Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
octombrie 21, 2017, 9:54 am
Predominant  înnourat
Predominant înnourat
11°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 93%
Vânt: 0 km/h N
Răsarit: 7:38 am
Apus: 6:22 pm
 
ANUNTURI UMANITARE
Agricultura
Ne vindem țara în cea mai deplină complicitate! Niciun partid, niciun politician, niciun ONG nu are nimic de zis!
Aciduzzul | 4 ianuarie, 2014 | 0 comentarii | 180 vizualizari |
(2 voturi )

Ion Coja
Austriecii nu-și permit pădurile lor și le cumpără pe ale noastre. 6 % din pădurile României au fost cumpărate de austrieci și finlandezi. Și Universitatea americană Harvard a cumpărat 35.000 de hectare, pentru că pădurile sunt ieftine în România și aduc profit. Pădurile au costuri de întreţinere mici, iar proprietarii obţin un profit substanţial din valorificarea lemnului. Aşa că nu este de mirare că, în ultimii ani, 400.000 de hectare pădure au fost cumpărate de străini. „Un proprietar a reușit să achiziționeze 50.000 de hectare, restul fondurilor de investiții au între 2.000-3.000de ha până la 15.000 de hectare de păduri”, a spus Bogdan Tudor, reprezentantul asociaţiei Nostra Silva.

De multe ori însă, autorităţile nu ştiu exact cine se află în spatele tranzacţiilor cu păduri. La fel ca terenurile agricole, pădurile nu pot fi cumpărate direct de investitorii străini, ci cu ajutorul unor intermediari români. „Pe mine mă sună cineva de la Sibiu şi îmi face plata. Nu-mi închipui cât de mare e încrengătura asta”, spune angajatul unei primării.

Printre străinii care au făcut afaceri la vedere cu pădurile din România este Fondul de investiţii al prestigioasei universităţi americane Harvard, care deţine 35.000 de hectare de pădure. Din fondul forestier pe care îl deţine în judeţul Vrancea, universitatea americană valorifică anual aproximativ 40.000 de mc. de material lemnos. Specialiştii spun că profitul depăşeşte un milion de euro.

„Au suprafeţe în zona comunei Câmpuri, judeţul Vrancea, în zona Dumitreşti”, a explicat un consilier în Inspectoratul silvic din Focşani.

Nu sunt singurii investitori care au văzut în pădurile din România o oportunitate. Printre cei mai mari proprietari de păduri se află firme din Finlanda, Germania sau Austria. Străinii caută suprafeţe mari. Problema este că pădurile au mai mulţi proprietari sau nu sunt înscrise în cartea funciară. De aceea, şi preţul terenului forestier este şi de trei ori mai mic decât în Austria sau Norvegia.

Dintre cele 6,5 milioane de hectare de pădure din România, jumătate sunt în propriete.

Plus un comentariu foarte pertinent:

Dinu Ciobotaru
Iată unde s-a ajuns cu legile aberante de restituire a proprietăţilor, restituiri în natură şi în bani prin SC Fondul Proprietatea SA.

Numai trădătorii de neam şi de ţară sunt capabili să dea asemenea legi de restituire a proprietăţilor.

România este singura ţară din Estul Europei, în care restituirea proprietaăţilor confiscate de comunişti s-a extins la infinit, fără limitarea perioadei şi a gradului de rudenie al solicitanţilor, în aşa fel încât o să ne trezim că trebuie să restituim proprietăţi pierdute de diverşi în Evul Mediu, terenuri cu locuitori ai satelor deveniţi iobagi moderni la grofi moderni, ca de exemplu satul Nadăş din judeţul Arad unde cu concursul justiţiei, s-a dezmoştenit o comunitate de români în folosul unor escroci.

Nu mai discutăm de faptul că restituirile de proprietăţi în bani, prin SC Proprietatea SA, conduc la situţia în care, cea mai mare parte din profitul realizat de cele mai bune active ale Statului Român, nu vor mai constitui surse de venituri la bugetul consolidat al statului, venituri necesare pentru acoperirea cheltuielilor cu administrația, învăţământul, sănătatea, dezvoltarea, etc.

Cu câtă inconştienţă Ponta Victor a listat la bursa din Londra, parte din gazul românesc, să nu se mai ştie pe mâna cui mai intre această bogăţie a ţării.

Generațiile prezente și cele viitoare suportă consecințele acestor legi nesăbuite, aberante de restituire a proprietîţilor, fiind obligate să plătească greșelile făcute de generațiile trecute care au confiscat abuziv proprietățile imobiliare și de către generațiile prezente care au făcut greșeli grave în procesul de restituire a proprietăților.

