Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
septembrie 19, 2021, 2:02 am
Parţial noros
Parţial noros
17°C
Presiunea: 1010 mb
Umiditate: 67%
Vânt: 4 km/h NV
Răsarit: 6:59 am
Apus: 7:18 pm
 
ANUNTURI UMANITARE
Antimanipulare
Rosia Montana – aur, metale rare, asasini economici, interese “strategice” internationale si cacealmaua locurilor de munca
Aciduzzul | 29 decembrie, 2012 | 34 comentarii | 767 vizualizari |
(10 voturi )

Este deja arhicunoscut faptul ca marii rechini economici internationali, in complicitate cu leprele locale, calca constant pe gatlejul populatiilor de unde vor sa jupoaie ceva resurse minerale. Astfel, nu este de mirare de ce chiar un presedinte de tara sustine un jaf, sau de ce suntem bombardati de o campanie media de-a dreptul machiavelica in conditiile in care in anii ’90, cand se inchideau pe capete minele din Romania, nici mineri si nici societate civila, ce sa mai zicem de clasa politica, nu protesta sau nu se gandea din ce vor trai acei oameni si copiii si nepotii lor. In spate se afla, ca intodeauna, ochii dracului: banul! Acum ni se cere sa plangem de mila lor si sa acceptam, de dragul acestor “nefericiti”, sa se deschida exploatarea… In fapt, in spatele acelor cateva sute de kilograme de aur ce vor fi extrase de acolo (poate va aduceti aminte analiza facuta de un economist canadian care spunea ca aurul ce va putea fi extras de la Rosia Montana incape intr-o bucatarie de bloc, de 3m patrati) stau alte zacaminte de minereuri precum vanadiu, arseniu, titan, cobalt, wolfram, galiu, nichel si altele, din care Statul Roman, conform uzantelor internationale in materie de exploatari, nu va “pupa” nici un profit, profitul lui fiind exclusiv din cele cateva grame de aur la tona de minereu.

Ni se scot ochii cu pretul aurului in continua crestere si ni se prezinta niste socoteli care sa ne ia ochii. Ce nu vedem in spate sunt calculele care vor aduce profituri de miliarde celor care exploateaza un bun national, pretul celorlalte metale fiind si de 300 de ori mai mare decat cel al aurului.

Cititi si: Goana dupa aur – varianta romaneasca. Am fost observator la referendumul pentru Rosia Montana

“Romania a pierdut in perioada 1952-1960 printr-o firma sovieto-romana cea mai mare rezerva energetica a tarii, 17.288 tone de uraniu. Gheorghe Gheorghiu-Dej s-a suparat foc, pentru ca sovieticii nu ne-au dat noua, utilaje pentru extragerea uraniului.

Politicienii de astazi vor sa dea unei firme canadiano-romane cu actionariat american, zacamintele de metale rare si pretioase de la Rosia Montana in schimbul locurilor de munca. Participatia Romaniei in aceasta firma este de doar 20% si risca sa ajunga la 0,6% in urma ultimei majorari de capital, la care actionarul roman nu a putut participa. Statul urmeaza sa suporte cheltuielile de intretinere a barajului si a sistemelor de captare, monitorizarea emisiilor de acid cianhidric, pompare si tratare a apei pe o perioada nedeterminata, estimate la 12 milioane de euro anual.

Statul roman ar primi 4% redevente pentru aur si argint. Presa vorbeste despre majorarea acestui procent la 6% prezentata ca o negociere reusita, fara se spuna ca in tari ca Africa de Sud redeventele pentru metale pretioase sunt de minim 20%.

In cele 200 de milioane de tone de minereu care se doresc a fi procesate cu cianuri la Rosia Montana, se estimeaza a fi 1,5 grame de aur pe tona de minereu si 11, 7 grame de argint pe tona. Daca nu vi se pare o exploatare rentabila aveti dreptate!

Motivatia pentru acest proiect sta in metalele rare care insotesc zacamintele de aur.

Vanadiu – 2500 grame pe tona, arseniu – 5000 grame pe tona, titan – 1000 grame pe tona, molibden – 10 grame pe tona, nichel – 30 de grame pe tona, crom – 50 grame pe tona, cobalt – 30 grame pe tona, galiu – 300 grame pe tona, germaniu – 20 grame pe tona, wolfram, molibden etc.

