Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
octombrie 19, 2017, 6:26 am
Senin
Senin
10°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 100%
Vânt: 0 km/h V
Răsarit: 7:36 am
Apus: 6:25 pm
 
ANUNTURI UMANITARE
Economie
Noul proprietar al Moldomin voia sa vanda activele companiei la bucata. O alta “privatizare reusita” a cuprului romanesc
Aciduzzul | 9 aprilie, 2012 | 0 comentarii | 277 vizualizari |
(1 voturi )

Proaspatul proprietar al Moldomin Moldova Noua, compania elvetiana Mineco AG care detine mine si in Serbia si Bosnia, intentiona sa vanda activele societatii la bucata, mituindu-l in acest scop pe vicepresedintele Curtii de Apel Timisoara. Potrivit unor surse judiciare, reprezentantul Mineco AG din Romania, Dan Adrian Rus, ar fi intermediat luarea de mita dintre judecatorul Nicolae Catalin Serban si alti reprezentanti ai companiei din Serbia, tocmai pentru se continua procedurile de valorificare a bunurilor societatii din Moldova Noua. In schimbul celor 50.000 euro, dintre cei 60.000 pretinsi, judecatorul Nicolae Catalin Serban s-ar fi angajat sa respinga cererile formulate de ANAF, de schimbare a lichidatorului judiciar, de sistare a oricaror modalitati de vanzare a bunurilor companiei si de suspendare a procedurilor de valorificare a acestora.

Concret, in cursul lunii februarie – martie 2012, vicepresedintele Curtii de Apel Timisoara a pretins de la doi cetateni sarbi, reprezentanti ai Mineco AG din Serbia, suma de 60.000 euro, prin intermediul consilierului judetean Iacob Chisarau, totodata director general al Moldomin, si al lui Adrian Dan Rus, reprezentant al Mineco AG din Romania.

La data de 14 martie, judecatorul a primit, cu ajutorul sotiei sale, notarul public Mihaela Ramona Serban, a prof. univ. din cadrul Universitatii Eftimie Murgu din Resita Mihaila Ioan Marian, a notarului public Serban Mihaela Ramona (sotia judecatorului) si a directorului general al Moldomin, Iacob Chisaru, suma de 50.000 euro.

“Banii au fost pretinsi si primiti de judecatorul Serban Nicolae Catalin care a lasat sa se creada ca are influenta asupra magistratilor ce aveau spre solutionare doua dosare aflate in faza recursului pe rolul Curtii de Apel Timisoara, pentru a-i determina sa respinga caile de atac formulate.

Unul dintre dosare avea ca obiect o cerere de inlocuire a unui lichidator judiciar cu un altul, in cadrul procedurii de insolventa declansate fata de S.C. Moldomin S.A. Moldova Noua, iar al doilea avea ca obiect o cerere de sistare a oricaror modalitati de vanzare a bunurilor S.C. Moldomin S.A. Moldova Noua si suspendarea procedurilor de valorificare a acestora”, se arata in comunicatul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA).

Suma de 50.000 de euro, a fost gasita de procurorii anticoruptie, la data de 15 martie 2012, in urma efectuarii perchezitiei domiciliare la cabinetul notarial al sotiei judecatorului Serban.

Dosarul a fost trimis spre solutionare Curtii de Apel Alba Iulia, cu judecatorul Nicolae Serban in stare de arest preventiv.

Se continua cercetarile si fata de alte persoane

In acest caz, procurorii anticoruptie continua cecetarile si fata de alte persoane, suspectate ca, impreuna cu judecatorul Serban, directorul general al Moldomin si reprezentantul Mineco AG din Romania au initiat constituirea unei asociatii in scopul savarsirii infractiunilor de trafic de influenta si cumparare de influenta.

In structura organizatorica a gruparii au fost ulterior, cooptati Mihaila Ioan Marian si Serban Mihaela Ramona (care, potrivit regulilor de actiune stabilite, au avut sarcina de a sprijini activitatea ilicita a asociatiei), retinand si ca, pentru atingerea scopului propus, a existat o organizare prealabila, in temeiul careia membrilor gruparii li s-au repartizat anumite sarcini bine stabilite.

