Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed
ANUNTURI UMANITARE
Arta-Cultura
“Primarul statuilor”, domnul Sorin Oprescu, dedica clientilor politici un contract pentru o statuie reprezentand un OZN. Acesta va celebra aviatorii romani pentru modica suma de 620.000 euro
Aciduzzul | 13 ianuarie, 2011 | 0 comentarii | 77 vizualizari |
(1 voturi )

Nu toti neokominternistii care gestioneaza fonduri publice sunt capabili sa dea tepe grase cu proiecte on-line, care sunt alocate, de multe ori dupa algoritmuri complicate ale politicii externe, la care putini au acces. Asa ca altii, precum primarul Oprescu, se consoleaza cu proiecte culturale, adica statui, incredintate spre executie clientilor politici. Nu de alta, dar domnul Videanu (Primarul Bordurilor) a aruncat in derizoriu nobila indeletnicire de schimbare a bordurilor iar teapa cu asfaltarea si reasfaltarea anuala a bulevardelor este cam expirata si a inceput sa miroasa. Si, in plus, cum sa mai asfaltezi iarna?! Mai bine ii surprinzi pe cei de la Muzeul Aviatiei cu un mic cadou. Ca doar e vorba de cultura, ce p..a masii?!! Asta, desi, nici nu s-a stins bine scandalul Bolborea cu “statuile” de un milion de euro din fata Teatrului National. Dincolo de aspectul material, degradant pentru conditia umana al acestei probleme, ne intrebam oare ce compenseaza acesta aprehensiune imensa pentru cultura a domnului Oprescu?!!

Oprescu le dedica (cu japca-n.r.) aviatorilor un OZN de 620.000 de euro

Reprezentanţii Primariei Capitalei se pregatesc sa aseze la poarta Muzeului Aviaţiei un monument intitulat “Obiect simbol”, in care investesc nu mai puţin de 2,7 milioane de lei.

O lamela traforata, din bronz, susţinuta de o lentila din granit, la care se adauga o “aripa de insecta”. Toate acestea vor alcatui monumentul intitulat “Obiect simbol”, pe care reprezentanţii Primariei Capitalei se pregatesc sa-l aseze in faţa Muzeului Aviaţiei, situat pe strada Fabrica de Glucoza, din sectorul 2.

Dedicat “inventatorilor aviaţiei romanesti”, dupa cum au explicat edilii, monumentul costa municipalitatea nu mai puţin de 2,7 milioane de lei (aproximativ 620.000 de euro).

Reprezentanţii muzeului au fost insa surprinsi sa afle despre intenţia primariei de a le aduce la usa un astfel de monument, cu atat mai mult cu cat au fost facute deja toate demersurile pentru ca statuia sa prinda contur.

“Monumentul va fi amplasat in cel mai scurt timp”

Potrivit lui Sanda Cristea, seful Serviciului Monumente din cadrul Administraţiei Monumentelor si Patrimoniului Turistic Bucuresti, pe lentila din granit – care va servi drept suport-soclu pentru lamela traforata – va fi aplicata o “aripa de insecta”, care va purta semnaturile a noua inventatori romani din domeniul aeronauticii: Ion Stroescu, Elie Carafoli, Corneliu Marinescu, Vladimir Novitchi, Henri Coanda, Hermann Oberth, Radu Manicatide, Traian Vuia si Aurel Vlaicu.

“In plus, vor fi amplasate placuţe explicative cu date despre personalitatea fiecarui inventator care va avea semnatura pe monument”, a adaugat Cristea.

Cat despre modul in care s-a decis cum va arata monumentul, acesta a explicat ca a fost organizat un concurs de soluţii. Pe de alta parte, administraţia nu a organizat o licitaţie pentru transpunerea in material definitiv si amplasarea monumentului de for public. A avut loc o negociere cu un singur ofertant: artista Adriana Valentina Ivan. Iar, potrivit anunţului de atribuire, monumentul trebuie realizat in 30 de zile lucratoare si va avea doi ani garanţie.

