişcarea “estompează liniile” ce delimiteaza aplicarea legitima a legii şi duce la crearea unui “al treilea pilon” poliţienesc.

Chiar şi politistii – şefi sunt acum precauti cu privire la schemă si la dezvoltarea rapidă a acesteia, care a dus la o crestere a efectivelor cu o cincime în doar 12 luni.

Subiectul va alimenta în continuare preocupari cu privire la faptul că, resimtind o presiune crescuta privind bugetul, Guvernul va dori să promoveze niste forte poliţienesti cat mai ieftine.

Conform CSAS, un şef de poliţie poate da unor angajaţi ai autorităţilor locale sau companiilor private puteri limitate, cum ar fi dreptul de a da amenzi la faţa locului, inclusiv pentru infracţiunile de tulburare a linistii publice sau de aruncare/ depozitare a gunoiului in locuri nepermise; este inclus si dreptul de a opri pentru control prin sondaj a vehiculelor şi de confiscare a alcoolului gasit .

Ei au propriile lor uniforme şi insigne şi pot cere nume şi adrese şi pot să faca fotografii infractorilor. Exista 1667 aşa-numite “persoane acreditate”, în Anglia şi Ţara Galilor, si 109 organizaţii, inclusiv 31 companii private implicate.

Un număr suplimentar de 478 de civili au primit autoritatea de a opri vehicule pentru a verifica actele si plata taxelor auto.

Dar, o secţiune îngropata recent într-un recent document de la interne privind strategia poliţieneasca in catiere spune: ” Sistemul comunitar de acreditare pentru siguranta (CSAS) este un mod puternic in care poliţia lucreaza cu partenerii şi valorifica la maxim colaborarea cu persoane a căror sarcină este de a mentine cartierele în condiţii de siguranţă, oferindu-le o gamă limitată de puteri pentru a face faţă ASB (comportamentului anti-social).

“Guvernul şi ACPO (Asociaţia ofiterilor-şefi de poliţie) va revizui CSAS pentru a vedea cum poate fi extins si aplicat la mai multe forţe şi organizaţii.”

Revizuirea va fi efectuată în această vară, dar Peter Davies, Seful adjunct al Poliţiei din Nottinghamshire şi conducătorul ACPO pentru CSAS, a declarat: “persoanele acreditate joacă un rol în asigurarea siguranţei şi a securitatii in cartiere.

“Cu toate acestea, rolul lor trebuie să rămână distinct de cel al ofiţerilor de poliţie, a căror sarcină este să sprijine şi să aplice legea, luptand împotriva oricarei forme de agresiune ce afecteaza a publicul şi comunitatea.”

Miscarea ridică, de asemenea, temeri cu privire la viitorul Poliţiei, în special avand in vedere presiunea sub care se afla ofiţerii- şefi de a reduce costurile. Există deja mai mult de 16.000 de ofiţeri de poliţie pentru sprijin comunitar şi acum a aparut un număr tot mai mare de civili acreditati.

Simon Reed, Vice-Preşedinte al Federaţiei de Poliţie, a declarat: “Asta iese sub control. Ratele de creştere sunt fenomenale”.

“Se estompează liniile de delimitare între poliţie, ca şi organizatie legitim de aplicare a legii şi aceste pseudo-agenţii care nu mai contenesc sa rasara.

“Este efectiv un al treilea pilon de poliţie. Unde se va termina?”

Dylan Sharpe, director de campanie al Big Brother Watch “, a declarat:” Cei împuterniciti de către aceste sisteme nu au nimic care sa semene cu o pregătire profesională solidă, nu au experienţa sau respectul pentru a încerca şi a reusi sa controleze publicului. ”

Un document ce a scapat catre public in ultima lună a sugerat ca unul din cinci ofiţeri de poliţie si-ar putea pierde locul de muncă, în conformitate cu masurile de reducere a costurilor.

Până la 28.000 ofiţeri ar fi înlocuiti de către lucrători civili – reprezentand salvarea a sute de milioane de lire sterline – în conformitate cu sugestiile Consiliului de forţă de muncă, mentionate la o reuniune prezidată de ACPO şi cu implicarea Agenţiei Naţionale de imbunatatire a Poliţiei – organism finantat al Internelor, responsabil pentru eficientizare în cadrul serviciului .

