Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
august 3, 2021, 2:27 pm
Soare
Soare
29°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 47%
Vânt: 4 km/h ENE
Răsarit: 6:05 am
Apus: 8:38 pm
 
ANUNTURI UMANITARE
Big Brother
UE te deconecteaza de la Net daca scrii impotriva Puterii (AIM)
Aciduzzul | 26 ianuarie, 2011 | 1 comentarii | 733 vizualizari |
(3 voturi )

Asa cum a intrat in vigoare directiva referitoare la suplimentele alimentare si tratamente naturiste, prin prevederile Codex Alimentarius, de la 1 aprilie 2011, tot asa, UE pregateste o noua directiva, ca raspuns la o directiva mai veche, la sesizarea “Libertatea pe Internet si posibilitatea manipularii, fraudarii si accesului la date cu caracter privat, precum si aducerea ofenselor asupra persoanelor, grupurilor de persoane, sau a statelor membre”. Ceea ce a determinat o ractie de acest gen, cred comunitatile online din strainatate, este aparitia scandalului Wikileaks si seria de dezvaluiri. Chiar daca Netul este privit ca o proprietate comuna, nesubordonabila vreunei entitati politice, acum, cei ce conduc lumea sunt nemultumiti de faptul ca in retea exista numeroase siteuri care se opun Puterii. Dar si planului realizarii Guvernului Mondial.

In 27 ianuarie 2011, conform unui site satelit al Consiliului Europei care arata directivele Uniunii in curs de dezbatere, se va discuta si, cel mai probabil, aproba directiva legata de Internet, de protectia datelor personale, datelor cu caracter public, dar si a datelor cu caracter secret.

Conform Agendei, intr-o prima faza se va discuta despre aceasta revizuire si despre cum va fi implementata. In fapt, o revizuire dar sub o cu totul alta forma, mai moderna, a controversatei Directive ISP (din 2003), prin care se va stipula ca “orice cetatean UE va putea fi deconectat de la retea de catre furnizorul de Internet daca scrie – posteaza -, pe un site prorpiu, pe blog, ori pe un alt site informatii sau referiri ce pot fi considerate o ofensa pentru stat sau orice persoana ori grup de persoane. (…) Mijlocul de informare electronic care a folosit la aceasta actiune poate fi suspendat sau sters de catre operatorul de hostare.”

In aparenta, directiva ISP este ceva util, care da date cu caracter public, informatii, accesul la date publice, totul in folosul cetatenilor UE. Tot aici sunt prevazute si regulile care stabilesc accesul la informatii publice din partea institutiilor, dar, se introduce acum, si din partea persoanei. Tocmai aceste reguli stabilesc si faptul ca nu pot fi aduse ofense iar sanctiunile pot merge pana la interzicerea accesului pe Internet.

Revizuirea directivei ISP ar fi un prim pas pentru controlul asupra Internetului. Libertatea de exprimare va fi astfel ingradita prin faptul ca individul care este impotriva statului, ori impotriva actiunilor unui grup de persoane va avea accesul limitat la Net, sau chiar interzis, temporar, sau definitiv. De asemenea, site-ul sau va fi sters, operatorul de hosting fiind somat sa-l opreasca, iar daca a postat pe site-uri terte, atunci cei ce detin aceste site-uri vor fi obligati sa stearga postarile, sau articolele respective. Dupa care cetateanul respectiv se va supune legislatiei in vigoare, pentru ofensa adusa autoritatii, calomnie, incalcarea legilor de exprimare etc., conform cu fiecare stat in parte.

In directiva nu se prevede, insa, si cum ar putea fi urmarit acest cetatean al UE, care de obicei posteaza pe alte site-uri cu nickname, foloseste IP-uri variabile, poate sa-si deschida instantaneu un blog sub orice nume, sau isi poate crea un site dupa achizitionarea unui domeniu, sub alte identitati. Sau cum va putea UE lupta cu hackerii? despre toate acestea dorim sa aflam din propunerea de directiva, care vine din partea unei comisii mixte germano-franco-britanice.

