Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
mai 20, 2019, 4:04 pm
Parţial însorit
Parţial însorit
27°C
Presiunea: 1010 mb
Umiditate: 41%
Vânt: 11 km/h S
Răsarit: 5:43 am
Apus: 8:42 pm
 
ANUNTURI UMANITARE
Economie
TOP. Cei mai mari producatori de petrol din lume
Aciduzzul | 24 februarie, 2011 | 0 comentarii | 5611 vizualizari |
(3 voturi )

Administratia Americana pentru Informatia Energiei, citata de AP, a dat publicitatii o lista cu cele mai mari tari producatoare de petrol la nivel mondial. Informatia vine in contextul crizei politice care a cuprins Orientul Mijlociu, cu repercursiuni imediate asupra cotatiei titeiului pe bursele internationale.

20. Azerbaidjan
Azerbaidjan produce 1 milion de barili de petrol pe zi. Potrivit WikiLeaks, există multe asemănări între deversarea de petrol din Golful Mexic şi o scurgere de gaze mult mai puţin publică din Azerbaidjan care a avut loc acum 18 luni.

19. Marea Britanie
Marea Britanie produce 1,3 milioane de barili de petrol pe zi şi exportă 775.000 de barili. După deversarea din Goldul Mexic, Marea Britanie a fost presată să suspende extragerea de petrol din adâncimile Mării Negre.

18. Kazahstan
Kazahstanul produce 1,5 milioane de barili de petrol pe zi şi exportă 1,4 milioane de barili. China plăteşte preţuri premium pentru petrolul din Kazahstan şi ajută Kazahstanul să construiască drumuri şi conducte.

17. Libia
Libia produce 1,7 milioane de barili de petrol pe zi şi exportă 1,2 milioane de barili. În contextul violenţelor din Libia, preţul petrolului din această ţară a explodat.

16. Algeria
Algeria produce 1,8 milioane de barili de petrol pe zi. Vara trecută, preşedintele Algeriei i-a concediat pe CEO-ul şi managerii de top ai companiei petroliere de stat ca urmare a unui scandal de corupţie.

15. Angola
Angola produce 1,9 milioane de barili de petrol pe zi şi exportă 1,8 milioane de barili, fiind pe locul al şaptelea între ţările exportatoare de petrol.

14. Brazilia
Brazilia produce 2 milioane de barili de petrol pe zi şi exportă 505.000 de barili. Efectele deversării de petrol în Golful Guanabara se observă încă după zece ani.

13. Norvegia
Norvegia produce 2,1 milioane de barili de petrol pe zi. Recent, o scurgere de petrol a avut loc într-un parc naţional din Norvegia de pe o navă.

12. Nigeria
Nigeria produce 2,2 milioane de barili de petrol pe zi şi ocupă locul al patrulea în topul naţiunilor exportatoare, cu o cantitate de 2,1 milioane de barili pe zi. Producţia de petrol din Nigeria este umbrită de numeroase controverse. Recent, Royal Duth Shell a primit o amendă de 100 de milioane de dolari pentru o deversare din 1970. În trecut, mai mulţi militanţi au atacat conductele de petrol şi au răpit angajaţi din domeniul petrolier. Anul trecut, un atac armat în Delta Nigeriei s-a soldat cu 150 de decese.

11. Venezuela
Venezuela produce 2,3 milioane de barili de petrol pe zi şi exportă 1,3 milioane de barili pe zi. Hugo Chavez a lansat numeroase controverse anul trecut în Statele Unite declarând că pe durata unor acţiuni militare nu vor trimite un strop de petrol în SUA, chiar dacă vor fi nevoiţi să mănânce pietre.

10. Kuweit
Kuweit produce 2,4 milioane de barili de petrol pe zi şi exportă 1,4 milioane de barili, clasându-se pe locul al 11-lea printre ţările exportatoare.

9. Irak
Irakul produce 2,4 milioane de barili de petrol pe zi şi exportă 1,9 milioane de barili. Se pare că Irakul va deveni foarte important pentru acoperirea cererii globale de petrol, mai ales în contextul deversărilor recente. Irakul se luptă pentru menţinerea producţiei după ani de razboaie.

8. Emiratele Arabe Unite
Emiratele Arabe Unite produc 2,4 milioane de barili de petrol pe zi şi exportă 2 milioane de barili. În acelaşi timp, Emiratele Arabe Unite se axează şi pe investiţiile în energie verde, precum energie solară.

7. Canada
Canada produce 2,6 milioane de barili de petrol pe zi. Premierul canadian a cerut, recent, aprobarea Statelor Unite pentru o conductă controersată din Canada până pe coasta Golfului Mexicului.