The Daily Telegraph, de asemenea, a dezvăluit faptul că forţele pierd mii de ofiţeri de recrutare prin stoparea procesului de recrutare şi înlocuirea lor cu voluntari speciali.

Trei sferturi din toate forţele au încetat să ia noi recruţi in sensul că, până la 3200 ofiţeri ar putea fi pierduti la nivel naţional în următorii trei ani.

David Hanson, Ministrul pe probmele poliţienesti, a declarat: “Poliţia incearca sa infraneze comportamentul antisocial, dar bătaia nu este totul la locul lor de muncă. Suntem hotărâţi să dam puterea comunităţilor, pentru a contribui la combaterea infratiunilor care contează cel mai mult pentru ei, iar Sistemul comunitar de acreditare pentru siguranta este o parte din această strategie.

“Ea dă puteri limitate persoanelor care lucrează deja în domeniul sigurantei comunitatii, care a fost susţinută de două treimi din public într-un studiu la nivel national. Sistemul este încă un alt instrument de abordare a comportamentului antisocial şi poate ajuta poliţia sa castige timp pe care sa-l foloseasca pentru combaterea formelor grave de criminalitate şi pentru a proteja publicul. ”

Sursa: Iulian Urban

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website


*

Editoriale din aceeasi categorie

Autor: Aciduzzul | 6 martie, 2016 | 0 comentarii | 9436 vizualizari | 8 voturi

Site-urile americane sustin ca hacker-ul roman supranumit Guccifer, extradat recent in Statele Unite, ar fi fost gasit mort in celula in care ese incarcerat, la scurt timp dupa ce ar fi disparut din celula, ulterior interogarii acestuia de catre FBI. Informatia vine la scurt timp dupa ce FBI a anuntat ca nu recomanda procurorilor americani […]

Autor: Aciduzzul | 17 ianuarie, 2015 | 0 comentarii | 308 vizualizari | 6 voturi

Ce urmăresc băieţii de mai jos cu aprobarea unor proiecte de lege în regim de urgenţă? Cine sunt ei, cine îi dirijează şi unde vor să ajungă? Asociaţia pentru Implementarea Democraţiei, Calea Europeană, Asociaţia Română pentru Evaluare şi Strategie, Asociaţia pentru Transformare Europeană, Asociaţia Atlantică a Tinerilor Lideri Politici, Federaţia Sindicatelor din Educaţie “Spiru Haret”, […]

Autor: Aciduzzul | 15 ianuarie, 2015 | 1 comentarii | 459 vizualizari | 2 voturi

Cei care vor renunta la libertatea esentiala pentru a dobandi o farama de siguranta pe moment nu merita nici libertate, nici siguranta (Benjamin Franklin) Gata, acum ca a cam trecut si isteria “atentatului sangeros” Charlie Hebdo, hai sa vedem si cu ce scop a fost la cale. Evident, dupa cum ne-am obisnuit deja de la […]

Autor: Aciduzzul | 11 ianuarie, 2015 | 0 comentarii | 1036 vizualizari | 3 voturi

Faptul că dispozitivele psihotronice au ajuns atât de avansate încât pot menține într-o stare de letargie populația unei întregi țări, de exemplu, nu mai reprezintă o surpriză pentru cei avizați…Desigur, foarte mulți v-ați întrebat probabil cum de este posibil ca într-o țară ca România, jefuită și umilită de decenii, oamenii să nu fie în stare […]

Autor: Aciduzzul | 9 ianuarie, 2015 | 0 comentarii | 146 vizualizari | 2 voturi

“Cei care vor renunţa la libertatea esenţială pentru a dobândi o fărâmă de siguranţă pe moment nu merită nici libertate, nici siguranţă” Benjamin Franklin Ungureanu despre atentatele de la Paris: Este un moment critic pentru viitorul construcţiei europene. Fostul premier şi ministru de Externe Mihai Răzvan Ungureanu consideră că, după atentatele de la Paris, UE […]

Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
fii aproape de noi
Conferinta_AGROstandard
PUB
web design profesionist
Red Moon Media
CAMPANII bp
Atitudine Contemporana
Televiziunea Copiilor
Le Pre
1984 George Orwell
Televiziunea Copiilor
piata BIO
alimente organice
internet manipulation techniques
Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
bad politics

2009 - 2020 © BadPolitics