Internetul a aparut exact ca un mijloc de exprimare libera si rapida intre comunitati, pentru schimb de informatii, iar postarea – prin traditie – este controlabila (sau nu) doar de detinatorul site-ului respectiv. Masura se dovedeste a fi o mai veche dorinta a celor de la puterea mondiala, anume de a putea controla si limita Internetul, care, deocamdata, este un bun planetar, neintrand in subordinea nimanui.

Sursa: Agentia de Investigatii Media

One comment

  • lupescu mihai
    februarie 7, 2011

    deci nu mai putem sa facem nci-o sesizare (bineintelrs decenta la orice autoritatea statului! Mai rau ca pe vremea lui CEAUSESCU,noroc ca atuncinu aveam acces la internet!!! Halal directiva!!!!

      (Quote)

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website


*

Editoriale din aceeasi categorie

Autor: Aciduzzul | 6 martie, 2016 | 0 comentarii | 9726 vizualizari | 8 voturi

Site-urile americane sustin ca hacker-ul roman supranumit Guccifer, extradat recent in Statele Unite, ar fi fost gasit mort in celula in care ese incarcerat, la scurt timp dupa ce ar fi disparut din celula, ulterior interogarii acestuia de catre FBI. Informatia vine la scurt timp dupa ce FBI a anuntat ca nu recomanda procurorilor americani […]

Autor: Aciduzzul | 17 ianuarie, 2015 | 0 comentarii | 391 vizualizari | 6 voturi

Ce urmăresc băieţii de mai jos cu aprobarea unor proiecte de lege în regim de urgenţă? Cine sunt ei, cine îi dirijează şi unde vor să ajungă? Asociaţia pentru Implementarea Democraţiei, Calea Europeană, Asociaţia Română pentru Evaluare şi Strategie, Asociaţia pentru Transformare Europeană, Asociaţia Atlantică a Tinerilor Lideri Politici, Federaţia Sindicatelor din Educaţie “Spiru Haret”, […]

Autor: Aciduzzul | 15 ianuarie, 2015 | 1 comentarii | 510 vizualizari | 2 voturi

Cei care vor renunta la libertatea esentiala pentru a dobandi o farama de siguranta pe moment nu merita nici libertate, nici siguranta (Benjamin Franklin) Gata, acum ca a cam trecut si isteria “atentatului sangeros” Charlie Hebdo, hai sa vedem si cu ce scop a fost la cale. Evident, dupa cum ne-am obisnuit deja de la […]

Autor: Aciduzzul | 11 ianuarie, 2015 | 0 comentarii | 1188 vizualizari | 3 voturi

Faptul că dispozitivele psihotronice au ajuns atât de avansate încât pot menține într-o stare de letargie populația unei întregi țări, de exemplu, nu mai reprezintă o surpriză pentru cei avizați…Desigur, foarte mulți v-ați întrebat probabil cum de este posibil ca într-o țară ca România, jefuită și umilită de decenii, oamenii să nu fie în stare […]

Autor: Aciduzzul | 9 ianuarie, 2015 | 0 comentarii | 152 vizualizari | 2 voturi

“Cei care vor renunţa la libertatea esenţială pentru a dobândi o fărâmă de siguranţă pe moment nu merită nici libertate, nici siguranţă” Benjamin Franklin Ungureanu despre atentatele de la Paris: Este un moment critic pentru viitorul construcţiei europene. Fostul premier şi ministru de Externe Mihai Răzvan Ungureanu consideră că, după atentatele de la Paris, UE […]

Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
fii aproape de noi
Conferinta_AGROstandard
PUB
web design profesionist
Red Moon Media
CAMPANII bp
Atitudine Contemporana
Televiziunea Copiilor
Le Pre
1984 George Orwell
Televiziunea Copiilor
piata BIO
alimente organice
internet manipulation techniques
Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
bad politics

2009 - 2021 © BadPolitics