Aceste persoane vor face insa obiectului unui alt dosar, a anuntat ieri DNA.

Privatizata in luna septembrie 2011

Moldomin, care detine licenta de exploatare a minelor de cupru din Moldova Noua, a fost privatizata in luna septembrie a anului trecut, cumparator fiind Mineco, aceasta angajandu-se la investitii de peste 150 milioane de euro. Compania va prelua si licenta de exploatare a Moldomin Moldova Noua, judetul Caras Severin, precum si dreptul de a valorifica bunurile imobile ale firmei indispensabile exploatarii.
Moldomin a intrat in procedura de dizolvare si lichidare voluntara anul trecut, dupa ce i-a fost ceruta insolventa de catre creditori in iulie 2010. In noiembrie a fost declarat falimentul, iar lichidatorul judiciar a fost numit RTZ & Partners SPRL din Cluj-Napoca.

Sursa: Curierul National

 

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website


*

Editoriale din aceeasi categorie

Autor: Aciduzzul | 5 octombrie, 2015 | 0 comentarii | 129 vizualizari | 0 voturi

Mihail Florescu, antreprenor cu o experienta de peste doua decenii in afaceri, este un nume cunoscut pe piata cafelei, fiind primul producator roman care a exportat cafea in SUA. In afaceri a intrat chiar in primii ani de dupa 1989, cand s-a intors din Italia pentru a incepe ceva pe cont propriu la el acasa. […]

Autor: Aciduzzul | 24 septembrie, 2015 | 0 comentarii | 96 vizualizari | 2 voturi

La Bruxelles, vechile state membre fac legea, in timp ce noii intrati incearca sa se descurce mai mult pe cont propriu. Adevarul este insa ca n-au niciun fel de sansa in fata intereselor marilor puteri, nici macar in cazul unor “compromisuri”, fie ele chiar si de dragul unor aliante temporare de pe urma carora state […]

Autor: Aciduzzul | 10 septembrie, 2015 | 0 comentarii | 91 vizualizari | 2 voturi

Banca centrală este instituţia care emite monedă naţională pe teritoriul unei ţări şi are două pârghii majore: controlul ratelor dobânzii şi a masei monetare (inflaţia). Banca centrală nu sprijină pur şi simplu economia, ci împrumută cu dobândă. Prin fluctuarea rezervei monetare, modifică valoarea monedei pe care o emite, prin fluctuarea masei monetare controlează inflaţia şi […]

Autor: Aciduzzul | 10 septembrie, 2015 | 0 comentarii | 38 vizualizari | 2 voturi

În cadrul unei conferinţe organizată pe 15 ianuarie 2008 de Institutul de Studii Politice din Aix en Provence, Franţa, sub numele «Quelle Europe après le non?» („Ce fel de Europă după NU”, adică după respingerea Tratatului de la Lisabona), politologul Etienne Chouard a făcut o dezvăluire importantă. Articolul 104 al Tratatului de la Maastricht a […]

Autor: Aciduzzul | 15 martie, 2015 | 0 comentarii | 1280 vizualizari | 9 voturi

Cazul Darius Valcov este unul cat se poate de clar al triumfului neoliberalismului si al jafului institutionalizat practicat de mafiile transnationale, numite gratios, FMI, BM, UE, etc., in coloniile cocotiere pacificate, populate cu oi placide, spalate excesiv pe creier, cam cum este Romania. Pentru a intelege resorturile dupa care functioneaza institutia care a acaparat spatiul […]

Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
fii aproape de noi
Conferinta_AGROstandard
PUB
web design profesionist
Red Moon Media
CAMPANII bp
Atitudine Contemporana
Televiziunea Copiilor
Le Pre
1984 George Orwell
Televiziunea Copiilor
piata BIO
alimente organice
internet manipulation techniques
Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
bad politics

2009 - 2017 © BadPolitics