Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
septembrie 18, 2021, 7:45 pm
Parţial însorit
Parţial însorit
25°C
Presiunea: 1010 mb
Umiditate: 41%
Vânt: 4 km/h N
Răsarit: 6:58 am
Apus: 7:20 pm
 
ANUNTURI UMANITARE
Analize-studii
Raportul Ohanesian – Servicii Secrete (2007)
Aciduzzul | 24 septembrie, 2010 | 0 comentarii | 1599 vizualizari |
(2 voturi )

Capitolul I
Un presedinte democrat promoveaza ramasitele Securitatii criminale de pe vreme lui Ceausescu. A preluat ofiterii de Securitate de la fosta putere PSD si i-a folosit in scopuri proprii. Desi a castigat alegerile cu un mesaj reformator, Traian Basescu a impanzit institutiile tarii, zona politica si presa cu ofiteri sub acoperire ai serviciilor secrete vechi si noi. Multi dintre ei, persoane penale au spionat Occidentul, mai ales tarile Uniunii Europene si inainte si dupa Revolutie. O fac si acum. Au facut trafic si contrabanda cu armament si alte lucruri interzise. Noua si vechea Securitate comunista se regrupeaza in asa-zise loje masonice. Sute de ofiteri superiori din armata, servicii secrete, ziaristi, politicieni sunt masoni de diverse ranguri alaturi de mafioti si infractori recunoscuti.

De mai bine de doi ani ne jucam de-a reforma serviciilor secrete. In timp ce palatele Victoria si Cotroceni isi dau la gioale pe proiectul de legi ale securitatii nationale, Romania a intrat in Uniunea Europeana cu ofiterii Securitatii in frunte. Nu discutam aici de rezervistii care au facut politie politica pe vremea lui Ceausescu, ci de spionii DIE/CIE/SIE educati impotriva structurilor euro-atlantice la scolile de la Baneasa, Branesti sau Gradistea aflati in plina activitate. Generali si colonei cu state grele de plata inainte de ‘89 care conduc directii importante din Serviciul de Informatii Externe au fost “diplomati” si au spionat la greu dusmanul de clasa occidental nu apar in “Raportul Tismaneanu.

Ii gasim la conducerea celor mai importante institutii ale statului roman. Culmea, UE se face ca nu vede cine populeaza reprezentantele diplomatice ale Romaniei in Europa, iar NATO are ochelarii sparti cand este vorba de securistul CIE Silviu Predoiu, mai nou primadjunct SIE. Spion cu scoala la Branesti. Actualul consul general la Strasbourg, generalul DIE/CIE (pe bune) Marcel Alexandru, fost director adjunct si secretar de stat SIE. Directorul adjunct SIE, generalul DIE/CIE Vasilca Sarca a spionat fara nici o jena de la reprezentantele Romaniei de la Praga si Bratislava, iar seful Directiei Tehnica Operativa, generalul DIE/CIE Isac Adrian activa linistit la Anvers, la Tokio sau in Maroc. Toti au fost elevi constiiciosi ai unui Plesita, Doicaru sau Pacepa in vremurile bune ale Securitatii.

Cand am preluat domeniul serviciilor secrete, redactia cotidianului “Romania libera” la care lucram atunci primea foarte rar comunicate de la Serviciul de Informatii Externe. Discursurile plicticoase ale fostului director Gheorghe Fulga, cu accente de socialism stiintific ne parveneau pe adresa de e-mail odata pe luna. Acum nu mai primesc nimic. La orice intrebare, Directia de Relatii cu Publicul din cadrul Serviciului de Informatii Externe, condusa de Nicolae Vintilescu, fost spion in Berlin raspunde in acelasi fel.

Legea cutare ne interzice orice comentariu. |n spatele legii se ascunde in fapt sistemul mancat de carii al Securitatii. Generali peste generali, numai de trei si patru stele ( primeau chiar si 2 stele pe an) in cumetrii si relatii de pe vremea DIE ce au servit umili pesedeul. La intrarea in Uniunea Europeana, presedintele Traian Basescu a fost nevoit sa treaca in rezerva o gramada de securisti. Marile schimbari s-au petrecut la Serviciul Roman de Informatii, unde s-au intinerit conducerile multor sectii judetene. Cand a venit vorba de Serviciul de Informatii Externe, reforma s-a impiedicat. Peste 70% din dosarele DIE/CIE/SIE nu au fost predate CNSAS. Am afla cu stupoare cum actualii demnitari si politicieni sub acoperire luptau impotriva NATO, spionau tarile Europei Occidentale sau furnizau armament teroristilor.

Securistii generalului Plesita sunt stat in stat si dupa intrarea in UE

Aceiasi vechi securisti conduc institutia, de acum europeana cu acte in regula. Generali ca Silviu Predoiu, Vasilica {arca, Adrian Isac, Nicolae Vintilescu, Grigore Istrate activau “la post” in Occident, sub acoperire diplomatica. Dupa ce au fost promovati de PSD, medaliati si inaintati in grade si functii in SIE de Basescu, in februarie 2005 au fost complet deconspirati. Toti figureaza in Anuarul Diplomatic si Consular al Romaniei editat de MAE ca “diplomati”. Ce sa mai vorbim de Silvian Ionescu, ofiter DIE recunoscut, care spiona la Anvers.