Daca punem aceste resurse in context mondial, epuizarea resurselor de energie si nevoia dezvoltarii energiilor regenerabile, a panourilor fotovoltaice si turbinelor eoliene, descoperim ca prima criza cu care se va confrunta lumea nu va fi cea petroliera ci a metalelor neferoase.

Galiu, spre exemplu, care se gaseste la Rosia Montana in cantitati de 300 de ori mai mari decat aurul, este folosit in fabricarea panourilor fotovoltaice si pretul actual este de 900 de dolari pe Kg. Utilizarea lui va creste pe masura ce tehnologiile vor fi perfectionate si rentabilitatea energiei solare va creste cu scumpirea petrolului.

26% din resursele de cupru extractabil din scoarta Pamantului s-au pierdut deja in gropi de gunoi. Inchiderea minei de cupru de la Rosia Poieni pentru a se face loc RMGC a dus la disponibilizarea a sute de muncitori, de care oficialii Gold Corporation nu isi aduc aminte cand fac calculele locurilor de munca.

Din anumite informatii, in contractul de concesiune secretizat se spune ca orice metal in plus recuperat intra in beneficiul celui care exploateaza zacamintul. Falsa desecretizare trambitata de Traian Basescu nu a facut lumina asupra acestui aspect.
Turcia, Cehia, Grecia, Costa Rica, Germania, Argentina, Filipinie au interzis mineritul cu cianuri.

Parlamentul European a cerut Comisiei Europene interzicerea acestei tehnologii de minerit pana la sfarisitul anului 2011.

Aduceti-va aminte de accidentul de la Baia Mare de acum 10 ani. Ungaria l-a considerat cea mai mare catastrofa dupa Cernobal. Statul roman are de platit circa 200 de milioane de dolari despagubiri.

La Rosia Montana ar urma sa se foloseasca aproximativ 1.561.000 tone substante periculoase, dintre care 84.000 tone de cianura in cea mai mare cariera cu crater deschis din Europa si cel mai mare baraj, inalt de 185 m. Ganditi-va la efectele pe care un posibil accident le-ar avea asupra Deltei Dunarii, un ultim bastion european pentru protejarea biodiversitatii.

In plus Rosia Montana este unul dintre siturile cele mai bogate in resurse de patrimoniu cultural ale Romaniei, cuprinzand intr-un teritoriu intins pe cca. 650 ha 50 monumente istorice clasate, dintre care 7 desemnate ca monumente de valoare nationala si universala. De asemenea, patrimoniul cultural de la Rosia Montana este recunoscut si prin Planul de Amenajare a Teritoriului National.

Acest statut juridic de protectie plaseaza Rosia Montana inaintea multor orase, prin numarul si valoarea monumentelor istorice si pe primul loc intre asezarile rurale ale Romaniei. Conform legii, protejarea si punerea in valoare a acestor valori instituite reprezinta lucrari de utilitate publica, de interes national.

Academia Romana, Casa Regala, ICOMOS (Comitetul International al Monumentelor si Siturilor), ca organizatie expert a UNESCO, Ad Astra, Alburnus Maior, ONG-uri din Romania si internationale, numerosi experti, institutii, studenti si cercetatori romani din strainatate (RSSA, LSRS) recomanda si sustin includerea Rosiei Montane in Patrimoniul UNESCO.

Constatam ca rusinea de a fi roman si lipsa de reactie a romanilor in fata nedreptatilor a fost indusa de aceleasi televiziuni care astazi sunt complice la cel mai mare jaf din istoria poporului roman.

Va aflati printre putinii care au rezistat campaniei de dezinformare in care au fost angajate televiziunile, de aceea va solicitam implicarea nu doar ca simplu semnatar, ci ca militant, sa faceti cunoscut adevarul despre proiectul minier de la Rosia Montana”.

