Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
septembrie 20, 2021, 11:36 am
Parţial însorit
Parţial însorit
14°C
Presiunea: 1010 mb
Umiditate: 67%
Vânt: 11 km/h ENE
Răsarit: 7:00 am
Apus: 7:17 pm
 
ANUNTURI UMANITARE
Analize-studii
Cine are dreptul sa se numeasca ROMAN?! Mic studiu de caz “impromptu”
Aciduzzul | 14 noiembrie, 2012 | 1 comentarii | 353 vizualizari |
(7 voturi )

Centrul pentru Monitorizarea si Combaterea Antisemitismului(CMCA) din Romania a postat pe prima pagina a site-ului sau, printre alte sondaje de opinie on-line, unul care scoate in evidenta felul in care isi percep romanii propria etnicitate. Cu alte cuvinte, cine cred concetatenii nostri ca este roman si cine nu. Rezultatele sunt incurajatoare pentru romani si oarecum dezamagitoare pentru cei de alta extractie etnica care traiesc in Romania. Avand in vedere ca acest sondaj de opinie este unul pentru “uz intren” si atinge unul dintre punctele nevralgice in relatiile dintre romani si evrei, dar si intre romani si alte nationalitati “conlocuitoare”, ca sa folosim un cliseu, inclinam sa credem ca rezultatele sunt veridice. Evident, intreaga “panoplie” de puncte nevralgice, daca ne permiteti barbarismul, este listata acolo. Rezultatele trebuie tratate, totusi, cu o anumita rezerva, avand in vedere ca, probabil, pagina de internet a respectivei organizatii este vizitata de oameni ale caror viziuni politico-sociale se situeaza cumva la extreme, fie intr-un sens, fie in celalalt. In orice caz, folosind datele acestui sondaj nu putem fi acuzati suntem, cumva, tendentiosi.

Asadar, iata cum raspund concetatenii nostri la intrebarea fundamentala: “Cine este roman?” din care se poate deduce implicit si “cine NU este roman”. Haideti sa vedem care sunt trasaturile obligatorii pe care trebuie sa le indeplineasca un roman autentic, potrivit datelor sondajului on-line(optiunile sunt redate exact asa cum au fost formulate de autorii lor):

1. Toti cei nascuti in Romania (27.18%, 187 voturi)

2. Toti cei nascuti si educati in Romania (12.94%, 89 voturi)

3. Toti cei nascuti in Romania ca si Crestini Ortodoxi (29.8%, 205 voturi)

4. Toti cei care traiesc in Romania mai mult de 8 ani, fara nici o legatura cu religia, culoarea si apartanenta etnica (14.1%, 97 voturi)

5. Toate raspunsurile de mai sus sunt valide (15.99%)

Prima observatie care se desprinde este aceea ca aproximativ 30% dintre repondenti(cea mai insemnata categorie) apreciaza ca pentru “A FI ROMAN” este obligatoriu “sa fii nascut in Romania” si “sa fii Crestin-Ortodox”.

Ce-a de-a doua categorie, respectiv 27,18% dintre repondenti, sunt ceva mai “modesti” si apreciaza ca simplul fapt de a te fi nascut in Romania este suficient pentru a te considera roman.

O a treia categorie (13% dintre repondenti) este aceea care conditioneaza romanitatea tot de doi factori: cel “clasic”, adica sa fii nascut in Romania, dar in plus, considera ca trebuie sa fi fost educat aici, de asemenea.

Asadar, o prima concluzie ar fi ca majoritatea covarsitoare, respectiv aproximativ 70% dintre repondenti, considera nasterea in Romania un factor obligatoriu pentru a te considera roman. Asta nu inseamna ca restul nu tin cont de acest aspect.

Singurii care nu tin cont de factorul “nastere” este reprezentat de minoritatea de 14% care apreciaza ca romanitatea nu este conditionata de “religie, culoare si apartenenta etnica”. Procentul ar putea fi chiar mai mic tinand cont de profilul site-ului care creeaza anumite expectatii de conduita din partea repondentului.

