Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed
ANUNTURI UMANITARE
Editoriale / Opinii
“Ţară, ţară, vrem ostaşi”(Gradina de hartie)
Aciduzzul | 11 septembrie, 2010 | 0 comentarii | 178 vizualizari |
(1 voturi )

Nora Damian
…Cum orice nemulţumire repetată prea mult ajunge să plictisească, e de înţeles că, în ce ne priveşte ca societate, am atins un prag de saturaţie care blochează implicarea civică ducând vizibil la eşuare în lehamite cronică. Totuşi, faptele există, crimele şi minciunile pe care s-a fundamentat societatea post-decembristă nu pot fi şterse oricât s-ar încerca acest lucru. Destui români sunt conştienţi că în centrul răului fondator se află onorabilul ilici cel care-şi ţese încă, netulburat, pânza de neguri şi intrigi. Mai îngrijorător însă, de acum încolo, e faptul că, de la titularii de roluri până la actoraşii mărunţi şi figuranţii necunoscuţi, mai toţi care au jucat în piesa postcomunistă sunt încă straşnic legaţi prin fire văzute şi nevăzute de “onorabil”. C-o recunosc sau nu, i-au făcut şi-i fac jocul.

Exact la fel cum nomenclatura& slujitorii lui Ceauşescu i-au perpetuat spiritul. Căutaţi, dacă încă n-aţi avut curiozitatea asta, în îngrămădeala din prim planul scenei politice a ultimelor două decenii, cele două, trei persoane neafiliatei reţelei iliescene!

În afară de ei absolut toată armata de politruci şi-a plecat genunchiul în faţa viţelului de aur cu cravată roşie, mai pe faţă, mai prin dos! Asta chiar în vreme ce ieşeau la iveală, mai întâi informal, apoi din ce în ce mai documentat şi mai imposibil de negat, isprăvile abominabile ale lichidatorului lui Ceauşescu şi ale acoliţilor săi, instalaţi la cârma ţării.

Logic, focalizarea răului dintr-o societate în căpetenia ei presupune că odată înlăturat individul, binele are cale liberă pentru a genera renaşterea comunităţii. Ce s-a petrecut după dispariţia lui Ceauşescu contrazice însă, total, teoria.

Altfel, un suflu social sănătos ar fi trebuit să-l zboare de mult şi pe maleficul personaj care i-a urma călcând pe cadavre ca s-ajungă la putere! De ce nu s-a petrecut asta? Simplu: atrocităţile ce au avut loc în anii ’90 au fost puse sub obroc cu concursul unui stat iliescizat în toate instituţiile sale blocând din start evoluţia spre o justiţie normală.

Mai mult decât atât, şi aici vine partea stranie, percepţia colectivă a răului a fost deviată de reţeaua ilieştilor spre un ins rebel ieşit din rând. Transformat metodic, sistematic, în “răul naţiei”, cu concursul mediei, “dezertorul” nu putea fi decât un individ indezirabil în raport cu iliescismul şi destul de nebun ca să se pună cu maşinăria deturnatorilor politici ai statului de drept.

Nu ştiu cine nu şi-a dat seama că pentru păguboasa mineriadă a suspendării din 2007 şi operaţiunea “dictatorul”, încă în derulare, plăteşte tot naţia! Problema e că adevăratul rău pe care indezirabilul, susţinut de o bună parte a electoratului a încercat să-l zăgăzuiască, s-a dovedit mult prea cuprinzător.

Dacă mai punem şi necunoscutele crizei, propriile sale vulnerabilităţi şi greşeli dar şi slăbiciunile celor din ogradă, ar trebui să tragem linie, să socotim episodul terminat şi să urmărim resemnaţi, o nouă spirală a iliescismului, fie cu ponta, fie cu crin, cu amicii lor pedelişti, uneperişti, vadimişti, udemerişti, posibil şi otevişti.

Dar tocmai în punctul mort în care am ajuns, chiar aici, trebuie să se afle ieşirea din zodia lui Dracula! Pentru asta e nevoie nu de unul, ci de un lot de “nebuni” capabili să stopeze deturnarea politică a destinului naţiei; în stare să anihileze spiritul iliescist care a infestat până-n măruntaie politica şi instituţiile statului şi a făcut din societatea civilă maidan…

…Vrem oameni, ţară tristă, oameni în stare să dizolve reţelele corupţiei, oameni adevăraţi care să dorească, ca şi noi, s- ajungem însfârşit acasă- într-o casă normală.

Sursa: Gradina de hartie

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website


*

Editoriale din aceeasi categorie

Marius Șerban Odată cu intrarea într-o nouă stare de criză, după ce tocmai am ieșit din una de alertă, pentru că, nu-i așa, starea de continuă criză este singura formulă prin care mai poate fi controlată cât de cât o populație debusolată, anomizată, se vântură tot felul de versiuni de proiecte de lege, prin care, […]

Autor: Aciduzzul | 24 iunie, 2016 | 0 comentarii | 555 vizualizari | 2 voturi

Brexit-ul este, fara doar si poate, un eveniment de proportii epice prin prisma perpectivelor pe care le deschide. Brexit-ul reprezinta prima fisura intr-un sistem monstrous care parea monolit. Practic, intreaga oligarhie americana si europeana, cu monstroasa masinarie media aservita au fost luate prin suprindere, in ciuda manevrelor diperate de a influenta in extremis opinia publica […]

Autor: Aciduzzul | 3 iunie, 2016 | 0 comentarii | 588 vizualizari | 2 voturi

Alegerile locale de duminica se remarca prin ceva unic in ultimii 26 de ani. Nicicand in aceasta perioada de dezmat neobolsevic, de jaf si disolutie a tot ce este romanesc, asadar, nicicand in acest sfert de secol, candidatii oferiti spre votare de gastile de crima organizatea numite eufemistic partide, nu au fost mai jalnici. Practic, […]

Autor: Aciduzzul | 11 ianuarie, 2016 | 0 comentarii | 278 vizualizari | 0 voturi

Charles Simic Widespread ignorance bordering on idiocy is our new national goal. It’s no use pretending otherwise and telling us, as Thomas Friedman did in the Times a few days ago, that educated people are the nation’s most valuable resources. Sure, they are, but do we still want them? It doesn’t look to me as […]

Autor: Aciduzzul | 6 noiembrie, 2015 | 0 comentarii | 245 vizualizari | 4 voturi

Marius Serban Nesimtirea de care a dat dovada, astazi, Iohannis (Ioha), presedintele cu o legitimitate fragila al Romaniei, este strigatoare la cer! Astazi, cand se face fix o saptamana de la moartea oamenilor din Colectiv, Ioha a demonstrat cu varf si indesat ca nu a inteles nimic, dar absolut NIMIC, din cerintele strazii,ca nu a […]

Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
fii aproape de noi
Conferinta_AGROstandard
PUB
web design profesionist
Red Moon Media
CAMPANII bp
Atitudine Contemporana
Televiziunea Copiilor
Le Pre
1984 George Orwell
Televiziunea Copiilor
piata BIO
alimente organice
internet manipulation techniques
Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
bad politics

2009 - 2023 © BadPolitics