Sursa: Romanian Global News

34 Comments

 • aurel
  ianuarie 2, 2013

  Clar si fara echivoc: NU pentru exploatarea minereurilor din Rosia Monatana cu CIANURI! Exista 2 brevete OSIM (ale cercetatorilor de la Baia Mare) pentru exploatare fara cianuri. Brevetele au fost multiplu medaliate. Unul dintre cercetatori este dl Jack Goldenstein. De ce nu este mediatizat continutul acestor brevete? S-ar putea face si exploatare, s-ar putea trece si la investitii prin particpatii individuale (actionari), s-ar putea stabili strategii de recuperare a celorlalte minereuri nobile. De ce ne este frica? Daca actuala guvernare ar prelua problema si ar determina eficienta exploatarii pentru bugetul national s-ar putea schimba si raportul in dialogul Romaniei cu tarile axei.

    (Quote)

  • Anda
   ianuarie 2, 2013

   cianura nu este un baubau, ci o tehnologie testata de ceva vreme, cea mai moderna si aprobata de UE. ceea ce cercetatorii de la Baia Mare nu au inca. tehnologia lor trebuie testata in realitate si apoi propusa pt utilizare la nivel mare. Haideti sa fim mai deschisi cu tehnologiile moderne,ca daca suntem inapoiati, ramanem in continuare la coada Europei!

     (Quote)

   • ianuarie 2, 2013

    Anda, dacă e așa de minunată cianura asta, de ce crezi tu că peste 70% dintre parlamentarii europeni au cerut interzicerea folosirii acesteia în minerit (488 voturi pentru, 48 împotrivă, 57 abțineri)?

    Detalii în comunicatul de presă al PE privind adoptarea rezoluției anti-cianuri.

      (Quote)

    • Anda
     ianuarie 3, 2013

     eu nu spun ca e minunata,o spun specialistii. degeaba au cerut parlamentarii aia, care nu sunt chimisti la o adica, daca aceasta tehnologie este admisa de Comisia Europeana si este folosita in UE.ar insemna sa opresti exploatari care sunt acum in uz si nu cred ca ar fi cineva de acord cu asta, mai ales ca s-au impus anumite restrictii tocmai de la accidentul ala de la Baia Mare, pe care il invoca aceasta petitie

       (Quote)

     • ianuarie 3, 2013

      Anda, să înțeleg că tu ai acces la mai multe documente ale specialiștilor decât 488 de europarlamentari? De ce nu ne dai și nouă acele materiale, de ce nu le trimiți și lor să se informeze?

        (Quote)

     • Anda
      ianuarie 6, 2013

      Domnule Mihai, am acces la aceeasi informatii la care ai si dumneata.Are si Comisia Europeana un site, de unde poti afla ca este de acord cu aceasta tehnologie. De altfel, nu cred ca Suedia sau Finlanda o practica,tot pe asta cu cianuri, fiind in ilegalitate, nu? Europarlamentarii aia nu cred ca vor sa se informeze. Era un trend uslist sa fie contra proiectului si au dat toti cu semnatura. Atata tot!

        (Quote)

     • ianuarie 6, 2013

      Stai să văd dacă am înțeles bine: tu susții că USL a convins 488 de europarlamentari să voteze pentru interzicerea utilizării cianurii în minerit?

        (Quote)

 • Gina
  ianuarie 1, 2013

  poate ca in tari din Africa, redeventa este mai mare,dar acolo statul atata ia, doar redeventa. In Finlanda, redeventa este de 2% si exploateaza Suedia pe teritoriul Finlandei si nu cred ca finlandezii o duc rau in atare conditii.La noi, statul este si partener in proiect si pe langa acel proiect, ar lua si taxe si impozite pe profit, dividende, proprietate s.a. care, conform mai multor specialisti despre care am mai citit prin ziare, ar aduce profitul statului undeva peste 50%

    (Quote)

  • ianuarie 1, 2013

   Gina, ești chiar tare: tu crezi că noi suntem mai avansați decât Africa de Sud, sau că acolo nu s-au inventat taxe și impozite?

   În privința țărilor nordice, caută să vezi ce pondere are mineritul în PIB-ul lor – îți dau un indiciu: de 4 ori mai mic decât la noi. Așa că nu mineritul trebuie noi să-l dezvoltăm ca să ne apropiem de ei, ci celelalte ramuri economice.

