Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed
ANUNTURI UMANITARE
Analize-studii
Noile invazii barbare sau cum sa impusti doi iepuri dintr-o lovitura
Aciduzzul | 26 august, 2015 | 0 comentarii | 359 vizualizari |
(3 voturi )

emigranti_europaMarius Serban
Toata lumea asista (neputincioasa) zilele acestea la o adevarata invazie a emigrantilor din tarile arabe catre Europa, care a inceput brusc, suspect de brusc. Desi subiectul este intors pe toate partile de mainstream-media, nimeni nu spune de ce aceasta invazie se petrece tocmai acum. Pana la urma razboaiele din Siria, Irak, Libia, Afganistan nu au inceput de ieri, de azi. De ce tocmai acum asistam, ca la comanda, la acest flux masiv de imigranti, cu efecte devastatoare asupra economiei si structurii sociale ale Europei?! De ce nu se indreapta acesti emigranti catre tarile arabe? De ce nu se duc in Israel? Fara doar si poate, raspunsul nu este simplu. Cu toate acestea se poate contura o mica teorie plecand de la infailibila retorica “quid prodest?”

Asadar, din ce cauza parasesc acesti oameni tarile arabe? Raspunsul este pueril de simplu – pentru ca vor sa scape din infern, din niste tari macinate de razboi, de foamete si de incertitudinea zilei de maine. Pentru ca nu vor sa-si vada familiile ucise si pentru ca vor ca viata lor sa aiba din nou un rost. Primaverile verile si iernile arabe si-au produs efectele si “democratia” a triumfat in cele din urma in tot Orientul Mijlociu.

Exodul catre Europa, consecinta primaverilor arabe

Amestecul brutal in viata statelor arabe, fie prin razboiae motivate de cele mai fanteziste presupuneri, fie prin finantarea grupurilor teroriste care sa aduca popoarelor “oprimate” democratia de tip occidental s-a terminat in mai toate cazurile cu eliminarea sangeroasa a liderilor legitimi, precum Muammar Gaddafi, Sddam Hussein sau, mai putin sangeroasa, dar la fel de brutala, cum este cazul lui Hosni Mubarak. Eliminare care a aruncat, in toate cazurile, tarile respective intr-un haos politic si social ale carui efecte sunt imposibil de cuantificat pe termen lung. Urmeaza, nu-i asa, Bashar al-Assad, presedintele Siriei, pentru ca lucrurile sa mearga conform scenariului prestabilit.

Evident, toate aceste primaveri, veri si toamne arabe au fost orchestrate cu sarg, cu o logistica infernala si cu fonduri imense de catre principalii beneficiari ai starii de fapt de astazi din Orientul Mijlociu – Israel si Statele Unite.

In primul caz, statul evreu s-a asigurat, cel putin pe termen scurt, pentru ca viitorul este dificil de prevazut in acest caz, ca prin eliminarea acestor lideri arabi incomozi poate controla viata politica, economica si sociala a tarilor distruse de aceste “primaveri” si este cu un pas mai aproape de crearea statului mondial cu capitala la Ierusalim, promis evreilor de catre Moise. Asadar, in cazul evreilor, primaverile arabe au avut o dimensiune aproape mistica.

In cazul SUA si a aliatilor sai, Marea Britanie, Franta, etc., lucrurile au fost mai simple si s-au redus, simplificand la maxim, la redobandirea unor sfere de influenta si la posibilitatea exploatarii prazii de razboi – petrol si alte resurse naturale. Asadar, in acest caz, “toata” lumea a avut de castigat. Complicitatea a fost perfecta, motivata de interse comune.

Perdantii au fost, ca mai intodeauna, arabii, care si-au vazut tarile readuse in epoca de piatra, fara vreo speranta de a iesi din situatia politica si economica incerta, cel putin nu in viitorul care priveste cateva generatii de acum inainte.

Efectul de bumerang

Numai ca acum, tot ca parte a acestui scenariu, la care pana si unele dintre marile puteri joaca doar un rol de figuranti, mase mari de refugiati, in fapt oameni disperati, care nu mai au nimic de pierdut in incercarea de a-si salva vietile si familiile, sunt indreptate, brusc, ca la comanda catre Europa, de unde, pana mai ieri, aceste fluxuri de emigranti erau dirijate catre tarile vecine Siriei, in special Liban, Iordania si Turcia.

Potrivit principiului caruia, in aceasta epoca a globalizarii, daca bate din aripi un fluture in Australia, se va produce o furtuna in Europa, din care decidentii politici internationali se pare ca n-au inteles (sau nu au vrut sa inteleaga) mai nimic, se pare ca, daca cad multe bombe in Siria/ Libia/ Irak/ Afganistan/etc. se produce un val masiv de emigranti care se va transforma intr-un tsunami in cele din urma si va aduce Europa in epoca de piatra, sau in epoca bronzului.

Europa, in pragul purificarii etnice, inapoi in epoca de piatra

Ca o ironie a sortii, unii dintre vinovatii pentru primaverile arabe, din pacate, actori cu un rol secundar – Franta si, mai ales, Marea Britanie, sunt pe cale sa guste (cu varf si indesat) din polticile schizoide si profund antiumane promovate in Orientul Mijlociu. Fara doar si poate, cateva milioane sau, de ce nu, zeci de milioane de emigranti arabi (mai putin educati si fara vreo apetenta foarte mare pentru “integrare”) vor pune pe butuci economia britanica si vor schimba radical, in decurs de una-doua generatii, harta etnica a tarii. La fel si in Franta. Vor fi si ceva victime colaterale, tari deja puternic incercate de politicile distructive si de experimentele economice aplicate cu sarg pe ele, in acest caz Ungaria, Grecia si Italia.

