Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
septembrie 28, 2020, 5:14 am
Noros
Noros
9°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 81%
Vânt: 4 km/h ENE
Răsarit: 7:10 am
Apus: 7:01 pm
 
ANUNTURI UMANITARE
Economie
Nu Raiffeisen, ci Catalin Chelu a pus mana pe Vinia Iasi
Aciduzzul | 22 noiembrie, 2010 | 1 comentarii | 565 vizualizari |
(1 voturi )

Ultima achizitie realizata de Catalin Chelu, in august-septembrie, daca intre timp nu a mai facut ceva, pare sa fie producatorul de vinuri Vinia Iasi. Se confirma astfel informatiile care circulau in piata de circa un an cu privire la schimbarea actionariatului societatii. Numai ca surpriza! Nu este vorba de Raiffeisen, pe mana careia se zicea ca ar fi ajuns Vinia din cauza unui imprumut, ci de marele investitor de pe Bursa, Catalin Vantu, omul lui SOV, implicat in prezent in scandalul mitei de un milion. Sau cel putin asa informeaza site-ul www.financiarul.ro. “Avansată la nivel de zvon în cursul lunii august, preluarea pachetului majoritar de acţiuni de la „Vinia” SA Iaşi de către omul de afaceri Cătălin Constantin Chelu a devenit oficială. În luna august, conform datelor comunicate de către Registrul Comerţului, principalul acţionar al societăţii ieşene de vinificaţie era Vasile Băbuşanu, care deţinea un pachet de 49,79% din acţiunile firmei. Următorul acţionar ca importanţă era CEE INVESTMENTS LIMITED, un fond de investiţii înregistrat în Malta, cu o deţinere de 33,9121400676%, iar SIF Moldova Bacău avea un pachet infim, de doar 0,16% din acţiuni. Diferenţa de 16,13% din titluri se afla în posesia acţionarilor persoane fizice rezultate în urma Procesului de Privatizare în Masă. În prezent, Cătălin Constantin Chelu este acţionar majoritar al „Vinia” SA Iaşi, cu un pachet de 53,11% din acţiuni, SIF Moldova Bacău şi CEE INVESTMENTS LIMITED şi-au păstrat deţinerile de 0,16%, respectiv 33,91%, în timp ce ponderea acţionarilor PPM s-a redus la 12,81%. Aceasta înseamnă că noul acţionar majoritar şi-a format pachetul de acţiuni deţinut la „Vinia” SA din titlurile cumpărate de la Vasile Băbuşanu şi de la o parte dintre cuponari.

Deocamdată, modificarea structurii acţionariatului nu s-a reflectat şi în schimbarea componenţei Consiliului de Administraţie, acesta urmând să fie modificat la următoarea întrunire AGA. Echipa de conducere a societăţii este formată în continuare din Vasile Băbuşanu, preşedinte CA, şi din Mădălina Mihaela Paisa şi Ioan Târgovăţu, iar auditori sunt firmele G.E.C.A.F. şi AUDIT MANAGEMENT Iaşi SRL, ambele reprezentate de Duţica Grigoriu.

Cătălin Chelu, un jucător activ la Bursă
Cătălin Constantin Chelu s-a născut în Craiova şi domiciliază în Galaţi, dar afacerile sale se întind în toată ţara. Registrul Comerţului ne-a comunicat că el figurează ca asociat sau acţionar la 49 de firme, iar la 12 societăţi are şi calitatea de administrator. Iar acestea sunt numai firmele la care Chelu deţine participaţii ca persoana fizică, la altele fiind implicat prin intermediul unor societăţi din portofoliul omului de afaceri gălăţean.

De asemenea, Chelu este recunoscut ca unul dintre jucătorii activi pe piaţa bursieră românească. În luna august 2010, Casa de Brokeraj „City Invest” Galaţi, la care Cătălin Chelu deţine 96% din acţiuni, a fost acceptată ca participantă la sistemul de tranzacţionare al Bursei de Valori Bucureşti pe piaţa reglementată la vedere. Conform evaluărilor realizate de presa de specialitate, averea lui Cătălin Chelu s-ar ridica la aproximativ 70 de milioane de euro. Valoarea totală nominală a acţiunilor pe care Chelu le deţine la „Vinia” SA Iaşi se ridică la 9.462.992,50 RON.