6. Mexic
Mexicul produce 2,6 milioane de barili de petrol pe zi şi exportă 1,3 milioane. Anul trecut, o explozie puternică a unei conducte de petrol în San Martin Texmelucan a omorât 28 de oameni, inclusiv 13 copii.

5. China
China produce 3,8 milioane de barili de petrol pe zi, dar nu se află în top 20 al ţărilor exportatoare. Anul trecut a avut loc cea mai mare deversare de petrol din istoria Chinei după explozia unei conducte, iar urmările vor afecta mediul încă un deceniu.

4. Iran
Iranul produce 4 milioane de barili de petrol pe zi. În acest timp, programul lor nuclear a supărat multe ţări. Iranul susţine că programul nuclear foloseşte uraniu slab îmbogăţit pentru a genera electricitate.

3. Statele Unite
SUA produc 5,4 milioane de barili de petrol pe zi, dar nu se încadrează între cei mai mari 20 de exportatori. În prezent, Statele Unite se confruntă cu urmările deversării majore de petrol din Golful Mexic de anul trecut.

2. Arabia Saudită
Arabia Saudită produce 8.3 milioane de barili de petrol pe zi. Se pare că Arabia Saudită a exagerat estimările cu 40% în ce priveşte rezervele de petrol. Dacă informaţiile sunt corecte, Arabia Saudită nu va reuşi să ţină preţurile sub control.

1. Rusia
Rusia produce 9.5 milioane de barili de petrol pe zi şi ocupă locul al doilea în topul exportatorilor după Arabia Saudită, cu o cantitate de 4,5 milioane de barili de petrol exportat zilnic.

Sursa: Adevarul

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website


*

Editoriale din aceeasi categorie

Autor: Aciduzzul | 8 februarie, 2019 | 0 comentarii | 80 vizualizari | 2 voturi

Animals International Romania publica dovezi filmate despre cruzimea de rutina din ferme industriale de crestere a gainilor ouatoare si cere companiilor din Romania sa foloseasca doar oua de la gaini care nu sunt tinute in custi! Filmarile au fost realizate in ferme din Romania si din Polonia in care se produc oua comercializate in supermarketuri, […]

Autor: Aciduzzul | 20 octombrie, 2018 | 0 comentarii | 190 vizualizari | 1 vot

Azi, despre Agricultura si Mediu de la ProRomania, partiduletul creat de Ponta cel Suparat, impreuna cu alti dizidenti suparati din “marele” PSD! Daniel Constantin–speaker; Bun orator, guler alb, aparent aplicat, cu slide-uri si cifre oficiale, dar cu NIMIC CONCRET-Trimiteri la anterioarele lui mandate de ministru atat la Agricultura, cat si la Mediu si concluzia ca […]

Autor: Aciduzzul | 26 noiembrie, 2017 | 1 comentarii | 218 vizualizari | 1 vot

Redeventa pentru apa imbuteliata ar urma sa aiba aceeasi valoare precum in cazul marmurei, calcarului sau gresiei, adica echivalentul in lei a 4 euro/m³, ceea ce ar fi practic cea mai mare redeventa pe ape imbuteliate din Uniunea Europeana, potrivit unui proiect de LEGE pentru reglementarea sistemului de redevente al concesiunilor resurselor minerale, petroliere si […]

Autor: Aciduzzul | 5 octombrie, 2015 | 0 comentarii | 263 vizualizari | 1 vot

Mihail Florescu, antreprenor cu o experienta de peste doua decenii in afaceri, este un nume cunoscut pe piata cafelei, fiind primul producator roman care a exportat cafea in SUA. In afaceri a intrat chiar in primii ani de dupa 1989, cand s-a intors din Italia pentru a incepe ceva pe cont propriu la el acasa. […]

Autor: Aciduzzul | 24 septembrie, 2015 | 0 comentarii | 174 vizualizari | 2 voturi

La Bruxelles, vechile state membre fac legea, in timp ce noii intrati incearca sa se descurce mai mult pe cont propriu. Adevarul este insa ca n-au niciun fel de sansa in fata intereselor marilor puteri, nici macar in cazul unor “compromisuri”, fie ele chiar si de dragul unor aliante temporare de pe urma carora state […]

Voturi
Vizualizari
Comentarii
Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
fii aproape de noi
Conferinta_AGROstandard
PUB
web design profesionist
Red Moon Media
CAMPANII bp
Atitudine Contemporana
Televiziunea Copiilor
Le Pre
1984 George Orwell
Televiziunea Copiilor
piata BIO
alimente organice
internet manipulation techniques
Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
bad politics

2009 - 2019 © BadPolitics