Printre altele, Anvers este si centrul mondial al comertului cu diamante industriale. La sfarsitul anilor ’80, cand Isac, Silvian si Predoiu activau in zona, Romania era pe locul trei in lume la productia de diamante industriale. Dupa revolutie, Silvian Ionescu fost promovat in conducerea Partidului Democrat, apoi a fost prefectul Bucurestiului 3 zile si a intrat in Uniunea Europeana ca sef al unei foarte importante institutii romanesti : Garda de Mediu. Pregatiti ideologic si îndoctrinati timp de doi ani în bazele de spionaj antioccidental de la Branesti, Baneasa si Gradistea spionii de la conducerea Romaniei nu se pot rupe de practicile învatate acolo. Controland in totalitate institutii ca MAE, SIE, Consiliul Concurentei, ORNISS, ANCESIAC, Directia de Comert Exterior MEC, Justitia si Pachetul General, securistii lui Plesita, Pacepa sau Doicaru dovedesc si dupa intrarea in Uniunea Europeana ca sunt stat in stat.

Spioni ca noi

Sub directoratul lui Gheorghe Fulga, conducerea SIE colcaia de securisti grei ai “Epocii de Aur. Apostolii Securitatii ceausiste, generalii DIE de trei si patru stele Rotaru, Iana, Goia, Chiriac si Marcel Alexandru, toti masoni de rang inalt, asigurau un control total in Serviciul deInformatii Externe. Basescu i-a trecut in rezerva cu laude si acum sunt directori, diplomati sau prosperi oameni de afaceri.

In timp ce cancelaria lui Calin Popescu Tariceanu era bine asigurata de ofiterii DIE, Aleodor Francu si Dan Dumitru, noi ne miram de unde stie blonda de la Golden Blitz de telefoanele secrete ale premierului. Mai inteligent decat predecesorii sai, Traian Basescu a preluat securistii ce au luptat impotriva structurilor euroatlantice, i-a promovat in conducerea SIE si ii foloseste in continuare. Construieste destinul european al Romaniei cu generalii DIE Predoiu, {arca sau Marcel Alexandru. Nu intelegeam de ce Ministerul Afacerilor Externe refuza sa ne puna la dispozitie Anuarul Diplomatic si Consular al Romaniei. Cartea tiparita de MAE nu este de uz intern si nu face parte din categoria documentelor clasificate, dar este dovada ca vechii spioni ai Securitatii fac jocurile si la ora actuala in Romania. Cu mici exceptii, biografiile neromantate ale diplomatilor securisti se gasesc in anuar. Au fost deconspirati din neprofesionalism sau din prostie.

In acest mod, pe criterii politice, au fost avansati 12 generali si o cohorta de colonei. Toti sunt fosti securisti, sustinatori ai PSD. Spre exemplu : general-colonel Rotaru Constantin (ajuns colonel cu trei stele in trei ani), general-maior Ionescu Paul, general-maior Goia, general-maior Valcea Marin, general de brigada Dumitrescu Gabriel, genral de brigada Isac Adrian, general-maior Chiriac Dan, general de brigada Iana, col. Bobocea, col. Isar I., col. Ruset V., col. Ion Mihai etc.Toate aceste persoane si multe altele au fost promovate in grad si functie de fosta putere. Sunt fosti ofiteri de securitate si sustinatori ferventi ai PSD. Operatiunile au fost coordonate de Rotaru Constantin si conduse nemijlocit de generalii Dumitrescu si Valcea.

Pentru a acoperi urmele, Fulga a desfiintat pur si simplu directia condusa de generalul Dumitrescu, prin intermediul careia s-a desfasurat operatiunea. Drept recompensa, pe ultima suta de metri, fostul guvern l-a numit secretar de stat si sef al unei agentii guvernamentale de control al exporturilor si importurilor de materiale strategice.”

Citat dintr-un articol privind lista cu securistii promovati de Traian Basescu din 10 februarie 2005.

Consulul general la Strasbourg Marcel Alexandru

Marcel Alexandru s-a nascut la data de 2 martie 1954 la Ploiesti. A absolvit Institutul Politehnic Bucuresti. Generalul cu aliura de intelectual are o fata la facultate. Fost secretar de stat si adjunct al directorului SIE, s-a laudat la o conferinta informala organizata la SIE cu jurnalistii in 2005, ca provine dintr-o familie de oameni simpli. A recunoscut fortat de articolele numeroase din presa ca a activat in Directia de Informatii Externe pe timpul lui Ceausescu.

Fostii colegi din SIE spun despre el ca nu a fost altceva decat un maestru de ceremonii pesedist, generalul Marcel Alexandru fiind omul de casa al lui Adrian Nastase. A fost seful de protocol al premierului PSD Adrian Nastase, la Camera Deputatilor in perioada 1992-1997. |n evidentele MAE figureaza ca inginer la ICE Conect, in Platforma Pipera intre 1977 si 1980. Din anul 1986 pana in 1988, spionul DIE a fost secretar II MAE la Ambasada Romaniei din Brazilia. |n perioada 1988-1989 a activat ca secretar II la Ottawa-Canada.

Intre1989-1991 a lucrat ca secretar economic I in Ministerul Comertului si al Turismului. Documentele MAE mai mentioneaza ca spionul a fost numit secretar I incepand cu 01.04.1991 in Mexic, insarcinat cu afaceri a.i. Sub puterea pesedista, generalul Marcel Alexandru a ajuns adjunct al directorului SIE, Gheorghe Fulga si secretar de stat, seful Directiei de Relatii Externe si Coordonare. S-a remarcat in legislatura trecuta prin nenumarate servicii de imagine aduse cuplului Nastase  PSD. Este mason de rang inalt.