„Vinia” SA Iaşi, pierderi de 3.859.694 RON în 2009
Deşi la finalul anului 2008, „Vinia” SA Iaşi a raportat o cifră de afaceri de 31.096.906 RON şi un profit de 138.954 RON, societatea a încheiat anul 2009 cu afaceri de doar 18.788.571 RON şi cu pierderi de 3.859.694 RON, valoarea totală a datoriilor ridicându-se la 29.142.630 RON. În schimb, „Vinia” SA avea active imobilizate în valoare de 36.419.343 RON, suma activelor circulante ridicându-se la 27.200.860 RON. De asemenea, societatea avea la finalul anului trecut stocuri în valoare de 22.013.583 RON şi încerca să recupereze creanţe de 4.177.974 RON.

Nu este de neglijat, însă, nici valoarea datoriilor către stat ale societăţii ieşene de vinificaţie, chiar dacă acestea nu sunt extrem de presante, pentru achitarea acestora fiind obţinute înlesniri la plată. La data de 30 iunie 2010, „Vinia” SA consemna datorii de 614.254 RON către bugetul de stat, de 512.825 RON către bugetul asigurărilor sociale de stat, suma restanţelor către asigurările pentru şomaj se ridica la 1.905 RON, iar datoriile către bugetul asigurărilor de sănătate erau de la 166.110 RON.

Salarii restante de 3 luni …”
Sursa: financiarul.ro

One comment

  • nicu
    noiembrie 24, 2010

    LA sectia VINIA de la Cotnari fura tare LUNGU si CRACIUN

      (Quote)

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website


*

Editoriale din aceeasi categorie

Autor: Aciduzzul | 7 septembrie, 2020 | 1 comentarii | 43 vizualizari | 2 voturi

De ce nu mai gasesc fabricile de conserve rosii pentru bulion in Romania?!

Autor: Aciduzzul | 28 iunie, 2020 | 2 comentarii | 135 vizualizari | 2 voturi

Intr-un an asa de dificil cum este 2020, din cauza secetei, putini sunt fermierii care indraznesc sa se gandeasca la productii de top! Cel mai probabil, majoritatea se asteapta undeva la o productie de 2-2,5 tone de grau la hectar. Exista, insa, si exceptii de la regula, semn ca acolo unde se aplica tehnologie, rezultatele […]

Autor: Aciduzzul | 28 iunie, 2020 | 0 comentarii | 45 vizualizari | 2 voturi

De aproape trei luni, artistii romani n-au mai vazut scena sau mai simplu spus au ajuns muritori de foame! Daca in continuare nu se vor putea organiza spectacole cu un numar rezonabil de spectatori, astfel incat sa fie cat de cat profitabile, industria de entertainment din Romania pur si simplu va muri, sustine Misu Cernea, […]

Autor: Aciduzzul | 23 ianuarie, 2020 | 0 comentarii | 64 vizualizari | 3 voturi

Un producator de drone din grupul Tesla investeste la Cluj, o adevarata premiera pentru Romania! Electric Visionary Aircra, companie care face parte din grupul Tesla si are ca obiect de activitatea construirea elicopterelor si a dronelor de ultima generatie, va finanta campioana de fotbal a Romaniei, formatia CFR Cluj. Tesla detine 51% din actiunile Electric […]

Autor: Aciduzzul | 28 septembrie, 2019 | 5 comentarii | 148 vizualizari | 2 voturi

Chinezii isi fac loc in agricultura din Romania, o realitate cu care ar trebui sa ne obisnuim de acum incolo. Cumpara la greu tot ce le cada in mana si nu o firma, ci trei dintr-un foc! Vrem nu vrem, fondurile chinezesti castiga teren in Romania (si nu sunt singurele), inclusiv in agricultura locala! Pentru […]

Voturi
Vizualizari
Comentarii
Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
fii aproape de noi
Conferinta_AGROstandard
PUB
web design profesionist
Red Moon Media
CAMPANII bp
Atitudine Contemporana
Televiziunea Copiilor
Le Pre
1984 George Orwell
Televiziunea Copiilor
piata BIO
alimente organice
internet manipulation techniques
Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
bad politics

2009 - 2020 © BadPolitics