Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
mai 22, 2019, 1:44 pm
Soare
Soare
22°C
Presiunea: 1010 mb
Umiditate: 49%
Vânt: 18 km/h V
Răsarit: 5:42 am
Apus: 8:44 pm
 
ANUNTURI UMANITARE
Economie
Ponta ignora pretul ireversibilului
Aciduzzul | 27 iunie, 2012 | 1 comentarii | 169 vizualizari |
(3 voturi )

Ilie Serbanescu
Nu stim exact ceea ce gandesc premierul Ponta si membrii cabinetului sau, dar nu se poate nega sau ignora ca s-au aflat intr-o situatie vadit incurcata si ca, in aceasta situatie, au ales din pacate sa sacrifice interese nodale din zona ireversibilului, pentru castigarea unui confort economic si politic in zona reversibilului. Aceasta este semnificatia de ultima analiza a acceptarii integrale a tuturor asa-ziselor „reforme structurale“, de fapt niste privatizari si liberalizari, asumate de fostul guvern in fata FMI, spre a obtine acordul acestuia din urma pentru recuperarile de salarii si pensii, justificate legal, politic si moral. Poate membrii guvernului Ponta chiar cred in privatizarile si liberalizarile respective si le considera oportune!

Dar daca, chiar si cea mai mica umbra asupra implicatiilor acestor privatizari si liberalizari exista, macar si numai din partea unora dintre membrii cabinetului, atunci se pune realmente problema alegerii pe care guvernul Ponta a decis sa o faca.

La o simpla si sumara analiza, se poate lesne observa ca privatizarile incluse in programul FMI se refera doar la societati ce sunt deja profitabile si in mult hulita administrare de stat sau la societati care detin de fapt monopolul asupra unor activitati strategice si ca transferarea lor catre capitalul strain nu va face decat sa lichideze si putinul din economia care mai ramasese sub control national.

Iar liberalizarile din energie nu sunt decat numele diversionist al cresterii preturilor si nu semnifica altceva decat ca romanilor li se interzice in calitate de consumatori sa beneficieze prin preturi mai mici de pe urma resurselor pe care Dumnezeu le-a lasat lor, si nu altcuiva!

Pe ansamblu, aplicarea in continuare a programului FMI in forma actuala, la care guvernul Ponta s-a inhamat, conduce la disparitia totala a economiei romanesti din spatiul numit Romania. Efectele in aceasta privinta sunt ireversibile.

Este o pura iluzie ca externalizarea doar a unor pachete minoritare din „perlele coroanei“ din sistemul energetic ramase inca in mana statului nu se va solda pana la urma cu pierderea totala a controlului asupra acestora.

Respectivele pachete minoritare joaca rolul invitarii hotului in casa. De rest se ocupa acesta. Este businessul lui, este meseria lui, este specialitatea lui!

Cu cohorte de avocati, prin manevrarea insidioasa a asa-numitelor drepturi ale actionarului minoritar, cu constrangerile de piata orchestrate de marile multinationale din domeniu si presiunile din partea agentilor lor de vanzari care nu sunt altii decat FMI, BM si Comisia de la Bruxelles, te trezesti usor, usor dat afara definitiv din propria casa.

Vor ajunge curand la straini Transgaz, Romgaz, Transelectrica, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, dupa ce li se vor vinde pachete minoritare, cu atat mai mult cu cat toate acestea sunt afectate deja de transferurile catre asa-numitul Fond Proprietatea, cel mai mare jaf din istoria tarii operat de guvernul liberal Tariceanu. Active de 4 miliarde dolari, constand tocmai din pachete minoritare la companiile energetice de stat, au ajuns acum in mana unor speculatori bursieri americani, care vor sa le vanda bucata cu bucata unor operatori straini din domeniu.