Impreuna cu fostul director al Societatii Romane de Radio, Dragos Seuleanu si la umbra CSIE, Marcel Alexandru a dus campania electorala a PSD-ului pe cele mai inalte culmi. Marcel Alexandru era omul de casa al lui Viorel Hrebenciuc si Adrian Nastase. Agenda de lucru a lui Nastase se facea zilnic la ordinul lui Viorel Hrebenciuc de catre generalii Marcel Alexandru si Ristea Priboi alt ofiter vechi al Directiei de Informatii Externe ceausiste, fugit din tara. In America, la Washington, cu ajutorul firmei Greenberg, a papat sume importante din bugetul Radioului Public.

Acoperirea sa o constituiau cateva asa-zise lucrari stiintifice despre securitatea regionala. Expuneri realizate la Casa NATO. La umbra si sub protectia sa s-au ridicat cateva mici lastare de ziaristi si analisti militari si politici ce populeaza presa romaneasca de astazi. Tineri capabili si simpatici cu studii la Colegiile de Aparare sau de Informatii ale noii securitati (nimic altceva decat noile {tefan Gheorghiu), folositi de serviciile speciale pentru a intoxica opinia publica. Traian Basescu l-a decorat pe general in 2005 cu Ordinul National Serviciu Credincios in grad de Ofiter si l-a trecut in rezerva la inceputul anului 2006. Din luna martie a anului trecut, fostul spion DIE este consul general la Strasbourg. Reprezinta cu cinste interesele Romaniei peste hotare.

Generalul DIE/CIE/SIE Adrian Isac (Adiana)

Isac Adrian s-a nascut la data 03.09.1950. A fost inainte de 1987, secretar II la Tokio (03.02.1986), consul in Liban si in Angola, la Luanda. A functionat o perioada in Franta si a fost impreuna cu Silvian Ionescu in Belgia, la Anvers in perioada(1987-1989 ) in care Traian Basescu era sef al Agentiei NAVROM. Documentele MAE mentioneaza ca ofiterul DIE/CIE a fost cel putin trei ani, diplomat” in Japonia. Intre 17.05.1990 si 15.12.1993 a activat ca secretar II la Tokio. A activat in Maroc intr-o perioada in care Romania nu avea reprezentanta sub comanda unui alt “consul” DIE, generalul Gheorghe Istrate. |n epoca SIE, generalul de patru stele Adrian Isac a fost sef al contraspionajului extern.

Isac (nume de cod in Centrala – Adiana) a avut un rol esential in afacerea rapirii jurnalistilor din Irak. Generalul DIE/CIE/SIE Adrian Isac este bun prieten cu gasca fostului premier PSD Adrian Nastase, prin intermediul lui Dan Matei Agaton si Marius Stoian, cel care a condus fituica” {tirea Zilei. Colegii din SIE spun despre general ca atunci cand functiona la Directia Neproliferare (un fel de paravan pentru afaceri necurate ) se pricepea bine la traficul ilegal cu armament. |nainte de a veni in “Centrala” SIE, generalii Isac si Iana au lucrat la centrul conspirat al SIE (fosta ciuperca DIE/CIE a serviciului TO/DS) din strada Matasari colt cu Bulevardul Ferdinand, vis a vis de liceul Iulia Hasdeu. Presedintele l-a insarcinat cu organizarea eliberarii ostaticilor din Irak.

Cu putin timp inainte de rapire am scris un articol dur la adresa generalului. La sosirea noastra in Ambasada Romaniei din Bagdad, “eliberatorul-sef” Adrian Isac mi-a batut obrazul. A citit si mama domne!, m-a apostrofat el. |n perioada debriefing-ului la vila lui Draghici l-am intrebat pe presedinte de ce l-a trimis tocmai pe cel nominalizat in articolele mele sa organizeze operatiunea de salvare. “Cum sa mai scriu eu acum despre securisti ?, l-am intrebat pe Basescu. N-am primit raspuns. De unde sa stiu eu ca lovisem intr-un prieten vechi al presedintelui. O relatie “operativa” profitabila de la Anvers si de la Tokio. Isac a fost semnalat la restaurantul Bucur, locul preferat de intalniri conspirate.

Acest restaurant, intr-unul dintre separeuri (ora 11 cum intri din holul central al restaurantului) il gazduia pe fostul sef al Directiei de Contraspionaj Extern si pe interlocutorii sai, persoane ale comunitatii informativo-afaceriste arabe din Romania. Dealtfel, generalul Adrian Isac are o preferinta pentru restaurantele de lux – Bucuresti si restaurantul francez Mon Jardin. Se intalnea acolo si ii dadea directive altui general SIE, consulul la Shanghai Paun Ion.

La ultima sedinta a Consiliului Director SIE, sub presiunea dezvaluirilor din presa, Traian Basescu si-a trecut preferatul in planul doi. Pentru moment. L-a numit pe Isac sef al Directiei Cifru si Tehnica Operativa in locul generalului Liviu Rusu demis si cercetat la cererea primadjunctului SIE Silviu Predoiu.

