Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
august 3, 2021, 2:58 pm
Soare
Soare
30°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 45%
Vânt: 7 km/h N
Răsarit: 6:05 am
Apus: 8:38 pm
 
ANUNTURI UMANITARE
Big Brother
Valoarea amenzilor si a despagubirilor pentru soferii fara rovigneta
Aciduzzul | 1 octombrie, 2010 | 4 comentarii | 920 vizualizari |
(1 voturi )

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) introduce de la 1 octombrie rovinieta electronica, urmand ca soferii fara documentele care atesta plata acesteia sa achite despagubiri in functie de tipul vehiculului, intre 28 si 1.210 euro, si amenzi intre 250 si 4.500 lei. Tot de la 1 octombrie CNADNR va introduce si rovinieta valabila trei luni, aplicat la toate categoriile de vehicule, se arata intr-un comunicat al Ministerului Transporturilor si Infrastructurii remis, joi, agentiei Mediafax. Tarifele rovinietei raman neschimbate, iar cele achizitionate deja isi mentin valabilitatea pana la data expirarii.

Valoarea despagubirii:

– autoturisme – 28 de euro,

– vehiculele de marfa cu masa pana la 3,5 tone – 96 de euro

– camioanele cu masa intre 3,5-7,5 tone – 320 de euro

– camioanele cu masa intre 7,5 si 12 tone si vehiculele de transport pasageri cu mai mult de 23 de locuri – 560 de euro

– camioanele cu masa mai mare de 12 tone si trei axe – 720 de euro

– vehiculele cu masa mai mare de 12 tone si patru axe – 1.210 euro

Sumele provenite din despagubiri vor fi venituri extrabugetare ale Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) si reprezinta o suma egala cu tariful pe un an, in functie de tipul vehiculului folosit fara a detine rovinieta valabila.

Valoarea amenzilor:

– autoturisme – intre 250 si 500 de lei

– vehiculele de marfa cu masa pana la 3,5 tone – intre 750 si 1.200 lei

– vehicule cu masa maxima de 7,5 tone si transport persoane cu maximum 23 de locuri pe scaune – intre 1.250 si 1.750 lei

– vehicule cu masa maxima de 12 tone si transport persoane cu mai mult de 23 de locuri pe scaune – intre 1.750 si 2.250 lei

– vehicule cu masa mai mare de 12 tone si trei axe – intre 2.750 si 3.000 lei

– vehicule cu masa mai mare de 12 tone si patru axe – intre 3.000 si 4.000 lei

Rovinieta poate fi cumparata de la orice subunitate CNADNR, de la benzinariile MOL, Rompetrol, Petrom si OMV, de la oficiile Postei Romane, de la Uniunea Nationala a Transportatorilor Rutieri Romani, dar si la firmele de distributie Scalla, Speedy, Medina si Pasaj.

Pentru a achizitiona rovinieta, conducatorul auto ii comunica operatorului, pe propria raspundere, numarul masinii, tipul vehiculului si perioada de valabilitate a rovinietei.

Operatorul introduce in calculator numarul autovehiculului, iar sistemul genereaza, automat, toate datele de identificare, precum si categoria vehiculului, dar si numele proprietarului. Dupa achitarea tarifului, cumparatorul primeste un bon de casa sau factura, daca solicita, in locul vechiului autocolant care se lipea pe parbriz.

Plata este inregistrata automat in baza de date centrala CESTRIN (Centrul de Studii Tehnice, Rutiere si Informatica) si este pastrata pe toata perioada de valabilitate pentru care a fost achitat tariful de utilizare.

Controlul rovinietei se face fie automat, prin intermediul punctelor fixe, unde sunt instalate sisteme de camere video, fie in trafic, de catre echipe de controlori.

Camerele video inregistreaza numarul de inmatriculare al vehiculelor, care apoi sunt verificate in baza CESTRIN, iar in cazul in care numarul nu este gasit, se interogheaza baza de date a Directiei Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor pentru identificarea contravenientului.

Toate operatiunile au loc online, in doar cateva secunde. Odata identificat posesorul autoturismului filmat circuland fara rovinieta, i se va intocmi proces verbal si trimite amenda, prin posta, la domiciliu.

CNADNR a selectat la inceputul anului consortiul Novensys Corporation/UTI Systems pentru a livra sistemul, valoarea contractului fiind de 35,96 milioane de lei, fara TVA.

Initial sistemul electronic de emitere si control al rovinietei trebuia sa intre in vigoare la 1 august, insa Guvernul a amanat data pana la 1 octombrie din cauza numeroaselor contestatii la licitatia de selectare a firmei castigatoare.

Sursa: Hotnews

4 Comments

 • camy
  decembrie 2, 2011

  Si noi am primit Pvcc Tot lipit cu scoci pe uasa de la scara blocului , cred ca nu este o corespondenta corecta , am platit impozitul la masina acum o luna de ce nu s`a constat la financiar ca am amenda ? … contraventia din luna iunie … apare dupa 6 luni … dansii specificand in pv ca proba foto se pastreaza 6 luni …de ce nu se atasaja si dovada foto ?/ daca nu mai gasesc chitanta Rovignetei cum pot demonstra ca aceasta era platita??? exista un sistem de evidenta a acestora ?