   Dacă vrei mai multe informații despre partea economică a proiectului, citește acest articol al unui specialist român de la Banca Mondială: http://blog.cluj.info/opinii/un-argument-economic-impotriva-exploatarii-aurului-de-la-rosia-montana/

     (Quote)

   • Anda
    ianuarie 2, 2013

    la noi, spre deosebire de nordici, mineritul are o traditie de 2000 de ani. si putem foarte bine sa-l dezvoltam, pentru ca ar aduce si el un aport ca sa ne mai ridicam ca tara. daca avem mineri cu experienta, hai sa nu-i tinem acasa! numai proiectul de la RM ar produce 1% din PIB, daca dam drumul si altor investitii, miniere sau nu, vom fi si mai sus!

      (Quote)

    • ianuarie 2, 2013

     Anda, bănuiesc că ai studii în economie care îți oferă posibilitatea de a contrazice un economist angajat de Banca Mondială. Atunci îți ofer posibilitatea de a contrazice, punct cu punct, materialul scris de acesta.

     Ce zici, crezi că ai argumente suficiente?

       (Quote)

     • Anda
      ianuarie 3, 2013

      n-am contrazis pe nimeni, doar mi-am expus punctul de vedere privitor la dezvoltarea mineritului si la ce ne ajuta. Banca Mondiala oricum nu are niciun interes ca noua sa ne intre bani din interior si sa ramana in tara, ei prefera sa ne tot imprumutam.Sebastian Vladescu, raposatul Bogdan Baltazar, Gheorghe Negoescu sunt economisti care au demonstrat valoarea unei astfel investitii, indiferent ca o face RMGC sau altcineva, dar parerea lor nu conteaza pt tine, nu-i asa?

        (Quote)

     • ianuarie 3, 2013

      Anda, uite cum facem: eu îți dau linkul spre un document semnat de 15 profesori ai Academiei de Studii Economice: Raportul comisiei Grupului pentru Salvarea Roşiei Montane din Academia de Studii Economice. Dă-ne și tu un articol sau studiu științific – deci nu un interviu în presă – pe care să îl comparăm cu cel de sus în privința argumentelor.

        (Quote)

    • traian
     ianuarie 23, 2013

     da andaa nu crezi ca statul ar trebui sa ia redeventa si de la aceasta mare fabrica de curve pe care o pastoreste si a crescut o si care obtine profituri uriase atat in tarile ue cat si aici in romanica ? ca multe din storfetele astea au facut spiru haret sau bioterra si sant deci telectuale care pot sa combata atat sexual cat si mentalist cu oricine…si in plus degaja o mare prestanta ceea ce ne mai ridica un pic! asa nu ar mai fi nevoie de mineritul cu cianuri caci ne am scoate cu mineritul eco in gat din care mai exista avantajul producerii unor substante naturiste reconfortante pt telectualele cu pricina…noroc bun!!!

       (Quote)

 • taran
  decembrie 30, 2012

  de modul cum se va exploata aurul cu cianuri nu va deranjeaza chiar nu va sunt suficiente otravurile din alimente oameni buni de aveti o reactie pro firmei canadiene,
  chiar ca nu va intereseaza viitorul tarii?

    (Quote)

  • Ciprian
   ianuarie 1, 2013

   Tarane, pe mine nu ma deranjeaza cum s-ar exploata aurul, pentru ca asta este metoda cea mai avansata la ora actuala. ba chiar ma bucur ca asta e metoda dorita si una mai veche, deci mai periculoasa. Si pe mine ma intereseaza viitorul acestei tari, de aceea prefer o investitie in detrimentul unui nou imprumut la FMI

     (Quote)

   • ianuarie 1, 2013

    Ciprian, metoda aceasta avansată a fost utilizată și în Canada. Uite cum povestește un român stabilit acolo experiența:
    Abia dupa 25 de ani aici in NWT am inceput sa detectam cianura in panza de apa freatica. In momentul in care a aparut in apa potabila la robinete toata lumea s-a isterizat. Normal, este perfect omenesc si acum 10 ani astia au inceput sa caute solutii sa repare greselile. Cand au realizat in ce cacat suntem, s-au luat cu mainile de cap si au interzis exploatarile de aur in zona. Deocamdata folosim instalatii criogenice sa tinem solul de sub lacuri inghetat. Ne costa peste un miliard de $ pe an povestea asta. Faceti si voi socotelile ce puteam face cu banii asita pe termen lung.