Adrian Isac figureaza in Anuarul Diplomatic si Consular al Romaniei alaturi de alti securisti de marca DIE : Ristea Priboi (urmarit general) si generalul DIE/CIE/SIE Niculaie Goia, fost adjunct al directorului si secretar de stat SIE

Generalul DIE/CIE/SIE Vasilica Sarca

Cu numai trei zile inainte sa imi incep activitatea la ziarul Gardianul, adjunctul directorului SIE, generalul-maior Vasilica Sarca a vizitat redactia, instalandu-se comod in biroul fostului director Gabi Stanescu. O vizita neasteptata de la un general SIE chiar la cotidianul la care urma sa-mi desfasor activitatea dupa plecarea de la Romania libera. Nu pot sti ce a vrut domnul general DIE/CIE/SIE Sarca, dar imi pot inchipui. Actualul adjunct al directorului SIE s-a nascut pe data de 20 mai 1958, la Braila.

A absolvit Institutul Politehnic Bucuresti. Conform Anuarului Diplomatic si Consular tiparit de MAE, Sarca a fost viceconsul incepand din 15.04.1992. Intre 1982 si 1987 a fost inginer la Institutul de Cercetari Transporturi. Figureaza in perioada 1987-1992 la Ministerul Comertului si Turismului, timp in care se pare ca a facut scoala CIE de la Branesti. O institutie special formata de Pacepa pentru lupta impotriva structurilor euro-atlantice si indoctrinarea tinerilor ofiteri de informatii externe.

In iulie 1992 Vasilica Sarca a fost numit viceconsul la Consulatul General de la Bratislava. |n 1993, vechiul ofiter DIE activa ca secretar II MAE la Ambasada Romaniei de la Praga. A spionat mai bine de 5 ani in Cehia si in Slovacia, surorile noastre europene. Surse din SIE spun ca Sarca a fost adus in Centrala la o directie care se ocupa cu zonele invecinate ale Romaniei. Probabil tocmai de aceea cei peste 5 milioane etnici romani din jurul granitelor tarii noastre au fost uitati. Al doilea adjunct al directorului, Vasilica Sarca a fost inaintat la gradul de general de fostul presedinte Ion Iliescu in anul 2001. Conform site-ului SIE, fostul spion a detinut mai multe functii:

1997 – 2000 – ofiter operativ informatii (sef birou)
2000 – 2001 – loctiitor sef directie (Secretariatul General)
2001 – 2004 – sef directie (Secretariatul General)
2004 – 2005 – sef directie generala (resurse umane)
Din 18 noiembrie 2005 – adjunct al Directorului SIE.

Sarca este bun prieten cu alt “nastasian” cunoscut, generalul Marcel Alexandru. Presa l-a semnalat ca fiind omul care impartea banii de “operativ”, bugetul invizibil al Serviciului de Informatii Externe. Se specializase in dibuirea posesorilor de carti rare pentru colectionarul numarul unu al tarii, Adrian Nastase. Putea dispune de o lista de pe vremea Securitatii cu cei mai importanti colectionari de opere de arta, SIE fiind mostenitorul de drept a DSS. La toate acestea s-a adaugat si prietenia cu graficianul Gabi Pendea, directorul Muzeului Cartilor Rare. |n prezent, fostul spion de la Praga este general de brigada in conducerea unui serviciu secret european.

Familia Pumnea si Filiera Nigeriana”

Generalul DIE/CIE/SIE Silviu Predoiu

Generalul de brigada Silviu Predoiu s-a nascut pe 5 august 1958 la Bucuresti. In Anuarul Diplomatic si Consular MAE este consemnat ca actualul primadjunct SIE a absolvit Facultatea de Geologie-Geografie Bucuresti. A lucrat in perioada 1984-1985 la ICE Geomin. Intre 1985 si 1993 si-a desfasurat activitatea la Regia Autonoma Metale Rare Bucuresti. In anul 1993, spionul CIE Predoiu a fost numit secretar III la Ambasada Romaniei din Lagos, alaturi de alti ofiteri vechi Emil Rapcea, Catalin Costache si de singura ramasita a “Filierei Nigeriene, Bogdan Dumitrescu arestat si judecat recent pentru spionaj militar in favoarea Moscovei.

Presa a relatat ca generalul Predoiu este fiul unui securist de frunte, fost sef C.I. de la Inspectoratul General al Militiei Giugiu inainte de 1989. La Revolutie, cetatenii furiosi l-au fugarit pe strada pe tatal actualului general. Predoiu senior a fost bun prieten cu tatal fostului director SIE Gheorghe Fulga, colonelul de militie Fulga (senior ) , fost sef al Serviciului de Paza si Ordine din Militia Brasov. Avansat general in rezerva in urma cu 3 ani la interventia fiului sau, Fulga Senior are studii militare la Moscova.

Asa intrasera pe sub pielea lui Iliescu, juniorii Fulga si Predoiu. Dupa ce a terminat facultatea de Geologie, Silviu Predoiu a facut intre ’86 si ’88, scoala de securisti de la Branesti. |nfiintata si echipata de generalul DIE Ion Mihai Pacepa, ca o alternativa la scolile similare de perfectionare a ofiterilor de informatii de la Moscova, institutia pregatea tinerii pentru spionaj impotriva structurilor euroatlantice. Predoiu (nume de cod Pumnea) a lucrat ca ofiter CIE acoperit in comertul exterior si a fost retras in “Centrala” SIE in 1990. |n 1993 a fost trimis la post in Nigeria, secretar III.

