Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
septembrie 19, 2020, 5:37 am
Parţial noros
Parţial noros
15°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 44%
Vânt: 22 km/h ENE
Răsarit: 7:00 am
Apus: 7:18 pm
 
ANUNTURI UMANITARE
Antimanipulare
Papa: NU EVREII L-AU UCIS PE IISUS (Saccsiv)
Aciduzzul | 6 martie, 2011 | 2 comentarii | 486 vizualizari |
(3 voturi )

Poporul evreu nu este responsabil pentru moartea lui Iisus, scrie Papa Benedict al XVI-lea in cartea pe care o va publica saptamana viitoare. Multi catolici si crestini ii invinuiesc pe evrei pentru moartea lui Iisus de sute de ani, insa Biserica Catolica a respins aceasta afirmatie inca din 1960, anunta CNN. Papa Benedict isi subliniaza noua pozitie in cartea sa, „Iisus din Nazareth”. „Cine ii vrea pe evrei condamnati pentru moartea lui Iisus?”, se intreaba acesta in cartea sa, facand referiri la scenele din Evanghelii cand oamenii din Ierusalem ii ordona guvernatorului roman Pontius Pilat sa il rastigneasca pe fiul lui Dumnezeu. Evanghelia dupa Ioan spune ca acesti oameni au fost „iudeii”, insa Papa a spus ca termenul nu se refera la poporul israelit, cum ar interpreta cititorul modern, si nici nu are o „conotatie rasista”.

Benedict spune ca „grupul de persecutori care ii doreau moartea lui Iisus” a fost „aristrocratia Templului”, sau preotia.

Papa a avut o relatie dificila cu evreii in timpul celor 6 ani de cand se afla la conducerea Bisericii Catolice.

Actul sau de a-l primi inapoi in biserica pe episcopul rebel care a spus ca dictatorul nazist Adolf Hitler nu a avut un plan sistematic de a-si ucide pe toti evreii din Europa. Acest episcop a minimizat rolul taberelor de concentrare din Auschwitz.

Mai tarziu, Benedict l-a rugat pe episcop, Richard Williamson sa isi revizuiasca punctul de vedere, spunand ca Vaticanul nu a stiut ce crede acesta atunci cand a decis sa-i anuleze excomunicarea.

Comunitatea evreiasca „crede ca dorinta lui Benedict de a continua acest dialog pare sincera. Acestia considera ca dialogul si relatiile sunt foarte importante”, afirma Lisa Palmieri-Billing, legatura Comitatului American al Evreilor cu Sfantul Scaun.

Iata si ce putem citi in articolul O noua carte a Papei Benedict ii exonereaza pe evrei pentru moartea lui Iisus Hristos:

Papa Benedict al XVI-lea ii exonereaza pe evrei pentru moartea lui Iisus Hristos, abordand, intr-o noua carte, una dintre cele mai controversate probleme ale Crestinismului, transmite FoxNews.

In volumul “Iisus din Nazareth”, Suveranul Pontif recurge la analize biblice si teologice pentru a explica de ce nu e adevarata teoria potrivit careia poporul evreu, in intregul sau, este responsabil pentru moartea lui Iisus. Interpretari contrare au fost folosite, timp de secole, pentru a justifica persecutia evreilor.

FoxNews citeaza mai multe fragmente din cartea scrisa de Papa, date publicitatii miercuri.

In timp ce Vaticanul afirma de cinci decenii ca poporul evreu nu a fost responsabil, in intregul sau, pentru moartea lui Iisus, mai multi intelectuali evrei au spus miercuri ca argumentul adus de Papa “este semnificativ si va ajuta la lupta impotriva anti-semitismului”.

“Exista o tendinta umana naturala de a lua lucrurile fara a le mai cerceta, si, de foarte multe ori, acest lucru tinde sa duca la o anumita discontinuitate in ceea ce priveste constientizarea” legata de riscul anti-semitismului, a declarat rabinul David Rosen, sef pe probleme interreligioase la Comitetului Evreiesc American si unul dintre liderii dialogului dintre Vatican si evrei.

Rosen a amintit ca Vaticanul a emis, in 1965, cel mai important document in aceasta chestiune – Nostra Aetate, care a revolutionat relatiile dintre evrei si Biserica Catolica. Documentul sustine ca moartea lui Iisus Hristos nu poate fi atribuita evreilor, ca un intreg popor, nici la momentul producerii ei, nici in prezent.