    Sursa: http://mihai.papuc.org/2012/12/despre-minerit-aur-rosia-montana-si-implicatiile-politice-economice-si-implicit-sociale-asupra-romaniei/

      (Quote)

    • Anda
     ianuarie 2, 2013

     cumva interviul asta este inventat de dvs si romanul stabilit in Canada este produsul fanteziei dvs,ca vad ca sursa este siteul dvs? de ce v-as crede pe dvs, care nu aveti nicio expertiza in acest domeniu? nu mai bine ii cred pe cei care au cercetat terenul de la Rosia Montana si au stabilit ca in Valea Cornei este cel mai bine sa asezi acel iaz? nu degeaba s-a ales zona aia. ca sa nu mai zic ca de cand s-ar fi exploatat in Canada, tehnologiile au mai evoluat, lucrurile s-au mai schimbat, nu va fi aceeasi situatie peste 25 ani si la RM!

       (Quote)

     • ianuarie 2, 2013

      Anda, te las pe tine să citești articolul – care nu e interviu și începe foarte clar cu precizarea sursei. Iar informația potrivit căreia canadienii cheltuie 1 miliard de dolari anual pentru a menține solul înghețat am mai citit-o și în alte materiale. Dacă ai nevoie, zi-mi și îți mai dau linkuri.

      Dacă zici că s-a schimbat tehnologia față de ce foloseau canadienii acum 25 de ani, zi-ne și nouă care este diferența în ceea ce privește fundul iazului de decantare, cel care ar trebui să asigure impermeabilitatea pentru sute de ani.

        (Quote)

     • Anda
      ianuarie 3, 2013

      domnule Papuc, iazul va fi unul de vale fata de unul de ses, iar tehnologia va presupune ca in iaz sa ajunga maxim o picatura de cianura la un milion de litri apa, asa ca si daca ipotetic s-ar infiltra ceva, nu s-ar produce un dezastru. UE a impus de la accidentul de la Baia Mare, ca substanta sa aiba o concentratie maxima in UZINA, deci in circuit inchis, de maxim 10 ppm, la RM va avea intre 3 si 5 ppm inainte de neutralizare si iesirea din uzina

        (Quote)

     • ianuarie 3, 2013

      Anda, poate nu ai înțeles întrebarea: cu ce diferă fundul iazului propus de RMGC față de cele din Canada, care permit infiltrarea substanțelor toxice în apa freatică?

      Dacă ne vom da și noi seama peste 25 de ani, la fel ca și canadienii, că apa toxică din iaz ajunge în apa potabilă, de unde vom găsi un miliard de dolari în fiecare an ca să înghețăm și noi fundul iazului?

        (Quote)

 • Olivia Caragea
  decembrie 29, 2012

  Pai de ce vorbiti doar de profitul acela? Faptul ca oamenii vor avea unde sa lucreze si sa aiba niste salarii nu conteaza? Ca sa nu mai spun ca treaba cu metalele rare este doar o minciuna menita sa tina in loc totul. Un fel de “exista sau nu exista dzeu?” al minelor de acolo. Exista sau nu exista acele metale? Va zic eu, daca existau, atunci erau exploatate si inainte de canadieni.

    (Quote)

  • ianuarie 1, 2013

   Roșienii pot câștiga bine și foarte bine din agricultură, de exemplu. Comuna lor le oferă mai multe posibilități în acest sens decât media pe țară:
   http://www.ecomagazin.ro/dezvoltarea-economica-a-comunei-rosia-montana-fara-exploatarea-minerurilor-aurifere/

     (Quote)

   • Anda
    ianuarie 1, 2013

    te rog sa faci dumneata agricultura langa un parau toxic, care contine, prin alte metale nocive, si acid sulfuric, urmare a fostei exploatari a statului. Sau fa agricultura pe un teren, unde dupa ce dai o data cu sapa, dai de piatra! Apucati-va, ecologistilor, de ecologizare sau lasati proiectul s-o inceapa si apoi poate mai vorbim si de agricultura intensa!

      (Quote)

    • ianuarie 1, 2013

     Anda, te invit mai întâi să reiei orele de chimie din școala generală pentru a învăța diferența dintre metale și acizi.

     Apoi, dacă tot ești acolo, treci și pe la un profesor de matematică și calculați suprafața afectată de iazul amintit de tine comparativ cu cea a iazului de decantare dorit de RMGC, în care substanțele toxice vor fi în concentrații și mai ales cantități de mii de ori mai mari.