Daca pe site-ul SIE, in dreptul lui Predoiu figureaza misiune externa intre 93-97, Ministerul Afacerilor Externe l-a deconspirat pe diplomat mai intai in anuarul din 1994, apoi prin comunicatul biroului de presa. Spionul CIE Predoiu “s-a aflat in misiune permanenta la Ambasada Romaniei la Lagos (Nigeria), in perioada 18.10.1993-22.11.1997. Pe durata misiunii s-a ocupat de presa si relatii consulare. Fara comentarii. Presa a relatat ca Silviu Predoiu a fost amestecat in afaceri dubioase cu petrol impreuna cu afaceristi dubiosi romani si nigerieni si ca ar fi avut relatii cu spioni rusi. |n perioada nigeriana, Emil Rapcea, Catalin Costache, Bogdan Dumitrescu si Silviu Predoiu ar fi fost racolati de Serghei Lavrov, atasat politic pe langa Ambasada Rusiei de la Ashabad.

Se intalneau deseori la Moscova in anii 1993-1997. |n ciuda evidentelor, generalul Predoiu a negat totul. Pana si faptul ca a fost la post in Nigeria, o zona gri pe harta contrabandei cu armament si produse petroliere. Jurnalistii l-au dovedit cu “radiograma nr.888 din 18.11.1996 lagos” decriptata si semnata “silviu predoiu, secretar 3.

Dupa un scandal sexual cu portarul ambasadei si dupa ce a fost injunghiat in mod misterios, Predoiu a fost trimis de urgenta in Romania. La sosirea in tara, cu bakgroundul rusesc in CV, diplomatul CIE a avut o ascensiune fulminanta in Centrala SIE. A fost numit sef de birou in 1997. În anul 2000, Predoiu era locotenent colonel. A ajuns fulgerator director si a fost avansat general de brigada, pentru serviciile aduse P.S.D., iar in 2001 a fost numit seful Directiei Antitero. |ntre 2002 si 2003 a fost sef la Directia Protectie Interna din SIE, iar in 2004 a fost avansat sef la Directia Generala de Securitate. Presedintele Basescu, cel care promitea pesedistilor “tepe in Piata Victoriei” l-a numit inexplicabil pe general, in noiembrie 2005 primadjunct al SIE. Asa am intrat in Uniunea Europeana, cu Silviu Predoiu, spionul CIE, sef in cel mai important serviciu de informatii al Romaniei.

Filiera Nigeriana. Silviu Predoiu “diplomat” in Nigeria alaturi de colegii sai SIE, printre care si Bogdan Dumitrescu (arestat si judecat pentru spionaj in favoarea Moscovei in 2006)

Colonelul SIE Catalina Predoiu

Nevasta generalului Predoiu, colonelul Catalina (Pumnea) a fost adusa in 2001 la compartimentul sinteza al SIE. |n 2005 a fost avansata sef al Serviciului Analiza, iar in 2005 a devenit sefa Directiei Resurse Umane, compartimentul care se ocupa cu angajarile si cu promovarile ofiterilor. Practic, in acel moment, familia “Pumnea “taia si spanzura in SIE. |n noiembrie 2006, dupa dezvaluirile din presa, Catalina Predoiu a fost inlaturata fara prea mult tam-tam de la sefia Directiei de Resurse Umane a SIE. Fratele generalului Silviu Predoiu este sef de serviciu in SRI. Copiii lor ajunsi la varsta majoratului vor intra tot in serviciile speciale dupa cum se obisnuieste.

Spionul Predoiu deconspirat pe Internet

L-am cunoscut pe generalul Silviu Predoiu in luna martie 2005, cu putin inainte de a fi rapit in Irak. |n urma unor articole dure la adresa SIE, publicate in cotidianul “ Romania libera”, generalul Silviu Predoiu a hotarat organizarea primei conferinte informale cu jurnalistii. Din partea SIE, printre altii mai participau generalul Marcel Alexandru, generalul Nicolaie Goia, purtatorul de cuvant SIE Vica Taranu si seful relatiilor cu presa Nicolae Vintilescu. |ntr-o pauza, Predoiu a afirmat in mijlocul ziaristilor ca nu a fost niciodata la post in Nigeria.

Noi l-am prins cu minciuna. Radiogramele decriptate SIE ajunse pe Internet l-au dat in vileag. Radiograma nr. 888 din data de 18.11.1996, ora 19, trimisa din Ambasada Romaniei, din Lagos este semnata de Silviu Predoiu, secretar III. Generalul Predoiu figureaza si in cartea “Anuarul Diplomatic si Consular al Romaniei 1994”, editat de MAE. Ministerul Afacerilor Externe ne-a confirmat oficial prezenta generalului SIE in Nigeria in perioada 1993-1997, cand se ocupa cu presa si relatii consulare.

Dupa ce s-a vazut sef peste SIE, Silviu Predoiu a mai facut o conferinta informala, invitand ziaristii convenabili. A declasificat parti din dosarul colonelului Ionel Dragomir (poreclit de presedintele tarii colonelul Dumitrescu) a incercat o noua intoxicare de presa. A dovedit astfel, cat este de influent, punand pe tarab cateva mahalagisme la adresa mea si a presupusului meu informator, colonelul Dragomir. Fostul ofiter, cercetat si dat afara din SIE abuzivl, a fost invinuit ca a furnizat informatii presei. A fost trecut in rezerva fara drept de pensie. |n prezent se judeca cu Serviciul de Informatii Externe.