Perdantii vor fi, evident, europenii, care isi vor pierde identitatea si vor fi transformati intr-o masa amorfa si pestrita de indivizi fara identitate, mai usor de controlat. Visul “elitelor” de schimbare a structurii etnice a Europei, parte a dezideratelor Uniunii Europene, este pe cale sa se indeplineasca.

Doar viitorul poate arata ce efect va avea asupra intregii lumi declinul politic si economic al Europei, provocat de valurle masive de imigranti si de schimbarea brutala a structurii demografice. Au mai existat situatii de recul masiv de-a lungul istoriei. Sa ne amintim doar de invaziile barbare si de mileniul de “refacere”care a urmat dupa acestea.

Cu siguranta, Europa nu va mai fi la fel. Va disparea un actor politic important de pe scena politica si un pol economic de prim rang se va stinge. Efectul va fi unul de domino pe contientul nord-american. Chiar daca influxul de emigranti nu-i afecteaza direct pe cei care sunt la originea lor, indirect, din cauza legaturilor economice stranse intre Europa si continental nord-american, efectul de bumerang va fi unul distrugator. Cu atat mai mult cu cat nici SUA si Canada nu se simt prea bine.

Cu alte cuvinte, cei care au scris acest scenariu s-ar putea sa asiste la un deznodamant putin diferit de cel pe care l-au plasmuit ei in numele controlului global. Probabil ca vor subrezi etnic, cultural, economic si politic Europa si vor reusi sa o controleze, bifand astfel un deziderat care a stat la baza constructiei Uniunii Europene. Dar atunci vor controla doar o carcasa, o epava, o stuctura golita de continut…

Cu siguranta, cei care vo profita de declinul Europei in tandem cu cel al Statelor Unite vor fi Rusia si, mai ales, China. Traim vremuri interesante. Viitorul bate filmul…

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website


*

Editoriale din aceeasi categorie

Autor: Aciduzzul | 9 decembrie, 2017 | 0 comentarii | 572 vizualizari | 3 voturi

Cioturi de arbori cu circumferinta de peste 5 metri, ulei de motor ars, paraie distruse, buldozere si drujbe care ”canta” neincetat pe toate vaile de-a lungul raului Cerna. Asa se prezinta astazi Parcul National Domogled – Valea Cernei, cel mai mare din cele 13 din Romania. Padurile ramase neatinse, formate prin procese naturale dupa ultima […]

Autor: Aciduzzul | 29 iulie, 2017 | 0 comentarii | 491 vizualizari | 2 voturi

Publicatia AgroStandard lanseaza Studiul de piata „Top 600+ Cele mai mari Exploatatii Agricole din Romania”, prima analiza de acest fel realizata vreodata in Romania. Studiul a fost realizat urmare a solicitarilor venite din partea mediului de afaceri, data fiind absenta informatiilor oficiale cu privire la fondul funciar din tara noastra, precum si a lipsei unor […]

Autor: Aciduzzul | 13 septembrie, 2015 | 1 comentarii | 610 vizualizari | 4 voturi

Toata lumea vorbeste zilele acestea despre criza imigrantilor. Toti se intrec in teorii care mai de care mai fanteziste cu privire la cauzele si la solutiile pentru acesta “criza” si s-au format deja doua tabere cu pozitii antagonice pe marginea acestui subiect. Pe de-o parte gruparile nationaliste de pe tot cuprinsul Europei care intuiesc pericolul […]

Autor: Aciduzzul | 15 martie, 2015 | 0 comentarii | 1547 vizualizari | 9 voturi

Cazul Darius Valcov este unul cat se poate de clar al triumfului neoliberalismului si al jafului institutionalizat practicat de mafiile transnationale, numite gratios, FMI, BM, UE, etc., in coloniile cocotiere pacificate, populate cu oi placide, spalate excesiv pe creier, cam cum este Romania. Pentru a intelege resorturile dupa care functioneaza institutia care a acaparat spatiul […]

Autor: Aciduzzul | 17 ianuarie, 2015 | 0 comentarii | 1196 vizualizari | 3 voturi

Serghei Malkov, membru la Academia Militară rusă, prezice începutul unui nou război mondial în următorul deceniu. Oamenii de ştiinţă de la Academia Militară au ajuns la această concluzie, bazându-se pe teoria ciclurilor Kondratieff (după numele savantului Nikolai Kondratieff). Ciclurile Kondratieff pot fi definite ca o succesiune regulată a modificărilor structurale din cadrul economiei moderne. Întinzându-se […]

Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
fii aproape de noi
Conferinta_AGROstandard
PUB
web design profesionist
Red Moon Media
CAMPANII bp
Atitudine Contemporana
Televiziunea Copiilor
Le Pre
1984 George Orwell
Televiziunea Copiilor
piata BIO
alimente organice
internet manipulation techniques
Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
bad politics

2009 - 2024 © BadPolitics