În nici o ţară din lume s-a mai întâlnit UN ASEMENEA JAF prin care bogăţiile naturale, terenul, pădurile, precum şi profitul celor mai atractive active ale ţării sa fie instrăinate, contrar prevderilor constituţiei care precizează că bunurile proprietate publică sunt inalienabile.

O mare parte din pământurile românilor a fost luată de străini, sub formă de active ale societăţilor comerciale înfiinţate de aceştia(!!!… cică investitori…???). Cazul Ioana Băsescu care a cumpărat terenul agricol de la o societate comercială având ca acţionar un italian, probabil asociat cu un cetăţean român.

Trebuie să ne opunem cu toate forţele intenţiei de înstrăinare a pământurilor, propusă să începă cu anul 2014.

Oare Statul Român este ocupat de khazari care ne jefuiesc şi ne vând ţara, şi care vor să distrugă Statul Român. Dinu Patriciu, cetăţean român mare escroc khazar de origine, afirma frecvent la tv prcum că statul este cel mai prost administrator. Da statul ocupat de khazari este cel mai prost administrator. Acest stat a permis lui Dinu Patriciu să fure parte din industria petrolieră românească şi să o vândă celor din Cazahstan.

Iată un exemplu de felul cum s-a îmbogăţit un khazar din România pe spinarea românilor. La fel, s-au îmbogăţit(pe spinarea românilor), parte dintre khazarii care s-au întors de aiurea, au cerut şi cer în continuare restituirea proprietăţilor, în natură sau în bani.

Sursa: Ion Coja

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website


*

Editoriale din aceeasi categorie

Autor: Aciduzzul | 5 decembrie, 2014 | 0 comentarii | 234 vizualizari | 2 voturi

Marius Șerban Una dintre temele ocultate cu mare grijă în România este Tratatul Transatlantic pentru Comerț și Investiții, adică, pe scurt, TTIP. Acest tratat reprezintă o serie de negocieri de natură comercială care se desfășoară în secret între Uniunea Europeană și Statele Unite ale Americii. În linii mari, TTIP presupune simplificarea barierelor comerciale în beneficiul […]

Autor: Aciduzzul | 26 noiembrie, 2014 | 0 comentarii | 100 vizualizari | 1 vot

Marius Șerban Modelul de dezvoltare al retail-ului din România este unul nesustenabil, specific țărilor africane, favorizant pentru corporații, dar ostil față de retailerii mici și medii și față de producătorii locali. În plus, dacă ne raportăm la țările occidentale, legislația ultrapermisivă din România a dat naștere unor nenumărate anomalii. Instalarea hypermarket-urilor în centrul orașelor și […]

Autor: Aciduzzul | 26 noiembrie, 2014 | 0 comentarii | 76 vizualizari | 2 voturi

Marius Șerban România a tot așteptat investitorii străini în ultimul sfert de secol de așa-zisă economie de piață. Numai că acești investitori străini nu s-au prea ridicat la nivelul așteptărilor. Foarte multe companii cu capital străin care activează în agricultură, industria alimentară și a procesării produselor agricole din România au companii-mamă în niște cutii poștale […]

Autor: Aciduzzul | 10 noiembrie, 2014 | 0 comentarii | 89 vizualizari | 1 vot

Marius Șerban România are în acest an, potrivit datelor APIA, 830.000 de exploatații agricole cu o suprafață cuprinsă între unul și cinci hectare și doar 13.100 de ferme cu o suprafață de peste 100 de hectare. Acestea din urmă acoperă, însă, 5,2 milioane de hectare de teren arabil, dintr-un total de 9,4 milioane de hectare, […]

Autor: Aciduzzul | 10 noiembrie, 2014 | 0 comentarii | 62 vizualizari | 1 vot

Marius Șerban Politicile agricole “ciudate” aplicate în România în ultimii 25 de ani, precum și absența unor reglementări coerente în domenii cheie, au condus la situația în care, mai mult de 50% din suprafața agricolă a României, respectiv 5,2 milioane de hectare este controalată de mari latifundiari, în special străini, în vreme ce, aproximativ jumătate […]

Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
fii aproape de noi
Conferinta_AGROstandard
PUB
web design profesionist
Red Moon Media
CAMPANII bp
Atitudine Contemporana
Televiziunea Copiilor
Le Pre
1984 George Orwell
Televiziunea Copiilor
piata BIO
alimente organice
internet manipulation techniques
Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
bad politics

2009 - 2017 © BadPolitics