Fara indoiala, guvernul Ponta nu putea sa negocieze cu FMI, refuzand privatizarile si liberalizarile (repet, in cazul in care nu cumva crede in acestea!), in timp ce reclama „intelegere“ din partea stapanului in privinta deficitului bugetar ca sa reintregeasca pensiile si salariile bugetarilor. Trebuia sa aleaga: ori una, ori alta! Alegerea facuta este de inteles, dar este o proasta afacere.

Maine va fi bine, dar ce se va intampla poimaine, fara controlul asupra economiei si chiar fara economie?!

Cu tot respectul fata de cei interesati de problema salariilor si pensiilor, aceasta este una secundara in raport cu cea a privatizarilor sau liberalizarilor. Si nu pentru ca nu ar fi importanta, ci pentru ca, impreuna cu probleme la fel de importante precum deficitul bugetar, cresterea economica, scaderea CAS sau TVA sunt din zona reversibilului (azi sunt asa, maine se pot schimba!), in timp ce privatizarile sunt din zona ireversibilului: odata intreprinse, nu mai exista nimic de facut, caci mortul de la groapa nu se mai intoarce!

Sursa: Jurnalul

One comment

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website


*

Editoriale din aceeasi categorie

Autor: Aciduzzul | 8 februarie, 2019 | 0 comentarii | 80 vizualizari | 2 voturi

Animals International Romania publica dovezi filmate despre cruzimea de rutina din ferme industriale de crestere a gainilor ouatoare si cere companiilor din Romania sa foloseasca doar oua de la gaini care nu sunt tinute in custi! Filmarile au fost realizate in ferme din Romania si din Polonia in care se produc oua comercializate in supermarketuri, […]

Autor: Aciduzzul | 20 octombrie, 2018 | 0 comentarii | 190 vizualizari | 1 vot

Azi, despre Agricultura si Mediu de la ProRomania, partiduletul creat de Ponta cel Suparat, impreuna cu alti dizidenti suparati din “marele” PSD! Daniel Constantin–speaker; Bun orator, guler alb, aparent aplicat, cu slide-uri si cifre oficiale, dar cu NIMIC CONCRET-Trimiteri la anterioarele lui mandate de ministru atat la Agricultura, cat si la Mediu si concluzia ca […]

Autor: Aciduzzul | 26 noiembrie, 2017 | 1 comentarii | 218 vizualizari | 1 vot

Redeventa pentru apa imbuteliata ar urma sa aiba aceeasi valoare precum in cazul marmurei, calcarului sau gresiei, adica echivalentul in lei a 4 euro/m³, ceea ce ar fi practic cea mai mare redeventa pe ape imbuteliate din Uniunea Europeana, potrivit unui proiect de LEGE pentru reglementarea sistemului de redevente al concesiunilor resurselor minerale, petroliere si […]

Autor: Aciduzzul | 5 octombrie, 2015 | 0 comentarii | 263 vizualizari | 1 vot

Mihail Florescu, antreprenor cu o experienta de peste doua decenii in afaceri, este un nume cunoscut pe piata cafelei, fiind primul producator roman care a exportat cafea in SUA. In afaceri a intrat chiar in primii ani de dupa 1989, cand s-a intors din Italia pentru a incepe ceva pe cont propriu la el acasa. […]

Autor: Aciduzzul | 24 septembrie, 2015 | 0 comentarii | 174 vizualizari | 2 voturi

La Bruxelles, vechile state membre fac legea, in timp ce noii intrati incearca sa se descurce mai mult pe cont propriu. Adevarul este insa ca n-au niciun fel de sansa in fata intereselor marilor puteri, nici macar in cazul unor “compromisuri”, fie ele chiar si de dragul unor aliante temporare de pe urma carora state […]

Voturi
Vizualizari
Comentarii
Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
fii aproape de noi
Conferinta_AGROstandard
PUB
web design profesionist
Red Moon Media
CAMPANII bp
Atitudine Contemporana
Televiziunea Copiilor
Le Pre
1984 George Orwell
Televiziunea Copiilor
piata BIO
alimente organice
internet manipulation techniques
Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
bad politics

2009 - 2019 © BadPolitics