Rabinul a spus ca afirmatiile Papei ar putea avea un impact mult mai mare, deoarece credinciosii au tendinta sa citeasca Sfanta Scriptura si comentariile, mai mult decat documentele bisericesti, in special cele vechi.

Cartea urmeaza sa fie lansata la 10 martie.

Volumul se concentreaza pe a doua jumatate a vietii lui Iisus, pe moartea si invierea sa. In prima parte a cartii, aparuta in 2007, Papa a prezentat opiniile sale legate de primii ani ai lui Iisus.

Comentariu saccsiv:

Asta imi aminteste despre cenzurarea fragmentelor referitoare la iudeii ce L-au rastignit pe Iisus Hristos:

„O, ce nebunie!
Pe Hristos omoară
Cei ce au ucis pe profeţi”

Sau:

„Îngâmfat Israil,
Ucigaşe popor !
Pentru ce pe Varava, pătimaş, slobozi,
Iar pe Domnul pentru ce Îl răstigneşti?”

Alt exemplu, un fragment din Ceaslov, din Troparele Învierii – e vorba de Troparul Glasulului întâi : „Piatra fiind pecetluită de iudei şi ostaşii străjuind preacurat trupul Tău, înviat ai a treia zi, Mântuitorule, dăruind lumii viaţă….”

În noile cărţi de muzică bisericească, acest tropar începe cu cuvintele „Piatra fiind pecetluită şi ostaşii străjuind…” Nu se mai precizează cine a pecetluit piatra de la Sfântul Mormânt, trecându se astfel cu vederea mărturia Sfintei Evanghelii: Iar a doua zi, care este după vineri, s au adunat arhiereii şi fariseii la Pilat, zicând: „Doamne, ne am adus aminte că amăgitorul Acela a spus, fiind încă în viaţă: «După trei zile Mă voi scula.» Deci, porunceşte ca mormântul să fie păzit până a treia zi, ca nu cumva ucenicii Lui să vină şi să L fure şi să spună poporului: «S a sculat din morţi.» Şi va fi rătăcirea de pe urmă mai rea decât cea dintâi.” Pilat le a zis: „Aveţi strajă; mergeţi şi întăriţi cum ştiţi.” Iar ei, ducându se, au întărit mormântul cu strajă, pecetluind piatra (Matei 27, 62 66).

Cititi va rog mai multe in articolul:

Despre cenzurarea fragmentelor referitoare la iudeii ce L-au rastignit pe Iisus Hristos

E migaloasa treaba. Sigur ca nu intregul popor evreu (iudeu) a cerut uciderea Domnului nostru Iisus Hristos, caci Apostolii si cei ce l-au urmat erau … evrei (iudei).

Dar nici nu putem limita chestiunea doar la aristocratia Templului, chiar daca unii preoţi ortodocsi îndrăznesc să nu mai citească în Săptămâna Mare pericopa evanghelică în care poporul iudeu cere răstignirea lui Pilat.

Si sa nu uitam nici ca de multe ori, in cetatile in care ajungeau, Apostolii si ucenicii erau prigoniti chiar de catre majoritatea iudeilor din acele regiuni. De fapt, de atunci si pana azi, nu doar majoritatea rabinilor au o ura turbata impotriva crestinilor, ci si toate asa numitele ELITE de care amintesc in acest blog, precum si multi dintre evreii simpli ce se lasa invatati de catre acesti rabini si ELITE.

Deci nu doar un grupuscul de preoti din Templu au cerut rastignirea, ci majoritatea iudeilor. Insa la bunul Dumnezeu, popor nu inseamna precum in demonocratie: majoritatea indivizilor, ci grupul celor placuti Lui. Oricat de mic ar fi acel grup. Sa ne amintim de exemplu cand Sfantul Ilie se plangea ca a ramas singur si bunul Dumnezeu i-a raspuns ca mai erau sapte mii de barbati ce nu-si plecasera genunchiul in fata lui Baal. Ei bine, acei sapte mii reprezentau pentru Dumnezeu poporul lui Israel, nu marea si multa multime de habauci.

Pe de alta parte, e drept ca profetii de multe ori cand faceau referiri la cumplitele rataciri ale majoritatii, foloseau denumirea de „fiica Sionului”, ca si cum acea majoritate ar fi fost de fapt intregul popor. Si ii pedepsea cumplit. Dar nu-i starpea de tot, tocmai datorita acelei minoritati placute Domnului …

Ii rog si pe preotii si fratii mai bine pregatiti decat mine sa-si posteze opininiile.