Restul de aproape 16% sunt “confuzii”, care nu conteaza in ecuatia sondajului, si, in general in bucataria niciunei cercetari sociologice profesioniste.

Tragand linie se poate desprinde concluzia ca ROMANII sunt, in virtutea acestui sondaj, EXCLUSIV cei NASCUTI si EDUCATI in Romania, care sunt in acelasi timp ORTODOCSI.

Se observa ca NASTEREA si CREDINTA sunt cei doi poli de forta ai identitatii romanesti.

Cei NASCUTI in Romania care, insa, practica alta credinta inafara de cea CRESTIN-ORTODOXA sunt considerati un fel de light-romanians, ca sa folosim expresia deja consacrata a domnului Mihai Razvan Ungureanu. Dar, fara doar si poate, sunt considerati tot romani. Toleranta specific romaneasca le ofera, cumva, anumite circumstante atenuante.

“Entitatile” straine de Romania, ALOGENII adica sunt, potrivit sondajului de opinie, cei care AU O ALTA APARTENENTA ETNICA.

In virtutea traditionalismului sanatos aflat in zestrea noastra genetica (care ne asigura un oarecare discernamant) romanii nu-i considera ROMANI, adica asemenea lor, pe cei NASCUTI IN ALTA PARTE si de ALTA CULOARE. Cu atat mai mult daca acestia practica o alta religie decat cea Crestin-Ortodoxa.

Merita semnalat faptul ca aceasta convingere nu tine cont de factorul TIMP. Adica, daca nu intrunesti celelalte conditii, degeaba esti de 8 ani in tara (dupa cum apare in intrebarea sondajului) sau de 50 de ani. Tot strain esti!

Concluziile acestui studiu ar parea de-a dreptul socante, probabil, in Statele Unite sau in unele tari din Europa Occidentala, mai expuse propagandei multikulti, insa, se inscriu in trend-ul mai traditionalist si mai nationalist manifestat, am putea spune, din ce in ce mai pregnant, in Europa Centrala si Orientala. Cu alte cuvinte, cam la fel ar gandi un polonez, un ceh, un ungur sau un sarb. Cu variatiile specifice, evident.

Cu siguranta, procentele ar fi chiar mai accentuate in sensul expus mai sus daca acest sondaj ar aparea pe un alt site, perceput ca fiind mai neutru.

Acest fapt demonstreaza ca, in ciuda campaniei agresive dusa constant, timp de 20 de ani, de flasnetele media impotriva nationalitatii si credintei crestin-ortodoxe si favorizarii multiculturalismului si a deviatiilor politically correct de toate felurile, romanii si-au pastrat relativ nealterat filonul nationalist si crestin.

Si asta cu atat mai mult in ultimii ani, probabil pe fondul unui “insight” cu privire la beneficiile pe care ni le-ar putea aduce apartenenta la Uniunea Europeana si a “destramarii sistemului de iluzii”, totul asezonat cu adancirea crizei care ne-a facut sa ne apropiem mai mult asupra valorilor fundamentale care ne definesc ca popor.

In incheiere trebuie punctat un fapt oarecum monden, dar relevant. Acum mai bine de zece ani, cluburile din Regie, la care se putea intra exclusiv cu carnetul de student (da, erau alte vremuri) practicau tarife diferite pentru trei categorii diferite de clubberi. Diferentele erau clare si nu se negociau.

Pentru fete, intrarea era zero(asta e, ce sa-i faci..), baietii aveau tariful X iar strainii aveau 2X(pe principiul ca aveau oricum mai multi bani daca beaneau sa studieze in Romania). In cercul nostru de cunoscuti era si un mulatru, nascut dintr-o mama romanca si un tata congolez, nascut si crescut in Romania, care vorbea romana evident impecabil, fiind limba lui nativa.

Cu toate astea, acest mulatru platea intodeauna, dar intodeauna, DUBLU fata de restul gastii si nciciodata nu avea suficiente argumente in fata baietilor cat usa de la intrare. De, ce sa-i faci, spiritul romanesc traditional functiona destul de puternic. Si, din cate se pare, nu s-au schimbat prea mult de atunci, in ciuda stradiniilor constante ale unor organizatii ale “societatii in civil” si a fondurilor imense alocate pentru “reeducare”.