Diplomatul SIE Mircea Has (nume de cod Haiduc)

Mircea Has s-a nascut la 20 fbruarie 1949 la Padureni, judetul Timis si a terminat facultatea de drept a Universitatii Bucuresti.In 1974-1975, ofiterul DIE era scretar III MAE. |ntre anii ’76-80 a functionat ca secretar III si secretar II la Ambasada Romaniei la Dar-Es-Salam. In ‘81’82 a fost secretar II la Misiunea Permanenta a Romaniei la New York, intre 1983-1985 la Bruxelles, iar incepand cu 1990 a spionat la Budapesta. In Ungaria a declansat un urias scandal. A reusit sa recruteze un consul elvetian si l-a folosit ca informator un timp. Ofiterul DIE/CIE/SIE este in prezent insarcinat cu afaceri ad interim la Teheran. Are o stransa legatura cu fostul director adjunct al Securitatii Bucuresti din perioada 1989. Mircea Has este fost ofiter DIE/CIE si a activat sub numele conspirativ Haiduc in Libia. A fost trecut in rezerva din SIE, dar continua sa activeze in Ministerul Afacerilor Externe. Este unul din taticii afacerilor murdare cu energie pe directia Rusia si Ucraina.

Consulul General Paun Ion, ofiter acoperit SIE in China

Paun Ion este consul general la Shanghai si mason. A fost prieten la catarama si om de casa al fostului premier Adrian Nastase. A fost adus din China si anchetat in afacerea termopanelor din Zambaccian, pentru a ajuta la inlaturarea lui Nastase. L-a turnat pe Adrian Nastase fara sa clipeasca. |n martie 2006 este scos din ancheta si trimis in China pentru a aranja vizita presedintelui Basescu. Paun este cel care a adus cu voia SIE peste 30 de containere cu termopanele si chinezariile lui Adrian Nastase, fara taxe vamale prin valiza diplomatica.

Pentru a-l salva pe Paun au intervenit Ion Cretu vicepresedinte PC, informator SIE(presedinte firma Romacva si mason) si generalul SIE Constantin Rotaru, fost adjunct, angajat Romacva. Paun Ion are bune relatii cu patronul Dan Voiculescu, presedintele PC. Cu toate ca Adrian Nastasese simte tradat, nu poate sa-l deconspire pe consulul sub acoperire Paun. Octavian Cretu este un simplu informator SIE, legatura lui Emil Ivan, angajat la fabrica de cafea Romaqua.

Emil Ivan este omul si prietenul generalului de patru stele Constantin Rotaru, fost adjunct SIE si el mason de rang inalt. Rotaru s-a angajat consilier apoi a ajuns director la Romaqua. Cand a inceput scandalul Zambaccian, Fulga si Rotaru au hotarat sa-l salveze pe Ion Paun. De aceea l-au pus pe Cretu sa se duca la Parchet si acesta a fost convins sa poarte microfoane. Octavian Cretu a fost si el om de incredere al fostului premier Adrian Nastase. Cretu este bun prieten si cu Ion Paun. Consulul general l-a trata de diabet pe Cretu in China. De atunci, acesta i-a fost profund recunoscator. Generalul SIE Ion Paun este copilul de suflet al generalilor Rotaru si Gabriel Dumitrescu si Mihai Berinde (actual sef al Consiliului Concurentei). Acestia au intervenit pe langa Adrian Nastase sa-l promoveze general pe Ion Paun.

Generalul diplomat Valeriu Ruset a pierdut sigiliul Ambasadei Romane de la Tokio

Generalul DIE/CIE/SIE Valeriu Ruset a indeplinit functia de secretar economic I in India in 1994. A fost desemenea consilier comercial si secretar I la Ambasada Romaniei din Tokio. A fost trimis acolo pe linia Ministerului Economiei si Comertului. A fost sef la Directiile Antiterorism si la Resurse Umane din SIE. Din surse neoficiale, am aflat ca fostul consilier economic” roman din Japonia se lauda ca l-a sprijinit pe presedintele Traian Basescu sa “ vada unele lucruri. Fostul ministru al transporturilor si mai apoi primar al Bucurestilor l-ar fi ascultat cu mare atentie si astfel a intrat pe piata romaneasca agentia semiguvernamentala Japan International Cooperation Agency cu proiecte gigant garantate de stat la Constanta, Bucuresti, Turceni si Rovinari. Banca finantatoare JICA este JBIC.

Ajuns presedinte, Basescu l-a inaintat pe Ruset in grad si functie. Ruset Valeriu a fost seful Directiei Personal din cadrul SIE. {tia tot ce misca in acest serviciu si plasa oamenii dupa bunul lui plac. A fost la post in Japonia, consilier economic impruna cu bunul sau prieten genralul DIE Marin Valcea. Se ocupau de afaceri si contrabanda impreuna prin diferite firme. Sursele spun ca Ruset era traficant de calculatoare si componente. Cei doi generali sunt in relatii de cumetrie cu generalul DIE Dumitrescu Gabriel, dupa neveste.

Generalul Ruset este descris ca fiind cam retardat. In anul 1998 a pierdut sigiliul Ambasadei Romane de la Tokio. A facut Facultatea de Constructii, specialitatea Instalatii. Tatal lui era tot general DIE. In 97-98 cei doi generali Ruset si Valcea si-au dus nevestele la Tokyo. Presa a scris ca autoritatile japoneze l-au chemat pe ambasadorul de atunci Eugen Dijmarescu sa-i atraga atentia asupra afacerilor murdare ale generalilor SIE. Se pare ca generalul Ruset si informatorul Nicu Manolache (alt diplomat cu grade) faceau comert cu armament prin India. A fost un scandal imens in anii 95-96. Despre ei a vorbit generalul Grigoras (fost sef al contraspionajului SIE).