In plus, Sanda Cristea a explicat ca i-a consultat pe reprezentanţii muzeului in legatura cu amplasarea statuii: “Nu punem monumentul in curtea instituţiei, ci in apropierea ei. Mai exact, in dreap ta intrarii. Cei de la muzeu au fost consultaţi”.

Aviaţia habar nu are despre statuie

Acestia din urma insa il contrazic. “Nu stim nimic, desi, in mod normal, ar fi trebuit sa primim o hartie, ceva, prin care sa fim anunţaţi. Poate s-a vorbit la forurile superioare”, au explicat iniţial oficialii Muzeului Aviaţiei.

Ulterior, Aurelia Vochin, reprezentantul instituţiei in relaţia cu presa, a revenit cu completari: “Forurile superioare (Statul Major al Forţelor Aeriene, aflat in subordinea Ministerului Apararii – n.r.) nu au aflat inca despre acest monument”.

Sursa: Evenimentul Zilei

PS: Pe cand si o statuie pentru acest om de cultura, care ne umple constant de mandrie pentru simplul fapt ca ii suntem umili contemporani?!!

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website


*

Editoriale din aceeasi categorie

Autor: Aciduzzul | 11 ianuarie, 2015 | 0 comentarii | 572 vizualizari | 1 vot

– Domnule profesor, omenirea a marcat, în acest an, împlinirea unui secolde la declanşarea Primului Război Mondial. Cum aţi caracteriza, în câteva cuvinte, acest sinistru al istoriei, care a provocat moartea a circa 17milioane de oameni? Sigur că, în esenţă, ne gândim la numărul de morţi şi la uriaşele distrugeri materiale. Dar, în ce priveşte […]

Autor: Aciduzzul | 11 ianuarie, 2015 | 0 comentarii | 286 vizualizari | 1 vot

Autor: Aciduzzul | 11 ianuarie, 2015 | 0 comentarii | 658 vizualizari | 2 voturi

Oamenii pot să se vindece într-adevăr în biserici atunci când ating sfintele moaşte sau sanctuarele. Oamenii de ştiinţă din Petersburg au dovedit-o şi au descoperit şi mecanismul “material” al acestui fenomen divin. “O rugăciune este un remediu puternic”, spune Valeri Slezin, şeful Laboratorului de Neuropsihofiziologie al Institutului de Cercetare şi Dezvoltare Psihoneurologică Bekhterev din Petersburg […]

Autor: Aciduzzul | 11 aprilie, 2014 | 0 comentarii | 556 vizualizari | 6 voturi

Ceea ce stim despre avangarda literara, artisica in general, este ca ea reprezinta factorul dinamic in miscarea artei, ca are rolul noului fata de vechi, ca este deschizatoare de drumuri, precursoare a artei viitorului, sondand noi cai de exprimare, impulsionand cursul literaturii, al artei, spre noi orizonturi, respingand traditia ca factor fosilizant, retrograd. Din acest […]

Autor: Aciduzzul | 21 ianuarie, 2014 | 1 comentarii | 1153 vizualizari | 2 voturi

La sfarsitul anului trecut, Cotidianul a publicat poate cea mai completa sinteza a evenimentelor din decembrie 1989, realizata de unul dintre cei care a fost in miezul problemei. Noi am publicat prima parte, sub titlul: Decembrie 1989: Atacul Ungariei asupra Romaniei vazut de serviciile secrete romanesti (I). “Neorevizionismul ungar a devenit vârful de lance al […]

Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
fii aproape de noi
Conferinta_AGROstandard
PUB
web design profesionist
Red Moon Media
CAMPANII bp
Atitudine Contemporana
Televiziunea Copiilor
Le Pre
1984 George Orwell
Televiziunea Copiilor
piata BIO
alimente organice
internet manipulation techniques
Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
bad politics

2009 - 2024 © BadPolitics