Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
septembrie 18, 2020, 7:22 pm
Soare
Soare
20°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 39%
Vânt: 14 km/h E
Răsarit: 6:58 am
Apus: 7:20 pm
 
ANUNTURI UMANITARE
Economie
“Presa” din Romania. SRS 2. Reteaua lui Dragos Nedelcu, tun de milioane de euro la CFR
Aciduzzul | 12 octombrie, 2014 | 0 comentarii | 185 vizualizari |
(1 voturi )

Jurnalistul Dragoș Adrian Nedelcu, arestat preventiv pentru evaziune și spălarea mai multor milioane de euro, face parte dintr-o vastă rețea, din care mai fac parte parlamentarii Gabriel Mutu (PSD) și Ernest Mario Caloianu (UNPR, fost PP-DD) și creatoarea de modă Adina Buzatu. Actele întocmite de procurori în vederea arestării lui Dragoş Nedelcu arată cum se derula operaţiunea de evaziune și spălare de bani proveniți din diverse domenii, între care și de la CFR. Spre exemplu, prin spolierea CN CFR SA, peste 4,5 milioane de euro, imputate grupului Nedelcu, Mutu, Caloianu, ar proveni din bugetul de 248 de milioane de euro alocat pentru „REABILITAREA LINIEI CF Frontieră-Curtici-Simeria“, parte componentă a Coridorului IV pan-european.

Pentru realizarea lucrărilor, SC CNCFR S.A. a încheiat contracte cu societățile ALSTOM TRANSPORT S.A., SWIETELSKY BAUGESELLSACHAFT MBH, ASTALDI SPA, EUROCONSTRUCT TRADING 98 SRL şi SC DAFORA S.A. Lucrările aveau termen de finalizare în iunie 2014.

Ca intermediar s-a folosit o altă societate comercială, cu obiect de activitate proiectare lucrări căi ferate, care în fapt a şi executat lucrările.

Iniţial, această societate intermediară a încheiat, în luna mai 2012, un contract de prestări servicii cu SC NUTS CONSULTING SRL, reprezentată de MUNTEAN ANA (MUNTEAN ANA-MARIA ARMANCA), dar administrată în realitate de jurnalistul Dragoș Nedelcu (fost redactor-șef adjunct la Capital, fost membru în CA al Realitatea Media).

Apoi, pe fir au intrat zeci de firme – un păienjeniș de firme-fantomă și firme off-shore – între care și firma PATHEAY Advisors SRL (controlată tot de jurnalist). În păienjenișul de firme se făceau și se desfăceau contracte pentru a se efectua plăți si apoi a se storna, astfel încât circuitul banilor să fie foarte greu de urmărit.
Prin aceste firme s-au sifonat milioane de euro către mai multe persoane, între care jurnalistul Dragoș Nedelcu, parlamentarii Mutu (PSD) și Caloianu (PUNR), creatoarea de modă Adina Buzatu, alte persoane. În afacere, Dragoș Nedelcu și-a atras și rudele, prietenii urmăriți penal.

Firmele controlate de família Nedelcu aveau ca obiect servicii de asistenţă tehnică pe perioada desfăşurării lucrărilor de reabilitare a căii ferate Frontieră-Curtici.

Pentru a obține banii fără a lăsa urme, Dragoș Nedelcu ar fi apelat la un specialist în evaziuni, Ion Tomescu.
În referatul procurorilor se decupează, între altele, traiectoria unei plăți de circa 7.000.000 de lei noi și anume:

„(…) MUNTEAN ANA MARIA ARMANCA, administratorul NEDELCU IULIAN şi administratorul de fapt NEDELCU DRAGOŞ ADRIAN au apelat, prin intermediul inculpatului MITU BOGDAN, la membrii grupului infracţional organizat condus de inculpatul TOMESCU ION, care le-au pus la dispoziţie facturi şi contracte emise se societăţile sc TOP EXPERT MGA SRL, sc YARIS COLLECTIONS SRL, sc FOCUS EVENTS SRL, sc MOBILE MAN POWER SRL, sc INTERNOVA CONSULTING SRL către sc PATHWAY ADVISOR SRL ( controlată de Nedelcu) (…) În scopul justificării sumelor transferate de sc PATHWAY ADVISORS SRL, către societăţile de tip fantomă administrate de către grupul infracţional organizat coordonat de inculpatul TOMESCU ION, au fost încheiate contracte fictive, între SC PATHWAY ADVISORS SRL şi societăţile de tip fantomă sc TOP EXPERT MGA SRL, sc YARIS COLLECTIONS SRL, sc FOCUS EVENTS SRL, sc MOBILE MAN POWER SRL, sc INTERNOVA CONSULTING SRL şi emise facturi fictive către SC PATHWAY ADVISORS SRL (…) Din probele administrate rezultă că actele încheiate, spre exemplu, cu SC TOP EXPERT MGA sunt false, contractul nefiind nici măcar semnat şi ştampilat în dreptul executantului TOP EXPERT MGA“.

Procurorii au descoperit că persoanele care apar ca asociați în firmele-fantomă (așa cum e, spre exemplu, TOP EXPERT MGA, nu au știut că au firme. Ei au semnat niște acte la un notar din Slatina pentru a fi trimiși la muncă în Spania.

Partea de referat care îi vizează pe parlamentarii Mutu (PSD) și Caloianu (UNPR) este secretă până se obține aviz de arestare deoarece aceștia beneficiază de imunitate.

Deocamdată, pentru recuperarea prejudiciului imputat jurnalistului Nedelcu a fost sechestrat un automobil de lux ( Ferrari).

Sursa: Romania Libera

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website


*

Editoriale din aceeasi categorie

Autor: Aciduzzul | 7 septembrie, 2020 | 1 comentarii | 36 vizualizari | 2 voturi

De ce nu mai gasesc fabricile de conserve rosii pentru bulion in Romania?!

Autor: Aciduzzul | 28 iunie, 2020 | 2 comentarii | 128 vizualizari | 2 voturi

Intr-un an asa de dificil cum este 2020, din cauza secetei, putini sunt fermierii care indraznesc sa se gandeasca la productii de top! Cel mai probabil, majoritatea se asteapta undeva la o productie de 2-2,5 tone de grau la hectar. Exista, insa, si exceptii de la regula, semn ca acolo unde se aplica tehnologie, rezultatele […]

Autor: Aciduzzul | 28 iunie, 2020 | 0 comentarii | 40 vizualizari | 2 voturi

De aproape trei luni, artistii romani n-au mai vazut scena sau mai simplu spus au ajuns muritori de foame! Daca in continuare nu se vor putea organiza spectacole cu un numar rezonabil de spectatori, astfel incat sa fie cat de cat profitabile, industria de entertainment din Romania pur si simplu va muri, sustine Misu Cernea, […]

Autor: Aciduzzul | 23 ianuarie, 2020 | 0 comentarii | 62 vizualizari | 3 voturi

Un producator de drone din grupul Tesla investeste la Cluj, o adevarata premiera pentru Romania! Electric Visionary Aircra, companie care face parte din grupul Tesla si are ca obiect de activitatea construirea elicopterelor si a dronelor de ultima generatie, va finanta campioana de fotbal a Romaniei, formatia CFR Cluj. Tesla detine 51% din actiunile Electric […]

Autor: Aciduzzul | 28 septembrie, 2019 | 5 comentarii | 147 vizualizari | 2 voturi

Chinezii isi fac loc in agricultura din Romania, o realitate cu care ar trebui sa ne obisnuim de acum incolo. Cumpara la greu tot ce le cada in mana si nu o firma, ci trei dintr-un foc! Vrem nu vrem, fondurile chinezesti castiga teren in Romania (si nu sunt singurele), inclusiv in agricultura locala! Pentru […]

Voturi
Vizualizari
Comentarii
Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
fii aproape de noi
Conferinta_AGROstandard
PUB
web design profesionist
Red Moon Media
CAMPANII bp
Atitudine Contemporana
Televiziunea Copiilor
Le Pre
1984 George Orwell
Televiziunea Copiilor
piata BIO
alimente organice
internet manipulation techniques
Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
bad politics

2009 - 2020 © BadPolitics