Sursa: Saccsiv

2 Comments

 • lily
  mai 4, 2013

  Doar o singura intrebare:

  – daca nu evreii l-au rastignit pe Domnul nostru Iisus Hristos, Mantuitorul intregii omenirii, de ce Il urasc atat de tare si lupta turbat si inversunat sa desfiinteze daca e cu putinta crestinismul – cel mai mare dusmam al lor, caci, dupa cum doresc ei, unii tovarasi evrei, nu evreii l-au ucis ci iudeii, deci o alta natie, nu? Deci un alt detaliu prin care se doreste incalcirea mintilor crestinilor. Nu sunt antisemit, ba din contra iubesc pe toti evreii adevarati si care cred nu in Domnul Iisus Hristos, ci in credinta lui Moise, dar urasc lucrarea rea a unora… Dar Cuvantul Ii va infrange pe toti acestia.

    (Quote)

 • martie 7, 2011

  Mogulii “e” de vina! I-au platit pe bietii evrei sa-i ia gatul lui Iisus.

  Nea Papa n-are ce face!

  Cat or sa mai mulga evreii ideea asupririi?!? Sunt ei oare cei mai curati si pregatiti sa ridice primi piatra?!?

    (Quote)

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website


*

Editoriale din aceeasi categorie

Autor: Aciduzzul | 23 ianuarie, 2020 | 2 comentarii | 219 vizualizari | 3 voturi

Nici nu stiu cum sa formulez cat mai bine: traim intr-o lume de prosti sau traim intr-o lume a prostilor? Poate ca mai bine ar fi sa reformulez si sa scriu ca traim intr-o lume in care prostii sunt majoritatea covarsitoare. Ii vezi la tot pasul: vor sa fie mereu sefi, au gura mare, cred […]

Autor: Aciduzzul | 23 ianuarie, 2020 | 1 comentarii | 99 vizualizari | 3 voturi

Cele mai multe dintre evenimentele majore ale ultimelor decenii au venit ca reactie la un eveniment precedent, de multe ori fals, o provocare menita a pregati opinia publica pentru ceea ce va urma. Comentatorii politici numesc astfel de evenimente inscenate – false flag – un steag fals. Cele mai clare exemple de atacuri inscenate sunt […]

Autor: Aciduzzul | 24 mai, 2019 | 0 comentarii | 288 vizualizari | 4 voturi

Miza “alegerilor” europarlamentare 2019 este, din perspectiva papusarilor locali si a sefilor lor alogeni, una cat se poate de simpla: cati imbecili vor mai fi vrajiti de necesitatea de a-si exercita “dreptul” de vot in numele democratiei, in perspectiva urmatoarelor “alegeri”, prezidentiale, parlamentale si locale. Prostilor, evident, nu le spune nimeni cui foloseste acesta iesire […]

Autor: Aciduzzul | 15 martie, 2016 | 7 comentarii | 9896 vizualizari | 4 voturi

“Tragedia” din Colectiv a pus intr-o lumina noua o alta “tragedie”, cea a asa-numitului Ionut Anghel, un personaj enigmatic si la fel de real cum este, sau a fost, probabil Osama bin Laden. Lipsa de reactie a populatiei neimbecilizate complet in cazul Ionut, i-a determinat pe master of puppets de factura bolsevica care orchestreaza ingineriile […]

Autor: Aciduzzul | 14 noiembrie, 2015 | 0 comentarii | 511 vizualizari | 3 voturi

Marius Serban Dupa cum ne-am obisnuit deja in astfel de situatii cam toate goarnele media din Romania si de pe afara se vad obligate sa caute dedesubturile acestei afaceri apeland la tot felul de “analisti” mai mult sau mai putin intersati, cu o agenda care mai de care mai inchegata, scrisa de marii actori globali,sau, […]

Voturi
Vizualizari
Comentarii
Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
fii aproape de noi
Conferinta_AGROstandard
PUB
web design profesionist
Red Moon Media
CAMPANII bp
Atitudine Contemporana
Televiziunea Copiilor
Le Pre
1984 George Orwell
Televiziunea Copiilor
piata BIO
alimente organice
internet manipulation techniques
Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
bad politics

2009 - 2020 © BadPolitics