Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
noiembrie 25, 2020, 6:44 am
Predominant senin
Predominant senin
-1°C
Presiunea: 1030 mb
Umiditate: 100%
Vânt: 4 km/h V
Răsarit: 7:25 am
Apus: 4:40 pm
 
ANUNTURI UMANITARE
Editorialele editiei
Mihai Razvan Ungureanu nu pare agreat de rezervistii SRI. Ungureanu si serviciile secrete straine
Aciduzzul | 8 aprilie, 2012 | 0 comentarii | 509 vizualizari |
(1 voturi )

Aurel I. Rogojan
Dupa 1989, in Romania a intrat foarte repede in circulatie un nou tip de pasaport. Cel mai tare pasaport. Pasaportul de agent al unui sau mai multor servicii secrete ale noilor stapani ai lumii. Un evreu romano-american, convertit la catolicism (Dorin Tudoran sau Vladimir Tismaneanu? – nn), mi-a invederat ca sunt si voi ramane o persoana nefrecventabila daca nu ma hotarasc sa ma salvez in barca pescarului ce mi-a iesit in cale, in sua personna. Osardia unora, dar si a altora, cu aceeasi origine ideologica, chiar daca roza vanturilor i-a imprastiat pe toate punctele cardinale ale mapamondului, de-a ma damnatiza, avand ca laitmotiv niste realitati obiective de notorietate generala, intotdeauna demn asumate, circumscrise faptului de a fi fost si ramas in serviciul patriei mele ca ofiter al securitatii statului si natiunii romane, imi reaminteste, de fiecare data cand sunt luat in seama, de vorbele pescarului.

Asta, fiindca cei care vad si simt o amenintare periculoasa pentru linistea lor in exercitarea, din partea-mi, a dreptului prevazut de celebrul Articol 19 din Declaratia Universala a Drepturilor Omului sunt in barca pe care am refuzat-o. Si nu am refuzat-o fiindca este prea slaba in fata furtunilor care ne asteapta, ci fiindca este o barca mereu ratacitoare prin ceturile taramurilor ostile sufletului romanesc.

Si totusi, nu putini romani de seama, prin demnitatile inalte, dar temporar detinute, in virtutea naivitatii si bunei noastre credinte, platesc cu averea Romaniei pretul cate unui bilet de clasa a treia pentru a se putea urca si ei in barca pescarului.

De trei luni si mai bine, tot felul de voci “din public” transmit unele supozitii, altele aparente neprobate inca, in legatura cu interesele straine reprezentate de cetateanul Mihai – Razvan Ungureanu, primul dintre ministrii Guvernului Romaniei.

Locotent-colonelul (retragere) Nicolae Ulieriu, fost sef al Biroului [ulterior Sectorul] de Presa al Serviciului Roman de Informatii, este si el unul dintre cei care au afirmat, cu subiect si predicat, ca prim-ministrul a avut si ar avea o relatie speciala cu un anumit serviciu strain. Domnul Ulieriu nu poarta decat vorbele auzite la ultimul sau loc de munca.

Mai recent, senatorul Daniel Savu, colonel SRI in rezerva, membru al Comisiei comune a Camerei Deputatilor si a Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activitatii Serviciului Roman de Informatii, a savarsit si Domnia Sa o afirmatie cu acelasi fond. Calitatea de membru al comisiei parlamentare de control a SRI [detinatorul competentei generale de contraspionaj] da afirmatiei domnului senator nu numai greutate, dar si alte conotatii. Se stie si nu numai ca se accepta, dar ar putea fi si o conditie. Nu ar fi nici primul, dar nici ultimul caz.

Intamplator sau nu, aparitia si ascensiunea cetateanului Mihai-Razvan Ungureanu in viata publica nu mi-au ramas neobservate. El a capatat notorietate publica in prima jumatate a anilor ’90, in urma unui scandal care a implicat Serviciul Roman de Informatii.

Scenariul, regia si productia sunt un duplicat al scandalului creat in jurul lui Horia-Roman Patapievici, pornindu-se de la o banala investigatie a capitanului Soare. In cazul preparatorului universitar Mihai-Razvan Ungureanu, un alt “capitan Soare”, [fost corespondent de razboi pe frontul din Transnistria!] a gasit de cuviinta sa-l viziteze la locul de munca si sa initieze o provocare la colaborare, in opinia lui Mihai Razvan Ungureanu.

In contextul de atunci, simpla prezenta a unui ofiter al SRI intr-o institutie publica putea sa devina pretext de scandal. Oripilat de gestul reprezentantului autoritatii legitime a statului roman, Mihai Razvan Ungureanu s-a adresat cu proteste vehemente pe la porti straine, cazul sau devenind obiect de studiu in Marea Britanie, este exemplul pe care il putem demonstra, de pe urma caruia capata foarte repede o larga notorietate internationala.

Intamplator sau nu, de studierea si expunerea cazului sau in Marea Britanie, si in lume, s-a ocupat Virgil Baleanu [alias Dijmarescu], fost ofiter, cu gradul de capitan, in contraspionajul extern al Departamentului Securitatii Statului, care, conform documentelor oficiale, in 1987 a fost condamnat la moarte, in contumacie, pentru savarsirea infractiunii de tradare.