Generalul DIE/CIE/SIE Dumitrescu Gabriel

Gabriel Dumitrescu a fost spion in Cipru si Olanda. Este mason de rang inalt. Are relatii bune cu generalii DIE Constantin Rotaru, Valeriu Ruset si cu Florin Simion. Era unul dintre cei care se prezenta cel putin o data pe luna cu “plicul” la un alt general greu SIE, Mihai Berinde. Generalul Dumitrescu a fost “creat” dupa chipul si asemanarea lui securistului Rotaru Constantin. Este bun prieten cu miliardarul Sorin Ovidu Vantu. A lucrat angajat la “Gelsor. In timpul cat a fost angajat acolo, l-a cunoscut pe Gheorghe Fulga (viitor director SIE), care la randu-i lucra la Banca de Scont, consilier.

Inainte si dupa 1989, Gabriel Dumitrescu a spionat in Olanda si Marea Britanie. Perfect pentru a fi folosit pe axa Washington-Londra-Bucuresti. Presa a semnalt despre generalul Dumitrescu Gabriel faptul ca a planificat si derulat impreuna cu generalul SIE Marin Valcea diverse operatiuni menite sa aduca fonduri PSD. Operatiunile au fost coordonate de generalul de patru stele Rotaru Constantin. Dupa alegerile din toamna anului 2004, pentru a acoperi urmele, Gheorghe Fulga a desfiintat directia condusa de generalul Dumitrescu, prin intermediul careia s-a desfasurat operatiunea “Bani pentru PSD.

Drept recompensa, pe ultima suta de metri, fostul guvern l-a numit secretar de stat si sef al unei agentii guvernamentale de control al exporturilor si importurilor de materiale strategice. A fost numit de P.S.D, secretar de stat intr-o importanta agentie guvernamentala. |n prezent, Gabriel Dumitrescu este director la Directia Asia-Oceania din cadrul Ministerul Economiei si Comertului – Directia Comert Exterior

Silvian Ionescu, ofiter DIE/CIE/SIE, favoritul presedintelui Traian Basescu

Despre Silvian Ionescu se stiu foarte putine lucruri de cand a activat in Departamentul de Informatii Externe al Securitatii comuniste. Cert este ca a activat la Anvers alaturide presedintele Traian Basescu si de generalul SIE Isac Adrian in perioada 1987-1989. A fost coleg de birou si prieten apropiat al unor actuali generali activi din SIE, sefi de directii importante. Se intalneste des cu acestia si a aparut in presa ca fiind din 1990 in baza de date operativaa a Serviciului de Informatii Externe in calitate de relatie operativ. Este inca ofiter activ. In prezent figureaza ca asociat, deci platit in mod regulat din fondurile operative.

A activat in conducerea PD si a detinut numeroase functii importante. A fost chiar prefectul Bucurestiului cateva zile, fiind demis in urma unui scandal. Silvian Ionescu ii sustine pe generalii Silviu Predoiu si Isac Adrian cu care este bun prieten. |n prezent, fostul spion DIE este Comisar General al Garzii de Mediu, adica sef peste o alta institutie importanta romaneasca, proaspat intrata in Uniunea Europeana.

Informatii personale

Educatie

1970 – 1974 – Academia Studii Economice, Facultatea de Comert Extrerior
1966 – 1970 – Liceul “Mihai Viteazul”
2004 – Curs de Administratie Publica Locala

Limbi straine: engleza, franceza, portugheza, italiana, spaniola

Experienta profesionala

2003 – prezent Membru in Consiliul Consultativ al Ministerului Integrarii Europene
1991 – 2001 Functii de conducere la firme din sectorul privat
1989 – 1991 FSN, secretar general
1974 – 1989 Ofiter Ministerul de Interne, Dep. Informatii Externe

Activitate politica:

2003 – prezent Membru al Comisiei Nationale de Arbitraj al Aliantei PNL-PD
2001 – prezent Secretar executiv in Biroul Permanent National
2001 – prezent Presedinte al Organizatiei PD sector 3
2000 Vicepresedinte al Organizatiei Municipale a PD Bucuresti
1998 – 1999 Secretar executiv Org. Mun. a PD Bucuresti
1990 – 1991 Secretar general FSN
1990, ianuarie Membru fondator al FSN

Profesie Economist

Loc de munca Comisar General, Garda Nationala de Mediu

Functie stat Secretar de Stat

Membru in urmatoarele birouri PD

Biroul Permanent al PD Sector 3

Biroul Permanent National

MAE si MEC Directia Comert Exterior fac referire la zeci si zeci de securisti grei din cea mai neagra perioada a comunismului romanesc ce nu au fost pomeniti in Raportul Tismaneanu. Silvian Ionescu, generalul DIE Gabriel Dumitrescu, Grigore Istrate, Valeriu Ruset, si altii conduc institutiile europene ale Romaniei cu voie de la Stapanire. Ei sunt numai o infima parte, un graunte din noianul de securisti vechi, antrenati anti-NATO si anti-UE, cu care ne-am integrat in Europa civilizata la inceput de an 2007. La ei se rezuma reformele structurale promise de puterea portocalie cu doi ani in urma.

Lista primita de la Ministerul Afacerilor Externe cu o parte din “diplomatii DIE/CIE/SIE, toti generali si sefi in institutiile euroatlantice ale Romaniei.