     Iar la final îți recomand o excursie de documentare în Roșia Montană, ca să vezi în câte grădini printre care trece pârâul roșienii cultivă legume și alte plante agricole cu succes.

       (Quote)

     • ianuarie 1, 2013

      Corecție: calculează suprafața pârâului Roșia comparativ cu iazul de decantare

        (Quote)

     • Anda
      ianuarie 2, 2013

      Sa-mi fie cu iertare,ca am zis metale si acizi in aceea propozitie, am vrut sa ma refer la substante nocive, in general. iar daca dumneata ai stii ca rosiile pe care le cumperi in piata ar proveni dintr-o zona atat de poluata, le-ai mai cumpara? sunt sigura ca nu! suprafata iazului de decantare care s-ar forma la Rosia Montana nu vad de ce ar avea importanta,daca e plin cu apa, ca in orice lac de acumulare. mai mult de o picatura de cianura la un milion de litri de apa nu poate ajunge in el, gratie tehnologiei.Iar concentratia folosita in uzina (deci in circuit inchis) va fi de 2 ori mai mica decat maximul nepericulos impus de UE! cred ca de informare aveti si dvs nevoie!

        (Quote)

     • ianuarie 3, 2013

      Anda, poți să-mi spui cât de puțin periculoase sunt cele aproximativ 100 de kilograme de acid cianhidric care se evaporă zilnic din iazul de decantare? Cifra nu e dată de Papuc, de UE, de opozanții proiectului, ci de mult-prea-iubita ta RMGC, în studiul lor de impact asupra mediului (Vol. 8, pag. 119).

        (Quote)

 • Ionut
  decembrie 29, 2012

  fara suparare, dar mai asasini economici sunt politicienii nostri incompetenti, care nu-si dau seama ca investitiile sunt de viitor si trag de timp in luarea unei decizii care ar face din Romania cel mai mare producator de aur din Europa!

    (Quote)

  • ianuarie 1, 2013

   Ionuț, investițiile sunt necesare, cu siguranță. Dar acestea nu vor fi aduse de o firmă ce avea un capital de câteva mii de dolari înainte de a anunța că a lista pe bursa din Toronto aurul de la Roșia Montană (operațiune ilegală, de altfel, la timpul ei).

     (Quote)

 • Anda
  decembrie 29, 2012

  exista vreun document pe care sa-l citati pentru a demonstra ca intr-adevar ar exista si altceva in afara de aur si argint? nu de alta, dar de 2000 de ani, acolo s-a exploatat doar au si ag si alte metale se situeaza in media scoartei terestre, deci nu-s la nivel exploatabil. S-au facut cercetari peste cercetari, chiar s-au inselat toti specialistii?

    (Quote)

  • ianuarie 1, 2013

   Nu s-au înșelat deloc specialiștii – numai că informațiile oferite de aceștia sunt ascunse față de public. De exemplu, câți știu despre cartea “Aurul şi Argintul Roşiei Montane”, scrisă și publicată în 1974 de Aurel Sîntimbrean, fost inginer şef al exploatării de stat Roşiamin?

   În această carte este evaluat conținutul de metale rare al zăcământului de la Roșia Montană, pornind de la o probă de 300 de kg. analizată în 1973 de Institutul de cercetări miniere de la Baia Mare. Datele sunt cele prezentate mai sus.

   Plecând de la aceste date și analizându-le comparativ cu totalul aurului și argintului pe care l-a anunțat RMGC, ajungem la următoarele cantități și valori ale acestor zăcăminte naturale:

   AUR (1,5g/tona minereu)……………….10.5 miliarde USD
   ARGINT (10g/tona)………………………1,3 mld. USD
   GALIU (300g/tona)……………………..13 mld. USD
   GERMANIU (20g/tona)……………………5,2 mld.USD
   CROM (50……………………………….6,5 mld. USD
   VANADIU (2500g/tona)…………………….10 mld. USD
   Co, Ti, Ni, Bi, As şi feldspat potasic…min. 5 mld. USD
   TOTAL………………………………51,5 mld. USD

   Sursa: Adevărul despre proiectul Roşia Montană, Raportul comisiei Grupului pentru Salvarea Roşiei Montane din Academia de Studii Economice (vezi punctul 4.3)

     (Quote)

   • Anda
    ianuarie 1, 2013

    oare de ce nu ma mir ca sursa acestor informatii este un site anti-proiect, finantat de George Soros? de asta nu stim de carte. pentru ca doar ecologistii vorbesc de ea si, in plus, din 1974 pana in zilele noastre, tehnologiile de explorare au evoluat. s-au facut cercetaru mult mai recente, cu aparate mult mai bune. cert este ca in zilele noastre, din pacate, doar aur si argint exista la Rosia Montana.