One comment

  • Vasi
    noiembrie 14, 2012

    Nu am intrat pe site-ul…lor pentru a raspunde acelor intrebari, tocmai pentru a nu le da satisfactie. De aceea, voi raspunde doar aici. Un roman autentic este acel om nascut pe teritoriul Romaniei, din parinti romani ortodocsi, cu bunici si strabunici romani ortodocsi, care este botezat in Sfanta Credinta Ortodoxa.

    Oricum nu dau doi bani pe asa-zisele statistici intocmite de…

      (Quote)

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website


*

Editoriale din aceeasi categorie

Autor: Aciduzzul | 9 decembrie, 2017 | 0 comentarii | 555 vizualizari | 3 voturi

Cioturi de arbori cu circumferinta de peste 5 metri, ulei de motor ars, paraie distruse, buldozere si drujbe care ”canta” neincetat pe toate vaile de-a lungul raului Cerna. Asa se prezinta astazi Parcul National Domogled – Valea Cernei, cel mai mare din cele 13 din Romania. Padurile ramase neatinse, formate prin procese naturale dupa ultima […]

Autor: Aciduzzul | 29 iulie, 2017 | 0 comentarii | 472 vizualizari | 2 voturi

Publicatia AgroStandard lanseaza Studiul de piata „Top 600+ Cele mai mari Exploatatii Agricole din Romania”, prima analiza de acest fel realizata vreodata in Romania. Studiul a fost realizat urmare a solicitarilor venite din partea mediului de afaceri, data fiind absenta informatiilor oficiale cu privire la fondul funciar din tara noastra, precum si a lipsei unor […]

Autor: Aciduzzul | 13 septembrie, 2015 | 1 comentarii | 600 vizualizari | 4 voturi

Toata lumea vorbeste zilele acestea despre criza imigrantilor. Toti se intrec in teorii care mai de care mai fanteziste cu privire la cauzele si la solutiile pentru acesta “criza” si s-au format deja doua tabere cu pozitii antagonice pe marginea acestui subiect. Pe de-o parte gruparile nationaliste de pe tot cuprinsul Europei care intuiesc pericolul […]

Autor: Aciduzzul | 26 august, 2015 | 0 comentarii | 348 vizualizari | 3 voturi

Marius Serban Toata lumea asista (neputincioasa) zilele acestea la o adevarata invazie a emigrantilor din tarile arabe catre Europa, care a inceput brusc, suspect de brusc. Desi subiectul este intors pe toate partile de mainstream-media, nimeni nu spune de ce aceasta invazie se petrece tocmai acum. Pana la urma razboaiele din Siria, Irak, Libia, Afganistan […]

Autor: Aciduzzul | 15 martie, 2015 | 0 comentarii | 1513 vizualizari | 9 voturi

Cazul Darius Valcov este unul cat se poate de clar al triumfului neoliberalismului si al jafului institutionalizat practicat de mafiile transnationale, numite gratios, FMI, BM, UE, etc., in coloniile cocotiere pacificate, populate cu oi placide, spalate excesiv pe creier, cam cum este Romania. Pentru a intelege resorturile dupa care functioneaza institutia care a acaparat spatiul […]

Voturi
Vizualizari
Comentarii
18 Sep 2021 | 0 comentarii | 36 vizualizari | 4 voturi
»
| comentarii | vizualizari | voturi
»
| comentarii | vizualizari | voturi
»
| comentarii | vizualizari | voturi
»
| comentarii | vizualizari | voturi
»
18 Sep 2021 | 0 comentarii | 36 vizualizari | 4 voturi
Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
fii aproape de noi
Conferinta_AGROstandard
PUB
web design profesionist
Red Moon Media
CAMPANII bp
Atitudine Contemporana
Televiziunea Copiilor
Le Pre
1984 George Orwell
Televiziunea Copiilor
piata BIO
alimente organice
internet manipulation techniques
Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
bad politics

2009 - 2021 © BadPolitics