    (Quote)

 • camy
  decembrie 2, 2011

  Si noi am pimit Pvcc Tot lipit cu scoci pe uasa de la scara blocului , cred ca nu este o corespondenta corecta , am platit impozitul la masina acum o luna de ce nu s`a constat la financiar ca am amenda ? … contraventia din luna iunie … apare dupa 6 luni … dansii specificand in pv ca proba foto se pastreaza 6 luni …

    (Quote)

 • dani
  aprilie 7, 2011

  Am primit amenda acasa in 05.04.2011 cum ca am fost pozat de aparate in 06.11.2010 si nu figuram cu plata rovinetei.Procesul verbal lipit pe usa de la scara blocului sa vada toti vecinii si nu prin posta.De mentinut este faptul ca rogvineta era platita pe 12luni si a expirat in 04.02.2011. Acum trebuie sa fac plangere dar chitanta si bonul l-am aruncat pentru ca nu am crezut ca este necesar sa-l mai pastrez dupa expirare moment cand am primit amenda! Am sunat la Cestrin Deva si mi s-a spus ca nu pot verifica numarul de inmatriculare pentru ca nu mai au baza de date de anul trecut!!!!CUM ESTE POSIBIL SA AMENDEZI FARA BAZA DE DATE?????? PE CE BAZA???? Eu mai am autocolantul cu seria lipit pe parbriz,am sa ma chinui sa-l dezlipesc sa demonstrez ca am avut rovineta!! Dar timpul acesta pierdut pentru lipsa de profesionalism cine o plateste??? Ei solicita TARIF DE DESPAGUBIRE ,eu ce sa cer si cui TARIF DE DESPAGUBIRE pentru imaginea si drumurile pe care trebuie sa le fac pentru plangere??????

    (Quote)

 • martie 7, 2011

  Sistemul ar trebui sa verifice nu numai numarul de inmatriculare ci si Nr. de identificare al autovehiculului , care este mentionat pe chitanta ( bonul ) cu care se achizitioneaza rovingneta . In perioada de valabilitate a rovignetei , numarul de inmatriculare se poate schimba ( schimbat propietarul ) , rovigneta ramane insa valabila pentru ca numarul de identificare al autovehiculului este acelasi . EROARE DE SITEM .

    (Quote)

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website


*

Editoriale din aceeasi categorie

Autor: Aciduzzul | 6 martie, 2016 | 0 comentarii | 9726 vizualizari | 8 voturi

Site-urile americane sustin ca hacker-ul roman supranumit Guccifer, extradat recent in Statele Unite, ar fi fost gasit mort in celula in care ese incarcerat, la scurt timp dupa ce ar fi disparut din celula, ulterior interogarii acestuia de catre FBI. Informatia vine la scurt timp dupa ce FBI a anuntat ca nu recomanda procurorilor americani […]

Autor: Aciduzzul | 17 ianuarie, 2015 | 0 comentarii | 391 vizualizari | 6 voturi

Ce urmăresc băieţii de mai jos cu aprobarea unor proiecte de lege în regim de urgenţă? Cine sunt ei, cine îi dirijează şi unde vor să ajungă? Asociaţia pentru Implementarea Democraţiei, Calea Europeană, Asociaţia Română pentru Evaluare şi Strategie, Asociaţia pentru Transformare Europeană, Asociaţia Atlantică a Tinerilor Lideri Politici, Federaţia Sindicatelor din Educaţie “Spiru Haret”, […]

Autor: Aciduzzul | 15 ianuarie, 2015 | 1 comentarii | 510 vizualizari | 2 voturi

Cei care vor renunta la libertatea esentiala pentru a dobandi o farama de siguranta pe moment nu merita nici libertate, nici siguranta (Benjamin Franklin) Gata, acum ca a cam trecut si isteria “atentatului sangeros” Charlie Hebdo, hai sa vedem si cu ce scop a fost la cale. Evident, dupa cum ne-am obisnuit deja de la […]

Autor: Aciduzzul | 11 ianuarie, 2015 | 0 comentarii | 1188 vizualizari | 3 voturi

Faptul că dispozitivele psihotronice au ajuns atât de avansate încât pot menține într-o stare de letargie populația unei întregi țări, de exemplu, nu mai reprezintă o surpriză pentru cei avizați…Desigur, foarte mulți v-ați întrebat probabil cum de este posibil ca într-o țară ca România, jefuită și umilită de decenii, oamenii să nu fie în stare […]

Autor: Aciduzzul | 9 ianuarie, 2015 | 0 comentarii | 152 vizualizari | 2 voturi

“Cei care vor renunţa la libertatea esenţială pentru a dobândi o fărâmă de siguranţă pe moment nu merită nici libertate, nici siguranţă” Benjamin Franklin Ungureanu despre atentatele de la Paris: Este un moment critic pentru viitorul construcţiei europene. Fostul premier şi ministru de Externe Mihai Răzvan Ungureanu consideră că, după atentatele de la Paris, UE […]

Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
fii aproape de noi
Conferinta_AGROstandard
PUB
web design profesionist
Red Moon Media
CAMPANII bp
Atitudine Contemporana
Televiziunea Copiilor
Le Pre
1984 George Orwell
Televiziunea Copiilor
piata BIO
alimente organice
internet manipulation techniques
Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
bad politics

2009 - 2021 © BadPolitics