Declaratie pe proprie raspundere

L-am cunoscut pe generalul, secretar de stat Marcel Alexandru, inainte de rapire, in sediul Serviciului Informatii Externe. Alaturi de fostul purtator de cuvant SIE, Vica Taranu si de actualul responsabil cu presa, fostul “diplomat in Germania, Nicolae Vintilescu am avut mai multe discutii cu Silviu Predoiu, seful Directiei de Securitate Interna, apoi cu Marcel Alexandru. Dialogul s-a aprins pentru ca le cerusem de nenumarate ori informatii despre abuzurile unor angajati din serviciile speciale, dar si despre gaurile negre din economie sau alte afaceri care intrau in responsabilitatea lor.

Raspunsul a fost zero. Mi-au dat de inteles sa nu mai scriu negativ despre SIE, pentru ca au nenumarate merite. Cultura mea de securitate nu pricepea cum cu atatia zeci de generali de 3-4 stele exista uriase gauri negre in economie si mai ales, de ce au pleacat din tara 2 milioane de concetateni in strainatate. Pe vremea lui Pacepa, unul, maxim doi generali din spionajul tehnic au adus cu sacosa zeci sau sute de tehnologii de ultima ora.

Ce ati facut voi pentru Romania? Gaurile din Bancorex si Krivoi Rog ! Au plecat peste doua milioane de romani din tara. De foame. Alte cinci milioane sunt in jurul granitelor si nici ca-i bagati in seama !, tipam cat ma tineau plamanii la Marcel Alexandru, fost adjunct al lui Fulga, in sediul SIE. Nu vorbi asa cu domnul secretar de stat…, ma tempera fostul purtator de cuvant Vica Taranu, tragandu-ma de maneca hainei.

Am primit recunosterea NATO si UE. Partenerii ne apreciaza, iar americanii sunt multumiti de noi in… Irak, mi-a spus fostul spion antioccidental la ultima intrevedere in sediul SIE inaintea plecarii mele la Bagdad. Cu ocazie primei conferinte informale organizate de generalul Silviu Predoiu in sediul SIE am avut ocazia sa-i inmanez secretarului de stat Marcel Alexandru, documentele care atestau jaful de la Krivoi Rog.

Deasemenea, acesta a primit si ultimul meu articol inainte de rapire : Lectia de CIM Krivoi Rog, prin care se arata concret cu date si cu nume tot ce nu s-a facut pentru recuperarea a peste 1 miliard de dolari aruncati de la bugetul tarii, cat si solutii pentru reglementarea cazului. Acelasi rezultat – ZERO.”

Eduard Ovidiu Ohanesian, cetatean al Uniunii Europene

Sursa: Semper Fidelis

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website


*

Editoriale din aceeasi categorie

Autor: Aciduzzul | 9 decembrie, 2017 | 0 comentarii | 555 vizualizari | 3 voturi

Cioturi de arbori cu circumferinta de peste 5 metri, ulei de motor ars, paraie distruse, buldozere si drujbe care ”canta” neincetat pe toate vaile de-a lungul raului Cerna. Asa se prezinta astazi Parcul National Domogled – Valea Cernei, cel mai mare din cele 13 din Romania. Padurile ramase neatinse, formate prin procese naturale dupa ultima […]

Autor: Aciduzzul | 29 iulie, 2017 | 0 comentarii | 472 vizualizari | 2 voturi

Publicatia AgroStandard lanseaza Studiul de piata „Top 600+ Cele mai mari Exploatatii Agricole din Romania”, prima analiza de acest fel realizata vreodata in Romania. Studiul a fost realizat urmare a solicitarilor venite din partea mediului de afaceri, data fiind absenta informatiilor oficiale cu privire la fondul funciar din tara noastra, precum si a lipsei unor […]

Autor: Aciduzzul | 13 septembrie, 2015 | 1 comentarii | 600 vizualizari | 4 voturi

Toata lumea vorbeste zilele acestea despre criza imigrantilor. Toti se intrec in teorii care mai de care mai fanteziste cu privire la cauzele si la solutiile pentru acesta “criza” si s-au format deja doua tabere cu pozitii antagonice pe marginea acestui subiect. Pe de-o parte gruparile nationaliste de pe tot cuprinsul Europei care intuiesc pericolul […]

Autor: Aciduzzul | 26 august, 2015 | 0 comentarii | 348 vizualizari | 3 voturi

Marius Serban Toata lumea asista (neputincioasa) zilele acestea la o adevarata invazie a emigrantilor din tarile arabe catre Europa, care a inceput brusc, suspect de brusc. Desi subiectul este intors pe toate partile de mainstream-media, nimeni nu spune de ce aceasta invazie se petrece tocmai acum. Pana la urma razboaiele din Siria, Irak, Libia, Afganistan […]

Autor: Aciduzzul | 15 martie, 2015 | 0 comentarii | 1513 vizualizari | 9 voturi

Cazul Darius Valcov este unul cat se poate de clar al triumfului neoliberalismului si al jafului institutionalizat practicat de mafiile transnationale, numite gratios, FMI, BM, UE, etc., in coloniile cocotiere pacificate, populate cu oi placide, spalate excesiv pe creier, cam cum este Romania. Pentru a intelege resorturile dupa care functioneaza institutia care a acaparat spatiul […]

Voturi
Vizualizari
Comentarii
Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
fii aproape de noi
Conferinta_AGROstandard
PUB
web design profesionist
Red Moon Media
CAMPANII bp
Atitudine Contemporana
Televiziunea Copiilor
Le Pre
1984 George Orwell
Televiziunea Copiilor
piata BIO
alimente organice
internet manipulation techniques
Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
bad politics

2009 - 2021 © BadPolitics