Asemenea lui Horia-Roman Patapievici, Mihai Razvan Ungureanu a inceput sa fie perceput in medii din strainatate, inchise “neinitiatilor”, ca un tanar al carui viitor promite si in care trebuie investit.

Colectia impresionanta de titluri si functii onorifice din CV-ul prim-ministrului in functie nu mai lasa loc si pentru vreo realizare notabila. Nici nu avea cand sa valorifice atat de multele investitii, toate menite a-i stimula neostoita-i sete. De putere si de bani. Asa ni-l descriu intimii sai.

Investitorii l-au format ca actor. Adica interpret de roluri. Pentru asta l-au invatat arta de a minti si de a fi impertinent, ca antidot la trac. Independentul Mihai Razvan Ungureanu recita zilnic pe de rost dezinformarile politice elaborate in laboratorul toxic al unui partid iremediabil compromis, pe care il mentine la putere in numele dorintei sale patologice de putere.

Primul dintre ministrii Guvernului Romaniei ne minte fara sa clipeasca, cinic si cu ura, de cate ori ni se adreseaza. Actele sale de guvernamant sunt niste ordine straine si secrete. Secrete pentru a ascunde abuzul, ilegalitatea si tradarea. Legea nationala romana a secretelor de stat interzice clasificarea ca secrete de stat a informatiilor de interes public.

Guvernul nu mai comunica nimic din ceea ce face, numai dupa ce isca vreun scandal. Si o face aproape in fiecare zi.

Guvernul prefera sa ia amploare zvonurile, in loc sa ofere informatiile corecte. Guvernul are sadica placere sa stea spectator la dezbinarile pe care le provoaca si sa ne adanceasca disperarile.

Cand guvernezi netransparent, inseli, cetatene Ungureanu! Iar infidelitatea inaltului dregator, inalta tradare de tara se cheama, cetatene prim-ministru!

Sursa: Cotidianul, Ziaristi Online

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website


*

Editoriale din aceeasi categorie

Autor: Aciduzzul | 26 septembrie, 2020 | 0 comentarii | 54 vizualizari | 3 voturi

In Sectorul 6 din Bucuresti lupta reala la alegerile locale din 27 septembrie se da intre actualul primar Gabriel Mutu de la PSD si Ciprian Ciucu de la PNL-USR-Plus. Inutil de precizat ca ambele personaje sunt la fel de inutile, toxice, fara eficienta manageriala si complet lipsite de carisma. Daca Mutu este recunoscut pentru afacerile […]

Autor: Aciduzzul | 26 septembrie, 2020 | 0 comentarii | 86 vizualizari | 4 voturi

Ciprian Ciucu este, probabil, unul dintre cele mai toxice personaje din asa-zisa politica din Romania. Pentru astfel de indivizi se impune nu doar o verificare atenta din partea DNA, ci chiar introducerea expertizei psihiatrice obligatorii pentru aspirantii la functii politice. Evident, niciuna dintre acestea nu este posibila in actualul context politic. Candidatul PNL sustinut si […]

Autor: Aciduzzul | 7 septembrie, 2020 | 1 comentarii | 74 vizualizari | 4 voturi

Se pare ca, dupa migratia in masa a baronilor si baronasilor PSD catre PNL, partidul din urma a prins din zbor si cateva dintre obiceiurile primului. Asa se face ca, primarul PNL dintr-o comuna obscura din judetul Arges, Albestii de Muscel, Mihai Catalin Manta, s-a gandit sa-si asigure un nou mandat printr-o metoda sigura, validata […]

Autor: Aciduzzul | 24 mai, 2019 | 3 comentarii | 420 vizualizari | 5 voturi

“Alegerile” europarlamentare 2019, in fapt un jalnic exercitiu pseudoelectoral, reflecta cat se poate de clar faptul ca Romania este un stat esuat fara posibilitatea practica de a-si mai reveni. Asistam, de fapt, la o batalie intre diversele factiuni din serviciile secrete romanesti, in fapt doar niste reminiscente bolsevico-securistoide sau neomarxiste extrem de toxice, simple anexe […]

Autor: Aciduzzul | 24 mai, 2019 | 0 comentarii | 308 vizualizari | 4 voturi

Miza “alegerilor” europarlamentare 2019 este, din perspectiva papusarilor locali si a sefilor lor alogeni, una cat se poate de simpla: cati imbecili vor mai fi vrajiti de necesitatea de a-si exercita “dreptul” de vot in numele democratiei, in perspectiva urmatoarelor “alegeri”, prezidentiale, parlamentale si locale. Prostilor, evident, nu le spune nimeni cui foloseste acesta iesire […]

Voturi
Vizualizari
Comentarii
»
07 Sep 2020 | 1 comentarii | 85 vizualizari | 2 voturi
»
09 Oct 2020 | 0 comentarii | 85 vizualizari | 3 voturi
Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
fii aproape de noi
Conferinta_AGROstandard
PUB
web design profesionist
Red Moon Media
CAMPANII bp
Atitudine Contemporana
Televiziunea Copiilor
Le Pre
1984 George Orwell
Televiziunea Copiilor
piata BIO
alimente organice
internet manipulation techniques
Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
bad politics

2009 - 2020 © BadPolitics