      (Quote)

    • ianuarie 1, 2013

     Anda, am pus un link către un document al unui grup însemnat de profesori de la ASE care scriu despre proiect.

     Spune-mi, dacă ești așa de sigură de ce afirmi, prin ce anume diferă metoda de testare a unei probe de sol folosită în 1973 față de cea din prezent?

     Totodată, dă-ne tu un studiu mai recent – independent – care să infirme concluziile din 1973.

       (Quote)

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website


*

Editoriale din aceeasi categorie

Orice poate sa iasa din vaccinarea cu editoarele genetice Pfizer si Moderna. Vaccinatii sunt adevarate bombe cu ceas si nimeni nu poate spune acum cand acestia vor “exploda” si vor deveni un adevarat biohazard. Pentru ca, din pacate, vaccinatii nu se pot dezvaccina. Estimarile celor mai multi specialisti variaza intre 12 si 14 luni. De […]

Autor: Aciduzzul | 10 martie, 2021 | 3 comentarii | 188 vizualizari | 5 voturi

Legea vaccinarii obligatorii a fost adoptata in UNANIMITATATE in comisia de santate din Camera Deputatilor. Adica au votat-o toate “partidele” politice, fara exceptie! Chiar daca au fost aduse sute de amendamente fata de varianta adoptata acum doi ani de Senat, ce sa vezi, s-a pastrat neatins un articol, cu ginion, articolul 13 care prevede la […]

Autor: Aciduzzul | 23 ianuarie, 2020 | 2 comentarii | 378 vizualizari | 3 voturi

Nici nu stiu cum sa formulez cat mai bine: traim intr-o lume de prosti sau traim intr-o lume a prostilor? Poate ca mai bine ar fi sa reformulez si sa scriu ca traim intr-o lume in care prostii sunt majoritatea covarsitoare. Ii vezi la tot pasul: vor sa fie mereu sefi, au gura mare, cred […]

Autor: Aciduzzul | 23 ianuarie, 2020 | 1 comentarii | 160 vizualizari | 3 voturi

Cele mai multe dintre evenimentele majore ale ultimelor decenii au venit ca reactie la un eveniment precedent, de multe ori fals, o provocare menita a pregati opinia publica pentru ceea ce va urma. Comentatorii politici numesc astfel de evenimente inscenate – false flag – un steag fals. Cele mai clare exemple de atacuri inscenate sunt […]

Autor: Aciduzzul | 24 mai, 2019 | 0 comentarii | 354 vizualizari | 4 voturi

Miza “alegerilor” europarlamentare 2019 este, din perspectiva papusarilor locali si a sefilor lor alogeni, una cat se poate de simpla: cati imbecili vor mai fi vrajiti de necesitatea de a-si exercita “dreptul” de vot in numele democratiei, in perspectiva urmatoarelor “alegeri”, prezidentiale, parlamentale si locale. Prostilor, evident, nu le spune nimeni cui foloseste acesta iesire […]

Voturi
Vizualizari
Comentarii
18 Sep 2021 | 0 comentarii | 18 vizualizari | 3 voturi
»
| comentarii | vizualizari | voturi
»
| comentarii | vizualizari | voturi
»
| comentarii | vizualizari | voturi
»
| comentarii | vizualizari | voturi
»
18 Sep 2021 | 0 comentarii | 18 vizualizari | 3 voturi
Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
fii aproape de noi
Conferinta_AGROstandard
PUB
web design profesionist
Red Moon Media
CAMPANII bp
Atitudine Contemporana
Televiziunea Copiilor
Le Pre
1984 George Orwell
Televiziunea Copiilor
piata BIO
alimente organice
internet manipulation techniques
Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
bad politics

2009 - 2021 © BadPolitics